27 februar 2008

Ørjan trente med Aalesund


Siljans eminente forhenverænde keeper Ørjan Bøe Thygesen er i vinden som aldri før. Les mer i TA

Etiketter: ,

12 januar 2008

Dagens TA

Hadde en flott reportasje om StreetFotballen. Se bildet.

Kan også fortelle at Øystein Thorsen pr idag er tippet som favoritt til seieren i åpen klasse foran Christian Sætre og Knut Rønningene.
Den avstemningen kan forandre seg og personlig tror jeg Øystein er for ung og han har ALDRI driblet sin gamletrener som også er påmeldt.
Men det får vi se neste lørdag.
Posted by Picasa

Etiketter: , ,

11 oktober 2007

Flott reportasje i TA


Telemarkavisa har i dag en flott reportasje fra Trollmyra Fotballskole.
Klikk på bildet for å se den i stor størrelse.

Etiketter: ,

31 mai 2007

Skolecupen 2007 - med seier til Midtbygda!Litt på utsiden av SiljanFotball, men jeg tar det med likevel; Jentene fra Midtbygda vant skolecupen 2007!

Dette er en prestisjetung cup, der 50 skolelag fra Grenlandsområdet deltok. For noen uker siden spilte laget innledende kamper og kom videre til sluttspillet, som gikk av stabelen på Gulset. To strake seire i dag, og jentene var i semifinalen. Semifinalen endte uavgjort, men Midtbygda gikk videre på antall cornere. I finalen møtte vi Moflata, og etter to scoringer av Stine Tveitan vant vi 2-1. Trond Viggo Thoresen og Tommy Svindal-Larsen dømte finalen, og stilte villig opp på bilde sammen med lykkelige vinnere.

De som var med på laget: Åshild Gurholt, Stine Rønningen, Stine Eriksen, Kine Tveitan, Stine Tveitan, Mina Flatebø, Therese Thoresen, Mari Hole, Sandra Espenes og Kristine Selander. Malene Åberg var dessverre syk, og kunne ikke være med i dag.

7 av disse jentene spiller fotball for J14, og det bar kampene preg av - helt klart det beste laget som vant! (I alle fall sett med en mamma og treners øyne...). Det må også sies at dette er første gang et jentelag fra Midtbygda vinner denne cupen.

Gratulerer jenter- dere er flotte representanter for bygda vår!

Se TAs reportasje her:

Etiketter: ,

25 mai 2007

Siljan i media


A-laget ble i dag viet nesten en hel side i Telemarksavisa. Artikkelen er "bilde"
Dette oppslaget i TA er oppfølgeren til denne artikkelen.
Ta3Mars2007.jpg

Etiketter: ,

03 mars 2007

Hva skjer og hvorfor?

Kjære leser
Et større oppslag i TA i dag fokuserer på elendigheten i SiljanFotball. Ikke a-lag, ikke premier til de yngste og en økning av treningsavgiften på kr 250 for alle spillere.
Jeg skal begrunne premier og avgiftsøkning. A-laget er gjennomdiskutert tidligere.

Det er EN grunn til at allt blir dyrere: Bortfallet av automatinntekter fra 1. juli 2007

SiljanFotball har gjort seg avhengige av denne inntekten. Den har foret SiljanFotball med 1,3 millioner fra 2003.
Av totale inntekter på kr 759 998 i 2006 kommer hele kr 419 331 fra automaten! Trekk fra automatpengene og vi hadde kr 340 667 kr i inntekt.

