29 mai 2009

FIKS men ikke ferdig

Fotballforbundet lager sitt eget system for kamp og tabellregistrering. Dette kalles FIKS., Dette fungerer ikke som forventet ennå og det er litt fomlete å finne tabeller og resultater. Under linken "Kamper Trollmyra" finner du kun lag som spiller serie. Dvs fra 13 år og oppover. Resten finner du her: HER FINNER man Siljans kamper og resultater:

Etiketter: ,

23 april 2009

Klubbutviklingskveld torsdag den 30. april

Vil du være med å forme Siljan IL, og ditt nærmiljø?
Da bør du komme på klubbutviklingskvelden torsdag 30. april kl. 18:00.Idrettskretsen kommer og leder møtet.Hva skal Siljan IL drive med?Skal vi fortsatt ha de aktivitetene vi har i dag?Skal vi starte noen nye aktiviteter, for eksempel volleyball, håndball, ball spill eller noe annet.Ut i fra dette møte vil styret med assistanse fra kretsen lage en handlingsplan på hva vi vil.Hvis du har noen meniger rundt dette så vil dette være en god kveld å komme.
Dette er den siste kvelden vi har samling før styret konkluderer med en handlingsplan.

mvh Johan

Etiketter: ,

Vårklargjøring uteområdet Trollmyra

Starter i dag oppmøte kl. 18:00 ved Siljanhallen.

Etiketter: ,

29 november 2008

Hogsten er igang på Trollmyra


Vi har som kjent slitt med vanskelige vekstforhold på Trollmyra. En rapport fra JordForsk konkluderte med det mange har trodd lenge: Det er for lite lys(sol) på Trollmyra pga skygge fra skogen i sørenden. Skogen blir i disse dager hugget av Odd Anders Fjeld. Det er av en eller annen grunn bestemt av personer i hovedlaget at endel trær ikke skal hugges. Dette er jo håpløst da disse trærne selvsagt vil stenge for lys på banen. SiljanFotball har sagt seg villige til å betale for denne hogsten. Det tilbudet bortfaller hvis ikke ALLE trærne som skygger blir fjærnet.
Bilder:

Etiketter: ,

30 august 2008

"Bursda" er ingen hindring........


For er det hjemmekamp ,så er det hjemmekamp. Torsdag 28.august hadde J99 gjester på Trollmyra.
Pors , Gvarv og Snøgg-Høgås1 stilte til dyst. Vi hadde sliti litt i forkant pga.klassefest i B-klassen ,så det spøkte litt rundt jentene om vi ville klare å stille med nok spillere.
Løsningen kom kjapt til oss da Susann og Susanne fra J98 villige stilte sine krefter til disposisjon.Sporty gjort av dere, tusen takk skal dere ha.Kveldens kammper endte med 2 vinn og 1 uavgjort. Kjempe spill av alle jentene.

Ruth og Gordana hadde kiosken, og der ble resultatet kr1020.- Knall!!Etiketter: , , ,

04 august 2008

Trollmyra klar for høstsesongen

men den er ikke så bra som forventet. Temmelig lik slik den var 27 juli ifjor. Bildene fra den gang her:

Etiketter: ,

10 juli 2008

Servicen i gang på Trollmyra


Anleggsgartner Steen-Hansen er nå igang med service på Trollmyra. Banen gjennomgår full pakke bortsett fra sprøyting.
Bilder her:


Etiketter:

22 juni 2008

Banemann rydder i morra

Regelen om at lagledere rydder etter kamper gjelder fremdeles. De som spilte sist på Trollmyra glemte dessverre det. Og da må banemann rydde og det er som kjent ikke gratis.

Etiketter: ,

18 juni 2008

2-0 på Knottmyra


J19 slo ikveld Borre 2-0 på Trollmyra i en kamp som var preget av Knott. Så små men allikevel så forferdelig plagsomme vesener. Se nøye på bildet. Og det var ofte mye verre!
Uansett, jentene vant etter scoringer av Line og Maina. Bra jobba jenter og nå tar vi en velfortjent ferie fra treningene.

Etiketter: , , ,

Skogservice hogger ved Trollmyra


Kai Eriksen og Skogservice hogger skogen i området ved Trollmyra.
Eksakt når er ikke bestemt, men det blir før 1.september. Så får vi mer sol på Trollmyra. Neste steg blir deretter å fjerne
jordvollene for å slippe ut kulda og få bedre lufting av "gressmatta"

Etiketter: ,

16 juni 2008

Rapport Trollmyra

Her er Bioforsk sin rapport og konklusjon på Trollmyra. Den støtter det SiljanFotball har sagt lenge: At trær og jordvoller bør bort. Det er nå i orden for Fritzøe, men ingen ønsker hugge skogen. Derfor må vi vente til vi har midler til betale noen for å fjerne denne....
TrollmyrastadionSiljan.pdf

Etiketter: ,

04 juni 2008

Gratis ved til alle i Siljan IL!!


