18 februar 2009

Come back i hoppbakken


Selv om det ble hoppet et par hopp i fjor etter 4 års pause ble vel de 9 hoppene i dag mer å betrakte som come back he, he. Morsomt var det med to generasjoner i bakken i dag. Flotte forhold i Rugtvedtkollen i dag og en flott treningsdag. Lengdene på far og sønn ble ca 38 m på begge. På bildet ses 15 års forskjell på utstyr og 20 års forkjell på hopperne.

Etiketter: , ,

31 januar 2009

Alle bakker i Rugtvedtkollen er nå klare

I dag var det en ny liten treningsøkt i K 40 bakken som nå er i full bruk perfekt preparert. Bakken er som kjent helt ny og åpnet i år. I disse dager blir heis montert. Kjetil testet bakken med div avsatser i dag. Dette da bakken er forholdsvis "lett" Stor fart, langt rettstykke i unnarennet gjør bakken morsom å hoppe i. Man får en god svevfølelse på slutten ned mot 40 m. Kjetil var nede på avsats 5 i dag og da må man "hoppe litt" for å oppnå lengden. Bakken er likevel lett og man må ta liten fart for veldig gode hoppere. Bakken er imidlertid meget morsom og utfordrende guttebakke med stor fart og man må være flink i svevfasen og tørre å stå på helt ned. Gjør man ikke det "sitter man på ræv...
Legger ved et bilde av satsbevegelsen til Kjetil i bakken.


7 andre hoppere fra Siljan var i dag med i et renn i Larvik i K 30. Rep følger senere derfra
video

Etiketter: , ,

13 januar 2009

Nye K 40 Rugtvedtkollen er hoppet i lørdag 10.1


Da ble bakken prøvd for første gang. Synne Sten Hansen var første utfor og Christer Seth andre hopper. Bakken fungerte slik den skal under supre forhold og kaldt og fint vær.
Senere på lørdagen kom et par veteranhoppere og en 13 åring og prøvde bakken med samm erfaring.Mildvær dagen etterpå ødela alt sammen. Slik sett er det utrolig vondt å drive med skihopping i nedre del av Grenland. Vi håper på bedre tider. Bakken ble meget bra og anlegget er og vil bli utrolig bra når heis starter å fungere og vi får noe snø. Sålen er i bakken.... fortsatt
Fra sletta

Etiketter: ,

08 januar 2009

Rugtvedtkollen snart klar for hopping


i går onsdag ble overfart i K 40 planert ferdig med snøen. Gutta i Pors har stått skikkelig på og snølagt K 20 og K 40.

Nå er alle bakkene snølagt og overfartene i begge bakkene er spadd ferdig(som vanlig ble det laget mye snø i overfartene .Det har vært endel problemer med snøproduksjonsanlegget i år. Mye er gammelt og trenger oppgradering.
Nå gjenstår sliping av overfartene og unnarenn. Heis er dessverre ikke ennå i orden. Vi håper det lar seg ordne i løpet av kort tid. Mangler strømtilførsel og oppkobling. Mildværet som nå kommer får vi inderlig håpe ikke tar helt knekken på oss. Dommertårn K 40 skal heises opp med den største kranen som finnes !
Legger ved bildet som er tatt den 5.1.09

Etiketter: , ,

17 oktober 2008

Rugtvedkollen snart klar for vinteren


Bakkene er nå slått og fremstår i meget fin forfatning. Arve S og Rolf A (ingenørene) jobber og hr jobbet endel i høst med platting til avstigning heistraseen. Fortsatt gjennstår endel som montering heis, strømtilførsel og finslåing rundt bakkene. Dette er en kort sitrapp med et bilde. Rolf S slo bakkene og raket i dag fredag i et fantastisk høstvær.
K60 er noe usikker vedr gress og jobb i år. Fokus er på småbakkene

Etiketter: ,

13 januar 2008

Reportasje fra søndagens renn Rugtvedtkollen


Det ble heldigvis kaldt vær på lørdag og det reddet rennet søndag. Vi startet opp med å jobbe i bakken kl 0800. Meget god hjelp av maskinen med fres gjorde sletta og unnarennet perfekt.
Arve styrte dette og fresmaskinen ordnet vanskelige områder.

Rennet hadde kun 12 tøffe deltagere, men det var under perfekte forhold. De 12 fikk god trening og hoppet bedre og bedre. Siljan hadde 6 hoppere med hvorav vi og hadde med eneste jente. Tøffe Susann på 9 år satte pers etter rennet med 11,5 m. Nicolay Bentsen på 10 hoppet i K 10 i rennet, men etter rennet hoppet han som bare det i K 20 som sin bror. Flott !
Et oversiktsbilde tatt av bakken før rennet og publikum kom ses ved å trykke på hoppsenter

Beste poengsum i rennet fikk Kjetil i kl 12 år med 204,1 poeng og to ganger 18,5 m. .Resultatene er å finne på sidene fortløpende.
resultatside1
IMG_1586.JPG
IMG_1587.JPG

Denne gang har redaktør tatt et bilde av en god 12 åring som er en jevn konkurrent til Kjetil Staulen fra Siljan. Begge guttene går og kombinert.
Bildet av gutten i svevet er av Jarle Eikehaug fra Ørn.

Takk til Pors for et flott arrangement med flotte bakker meget godt preparert.

Etiketter: , ,

03 januar 2008

Status Rugtvedtkollen 3.1.08

I kveld ble vinsj til toppen av K 40 satt på plass.Dette er til spormaskin og jobb i overfart. Dette ble gjort i et herlig snøvær.Det som var kommet av snø ble "banket" sammen i K 10 og K 20 og K 40 sine overfarter. Det er fortsatt noen cm under malene i bakkene, men i løpet av lørdag skulle vi ha fått nok snø i følge værmelding. Jeg ser for meg noe dugnad lørdagen. Greit å ta det litt etterhvert og ikke jobbe med all snøen på en gang. Viktig å få pakket den bra. PD var på plass i kveld og ville lage en reportasje om Rugtvedtkollen Hoppsenter. Til uka når snævær har gitt seg er vi i gang i bakkene.

Etiketter: , ,

24 desember 2007

Mange hopprekrutter i Siljan

Alt er relativt,men når vi i Rugtvedt i går 23.12.07 var 5 stykker og vi vet at to stk ikke kunne i går, er vi oppe i 7 stk!!! Dette er meget bra og de hadde det i går morsomt i bakken. Vi hadde matpause i brakka etter en økt. En ny rekrutt forsøkte seg i går for første gang . Gaute Larssson har aldri hoppet før, men etter et par prøvehopp i K 10 var han oppe i K 20 og hoppet. "Dritkult"som han sa.Kjetil, Joakim E, Joakim Bentsen og Nicolay Bentsen hoppet og i går .Gledelig å se at alle nå snart hopper i K 20. Hopp er vanskelig sport om man må ta med seg de små fremskritt som kommer. På sikt blir det bedre og bedre , men det kreves mengdetrening. Siden Kjetil fikk sitt hopp på nett i går er det i dag Joakim Eriksrød sin tur.
videoRugtvedt%20K20

Etiketter: , ,

22 desember 2007

Verdifull trening i Rugvedt i dag lørdag

I dag var det en flott trening i Rugtvedt.K 10 og K 20 var skrapet helt jevne med rist og fremsto som strøkne! i dag var 12 åringene Kjetil S, Markus K og Jarle Eikhaug(Ørn ) i bakken. Joakim E 10 år, Sussan Kiste på 10 år var og der i dag. Alle hoppet i K 20 ! Susann tok noen få hopp i K 10 og vips opp i K 20. Markus gjorde det samme og dagen endte mer ny pers på 13 m for ham.Alle hadde nye ski fra skigruppa i Siljan. Susann fikk og ny pers på ca 6 m. Joakim E fikk ny pers på 17 m i Rugtvedt. Vi jobbet endel med sittestillingene til disse og det var fremgang som lengdene viste.
Jarle og Kjetil er å anse som viderekommet og var et hakk lengre i bakken. Begge lå på mellom 17 og 19 m.Det varierte noe med hoppingen selvfølgelig så tidlig i sesongen. Begge jobber med å få mer fremdrift og komme over skiene. De hadde to eller 3 meget gode hopp av 15 hopp hver. Målet er å få de gode hoppene ofte nok. Viser til videosnutter som viser de ikke fullt så gode hoppene. Selvfølgelig "glapp" filmingen på de gode hoppene. Men utover sesongen skal mer komme om dette med film funker på nettet. Her vises et svev av Kjetil. Det kommer andre svev etterhver i sesongen av andre om redaktør får dette til. I morgen fra 1130 er det ny treningsdag i Rugtvedt
video