Våre utgifter var kr 626 619. Se hva som skjer hvis man tar SiljanFotball sine inntekter uten automaten, kr 340 667 og trekker fra utgiftene på 626 619. Da står det hvis du gjorde riktig et minustegn (-) foran tallet 285 952.
Med minustegnet først er ikke tallet mye verdt. Vi i styret måtte derfor ta noen stygge grep i budsjettet 2007. Vi skar ned over allt vi trodde det var mulig å hente noe som helst. Alle monner drar.
Vi tok fra alle lagene all støtte til cup og avslutning. Det var leit men nødvendig.
Når vi så hadde skjært budsjettet inn til beinet må vi se på inntektene.
En økning på kr 250 er bare en del av dette. Styret har flere arrangementer som er ment gjennomført i 2007 uten at de er tatt med i budsjettet. Dette fordi tingene ikke er 100% avklart. Det vil da være uansvarlig å lage et budsjett basert på ønsketenkning.

Kjedelig lesning, masse tallprat, men SiljanFotball er i 2007 nede for telling økonomisk. Et av styrets hovedmål i år blir å finne nye varige inntektsmuligheter for SiljanFotball.
Vi har konkrete planer og starter med dette på vårt første styremøte i mars.

Even Elseth

Etiketter: , , ,

22 januar 2007

TVTelemark med flott reportasje

Flott reportasje på TVTelemark i dag.
Men en ting Beate N... Scoret du virkelig så raskt eller er det TV som har klippet det slik:)

Etiketter: ,

20 januar 2007

TA om Streetfotballen


Telemarksavisa hadde flott reportasje om Streetfotballen fredag. Les ved å klikke på bildet.

Etiketter: ,

18 januar 2007

TvTelemark filmer også under stevnet lørdag


Det ble gjort forhåndsopptak til Streetfotballstevnet i hallen i dag. Dette sendes på TvTelemark til fredag. TvTelemark kommer også og filmer under selve konkurransen.

Flott reklame for Streetfotballen.


Bildet viser Beate og Øystein som blir intervjuet av TvTelemark.
Se intervjuet på TVTelemark her:
mms://mms4.online.no/telas2pub/tv/tvt19012007.wmv

Etiketter: ,

13 oktober 2006

Masse fra Trollmyra i lokalavisene


Trollmyra Fotballskole fikk også denne gangen masse positiv omtale i Varden og Ta. Dette gir oss mye verdifull "Merkevarebygging"
Tilbakemeldinger allerede nå tyder på at mange fra andre klubber vil komme neste år.
Fordi vi har gode trenere og IKKE er for mange på gruppene.

Vi bør kanskje ikke være flere enn 20 på hver gruppe. Det går utover kvaliteten på læringa.

Fra Ta her: og her:
Fra Varden her:

Etiketter: , , ,

31 juli 2006

En regnfull dag på NorwayCup

Her er en rapport fra Nc mandag. Jentene vant sin første kamp 1-0. Det ble en utrolig spennende kamp hvor Siljan ble skikkelig kjørt i 2 omg. Neste kampen ble tap 1-3 mot et av Oslos bedre lag KFUM.
Guttene tapte i dag 0-4. Her må baneforholdene ta på seg en stor del av skylden. Det var nesten umulig å spille fotball etter en dag med masse regn.
Begge lag ligger an til å gå videre i turneringen. Ny rapport i morra.

Ellers så har jentene flotte oppslag i lokalavisene i dag. Varden Les her: og Ta les her:

Etiketter: , , , , ,

05 mars 2006

Sterk innsats av Siljan jenter 16 i Danmark. (TA 17.10.2005)


Bakerste rekke fra venstre: Marie Roksund, Eirin Gonsholt, Ida Jensen, Susanne Holtan, Kristina Johansson, Anette Skilbred, Marthe Sørlie, Åshild Øjerud og Beate Norheim.
Foran fra venstre: Mats F. Elseth, Ida Kjellemyr, Elin Berntsen Aas, Marthe F. Elseth, Maina Johnsen og Kaja Fjeld.
Liggende foran, keeper Kamilla Mjøs.

Sterk innsats av Siljan jenter 16 i Danmark.

Siljans j16 ble i helgen nr 3 i en fotballturnering i den danske byen Sæby. Laget spilte serie mot Bjerke, Skeid og Asker fra Oslo, Ridabu fra Hamar og Fredrikshavn.