Siljan IL skal hugge skogen mellom Trollmyra og Midtbygda skole. Den gis bort gratis til medlemmene, men medlemmene må selv hugge skogen. Dere som hugger må også notere cirka hvor mange kubikk dere hugger da idrettslaget skal betale grunneier for skogen. Hvor mye dere hugger gis beskjed om til post@siljanfotball.no.
God hogst!
Hilsen SiljanIL

Etiketter: ,

25 mai 2008

Trollmyra "pitstop" reiser kjærringa igjen! :0)


Ja, i skrivende stund er det til nå kommet inn over kr 10.000.- fra kiosken. Dette er resultatet etter 12 kamper.
Dette er kjempebra .
Her passer det med en trippel KÆÆÆTSSJIIING!!!!!
Dette er en helt klar forbedring fra fjoråret som etter 9 dager hadde dratt inn kr: 3645.-
Flott arbeid av dere alle som til nå har bidratt i kiosken, dette smitter helt sikkert over på de som kommer etter.....

Til uka starter flere kamper på "myra", fint vær og nystekte vafler og kansje en kaffekopp.......Ja, det er bare å ta med seg lommeboka å støtte opp om de som gjør et helhjerta dugnads-arbeid i kiosken.
For slagordet er fortsatt : Fotball.... ja det er vaffel det!

Etiketter: , ,

22 mai 2008

Jenter 99 ga jernet"
På Trollmyra i kveld. Fossum og Skarpedin var laga vi skulle møte. Jentene var nok litt spente , men med god "pep" fra Espen leverte de flotte resultater. Godt forsvar , sentring og godt samspill resulterte i resultatet 4-0 til Siljan. Skarpedin var neste lag ut . Dette ble rene målfesten 12-0 til jentene våre....... Jubelen sto i taket!!!! Publikum stilte også ikveld noe som skapte fin stemning rundt banen.
Kiosken hadde også litt å gjøre......Her hadde jentene til tider formel 1 føring på vaffelpressa.
Tusen takk til Lise og Anne Sofie som fikk inn kr 1579.- i kiosken, helt knall!! Mange fornøyde gjester på Trollmyra i dag.

Bilder fra kampen her:


Posted by Picasa

Etiketter: , , ,

16 mai 2008

Jobb ledig på Trollmyra

Det er ledig jobb som banemann på Trollmyra. Jobben er ledig fra dags dato. Opplæring blir gitt, men det er et krav at ny banemann er selvstendig og klarer å utføre jobben på egenhånd.

Klippere må iblant på service og man må ha mulighet til å ordne dette uten hjelp fra fotballstyret. Vanningsanlegget skal programmeres og banemann har ansvaret for at det tømmes slik at det ikke fryser i stykker.
Stillingsbeskrivelse finner du i organisasjonsplanen her:
Stillingen lønnes med kr 14 000 i året.
Søkere skal henvende seg til styret i SiljanFotball ved avtroppende banemann Even Elseth. Banemann ansettes av styret i Siljan Fotball

Etiketter: ,

14 mai 2008

Vanker det bot til baneansvarlig????

På årsmøtet i år ble det lovet at Trollmyra skulle merkes for 7’er fotball denne sesongen. A-lag kvinner hadde første kampen for sesongen tirsdag 13.mai, uten at denne merkingen var utført.
I følge kampreglementet (se nedenfor) kan vi faktisk risikere å tape kamper og bli utestengt fra serien fordi klubben ikke stiller med oppmerket bane. Vi opplever det som svært urettferdig at vår egen klubb kan sabotere oss på denne måten, og vi syns det er usportslig oppførsel av Siljan Fotball.

Jeg har registrert at det har vært noen bøter utdelt for manglende søppelrydding på Trollmyra, vanker det nå en bot til baneansvarlig for manglende oppmerking????????
Vera la ut et innlegg om kampen vår i går, og hun nevnte med to setninger dette med manglende oppmerking. Innlegget ble kommentert på en, slik vi oppfatter det, sarkastisk måte, og det syns vi var ganske unødvendig. Forventet kommentar burde vært;

"Beklager, neste gang skal banen være oppmerket."

Det oppleves som diktatur når styret/leder/baneansvarlig leker dommer og bøddel, og deler ut bøter uten å faktisk være sikker på hvilket lag som er ansvarlig, samtidig som de ikke føler ansvar for å stå til rette for noen når egne lovnader og oppgaver ikke oppfylles. Vi har derfor sendt en mail til kretsen med kopi til Siljan Fotball ang dette og spurt på hvilken måte vi kan forsikre oss at ikke vi blir straffet for klubbens manglende oppmerking av banen.
Even gjør en strålende jobb for fotballen i Siljan med sitt brennende engasjement, og han har påtatt seg mange oppgaver, sannsynligvis fordi det ikke er kø av folk som ønsker disse vervene. Det er sundt med diskusjoner så lenge de holdes på et saklig nivå, men jeg er skuffet over anonyme innlegg som legges inn her. Skal man rette kritikk mot navngitte personer, bør også avsender være ærlig nok til å legge igjen sitt navn.
Takk til styret i Siljan Fotball som gjør en god og frivillig innsats for alle fotballspillerne i Siljan.


Annette Hovstø

§ 13-6 Forsømmelser fra arrangørens side
(1) Klubb som arrangerer en kamp plikter å stille reglementert bane og spillemateriell til fastsatt tid. Dersom kampen ikke kan startes senest 45 minutter etter fastsatt tidspunkt fordi arrangørklubben har overtrådt sine forpliktelser etter første setning, taper arrangørens lag kampen og kampresultatet settes til 0-3. Det samme gjelder i de tilfeller der det er klubbens ansvar å stille dommer og dette ikke gjøres, jf § 4-7(3).
(2) Ved gjentatte tilfeller av feil som nevnt i (1), kan laget utelukkes fra fortsatt spill i inneværende sesong og alle lagets kamper annulleres. Lag som utelukkes regnes ved seriens avslutning som siste lag på tabellen og skal rykke ned en divisjon.
(3) Dersom kampen ikke kan spilles fordi arrangørklubben overtrer sine forpliktelser etter (1), er arrangørklubben ansvarlig for reise- og diettutgiftene både til bortelaget og dommer/assistentdommer.

Etiketter: , ,

Vanningen slutt på Trollmyra


En lengre diskusjon med "Leder av vannverket" i Siljan fører til at vi stopper å vanne banen. Den gode bostedskommunen klarer ikke å rense nok vann til at vi kan vanne banen.

Må bare slutte meg til kommentar lenger nede: Hvordan kan kommunen tillate bygget en gressbane når den ikke kan vannes?Kommunen burde vel heller gått inn for kunstgress.
ALLE vet jo at en naturgressbane trenger vann? Jeg tar fra og med idag ikke lenger ansvaret for at Trollmyra blir grønn.

Gjødslingsavtalen med banemesterlauget blir også stoppet da vi ikke kan gjødsle uten å vanne.Om banen er brun og hard kan dere klage til "Den gode bosted kommunen"
Hilsen baneansvarlig.

Etiketter: ,

13 mai 2008

Kommunen klager igjen

Tradisjonen tro klager kommunen når vi vanner Trollmyra. Denne gangen ringte de til leder av SiljanIL og ba han videreformidle banemann at vi må stoppe å vanne.

Ikke engang et forslag til problemløsning. Bare STOPPE Å VANNE. Hvis denne kommunen ikke engang har et vannforsyningsanlegg som tillater vanning av EN fotballbane så er det bare tragisk.
De ønsker også nøkkel til garasjen slik at de kan stenge vannet. Glem det.

Jeg skrur ikke uten videre av vanningsanlegget og kommer til å kontakte kommunen i morgen. Pr telefon da det tar minst fire uker å få svar på mail. HÅPLØST!!!!!!!!!!!

Etiketter: , ,

12 mai 2008

Begge banene vannes


Da er vanningen satt i gang på Fagerlund og Trollmyra. Pumpa på Fagerlund må settes på plass hver vår og Trollmyra må programmeres.

Som vanlig var det også i år frostskader på røranleggene. Blandebatteriet i kiosken lekker og blir byttet i morgen. I dommergarderoben på Fagerlund hadde rørene gått fra hverandre, men ingen skade skjedd. Var bare å skru sammen.
Trollmyra vannes mandager, onsdager og lørdager. Fagerlund vannes i helgene.
Bildet viser Mats som setter på plass pumpa.
Bilder her:

Etiketter: , ,

04 mai 2008

Gutter 13 åpner Trollmyra


I morgen mandag kl 17.45 åpner G13 sesongen på Trollmyra med kamp mot ODD. Jenter 16 spiller kl 19 ellverkamp mot Snøgg. Bare minner reparatørene om at det ene målet fremdeles mangler nett.

Etiketter: ,

02 mai 2008

Trollmyra "klar" til sesongen


Da er Trollmyra merket og klar til sesongen 2008. Syverbanene blir merket senere, da det var det vanlige vårtrøbbelet med merkemaskinen.
Henstiller til ALLE lag om å gå manngard under oppvarminga
for å pelle søppel som ligger på banen. Gjør vi alle det i vår første hjemmekamp er Trollmyra raskt fri for søppel og det er trivligst for alle brukerne. Søppeldunker er satt på plass. A-laget må montere et nett på det ene 11er målet. Nettet ligger ved målet i sørenden.

Etiketter: ,

28 april 2008

Se forskjellen på banene 28.april


Slik ser gressbanene i distriktet ut idag 28. april. Trollmyra desidert minst klar. Borg har forøvrig gitt opp gressveksten innenfor straffefeltet og gruset i stedet.
PS. Det er også i år inngått samarbeid med banemesterlauget om gjødsling av Trollmyra. Den ble gjødslet i dag.
Trollmyra
Borg
Storm
Fagerlund
Gjerpen

Etiketter: , ,

23 april 2008

Anbefalt inndeling av baner


Her er NFF sitt forslag til inndeling av femmer og syverfotballbaner. På Trollmyra vil det bli merket målgården på 2 syverbaner i tillegg til 11er. Bildet viser 7er og her finner du 5er forslaget. Femmer.jpg

Etiketter: , ,

21 april 2008

Ennå flere meter "tribuneplass"

Fritzøe skoger har også i år sponset to langbenker til Trollmyra. Benkene leveres i dag eller i morgen og skal plasseres foran krakkene ved kiosken. Vi er da oppi 30 meter tribuneplass og i tillegg har vi krakkene. Det betyr sitteplass til 70 tilskuere. SiljanFotball takker for bidraget!

