02 februar 2008

Uorganisert idrett i Siljan


Det er noe som kalles "Uorganisert idrett". Det er utøvere som holder på med aktivitet som NIF og idrettslagene ikke driver med. Aktiviteter som NIF ennå ikke har skjønt eksisterer. Eller ikke ser inntektspotensiale i... Eksempler på dette et feks basehopping, freestyle motocross, skijibbing osv osv. Du blir ikke norgesmester i noe av dette. Eller olympisk mester. Men du kan vinne X-games i USA!

Her i Siljan er det mange ungdommer som driver uorganisert idrett på bra nivå. De fleste holder til i skibakken. Der tilbringes flere timer enn de fleste bruker på organisert idrett. Jeg kjenner gutter som bruker mer enn 15 timer i uka i skibakken. De ser på You Tube video av de beste skijibberne og de reiser i bakken og prøver selv. Uten trener og uten treningstider. Akkurat som det meste idrett var for noen år siden.

De fleste er i aldersgruppen fra 13 år. Den som har brukte mest timer i bakken og også er best for øyeblikket er Daniel Johnsen fra Øverbølia.
Han tar mange triks og salto fra alle sider.. Da heisen desverre stoppet mens jeg skulle filme fikk jeg bare tatt oppvarmingshoppene fra guttene. De ser du på denne videoen.
Som du ser på hoppet til Stian Sikane så pusher de grensene. Bruk hjelm og ryggskinne gutter!
Flere filmer ser du her:

Etiketter: , ,

2 Comments:

At 2.2.08, Anonymous Kjell Olav said...

Vi er veldig heldig som har et slikt anlegg i bygda vår. Det er som du sier Even,mange som er der veldig mye av fritiden.
Jeg satt i solveggen der selv i dag og tenkte litt. Her skulle hoppanlegget vært for Grenlands hopperene. Det kunne ligget på en av sidene av bakken. Her har de snøkanoner,preppemaskiner,heisen kunne de brukt,lysanlegg,varmestue og litt mere stabile vintere en nedi Skien/Porsgrunn. Dette hadde vært noe,Rolf

 
At 3.2.08, Anonymous Anonym said...

Inponerende hopp!!

 

Legg inn en kommentar

<< Home