Siljan startet turneringen fredag med 0-0 mot Ridabu. Deretter ble det tap 1-3 for Skeid og 1-0 for Bjerke. I kampen mot Bjerke hadde Siljan flere muligheter til å avgjøre det hele, men var ikke flinke nok foran mål.

Lørdagen spilte Siljan mot Asker. Etter å ha ligget under 1-0 til pause kom Siljanjentene sterkt i 2.omg og vant 3-1. Siste kampen var mot Fredrikshavn. Her lå Siljan ennå engang under til pause, men klarte å snu kampen i 2 omg, og vant til slutt 2-1. Vinnermålet kom sekunder før full tid.
Bilder her:

roar.hushagen@ta.no

Etiketter: , ,

25 februar 2006

Siljan går i kjelleren (TA 01.02.2006)


Siljan går i kjelleren

SKIEN: Siljans gode liv i 4. divisjon kan være forbi. På et lukket møte i forrige uke, landet Trollmyras helter langt på vei på en Fyresdal-variant. Det vil si - starte på nytt i kjelleretasjen 6. divisjon.


Siljans velmakstdager med spillere som f. v. Håkon Kiste, Freddy Tiochta, Trond Eliassen og Knut Henrik Johansen er historie. Nå begynner trolig laget med blanke ark i 6. divisjon.


Så seint som i fjor gikk 3. divisjonslaget Fyresdal opp i liminga, og besluttet å starte på nytt med blanke ark i kjelleretasjen.

Nå ser det samme ut til å skje med mannskapet til Jarle Grini og Stig Rønningen. Selv om Grini sitter tungt inne i Grenland Offshore som Hallgeir Skogens høyre hånd, har ikke Siljans overlevelsesaksjer akkurat doblet markedsverdien siden fjoråret.

Mens Grini gasser seg på gassfeltet ved Aukra, sliter Rønningen tungt for å stable et kraftfullt mannskap på beina her hjemme. Selv ikke en hjelpende hånd fra Finn Tallakstad og Grenland Fotball, ser ut til å være nok til at en ny gullårgang gjenoppstår i Siljan.

Etiketter: ,

24 februar 2006

Helt i 100! TrollmyraFotballskole ( TA 07.10.2004)


Helt i 100!

Av: Frode Berg

SILJAN: Regn eller strålende sol, det spilte ingen rolle for de drøyt 100 barna som boltret seg på Trollmyra fotballskole i høstferien.

- Fotball er kjempegøy - om det er sol eller regn spiller ingen rolle, sier Kristine Hagen, men hun legger til:

- Men det har vært litt vått her...

For elevene ved fotballskolen har virkelig fått oppleve høstens mange sider med tidvis strålende regn før himmelen har åpnet seg og regnet har øst ned.

- Vi blir litt våte, men det gjør ikke noe, sier jentene.

Venninnene fra Midtbygda skole og fotballaget i Siljan har vært med på Siljans 3-dagers fotballskole.

- Vi har lært litt av hvert, pasninger og skudd blant annet. Jeg kunne likevel ønske at vi lærte flere finter, sier Kristine Espeseth med et smil.

SUKSESS

Trollmyra fotballskole, som ble arrangert for første gang denne uka, ble en knallsuksess for Siljans fotballgruppe. Klubben hadde satt et tak på 100 barn, og 103 meldte seg på.

- Det var egentlig flere enn vi forventet, men bare veldig gledelig, sier initiativtaker Even Elseth til TA.

Han fikk idéen til fotballskolen for en drøy måned siden.

- Dermed satte vi raskt i gang, og vi håper og tror at dette skal bli en årlig begivenhet for barna i høstferien, sier Elseth.

Fotballskolen, som varte fra mandag til onsdag, besto av tre timer fotball med en innlagt lunsj.

- Det har gått over all forventning, og det mest morsomme er å se alle de blide ungene her, sier Even Elseth.

Trenerkorpset har også vært av den rutinerte sorten med Odd-trener Arne Sandstø i spissen. Odd-sjefen var på Trollmyra i går sammen med Bamble-trener Robert Lien Pettersen, mens Tollnes-trenerne Edwin van Ankeren og Øystein Tallakstad var instruktører tidligere i uka.

- Trenerne har gjort en kjempejobb, roser Even Elseth, som mer enn gjerne arrangerer fotballskole på Trollmyra neste år.

Etiketter: ,

Debut med stil (Ta 16.08.2004)


DEBUT MED STIL

Av: Hans Eivind Øygarden

PORSGRUNN: Siljans småjenter er et nystartet lag, men en svært så sammensveiset gjeng. Selv om de kun har hatt sju treninger sammen, vet de absolutt hvordan fotball skal spilles. I helgen debuterte laget i den nystartede Grenland Cup.

Fredag gikk startskuddet for historiens første Grenland Cup. 70 lag med jenter og gutter i alderen 13-16 år var med på cupen som varte helt til søndag.

Siljans 13 og 14 år gamle småjenter er et helt nystartet lag. Men allerede på åpningsdagen kom lagets første seier. Da ble Urædd 2 slått 1-0. Og det etter kun sju treninger sammen.

- Vi er best! roper jentene i kor.

MANGLET TRENER

Lagleder Roy Jensen forteller at laget har ligget nede et par år.

- Vi har dessverre manglet trener. Men så tok Even Elseth ansvar. Da sto plutselig 16 jenter klare til å være med på laget. Det er gledelig å se at vi nå har fått til et lag for så mange flinke og ivrige jenter, smiler Jensen.

Nå er jentene klare for høstsesongen. Det gleder både jentene og trener Elseth.

- Vi må gi honnør til fotballkretsen som er så fleksibel og velvillig, sier Even Elseth.

- BARE GI OPP

- Motstanderne må se opp nå, for her kommer en friskt lag fra Siljan, sier Roy Jensen, og får støtte fra jentene før onsdagens kamp borte mot Gvarv.

- De kan bare gi opp, sier Marie Roksund.

Laget er faktisk så ferskt at draktene ennå ikke er klare. Men de skal være levert med navn og nummer på ryggen før kampen mot Gvarv.

Etiketter: , ,

Sprudlende gave til aldershjemmet (Fra TA)


Sprudlende gave til aldershjemmet
Av: Bjørn Johannessen

Siljan fotball stilte opp og ryddet veien for flasker etter at brusbilen veltet. Nå har de gitt brusen i gave til Siljan alders- og sykehjem.


Kurt Myrholt, pappaen til en av spillerne på juniorlaget i Siljan-fotballen, fikk i forrige uke høre at brusbilen hadde veltet på lardalsveien. Forsikringsselsapet overtok brusen, og ville ha noen til å rydde veien for flasker.

Myrholt trommet sammen 16 til 17 spillere og fem - seks foreldre lørdag ettermiddag. De ryddet veien for knuste og hele brusflasker. Det ble til sammen 500 liter brus, som de stablet opp på en henger og kjørte til aldershjemmet i Siljan. Der mottok de gaven med glede.

FRATATT BRUSEN

Myrholt hadde lest i mediene at kommunen på grunn av trange budsjetter hadde strammet inn på brusen. De eldre på Siljan aldershjem fikk ikke lenger hver sin brus på søndagene.

- Jeg synes det var riktig å gi brusen til gamlehjemmet. Nå kan de eldre fortsatt kose seg, sier Myrholt.

Han sier aldershjemmet bare kjøper inn brus til spesielle anledninger og fest, og mener de ikke har gått noen lokale butikker i næringen med sin gave

Sakset fra TA 25.10.2005

Etiketter: , ,