Etiketter: ,

18 april 2008

Siljan sesongåpner på Fagerlund


Junior-rekrutt sin serieåpning blir på Fagerlund i steden for Trollmyra hvor isen fremdeles ligger tykk. Bortsett fra skisenteret så er vel Trollmyra eneste stedet i Siljan med en så bra issåle 18. april. Positivt er det at Fritzøe nå vil gi oss en pris på kjøp av tømmeret på rot. Det gjør at vi sannsynligvis kan hugge om kort tid.

På Fagerlund er idag vannkraner og toalett åpnet og banen kan brukes fra mandag.

Etiketter: , , ,

10 april 2008

Tykk is i sørenden av Trollmyra


Har idag purret på eier av skogen rundt Trollmyra om å få tillatelse til å hogge skogen i sørenden av banen. Fikk avslag sist.

Skogen skygger for sola og ødelegger dermed for både smelting og vekst. Isen er 10 cm tykk i sørenden av banen!
Bilder her:

Etiketter: ,

09 april 2008

Fagerlund i dag

9. april. Klar til trening om 14 dager. Bare litt snø i nordøstre hjørne.

Trollmyra ligger langt etter hva snøsmelting angår, så om G19 sin kamp mot Ulefoss 27. april må flyttes bestemmes et par dager før kampen.
Bilder her:

Etiketter: , ,

05 april 2008

Kuldegropa Trollmyra

Etiketter: ,

24 mars 2008

Fjerne trær rundt Trollmyra

Det er sendt en forespørsel til Fritzøe om å få fjernet skog rundt Trollmyra. Hvis dette går i orden bør også vollene rundt banen bort. Dette gjøres for å få bedre lufting og mer lys på banen. Mer lys og lufting vil bedre både gressvekst og gi en raskere snøsmelting.

Etiketter: ,

22 mars 2008

Full vinter litt sent


De fleste hadde vel tatt farvel med vinteren og satt bort snøfreseren, men det siste døgnet har det kommet rundt 50 cm snø. Det betyr flotte skiløyper ennå en stund. Men det betyr samtidig en utsatt åpning av gressbanene. Se bilder fra Fagerlund og Trollmyra her, og en liten video fra myra i dag her:

Etiketter: , , ,

16 mars 2008

Trollmyra ei kuldegrop?

Det er stort sett bart i området rundt Siljanhallen. Men se video av Trollmyra. Der ligger isen tykk! Hvorfor? Fordi banen ligger lavere enn terrenget forøvrig. Omtrent som ei kuldegrop! I tillegg er det jordvoller rundt banen. Det gir dårlig lufting med alle de problemer det medfører. Det gir både sen smelting og dårlig gressvekst.

Mange storklubber har vurdert å bygge banene nedover i terrenget for at stadion ikke skal bli for høy. Det blir vanligvis forkastet pga problemer av det slag som vi har på Trollmyra.

Jeg tror en fjerning av jordvollene og hugging av skogen på tre av sidene ville hjulpet mye på både vekst og snøsmelting. Men det ville kostet mye penger.
Se her video av Fagerlund i dag.

Etiketter: , ,

13 mars 2008

Webkamera på Siljanhallen

Det jobbes nå konkret med å få til webkamera ved Siljanhallen. Som vil filme utover Trollmyra. Det innhentes priser og det skal søkes om tillatelse til å sette opp et kamera. Slike kamera blir mer og mer vanlig. Se her kameraet i Borgen skianlegg i Svarstad. Her kan du se kameraene på Skagerak Arena. Og her kan du se haugevis av andre...

Etiketter: ,

12 mars 2008

Første kamp på Trollmyra 23. april


Forholdene er ganske ulike på Trollmyra og Fagerlund når det gjelder snøsmelting. Myra ligger noen meter høyere og det utgjør noen uker forskjell i sesongstart. Mens Fagerlund snart er bar så ligger isen tykk over mesteparten av Trollmyra.

Men det er fremdeles noen uker til jr-rekrutt åpner sesongen. Den starter på Trollmyra 23.04.kl 1900 mot Ulefoss.
Her kan du se noen bilder fra myra i dag.

Dette bildet er fra 23. mars 2006!!

Litt på utsiden av SiljanIL, men tar allikevel med noen andre bilder tatt i Siljan idag. Det var nemlig liten flom i Siljanelva. Flere steder gikk elva over sine bredder. Sagafossen hadde stor vannføring. Krattet og trærne ved veien burde selvsagt vært fjernet slik at det var fri sikt mot denne flotte fossen. Bilder av ei stor Siljanelv her:

Etiketter: ,

04 mars 2008

Nye mål uten skruer..


SiljanFotball mottok idag en sett 7er mål fra Nopro. Da de skulle monteres visste det seg at bare halvparten av skruene var sendt med. Sånt skjer, skruene ettersendes, og det er jo ennå et par måneder til banen åpner. Det trengs forøvrig en overhaling av alle målene før sesongstart. Nettene er rivd i stykker på nesten samtlige mål. A-lag herrer skal fikse 11 er målene. 7er målene må vi etterhvert finne noen frivillige til å fikse.. Et par bilder fra Trollmyra en vakker vinterdag her:

Etiketter: ,

24 februar 2008

Tidlig spilleklart på Fagerlund?


Det et meget mildt og lite snø på banene. På Fagerlund er det muligens bart i løpet av neste uke hvis mildværet fortsetter. I 2006 benyttet vi Fagerlund fra 25 april. Det året var det mye snø. Se bildene.
I fjor 2007 trente vi fra 10. april. Og banen tålte den tidlige starten uten problemer.
Bildet til høyre er Fagerlund i dag og linken under er Trollmyra også det tatt i dag.
Jeg tipper vi er i gang på Fagerlund rund 1. april i år.
Trollmyra24022008.jpg

Etiketter: , ,

01 januar 2008

Anleggsrapport 1.januar 2008


Det er en snøfattig vinter og undertegnede kunne også i dag sykle sin vanlige sykkelrunde: Austadveien 149 - Fagerlund - Gurholtveien - "Sentrum" - Høisethbrua - Trollmyra - Austadveien 149. Ikke spesielt langt men spesielt bakkete. Jeg hadde som vanlig med mitt kamera, og tok noen bilder av våre anlegg.
Jeg er imponert over hvor ryddige SiljanIL sine anlegg var i dag. De var nesten strøkne. Eneste som trakk ned var røykeplassen utenfor Siljanhallen. Den var ikke pen... Bilder her:

Etiketter: , , ,

15 desember 2007

Speakeranlegg til Trollmyra

Det blir 99% sikkert bestilt en Mackie SRM 450 fra Strandberg til Streetfotballstevnet. Dette er en litt spesiell sak som med enkelhet kan tas med ut og brukes som speaker og musikkanlegg under kamper på Trollmyra og andre arrangementer. Speaker og musikk lager større stemning. Derfor bør dette være obligatorisk på alle Siljans hjemmekamper i 5. divisjon. Nå har vi ihvertfall utstyret til det.
400 watt spiller høyere enn du orker høre. Norsk beskrivelse her:

Etiketter: , ,

30 november 2007

Utvidelse av benken


Da benkkapasiteten, og da tenker jeg ikke på innbytterbenkene, på Trollmyra til tider har vært helt sprengt har SimenB hos Fritzøe har lovet to benker til på Trollmyra.
De settes foran kioskkrakkene. Det gjøres om ikke lenge og står klart til neste sesong.

Etiketter: ,

12 november 2007

Trollmyra kiosk`n sender vaffeljerna på vinter-beite...

Og det med virkelig god grunn, for vi har jammen klart det.
Tallene er nå nesten på plass....Tam, tam , taaa ..:
Vi har fått inn svimlende.....38.000 kr, kæætssjiiiiing !! Ja , det stemmer du ser ikke syner.. ;-)
Helt utrolig morsomt. Disse kronene har vi altså fått inn via salg av : kaffe , saft , is og ikke minst vafler. Takket være flotte dugnads-gira selgere i kiosken har dere altså fått til dette... Kjempebra jobba av dere alle sammen.


Utgiftene i kiosken blir vel liggende rundt kr 15.000. Enkel hoderegning forteller at det blir kr 23.000 netto, altså 13.000 over budsjett!!!!! Sjoobiing+ dobbel kætsjiiing.


Dermed er det bevist at kiosk-drift på "myra" er noe vi er goè på.
Vil med dette få takke alle som har stått i kiosken, og ikke minst alle som har brukt en slant eller fem som resulterte i disse flotte talla.


Takk for denne sesongen .

Hilsen Marianne B

Etiketter: , , ,

02 november 2007

Anlegget tømt for vann


Men minus 5 grader i dag var det på høy tid å tømme anlegget på Trollmyra for vann. Skien Kommune var på plass kl 08 presis med en diger leiekompressor. Kommunen har bare ansvaret for å komme med kompressor. Vi kan ikke forvente at de skal ha kunnskap om hvordan anlegget skal tømmes. Den kunnskapen må gå fra banemann til banemann.
Sikringene til trykkpumpe ble tatt ut og vannet stengt. Deretter ble anlegget satt på "System check" 1 minutt på alle dysene. Så startes kompressor og dysene åpner av lufttrykket.
Vi kjørte denne prosedyren to ganger. Da var anlegget tomt. Kommunen reiste deretter til Storm og Gulset som også skulle tømme i dag.

VIKTIG Å HUSKE: Da kompressoren ga 70 bar er det ekstremt viktig at en av dysene alltid er åpne når kompressoren pumper. Hvis ikke blåser man anlegget i stykker på meget kort tid!
Og det er ikke kommunes ansvar.
Noen bilder her:

Etiketter: ,

30 oktober 2007

Instruks for tømming og fylling av vanningsanlegg


Her er instruks på hvordan vanningsanlegget skal tømmes for vann og fylles med vann. Det linkes til denne instruks fra organisasjonsplanen. Den blir også hengt opp inne i pumperommet.

Tømming

Du må ha en relativt stor kompressor tilgjengelig som kan levere mye luft (spør på kommunen) – Ikke nødvendigvis så mye trykk(Grønhaug Skien kommune 90766746).

OBS: Sørg for at en av ventilene er åpen når kompressor startes. Hvis ikke kan du blåse i stykker anlegget!

1. Ta sikringen på pumpa så ikke denne starter uforutsett mot stengt ventil. Sikringen skal være av gjennom vinteren – sett gjerne på en "tag" (lapp).

2. Steng den blå ventilen til venstre for pumpa (den nærmest pumpa).

3. Åpne krana foran hurtigkoblingen og slipp ut eventuelt trykk (slipp ut så mye vann som mulig før tømmingen starter ute på anlegget).