Etiketter: , ,

21 desember 2007

Hopperne i gang på snø i Rugtvedt


Som første bakke ferdig i regionen( K 20 og K 10) er Rugtvedt nå klar. Den ble hoppet i i kveld .Flotte forhold med fine spor og minus 10 grader i bakken. Kjetil var førstemann ut bakken . Ses
på toppen.
To Siljanhoppere var der i kveld og startet sesongen.Kjetil Staulen 12 år og Joakim Eriksrød 10 år. Kjetil hadde 12 hopp og Joakim 8 hopp. Foruten disse var og 12 åringen Jarle Eikehaug fra Ørn der og hadde ca 12 hopp ?De var alle spente med nytt utstyr og første hoppet. Det gikk meget bra. Full kontroll. Takk til Arve Seth som stilte opp og preppet med maskin.
En flott kveld.
Et bilde fra pausen i brakka med Jarle og Kjetil.
I morgen er vi på plass igjen i bakken kl 1100

Etiketter: , ,

18 desember 2007

Nå snølegges også K40 i Rugtvedtkollen


I kveld var det hele 9 stykker på dugnad hvorav 4 var fra Siljan. Flott jobb ble gjort.

Etter at Hans hadde laget snø i dag tidlig var hele K 10 og K 20 m sletta ferdig snølagt.
I kveld var det minus 14 grader. Vi var spente da vi lurte på om det var trykk nok og om alt gikk ok til toppen av K 40. Etter noen små problemer med en ventil og at vi måtte starte pumpe forå få vannet opp ble det snø !!! I løpet av ca 2 timer var overfart snølagt !
I tillegg fikk vi kjørt/båret opp feste mm til heis.
Ikke nok med det. Vi fikk og raspet overfart K 20 og lagt spor !
Da kl var 2200 måtte vi fra Siljan hjem, men gutta i Pors og veteranhopper Jan Erik Tellefsen skulle kjøre snø til 2300.
I morgen tidlig var det snakk om at Hans og Jan Erik ville snu kanonen og spyle snø utover unnarennet fra kulen.
Bildet viser snøkanon under spyling på hoppet K 40.

Spor K 20 ble og laget og under kyndig veiledning av driftsteknikker Rolf A (hoppsjef) ble
sporet satt

Etiketter: ,

17 desember 2007

Snart hoppklart i Rugtvedt


I kveld var det andre kveld med snøproduksjon.Det var minus 11 gr og gode vilkår. Arve og Rolf A var på plass kl 1700. Hyggelig og se en "gammel sliter" på plass igjen i bakken
Hans%20Dammen.
Han har gjort mye for hoppsporten i Grenland og for anlegget i Rugtvedt.I kveld spadde vi vekk !!! endel snø fra overfartene i K10 og K 20. De er nå klare til å bli slipt jevne og legge spor i. Unnarenn er lagt med snø og vi har begynt med sletta. Er vi heldige blir mye gjort der i morgen kveld.Kanskje vi kan hoppe til fredag ?

I morgen skal vi og få kjørt opp festet til heisen oppe ved K 40. Da trengs noen sterke Siljanmenn.Tok noen bilder som viser dagens situasjon.Bildet er fra toppen av K 2o bakken som brukes av barn fra 7 år til og med 12 år.
Ildsjeler er vi avhengige av og jeg nevnte Hans Dammen som var drivkraft i flere ti år. Denne
Karen
har overtatt. At gutta fikk Vardens kringle er fullt fortjent. Kan og nevne at det i forbindelse med byggingen av den nye K 40 bakken er utført nesten 1200 timer dugnad. Mesteparten av Arve og Rolf A.Den vil enda bli noen timer.
Siste bildet fra kvelden er et skikkelig snøbilde der Rolf A nyter "snøværet". Nå er det kvelden. Vært i bakken fra 1700 til 2230.Det er en jobb som og skal rekkes i morgen he he.
vinter

Etiketter: ,

13 desember 2007

Arbeidsgutta i Rugtvedt skal lage snø


Minus 11 grader viste gradestokken i overgangen til Rugtvedt i kveld. Jeg jobbet selv, men tenkte kanskje gutta var der borte og ganske riktig. Rolf A og Arve S var på plass og monterte rør for harde livet. "Pekka" var og med i kveld. Det drar seg til sesongstart og evigunge "Pekka" er med. Leder Bjørn H kom kjørende og været snø. Jeg måte dra fra stedet gr jobben, så om det ble snø ut av det vet jeg ikke før senere i kveld. Da hverken Rolf A eller Arve Seth er spesiellt PR kåte hev jeg mer over kameraet og knipset uten at de helt fikk det med seg. Dette er gutter som gjør en fenomenal jobb for hoppsporten i Grenland. De er ikke mest fremme i media, men du verden for en jobb de gjør.Antall timer de har med dette er det ikke mange som slår. Viser her bilder knipset nærmest i alle hemmelighet.
Bildet som kommer her
er av Arve Seth. Uten den mannen hadde det ikke vært ny bakke i Rugtvedt.
Makker som alltid stiller opp og som er nærmeste nabo i bakken er alltid positive
Rolf%20A
Neste bildene viser Bjørn Hamsdokka(leder skigruppa) med Arve og Jan Erik "Pekka" Tellefsen (sprek veteranhopper)i orange kjeledress.
IMG_1382.JPG

IMG_1380.JPG

Etiketter: ,

20 november 2007

K 60 Rugtvedt ferdig slått for gress


4 timer mandag og 4 timer tirsdag med hard jobbing og bakken er klar for vinteren.Det er mye jobb med noe skikkelig drittbusker over kulen. Neste år bør det sprøytes.Det er ryddet langs trapp og maler og heistrase.

Til vinteren vil det bli prioritert å snølegge K 10,K 20 og den nye K 40, men kommer det natursnø og mye kulde får vi se om vi "går løs på også K 60. Vi er ikke mange så prioritering må gjøres. Uansett må K 60 holdes fri for gress og klar for snø.

Godt å være ferdig med dette.I dag ble det og felt noen furutrær på toppen av nye K 40.Barnåler i sporet er ikke noe bra. En gammel ringrev(Hans Dammen) dukket opp i dag og gjorde den jobben. Bildet viser nyslått K 60 i dag.

Etiketter: ,

10 november 2007

Status Rugtvedtkollen 10 November


Nok en lørdag i bakken.I dag var vi 5 stykker. Vi fikk hentet gamle heisanlegget som lå i Telemarksbakken(opprinnelig fra slalombakken i Kjerringkollen).Arve og Christer snekret ferdig vant i bakken. Rolf A og Rolf S slo ned stolper til vant i heistrase. Knut E klatret i stolpe og satte på plass to lyskastere ved hoppet.Det ble ellers klartgjort til topp planken på sidene på fartsstillas.Tirsdag til uken skal de slås på og vant i heistrase begynnes på.Viser noen bilder fra dagen i dag.Bildene viser "General og Ingeniør" Arve i det han tenker ut planen for dagen. Christer(sønn) er klar. To meget dyktige gutter.

ArveogChrister

RolfAiOvergang

Oversiktsbilde

Etiketter: ,

03 november 2007

Dagens dugnad i Rugtvedkollen over


Det går uhyggelig fort mot vinter og vi har fortsatt endel ting som gjennstår før Telemarks beste rekrutteringsanlegg står ferdig. Idag lørdag 3.11 var vi 7 stykker og vi vinsjet opp mye materialler til hoppet.Vant utover hopp skal bygges.Vi slo ned påler i unnarenn til vant der. Vinkeljern til spormal skrudd på.Siste lysstolpe reist !Vi var i Telemarksbakken og ledninger hentes der til lyset mm. K 40 har vært et savn i mange år og nå ser vi slutten på jobben.
Gress rundt snøkanonanlegg slått.

Bildene viser da vi startet med første limtrebjelke overfart oktober i fjor og hvordan det så ut før vi startet i dag.
27102006184536GJYq8T36btLw.jpg

Etiketter: ,

31 oktober 2007

Flott dugnad i Rugtvedtkollen i dag 13.10.07


Inge og Rolf var Siljan IL sine representanter i dag. Vi var 6 stykker der i dag i et nydelig høstvær. Vi startet kl 0900 med å ta siste finish i K 20 med rydding langs stillas. Etter hvert ble det skjæring av trinn og underleggere til malene i overfarten. Ble ca 10 turer opp med dette. Fin trening. Vi ble ferdige med dette og Arve og co er nå i full gang med malene til spormaskinen.Det er nøysomt arbeid. De gutta holdt på fortsatt da Inge og Rolf dro kl 1500 ! Fantastisk jobb de gjør Arve og Rolf A. Hyggelig å kunne bidra med noe hjelp.

Neste lørdag er det ny stor dugnad og lang dag.

Etiketter: ,

Status ny K 40 Rugtvedt.(trenger hjelp)


Arve S har jobbet og slitt i hele sommer mer eller mindre kun med Rolf A. Nå trengs det noen "skippertak" for å få den hoppklar til vinteren. Sett av lørdagene fra 6.10 og utover.Det gjennstår snekring platå på toppen, maler, planering av grus ned mot hoppet som nå er ferdig.Lysmaster skal opp,vant i unnarenn når maskiner er ferdige.I tillegg skal bakkene slås for gress. Viser her siste utvikling da hoppet er startet på.Bildet er tatt 9.9.07.Det er nå ferdig pr 20.9.07

Etiketter: ,

Status nye K40 Rugtvedtkollen 10.7.07


Arve Seth og Rolf Arnzen gjør en kjempejobb alene i bakken og avsatser og rekkverk er snart på plass. I dag var undertegnede nede og jobbet et par timer til regnværet gjorde det umulig å gå på fartstillaset. Som man ser av bildene ser det nå ut som en hoppbakke og den vil bli et flott skue.Ennå er det mye som gjennstår. Lys,maler i overfart,vinsj til sporsetter samt sporsetter. Unnarenn skal utvides maskiner.Håper vi rekker dette før vi får vinteren over oss.
r711.jpg

Etiketter: ,

Status dugnad i K 40 Rugtvedt 2.5.07


Undertegnede hadde 5 timers snekring i bakken 2.5.07 og vi nærmer oss nå toppen av fartsbruen med kledningsbord. Vi går da i gang med rekkverk og avsatser og til slutt maler i tillløpet . Vi håper vi skal rekke dette før sommerferien. Arve Seth i Pors gjør en fantastisk jobb for hoppanlegget og fremtiden for hopping i Grenland. Maken til dugnadsinnsats skal man lete lenge etter. Legger ved to bilder som viser status den 2.5.07. Om ikke klimaendringene tar knekken på oss så vil anlegget til vinteren være en flott tilvekst for de som vil hoppe på ski i Grenland. I dag har undertegnede 4 stooooore vannblemmer i hånden. Hammer og spiker i 5 timer er uvanlig kost, he he.
rug7102.JPG

Etiketter: ,

K40 Rugtvedkollen pr 14.4.07


Som kjent bidrar Siljan IL med innsats for å få på plass et moderne hoppanlegg i Grenland. I disse dager jobbes det med "broa" og vi er snart på toppen og skal begynne å dekke til med plank. Det har vært mange harde turer med materialer opp da transport av materialler opp har vært vanskelig grunnet føre. Bildet viser "generalen" Arve Seth i godt driv med hammer. Han har gjort og gjør en utrolig jobb med dette anlegget. Vi håper å ha ferdig fartsbrua og hopp før sommerferien.Vi skal og ha heis på plass og lysanlegg .Avstatser med mer. Det er jobb nok og tiden går fort.

Etiketter: ,

Flott avisoppsalg fra PD rekrutt hopp 12.2.07


Det er skremmende få som i år er med på PD rekrutt hver mandag i Rugtvedkollen. Porsgrunns Dagblad lager flotte reportasjer med bilde hver kveld på mandagene. Hyggelig er det at de har lagt merke til en av våre hoppere. Etter de tre konkurransehoppene mandag kveld ble han plutselig borte for trener. Han ble funnet i "brakka" med journalisten som intervjuet ham. 3 gode hopp på 19,5-20 og 20,5 denne kvelden.Bakkerekord er 22,5.Kan og melde at Joakim Eriksrød som er vår 9 åring i PD rekrutten hadde 12-14 og 17 m. Det siste hoppet lyste det vilje av og det ble ny personlig rekord. Kvelden var i alle fall reddet for den gutten. Han var et stort smil og kunne ikke komme fort nok hjem for å få sagt det til mor og til oldefar Otto Austad. Bestefar Egil Pettersen var med og heiet.Legger ved bilder fra PD tirsdag

Etiketter: ,

Ny K40 i Rugtvedt


Som nevnt tidligere samles hopprekrutter i Rugtvedtkollen på Klyve i anlegget til Pors. Siljan og Ørn bidrar noe økonomisk og på dugnad. Anlegget har i 10 år vært "krumtappen" i arbeidet for rekrutthoppere i Grenland. Samarbeidet er nå mer formelt og ny K 40 med heis til alle bakker vil gjøre anlegget komplett. Mye arbeid og mye penger(1,6 mill). Dette er imidlertid fremtiden og kanskje være eller ikke være for hopp i nedre region.
Se bilder av fremdriften.Vi startet i sommer.

Etiketter: ,