27 november 2008

Ørjan får Pors tilbud


Tidligere Siljanspiller Ørjan Bøe Thygesen får tilbud fra Pors rett over nyttår. Les mer her. Ørjan er en meget ambisiøs og treningsvillig spiller som tross sin unge aldrer kanskje allerede neste år spiller 2. div. Vi hadde i 2006 et intervju med Ørjan her på nettsiden. En annen Siljanspiller som gjør det bra i Pors er Knut Rønningene. Vi har også intervjuet han i 2006. Det leser du her:

Hva er felles for spillere som når langt? Trening, trening og trening:-)

Etiketter: ,

22 september 2007

En spesiell spiller


En ting jeg sjelden gjør er å trekke frem enkeltspillere. I dag gjør jeg et unntak. Siljan har en spiller med helt spesielle fotballferdigheter. Denne spilleren husker jeg allerede fra hun var tre fire år gammel. Ja for det er ei jente..
Hun kom ofte på besøk til min datter. I ei Liverpoolskjorte som gikk helt ned til leggane. Og ALLTID med en diger slitt fotball i hendene. Eller aller helst i beina. For en femmerball er stor for en på den alderen. Når hennes årgang startet med organisert fotball som 7åringer var hun i særklasse bedre enn alle de andre.
Denne spilleren lærte fort at det var best å gjøre hele jobben sjøl og utviklet seg til en skikkelig egoist på banen. Sentre hvis jeg må og drible hvis jeg kan var og er antagelig mottoet. Ingen typisk lagspiller med andre ord. Hun skyter like bra med begge bein og legger innoverskrudde cornere fra begge sider...
Etter sporadisk med fotballaktivitet i de senere årene glimtet hu til i går da Siljan J19 spillte mot Borre. Det er ikke ofte å høre 18 årige gutter skryte av ei jentes fotballferdigheter. Det overhørte jeg fra Borres hjemmefans i går. "Se den teknikken a" . Ballen kan tråkles gjennom det tetteste forsvar på en god dag.
Jenta har mange ting hu kan bli bedre på. Farta er ikke best i klassen og som sagt er hun er ingen spesiellt bra lagspiller. Hadde hun ønsket så kunne hun antagelig blitt "hur god som helst". Men det tror jeg ikke er henne ambisjoner.
Æren for denne jentas fotballferdigheter skal ikke noen trener ta på seg. De har kommet av en eneste grunn: En antagelig medfødt spesiell glede av det å sparke til en rund ball. Helt fra hu antagelig lærte å gå. Mens de andre jentene lekte med dukker spilte hun fotball.
Spilleren jeg skriver om er som noen allerede har skjønt Siri Myra.
Som en som også ble betegnet som en kjempeegoist på fotballbanen blir jeg litt rørt når jeg ser enkelte av tingene Siri gjør med ballen. Jeg ser også at hu mange ganger burde sentret. Men jeg vet hvordan det er. Ofte drible helt til du er så sliten at du må sentre eller at du mister ballen. Men det kunne hvis ønskelig vært ordnet. Verre er det å ordne med manglende tekniske ferdigheter!

Kort oppsummert:
Mengden fotballaktivitet i de yngre årene er avgjørende for hvor god du blir som seniorspiller. Og det er som å sykle. Du glemmer det aldri. Det går bare litt senere.

Etiketter: ,

15 mars 2007

Knut Rønningene bidrar

med kjærkommende penger i ei slunken klubbkasse. Fordi:
Pors Grenland Fotball inngikk profesjonell kontrakt med Knut R pr. 01.01.07.
Knut spilte fotball i Siljan fra han var 12 år til 14 år. (2 år).
Siljan har da rett til kompensasjon for trening og utdanning.
Etter NFF's oppsett har Siljan rett på kr. 20.000 kontant.
SiljanFotball takker og bukker og ønsker Knut lykke til i Pors Grenland.

Etiketter: ,

27 november 2006

Spillerprofilen Beate Norheim

Beate er nok i dag Siljans ivrigste spiller på jentesiden. Det er ikke tilfeldig at Beate spiller sentral midtbane på både sonelag og kretslag. Løpskapasiteten er uvanlig stor.