4. Koble til kompressoren og blås anlegget med 1 - 2 bar til å begynne med og øk på litt etter hvert og åpne ventilene ved hjelp av automatikken en for en til det bare blåser luft ut av dem. Kjør igjennom anlegget ett par ganger med luft slik at det ikke kommer vann når du blåser anlegget.

5. Lås ventilen slik at ikke noen slipper vann ut på anlegget før du bestemmer at det er vår. (tape hendelen for eks).


Fylling

Når du skal kjøre anlegget opp igjen til våren så bør du åpne ventilen foran pumpa og så kjøre den borterste sprederen i åpen stilling slik at luften evakueres ut av anlegget så rolig som mulig – bruk lang tid på dette slik at ikke vannslag slår i stykker sprederen. Nå anlegget er fylt opp så kan du sette på sikringene

Etiketter: ,

28 oktober 2007

Vanningsanlegget tømmes fredag


Det automatiske vanningsanlegget på Trollmyra blåses tomt for vann til fredag.
Litt sent men kommunen har ikke hatt tid før til fredag. Det er Skien kommune som hjelper oss med dette.
Hvis dette ikke gjøres frostsprenger anlegget på flere steder.
Anlegget tømmes ved at vannet stenges og det kobles på luft ved vanninntaket. Deretter åpnes alle vanningsdysene manuelt og lufttrykket blåser ut allt vann som ligger i anlegget.
Link til leverandør her:

Etiketter: ,

11 september 2007

Sandslott på Trollmyra

Trollmyras banemann brukte litt tid lørdag til å fylle igjen de verste gropene innenfor 16 meteren. Sanda setter seg etterhvert som gress gror i gjennom og banen blir etterhvert bra.
Hvis man da ikke bruker sanda til å bygge slott he he.

PS: Hadde ikke hjerte til å rive det...........

Etiketter:

28 august 2007

Kiosken skal være åpen!

Når det er kamper på Trollmyra. Enkelte lag gir blaffen og det kommer til å koste. Det blir fremmet forslag på neste styremøte om at lag som gir blaffen må betale kr 400 pr gang til SiljanFotball (vår felles kasse).
Pengene holder SiljanFotball igjen når synderlagene skal melde seg opp i 2008. Er laget ekstra sløvt risikerer laget måtte betale hele påmeldingsavgifta i 2008. Og det er helt på sin plass.

PS fikk kjapt en tilbakemelding fra en lagleder: Vi har ingen tilskuere, skal vi ha åpent da??

Svar: JA. Noen lag selger mye og andre lite, men uansett skal kiosken være åpen. Det er udiskutabelt. ALLE lag som kommer til Trollmyra skal vite at det er åpen kiosk der.
Det er også spillerne som handler etter kampen. Ikke tilskueren. Eller tilskuerne.

Alle skal bidra!!

Etiketter: ,

27 august 2007

Vinduet i kiosken


trenger nok en liten reparasjon. Ser ut som om noen har skrudd ut listene som skal holde "glasset" på plass. Det er jo ikke glass, men plexi-glass i ruta, så det er ennå noen skruer igjen (så lenge det varer).

Innvendig er det bare den ene haspa som er på plass, men denne henger også veldig løst. Ser nok ut som om noen har forsøkt å bryte opp vinduet.

Det er jo ikke akkurat så mye å stjele i kiosken for tiden, men tror nok det er lurt å kjøpe inn noe utstyr (ny haspe og utvendig lister) for å få reparert vinduet.

Etiketter: ,

26 august 2007

Begge klipperne ødelagt


En ulykke, eller riktigere sagt, et uhell kommer ofte ikke alene. Skulle i dag klippe Trollmyra med klipperen fra Fagerlund. Så knakk akslingen til kniven. Den ene av tre kniver. Kniven datt dermed helt ned til bakken. Da banemann skulle inn i hallen for å ringe etter hjelp virket pokker ikke telefonen i hallen heller...

Med begge klipperne på verksted og antagelig INGEN som ønsker å klippe myra med gåklipper som før i tiden ( 5 gåklippere hadde kjapt klippet banen), blir det ikke klippet før onsdag eller torsdag. Da blir det klippet av Steen Hansen.

Det var forøvrig søndagstrening i dag. Lite oppmøte da endel var på kamp og mange hadde vært i "selskap" kvelden før. Det var imidlertid endel barnefamilier med fotballivrige unger som la søndagsturen til Trollmyra. Det er moro å se når det yrer av liv på anlegget.
Noen bilder fra trening og en skamklipt Trollmyra ser du her:
og flere her:

Etiketter:

25 august 2007

Cyclon trenger reparasjon


SiljanFotball sin Viking Cyclon gressklipper trenger reparasjon. Klipperen har nå passert 216 timers gangtid. Det er circa 150 baneklippinger.
Vet ikke helt når den ble kjøpt, men tipper det var i 2003 i forbindelse med åpningen av Trollmyra.
Det må sannsynligvis byttes hele klippepanna, noen reimer og den trenger nytt batteri. All sanda på Trollmyra spiser opp klippepanna. Den ser ut som den er sandblåst under. Dermed ruster den og gress kleber seg til klippepanna og allt blir bare rør.

Det vil derfor IKKE bli klippet på FAGERLUND neste uke. Vi prioriterer Trollmyra som er kamparena.

Etiketter: ,

19 august 2007

Stort sett bra i det siste


Anlegga våre har stort sett vært ryddige i det siste. Noe søppel har det vært men synderen har ikke nødvendigvis vært våre fotballspillere. Cornerflagg kan faktisk bæres av SFO brukerne.
Det er satt opp benker på Trollmyra i tillegg til krakkene. Er det et ønske om flere benker eller andre ting som gjør oppholdet på Trollmyra trivligere la styret få vite det. Så kan vi kanskje gjøre noe med det.
Det er mulig at bortelaget under kampen fredag fikk i seg "feil drikke" i pausen. Men det stammer vel helst fra våre lokale helter som koser seg i området.

Etiketter:

15 august 2007

Hovedstyret sa JA

Hovedstyret sier enstemmig ja til å samle anleggene på Trollmyra. Med den forutsetning at SiljanFotball presenterer en fornuftig finans og fremdriftsplan for prosjektet på neste hovedstyremøte.

Dag Thorsen og Even Elseth tar jobben med å prosjektere anlegget. Dag vil arbeide med det kommunale og finansieringen og vil kontakte Rune Sølland i Siljan Kommune for å få en orientering om videre saksgang.
Even vil innhente et par anbud til, så vil vi forhåpentligvis ha en plan å presentere på neste hovedstyremøte.
Møter vi ikke allt for mange hindringer er muligheten stor for at arbeidet starter allerede til vinteren.

Etiketter: , ,

Hvis hovedstyret sier NEI


I kveld rundt klokka 20 tar hovedstyret stilling til utbygging på Trollmyra. Det er kun SiljanFotball sin stemme i styret som er garantert for utbygging. De andre aner jeg ikke noe om.

Hva hvis hovedstyret sier nei? Da regner jeg med dette er godt begrunnet. Med grunner vi i SiljanFotball ikke har sett på. Man stopper ikke planer uten grunn. En god grunn til å stoppe dette ville vært økonomi, men SiljanFotball har ikke tenkt å be hovedlaget om ei eneste krone.
SiljanFotball har pengene sjøl.
Fagerlund er så fin er ikke et argument, da det er vedtatt å opprettholde denne inntil videre.

SiljanFotball ser denne utbyggingen som en meget lur investering av resten av automatpengene. Lar vi være å investere disse pengene, ca 500 000, er jeg stygt redd for at de etterhvert blir brukt til drift og til slutt om noen år er borte. Uten at vi fikk skapt noe som helst fra automatpengene.

Til orientering så sier Fritzøe skoger ja til å selge området og kommunen ser ingen problemer. Det er da bare SiljanIL sjøl som kan velte planene. Og det ville vært litt spesielt. Vanligvis stopper jo tingene hos grunneiere og kommuner. Eller av pengemangel.
I dette tillfellet er ingen av disse hindringene tilstede....

Etiketter: , ,

06 august 2007

Ja i styret til utbygging på Trollmyra


På styremøte i SiljanFotball i kveld, hvor alle styremedlemmene var tilstede, ble det enstemmig vedtatt å bygge en gressbane på 50 ganger 100 meter mellom dagens Trollmyra og Midtbygda skole.
Banen er prosjektert for å kunne islegges om vinteren. En skøytebane er et ønske fra mange i bygda. Den vil sikkert også være populær blant skoleelevene. Kunstgress ble ikke vedtatt da styret så dette som altfor kostbart.
En entrepenør har allerede gitt et grundig gjennomarbeidet tilbud. Ting koster penger og en slik utbygging må finansieres av flere enn SiljanFotball alene. Her må det både søkes om tippemidler og bistand fra kommunen.

Neste steg er nå behandling 15 august i hovedstyret. Man kan vel ikke se mange gode grunner til at hovedstyret skal overkjøre SiljanFotball sine planer i denne saken.

Etiketter: , ,

04 august 2007

Kamera ved Siljanhallen igjen


Hvis man kjøper et kvalitets panoramakamera og monterer det på hjørnet av Siljanhallen vil det gi flotte bilder fra hele området. Det vil kunne filme 270 grader. Det betyr hele Trollmyra, barnehagen, skolen og halve grusbanen. Et slikt kamera kan stilles til å filme feks skole og barnehage på dagtid og Trollmyra på ettermiddag og kveld eller det kan sveipe over hele området hele tiden. Det har mange muligheter.
Flere og flere kommuner viser seg fram på internett. Med webkamera. Mye er av dårlig kvalitet og burde ikke vært publisert, men se bra kvalitet her fra Hov sentrum.

Mye av aktiviteten i Siljan skjer jo nettopp ved Siljanhallen og skolen. Dette er et pent område som kommunen absolutt bør være intressert i å vise frem. Bilder fra dette kamera kan vises på både www.siljan.no og idrettslaget sider.
Vi kan høre med kommunen om ønsker et samarbeid rundt et slikt kamera.
Se bilder av hvor kamera er tenkt plassert her:

Etiketter: ,

03 august 2007

Bedre og bedre dag for dag....


Trollmyra gjør store fremskritt. Den må nå klippes 1,5 ganger i uka. En av Siljans aller ivrigste spillere Øystein T hadde litt egentrening og var godt fornøyd med gressmatta.
"Tribunene" var også på plass. Jeg utfordrer noen av bygdas sterke ungdommer til å bære benkene opp på vollen. Hvor dere vil ha dem vet dere best sjøl. Noen bilder fra myra i 3.august her:

Etiketter:

Live fra Siljanhallen?

Det å kunne vise live bilder fra Siljanhallen og Trollmyra er enkelt å få til. Live streaming krever ikke store investeringer.
Et trådløst IP kamera og en router er det man trenger. Da kan du klikke deg inn på websiden vår å sjekke aktiviteten på Trollmyra. I tillegg til den sportslige aktiviteten vil du kanskje også få se den destruktive aktiviteten som i blant utføres i området.
Hovedstyret skal vurdere saken på neste møte den 15. august.

Etiketter: ,

02 august 2007

Fytti grisen så dårlig gjort !!
Joda, vi har snakka om hvor lenge vil det få henge i fred........En stund ble det. Jeg ble skikkelig lei meg når jeg rettet blikket opp mot Trollmyra idag. Etter gårsdagens kamp har det vært noen på "fære" igjen. Trollmyra-vimpelen lå nede,våt og sølete. Dette syns jeg er skikkelig dårlig !!! Null respekt for alle de som trives og har det sportslig på trollmyra , dette som nå har blitt en flott møteplass for oss alle. Men som bildene viser var det ikke nok med å ramponere flaggstanga , benken ved kiosken fikk heller ikke være i fred.....


Den har de frakta ut på midtbanen å plassert cornerflagget i midten som et slags "spikern i kista". Frustrasjon,ja det er en følelse som gnager nå. Gleden ved å være med i fotballen er ikke spesielt stor nå.


Skamfull over at vi har
noen i bygda som syns dette er artig.


Nei , hva skal vi gjøre folkens??? Her må noen forstå at dette må det bli konsekvenser av.
Etiketter:

31 juli 2007

"Tribuner" på Trollmyra

Det ble tidligere i år spurt om sittekrakker på Trollmyra. Til å ha på vollen bak innbytterbuene.
Det har Simen B hos Fritzøe skoger ordnet. De blir levert på Trollmyra denne uka.

Etiketter:

27 juli 2007

Status Trollmyra 27. juli


Trollmyras tilstand er helt ok. Den er grønn og fin gror bedre enn på lenge. Og det at grasset blir høyt er et godt tegn. Før ferien har banen nesten ikke blitt klippet!
Snakka litt med Rolf på Trollmyra i går og han mener banen snart er som den var når den var ny. Det er nok endel igjen til det, men store deler er meget bra.
Vanningsanlegget ble slått av for 18 dager siden da det har kommet mer enn nok nedbør. Dette var etter anbefaling fra anleggsgartner da for mye vann gir gress med korte røtter. Det slipper å strekke seg nedover i bakken etter vann. Korte røtter blir lett sparket opp og banen blir lite slitesterk.
Banen vil nå bli bedre og bedre i hverfall ut august. Etter august er veksten som regel dårlig og banene blir litt "tustete".
Se bilder tatt 27 juli i vårt fotoalbum:

Hvis du ikke husker hvordan banen og anlegget for øvrig var i fjor kan du se bilder fra 23 juni 2006 her og fra 16 september 2006 her:

Etiketter:

09 juli 2007

Anleggstatus 9. juli 2007


En tur på Fagerlund og Trollmyra i dag 9. juli viser at anleggene er fine. Fagerlund har en tykk grønn matte. Skal ikke nekte for at det er ugress (groblader) på mye av banen, men det spiller ingen stor rolle. Banen oppleves som bra av spillerne. Sjøl en seniortrening på en regnfull dag tåler Fagerlund.
Det er også kjemisk reint for søppel. Det gjelder på begge anleggene.

Trollmyra er underveis. Den er faktisk mye finere enn bildene viser.
Se litt på bildene fra 15 juni og se her hvor mye finere banen har blitt! Og det på bare 3 uker.

Og ennå er det fire uker til Trollmyra åpnes for kamper. Første kampen er a-laget mot Storm.
Se bildene her i vårt Picasa album:

Etiketter: ,

06 juli 2007

Trollmyra og Siljanhallen er et flott anlegg


Vi har et fantastisk flott anlegg her i Siljan. Ikke mange klubber kan matche Siljanhallen og Trollmyra. Reis rundt på baner i distriktet og se deg rundt. De fleste klubber har kun en bane og et klubbhus. Noen har riktignok kunstgress men de er i fåtall. Og noen av de nyere kunstgressanleggene har nesten ødelagt økonomien i klubbene. Det må ikke skje i Siljan.

Her er noen bilder av vårt flotte anlegg med Trollmyra vimpelen i nesten full strekk.
Flere bilder her:

Etiketter:

04 juli 2007

Trollmyra vimpel på plass


Det ble for 3 uker siden bestilt en navnevimpel til Trollmyra. Den ble bestilt på en webhop som ga null tilbakemelding på om den var bestilt eller ikke. Men det var den tydeligvis for i dag kom den i oppkrav (kr 2150) og nå henger den på Trollmyra.
Et bilde til her og her

Etiketter: