08 april 2008

Sykkelturtips: "Flomveien"


Sykkelsesongen er i gang og Siljan har mange fine sykkelrundturer. "Flomveien" er et tips til en fin treningstur. Muligens litt lang for en ettermiddagstur, men fin som helgetur. Jeg har brukt alt mellom 1 og nesten 2 timer på turen. Man klarer det vanligvis greit på 1,5 timer.

Hvis du starter ved auton så går turen nordover forbi kirken og Søntvedtkollen. Ved gamle Vestby kolonial i Opdalen tar du til venstre og forbi bedehuset. Derfra sykler du det man kaller Flomveien. Navnet kommer av at dette er veien Opdølingane kjører når flomvannet stenger den vanlige veien.

Flomveien er småkupert i 4-5 kilometer før det blir en del bakker opp mot Siljan skisenter. Fra skisenteret er vel de fleste kjent, men for at turen skal bli 23 km sykler man til Solvika. Derfra riksveien ned til Sandtaksvingen. Så rett fram mot Kvelde og til venstre i Haugenkrysset.

Når du etterhvert er fremme ved auton har du tilbakelagt 23 kilometer i mye bra sykkelterreng.

Etiketter: ,

03 januar 2008

Puddersykling 3.januar i lysløypa!


Snøen laver ned og sykkeltur er vel ikke det mest naturlige i slikt vær. Men som det jo heter: "Det finnes ikke dårlig vær bare dårlige dekk"
I dag tok jeg sykkel med såkalte ekstreme vinterdekk. Schwalbe Ice spiker Visstnok topp grep på is og holke.

Turen gikk opp til Bakkane og deretter inn Serkelandsveien og nye lysløypetraseen. Syklingen gikk ok helt til lysløypa svinger av Serklandsveien. Der måtte jeg trille mesteparten opp til rundløypa.
Og jeg måtte trille endel resten av turen også. Fordi de fantastiske dekkene klabbet voldsomt! Piggene kom da ikke i kontakt med isen og man trenger ikke være fysiker for å skjønne hva som da skjer. Og skjer. Og skjer.

Selv om syklingen ikke gikk som forventet var en kveldstur alene i lysløypa med snøen lavende ned skikkelig stemningsfullt.
Noen bilder her:

Etiketter: ,

09 desember 2007

Pigg eller piggfritt?


Sykling hele året blir mer og mer vanlig. Undertegnede både sykler og motorsykler hele året. Jeg har imidlertid ikke prøvd tråsykkel med skikkelige piggdekk. Det har Austadveien 149 investert i nå og sammen med treningskamerat og samboer tok vi en sykkel med helt nye Schwalbe Ice Spiker og en med vanlige småslitte terrengdekk. Forskjellen regnet vi med ble stor.
Og det ble den. Personen med piggsykkelen sleit med å holde følge på Austadveien. Disse dekkene ruller MYE dårligere enn vanlige dekk. Ved Sandtaksvingen svingte vi opp sykkelstien mot barnehagen og det nye feltet. Ingen av syklene hadde noen problemer opp bakken. Det var helst de oppå syklene som sleit. Det er bratt opp den bakken...

Vi syklet opp til lysløypa UTEN "glipptak" på noen av syklene. I lysløypa ville det heller ikke vært noe problem, men vi valgte sykle Galtetjern i steden. Det var partier med is og snø oppå isen. Det er glatt men hvis man ikke bråsvinger eller bremser hadde heller ikke den piggfrie problemer på det føret. Det gjelder bare å ikke "tenke velt". Da binder man seg å velter. Hold løst i styret og glem at det kan være glatt he he.

Konklusjon på denne lite vitenskaplige testen må bli at man trenger ikke svindyre piggdekke. I hvertfall ikke til normal sykling på vinterføre. Hvis du presser sykkelen er pigg best, men jøss så mye tyngre de er å sykle på.

Etiketter: ,