Navn: Beate Norheim
Alder: 15 år
Lag: Siljan
Meritter: Sonelag, Kretslag, Regionskamp, NorwayCup , Grenlandscup, Gøy cup
Hvilke ambisjoner har du? Nei.. vet ikke.. har lyst til å spille fotball på et så høyt nivå som mulig. Hvor mye trener du? Trener ca. 5 ganger i uken.
Hvor mye er du villig til å trene?7 ganger i uken.
Hva er bra i Siljan Fotballen?Alle spillere får sjansen til å prøve seg og spille like mye.
Hva bør Siljan Fotballen bli bedre på?Gi et bedre tilbud til de spillerene som vil satse litt mer på fotball. La dem trene med noen som er litt eldre og la de få prøve seg.
Gress eller kunstgress? Kunstgress
Beste minne fra fotballen? En kamp vi spilte mot fossum, Vi spillte på 11 bane og jeg var spiss. jeg vant ballen inne på min banehalvdel, driblet forbi alle og var nesten nede ved hjørnetflaget da jeg skøyt ballen opp i motsatt kryss. Det var deilig.
Favorittspiller: Therry Henry
Favorittlag: Odd Grenland og Arsenal
4-4-2 eller? Mest glad i 4-3-3, blir mer offensivt spill.
Posisjon på banen: Sentral midtbanen
Draktnummer: 11
Tips til yngre spillere?Ha det gøy på banen. ”dra på trening for å trene, å ikke bli trent”. Det er veldig viktig. La fotball være morsomt og ikke en tvang. Fotball er mye trening og for å bli god må du trene det er den eneste måten å bli god.
Tips til trenere?La alle spillere få spille på kamper. På treninger er det viktig at spillerne har det morsomt samtidig som de lærer noe og blir bedre. La de få spille mye småspill på treninger men også noen øvelser for å forbedre basisferdighetene.

Etiketter:

25 november 2006

Spillerprofil Ørjan Bøe Thygesen

Lovende keeper fra Siljan.

Navn: Ørjan Bøe Thygesen
Alder:17
Lag: Odd Grenland Junior rekrutt
Meritter: Kretssamlinger, NorwayCup B-sluttspill vinner
Hvilke ambisjoner har du? Bli så god som mulig og se hvor langt jeg kan komme med det.
Hvor mye trener du? 8 ganger i uka + egentreninger som varier litt
Hvor mye er du villig til å trene? Så mye som trengs for at jeg skal bli så god som mulig
Hva er bra i Siljan Fotballen? Miljøet, og at man får bruke Trollmyra og Fagerlund utenom organisert trening
Hva bør SiljanFotballen bli bedre på? de bør ha et lag i 4 div. men det bør ikke gå utover breddeidretten. Og de bør satse mer på keepere, ha en eller to keepertreinger som er åpne for alle.
Gress eller kunstgress? Et helt ok naturgress er helt klart best, men her i Siljan burde det kanskje blitt lagt kunstgress, fordi de har hatt problemer med å holde dem ved like, og fordi det er dyrt og leie andre kunstgressbaner og det er langt til nærmeste. Også er en grusbane er svært kjedelig å spille på.
Beste minne fra fotballen. Å vinne B-sluttspillet i Norwaycup, uten tvil.
Favorittspiller Peter SchmeichelFavorittlag Manchester United og Odd
4-4-2 eller ??? 4-4-2
Posisjon på banen.? Keeper
Draktnummer? 1, selvfølgelig
Tips til yngre spillere? Tren så mye du kan på det du er god på og på det du syns er morsomt
Tips til trenere? Ha en god dialog med spillerne dine på hva de har lyst til og på hva de kan bli bedre på. Og start så tidlig som mulig med å ha en eller to keepere på laget, de er viktigere enn hva man skulle tro;)

Etiketter:

Spillerprofilen Knut Rønningene


Kommer under "Spillerprofilen" til å presentere noen av de mest ambisiøse spillerne fra Siljan.
Alle spiller ikke nødvendigvis for Siljan lenger. Spilleren under er den av våre som til nå har nådd lengst. Og ennå er han bare guttungen:)

Spillerprofilen
Navn: Knut Rønningene
Alder: 19
Lag: Odd Grenland
Meritter: Kretslag, landskamper g 16 g 18. 11 stk, vinner av jr nm 2004 og jet cup 2005 i tillegg så vant vi gøy cup med Siljan et år! :)
Hvilke ambisjoner har du? Ønsker å bli så god som mulig. Så får vi se å langt det går! :)
Hvor mye trener du? Ligger vel på en 6-7 økter i uka + egentreninger. Så en 10 økter ca.
Hvor mye er du villig til å trene? Veldig mye:)
Hva er bra i Siljan Fotballen? Er et positivt miljø:)
Hva bør SiljanFotballen bli bedre på? Bør kanskje ha en klarere målsetning for hva de vil.
Både med ungdomsfotballen og a laget.
Det er kjedelig å ha et a lag i 6 div. Det er hvertfall potensial for å ha et bra 4 div lag her.
Gress eller kunstgress? Helt klart gress!! Men dessverre så blir det jo bare flere å flere kunstgressbaner her til lands!
Beste minne fra fotballen? Som 17 åring så opplevde jeg tidenes mareritt som fotballspiller. Jeg var ute med en kneskade i 12-13 mnd. Dette var en utrolig tung periode men jeg mistet ikke motet og hadde hele tiden et klart mål jeg jobbet mot, nemlig å bli frisk igjen. Å det klarte jeg! Men da jeg kom tilbake så hadde jeg mistet både plassen på både landslaget, junior laget og var selvfølgelig også ute i kulden på b laget. Da var det på tide å sette seg nye målsetninger og det første blei å etablere seg på junior laget igjen. Og etter litt tid så klarte jeg det! Etter som prestasjonene blei bedre der fikk jeg igjen også tillitt på b laget og spilte meg til fast plass der.
Videre så dro vi på Jet cup på Hamar hvor Nordens beste junior lag deltar på cup. Da hadde jeg klart målsetningene mine og var fast på både junior lag og B lag igjen. Der oppe hadde vi stor suksess og gikk helt til topps og jeg ble kåret til turneringens beste spiller! Dagen etterpå fikk jeg også vite at jeg var tatt ut i g 18 landslagstroppen. Etter det tok jeg med meg ballen og ett par kjegler ut på fagerlund, det hadde gått i ett nå og jeg hadde lissom ikke helt fått summa meg i etterkant av turneringen.
Etter å ha gjennomført en times tid med egentrening ble jeg bare sittende på gresset å tenke.
for 6-7 mnd siden viste jeg ikke om jeg kom til å spille fotball mer, jeg var dritt lei av å være skada. For bare 2-3 mnd siden var jeg ikke engang fast på junior laget. Nå hadde jeg klart å komme tilbake og var fast på både junior laget, b laget og var tatt ut på landslaget igjen, jeg må innrømme at jeg felte ett par tårer da jeg lå å så bortover den ”fantastiske” gressmatta på fagerlund da! Jeg ga aldri opp, å nå hadde jeg fått betalt for det!
Dette året her er nok det beste minne jeg har fra fotballbanen, fra å ikke vite om jeg kunne spille mer fotball til å stå med flagget på brystet og få høre nasjonalsangen, det var en sterk opplevelse.
Favorittspiller Steven Gerrard
Favorittlag Tottenham
4-4-2 eller ??? 4-3-3 kanskjeJ
Posisjon på banen.? Midstopper/sentral midtbane
Draktnummer? 18
Tips til yngre spillere? Ha det gøy og gi aldri opp!
Tips til trenere? Bli flinkere til å snakke med spillerne deres. Med det mener jeg å kunne sette av tid til å snakke med hver enkelt spiller å dermed vise at man bryr seg. Det er noe som er med på å gi spillerne trygghet.
Og på dette feltet kan nok de fleste trenere bli bedre!

Etiketter:

24 november 2006

Spillerprofilen NICO

Kommer under "Spillerprofilen" til å presentere noen av de mest ambisiøse spillerne fra Siljan.
Alle spiller ikke nødvendigvis for Siljan lenger. Vi starter med Christoffer Nicolaisen eller "NICO" som de fleste kjenner han som.

Navn: Christoffer Nikolaisen
Alder: 16 år
Lag: Pors Grenland
Meritter: Sonelag, kretsslag, regions lag, Norway cup vinner i B sluttspill,Grenland cup seier.
Hvilke ambisjoner har du? Komme så langt jeg kan
Hvor mye trener du? 6 ganger i uka
Hvor mye er du villig til å trene? Så mye som må til
Hva er bra i Siljan Fotballen? Miljøet
Hva bør SiljanFotballen bli bedre på? Oppfølging
Gress eller kunstgress? Kunstrgress
Beste minne fra fotballen. Mitt første mål på frispark og Min første Kretskamp
Favorittspiller: Cristiano Ronaldo
Favorittlag: Barcelona
4-4-2 eller ??? 4-3-3
Posisjon på banen.? Kant
Draktnummer? 11
Tips til yngre spillere? Lær å være venn med ballen, ha det morro og drible mye.
Tips til trenere? La ungene leke med ballen og drible så mye de vil, så de blir glad i ballen og ballsikre

Etiketter: