19 juli 2009

Liten skihilsen fra Mari på Lillehammer

Vi skifolk i Siljan vet Mari Klakegg Bruflott har slitt et par år etter å ha vært knall god i yngre klasser. Overtrening gav henne henne knekk. Hun har vært usedvanlig tålmodig og her følger et liten hilsen fra Mari som er en veldig god ambasadør for Siljan med sin vilje og sin opptreden i skimiljøet. Vi håper Mari finner tilbake noe av "orken" i sporet i en meget vanskelig gren. Gleden ved å trene har hun og det må til.

Sommerhilsen fra Mari
klikkherFra%20Mari%2009.doc

Etiketter: ,

30 november 2008

Snart skiføre på Serklandsveien….

Holder temperaturen seg på kuldegradesiden fremover nå, og langtidsvarselet på yr.no holder stikk, blir det skiføre på Serklandsveien i slutten av uka.

Flott såle på veien i dag.

Det som bekymrer litt, er den åpne grøfta der skiløypa svinger av Serklandsveien.
Røret som ligger her har blitt gravd opp i løpet av sommeren, men nytt rør og tetting av grøfta lar altså vente på seg. Se nederste bilde.

Nå når skisesongen nærmer seg og Nils Tore gjør klar traktoren for løypekjøring (regner med at det er Nils Tore som kjører i år også), hadde det jo vært kjekt om grøfta var fylt igjen. Både skiløpere og traktoren får problemer med å forsere grøfta.

Er det oss i idrettslaget som må gjøre denne jobben eller er det en del av veivedlikeholdet til skogeieren?

Sikkert noen som vet svaret, og hvem som bør kontaktes.

Etiketter: ,

27 oktober 2008

Langrennsgutta trener meget godt


William (15)som eldste med Kjetil K og Martin F (13 år) og Joachim (12) har trent flere ganger i uken siden i våres. De har fått meget god oppfølging av Sebastian(evig ung trener vi er meget takknemlig for at vi har). Treningsprogram i hele sommer som de samvittighetsfullt har fulgt. I tillegg til disse har kombinertløper Kjetil S sporadisk vært med.

Dagens bilde er fra treningen i ettermiddag. De trente da teknikk i bakker og slet og jobbet opp fra undergangen ved Mosletta og opp mot Bakkanefeltet. Flott treningstrasee med nylagt asfalt og fine bakker for denne typen trening.

Det var ikke vanskelig for en ukyndig å se at gutta som har trent i sommer virkelig har fått til teknikken. Trening hjelper.

Etiketter: ,

09 mars 2008

Klassisk sprint Jarseng lørdag 8. mars

Lørdag 8. mars deltok 3 siljanløpere på klassisk sprint på Jarseng. Rennet var siste av ialt 6 i telemark / Vestfold cup. Selv om mildværet de siste dagene har tæret på kunstsnøen der oppe, var det en runde på 750 meter som var helt ok. Vått og sugende føre.

Gutter 13 år: Martin Finnsrud nr 7 i prologen, tiden 2,23,07. (7.plass og B-finale) Kjetil Kolstad gikk på tiden 2,10,41. (5.plass og B-finale) Det var ca 3 sekunder fram til en evt A-finaleplasss for Kjetil. I B-finalen spurtet Kjetil som besatt på slutten,men ble knepent slått av Halvor D Landsverk fra Ørn IF. Martin ble nr 3. Flott innsats.

Gutter 14 år: William Christensen fikk tiden 2,00,61. (6.plasss og B-finale) Kun 0,72 sekunder fram til A-finaleplass. Men William tok revansje i B-finalen og vant den, slik at han ble nr 5 totalt. Flott innsats.

Sesongen er på hell nå. Men vi trener fortsatt og koser oss med mildvær og rødt klister!!
Res: http://www.odagfinn.net/s2008/tvfinale/tvcup.pdf

Etiketter: ,

17 februar 2008

Siljanguttene i Kollen!


Her følger en liten rapport fra ungdommens Holmenkollrenn...


Vi reiste innover fredag 15. februar. 8 personer fra Siljan IL sin skigruppe. Mor og far Kolstad samt Kjetil, pappa Finsrud og Martin og Pappa Christensen med sønner Joakim og William. vi testa løypa og fant ut hva vi skulle smøre med på fredag. Så kjørte vi rett til hotellet litt lengre opp i åsen, Soria Moria!! Full fart på guttene, "gjemmekikke" til hotellsjefens store skrekk!! Middag på kvelden, guttene var meget skeptiske og fikk burger og pommes frites. Jørn Vidar ble IKKE mett, han måtte få burgeren til både Kjetil og William!!


På lørdag var det klassisk, 3,3 km i skiskyttertraseèn. Alle Siljanguttene hadde meget gode ski hvertfall. I gutter 13 år fikk Kjetil Kolstad en 105. pl, tiden 11,45. Martin Finnsrud fikk en 173 pl, tiden 12.54. 216 løpere i klassen. Vinnertid 9,53. Kjetil fikk premie!


Gutter 14 år. William Christensen fikk tiden 11,04, en 124. pl. 234 løpere i klassen. Vinnertid 9,19. William fikk premie!


Søndag, fristil, samme trasè: Gutter 13 år ble Kjetil klokket inn på tiden 10,54 og en 109.pl. Martin Finnsrud fikk tiden 13,38 og en 212 pl. Martin var uheldig og falt i en utforkjøring og tapte mye på det desverre. Det var 216 løpere i klassen. Vinnertid 8,59. Kjetil fikk nok en gang premie. Godt jobbet av begge. Morro at Kjetil fikk to premier. Og kjempe gøy at Martin gikk et så godt klassisk renn. Til neste år så tror jeg jammen du klarer premie i klassisk Martin dersom du trener jevnt og går mye på rulleski.


Gutter 14 år fikk William tiden 9,59 og en 86.pl. Det var 238 løpere i klassen. Vinnertid 8,37. William fikk også premie i fristil. For å illustrere hvor jevnt det er kan jo følgende sies: Dersom William hadde gått 20 sekunder raskere, ville han klatret 40 plasser opp!! Synd at William var syk rett før mesterskapet, men du tar de til neste år.


Vi hadde et kjempefint opphold, sosialt og mye latter.. Guttene gjorde en kjempeinnsats! Dette er jo sesongens høydepunkt for 13 og 14 åringene.. Neste år kommer vi igjen med nye og gamle fjes... Res her http://idrett.speaker.no/organisation.asp?id=163975

Etiketter: ,

14 februar 2008

Ungdommens Holmenkollrenn 2008

Lørdag 16.februar og søndag 17. februar arrangeres ungdommens Holmenkollrenn for alle landets 13 og 14 åringer. Lørdag er det klassisk langrenn, søndag er det fristil. Siljan stiller med 3 gutter.

Martin Finsrud og Kjetil Kolstad i gutter 13 år. De er begge klare og fit for fight.
Willliam Christensen i gutter 14 år. William har vært syk de siste to ukene, men er nå hvertfall feberfri. Han får gjøre sitt beste ut fra de forutsetningene.

Vi skal bo på Hotell og vi gleder oss kjempemye. Vi reiser innover i morra, fri fra skolen og gode greier vettu. Alle har med seg pappan sin, i tillegg er fru Kolstad med som heiagjeng og Joakim er med som læregutt og resvervesmører! Følg med på www.bvif.no for info og resultater. Vi skal prøve å oppdatere og komme med litt bilder innimellom renn, mat, bading og smøring/prepping av ski..

Etiketter: ,

12 februar 2008

Mari K Bruflott i come back 10.2.08

Som noen vet gikk Mari i den fellen for et par år siden og ble overtrent med de problemer det er . Hun har tatt det rolig og vil tilbake neste år, men stillte opp i KM i Svarstad i helgen. Hun ble nr 1 med tiden 18,40 på 5 km. Ei annen sprek jente fra Siljan ble nr 2. Kirsten Aas med tiden 20,32. Av våre yngre løpere hevdet Joakim Christensen seg som vanlig i teten med en 4 plass av 3o løpere. Han mener løypene var for lette og fikk ut sine krefter godt nok. Kjetil Kolstad fikk en fin 10 plass av 20 i klassen. Viser ellers til resultater som du finner her:

Etiketter: ,

03 februar 2008

Runar skifestival dag 2

Klassisk distanserenn. Søndag 3. februar. Guttene skulle ut å gå litt lengre enn vanlig.

Fellesstart for samtlige klasser:
G-14 år skulle går 10 km (2 runder a 5 km) William Christensen gikk bare rolig, da han har vært syk en uke og skulle bare ha en gjennomkjøring. 3,50 min bak vinneren, 7. plass. Men det viktigste for William er nå å få trent skikkelig neste uke. Om 14 dager er det UHK.

G-12 år skulle gå 5 km. Joakim Christensen ble nr 3 etter tøff spurtduell. Vinneren er det ikke noe å gjøre med, 58 sekunder foran. Men Joakim gikk i front hele tiden bak, de andre hang bare på så lenge de klarte.. En Runar løper fulgte Joakim helt inn og tok han i siste bakken. Likevel kjempe godt løp av Joakim. Tiden 15,19 på 5 km er bra av en som ennå er 11 år da...Klassisk og sugføre - Prøv selv, he he!!

Etiketter: ,

02 februar 2008

Runar skifestival dag 1


Runar skifestival ble arrangert i Borgen, Svarstad. Lørdag var det fristil for løpere fra 12 år og yngre. For 13 år og eldre var det pursuit renn = først klassisk, inn i "båsen sin", ski og stavbytte, så fri teknikkdelen.


Siljan IL stilte med 3 løpere. I gutter 12 år deltok Kjetil Staulen og Joakim Christensen. Joakim vant sin klasse etter en veldig sterk avslutning opp siste bakken. Kjetil gikk et jevt og godt løp og ble nr 11. Det var 24 løpere med i klasse G-12 år.


Kjetil Kolstad stilte i G-13 år. Han skulle for første gang gå et pursuit renn. Kjetil gikk meget godt og endte tilsutt som nr 5 av 16 løpere.


Det lille vi har hatt med teknikktrening med Sebastian har allerede hjulpet. Gutta går mer teknisk, bruker mindre krefter og skaper mer fart. I morra er det klassisk, fellesstart. G11- 12 år går 5 km og G- 13-14 år går 10 km. William Christensen og Joakim Christensen er Siljanløpere på startstrek da. Lykke til!!


Etiketter: ,

27 januar 2008

Resultater KM fristil - KM stafett - langrenn Høydalsmo 26. og 27. februar

Rapport fra kretsmesterskapet i langrenn for Telemark og Vestfold. Arrangementet foregikk i Høydalsmo, flott vintervær og masse snø!! Tøffe løyper, men flinke Siljangutter.

Lørdag var det fristil. Vi starter med eldstemann, William Christensen, G-14 år. 3,75km fri på tiden 11,40. En flott 8.plass av 19 startende. En tett, jevn og sterk klasse. Det gledelige er at William nå nærmer seg de beste. Kun 20 sekunder opp til 4. plass!!

Kjetil Kolstad gikk samme løypa i G-13 år. Kjetil suste inn på tiden 13,43 og det holdt til en flott 15. plass av 27 startende. Kjetil gjør framskritt i fri og med litt mere kondis trening på sommeren og høsten, blir denne karen farlig neste år!!

I G-12 år gikk Joakim Christensen et kjempeløp og klarte sin store målsetting - Pallen! Han ble nr 3 og fikk tiden 7,25 på sine 2 km. Det var 36 løpere i klassen. Han var 26 sek bak den "uslåelige" Magnus fra Stokke. Torgeir Lid Byggland ble nr 2 i denne klassen. Så det er velkjente langrennsnavn Joakim kjemper mot...

Søndag var det stafett. G 11-12 år: Joakim gikk på Grenland ski rekrutt samme med Ulrik Måbø og Lars Johannessen. Joakim gikk første etappe i klassisk. Han vekslet som nr. 2, tiden 7,55 på sine 2 km. Kun 12 sek bak Høydalsmos Lid Bygland. Grenland ski rekrutt ble tilslutt nr 3 etter at Lars slo Runar i spurten. Det deltok 15 lag i klassen.

G 13 - 16 år: William gikk på Grenland ski sitt lag. Laget bestod av Bakke jr, Eivind Midtgarden og William. Bakke jr vesklet som nr 11, kun 38 sekunder bak leder. Eivind gikk en flott etappe og tok laget opp i ledelsen. William fikk det tøft mot de beste 15 og 16 åringene på ankeretappen. Men William gikk et kjempegodt og veldisponert løp. Opp siste "vanntårnbakken" lå han på 4 plass i svingen, og gikk seg jammen opp på 3 plass på toppen av bakken. Derfra og inn er det mye utforkjøringer. Om et år med mere muskler på kroppen så tenker jeg også farta utfor blir hakket bedre. Laget endte på en fin 5.plass av 21 lag.

Alt i alt en flott helg i snøfylte Høydalsmo.

Fullstendige res her:http://www.hoydalsmo.no/

Etiketter: ,

19 januar 2008

Biborennet 19. januar

Mye fotballinnlegg nå, men her kommer noen langrennslinjer......
Biborennet ble flyttet til fylkesanlegget i Borgen, Svarstad. Rennet gikk i fri teknikk og det var meget skarpt føre. Løypene var tøffe og bakkene bratte, både opp- og nedover.


Siljan hadde med 5 løpere. Her følger en kort rapport, muligens Rolf har noen bilder som ble bedre enn mitt!!


Vi starter denne gang med William E Christensen i G-14 år. 3,5 tøffe km på tiden 10,25. William fikk sin beste plassering for sesongen med en 2. plass. Kun 20 sekunder bak vinneren. Det deltok 15 løpere i klassen. Kjempebra William.


G-13 år hadde vi med 2 løpere. De gikk også 3,5 km. Martin Finsrud ble nr 15 (14,22) og Kjetil Kolstad nr 10 (12,47). Det deltok 17 løpere i denne klassen. Begge hadde fall på det skarpe føret, men begge gjør framskritt i fri teknikk, flott løp av begge.


G-12 år gikk 2 km. Her deltok det 26 løpere. Kjetil Staulen ble nr 14 (7,31). Vår "hoppekspert" gikk et jevnt og godt løp. Joakim E Christensen ble nr 4 i samme klasse (6,53). Ikke helt i sin vanlige form Joakim, men småuggen i kroppen og vondt i hodet får ta litt av skylda.
Nå blir det en rolig, men viktig treningsuke før KM fri teknikk i Høydalsmo til helga. Der er det også stafett. Si fra dersom dere kan tenke dere å stille på et Siljanlag, vi er veldig få og har litt problemer med å fylle opp!! Fullstendige resultater etterhvert her..http://idrett.speaker.no/organisation.asp?OrgElementId=23183

Bilder fra dagen

Oppvarming Joakim og Kjetil ses her

Etiketter: ,

15 januar 2008

Leder SIL tok ansvar. SIL sprint reddet

Som tidligere nevnt på nettsiden har skigruppa alene vansker med å få til Sprinten i år. Vi har sagt klart fra om dette. Kjell Olav som den handlingens mann han er har tatt noen telefoner. Flott med slike iniativ. Nå kan man selvfølgelig si at det er skigruppas ansvar, men vi håper og måtte ha med andre.Vi har "gått et steg "videre og er mye ute i renn og trening. Bravo Kjell Olav. Torsdag 24.1 kl 1800 vil det bli en gjennomgang på rutiner for SIL sprint. Kall det gjerne opplæring. Kjell Olav har fått 6 navn og med et par til går dette i boks. ... Vi mangler bare snøen.

Etiketter: ,

09 januar 2008

Offisielle resultater Jarsengsprinten 8.1.08

Etter å ha skrevet ca resultater fra sprinten i går finnes her riktige resultater.
Her kan de studeres

Etiketter: ,

07 januar 2008

Siljansprint i vinter ?

Som tidligere annonsert på nettet så er skigruppas styre sammensatt av folk som ikke lengre har unger i aktuell årsklasse(under 12 år). Flere i styret bruker og all fritid på aktiviteten som "deres barn" driver med. Vi er derfor helt avhengige av at noen foreldre/voksne melder seg til å arrangere den tradisjonelle sprinten som i alle år har vært en suksess.
Undertegnede har i alle fall ikke anledning da tiden ikke er tilstede for det.
Kun en person har ringt meg og sagt han vil bidra og det er Nils Petter Holt. Håper det er flere som melder seg så vi kan ta et lite lynkurs en kveld i hallen på de små tingene man må kunne.
Løypene trenger man ikke tenke på da disse vil bli preppet helt uavhengig av arrangørstaben.
Det er behov for minimum 8 voksne . Skal man ha kiosk med vafler og det er jo meget koselig så trengs og mannskap her 3 personer ?
Frivillige kan kontakte leder i langrennsutvalget Trond Gurholt eller leder av skigruppa/hopputvalget Rolf Staulen

Etiketter: ,

06 januar 2008

Lauritz Bergendals minneløp

Søndag 6. januar gikk Lauritz Bergendals minneløp av stabelen. Det er et tradisjonelt renn i Sørkedalen i Oslo, klasisk stil. Rennet samler deltagere fra hele østlandet. Siljan IL hadde med to deltagere, William og Joakim Christensen. Det var 1150 deltagere tilsammen i alle klassene, fra 9 år og opp til senior!! Et velsmurt apparat, dobbelstart hvert halvminutt. Premiutdeling for hver klasse en halvtime etter målgang.

Joakim G-12år, 2 km. Han fikk en fin 12. plass av 70 deltagere. Ifjor ble han nr 27, så Joakim har framgang i klassisk...

William G-14 år, 3,5 km. Han fikk en fin 47. plass av 90 deltagere. I fjor ble han nr. 50, så også her en liten framgang...

Begge guttene gikk renn også i går, det merket de nok. Men flott trening er dette og toppformen nås om en måned når vi nå får litt mere snøtrening.

Etiketter: ,

05 januar 2008

Botnerennet 5. januar i Stokke

Bildet viser Joakim og Eirik Skau, Ivrig IL.

Kort rapport fra Botnerennet: Mye snø, minus 1 grad, klassisk langrenn og 3 Siljanløpere på startstrek.


William E Christensen - gutter 14 år - ble nr 11 av 25 som fullførte 3 km. Han gikk på tiden 9,19 og var 1,16 bak vinneren.


Martin Finsrud - gutter 13 år - samme distanse som William - ble nr 15 av 23 som fullførte. Han gikk på tiden 11,24 og var 2 1/2 minutt bak vinneren.


Joakim E Christensen - gutter 12 år - 2 km, gikk på tiden 5,35. Han var 33 sekunder bak vinneren (som forøvrig går styggfort og er en av norges beste i denne klassen!!) Joakim var kun fattige 3 sekunder fra 2. plass!


Alle tre gjorde en fabelaktig innsats og alle synes det var veldig moro å gå skirenn igjen.. I morra går turen til Oslo og Sørkedalen for William og Joakim, lauritz Bergendahls minneløp med 1000 deltagere!!!

Etiketter: ,

21 desember 2007

Testrenn søndag 23.12.07 kl.12 - Mykle

Søndag 23.12.07 avholder Siljan il skigruppa testrenn på Mykle, klassisk stil. Oppmøte ved Dammen kl.1200. Det er meldt mildere vær fra søndag av, så vi klemmer til med et lite mini-renn.. Det blir gått fra Dammen og innover, snu halveis distanse.

Aktuelle distanser er 2 og 3 km, men vi kan også ta lengre distanser dersom aktuelle løpere melder seg på. Si fra til Jan Tore enten pr sms el ring - tlf 99 28 90 63, dersom du har lyst til å få en skikkelig "utblåsing."

Etiketter: ,

02 desember 2007

Flott dag på langrenn i Rauland i dag søndag


Vi våknet opp til minus 7 grader,opphold og god frokost. Vi hadde et flott opphold i et hus ved 4 voksne menn som var på Vasaløp trening. Kjempehyggelige folk og en fin natt. Rennstart kl 1100.For å begynne med 12 årsklassen der vi hadde to deltagere fra Siljan. Dette var største klassen med hele 24 deltagere i stilarten fristil. Vinner fra Stokke var helt suveren og er kanskje landets beste 12 åring, men bak ham fikk Siljan 2 plassen med "virvelvinden" Joakim Christensen.Han holdt en meget høy frekvens og det holdt helt inn.Nr 2 av 24 ."Det smaker".
2 gutt vi hadde med var spesialhopper Kjetil Staulen som og går noe kombinert. Jevn god fart hele tiden førte til god fart opp den knallharde bakken mot mål.Da 4 stk skulle forseres ramlet han.Tapte kanskje 10 sekunder. det var forskjellen mellom 7 og 9 plass.Uansett en 9 plass var helt suverent blant 24 deltagere. En stor og god klasse.
I 14 årsklassen hadde vi William Christensen. Han gikk energisk ut fra start og tapte kanskje noe mot de litt tyngre løperne på den flate løypa, men i motbakken opp mot mål så de i alle fall ut for undertegnede at han trykket bra i forhold til andre. Et flott løp som holdt til 6 plass i klassen som talte 13 løpere.
I 16 års klassen hadde vi med "syklist" Fredrik Gurholt som liker utfordringer. Da resultatlisten for 16 år av en eller annen grunn ikke kom til premieutdelingen og ble forsinket forefinnes ikke denne pr kl 2017 for meg.Kjenner vi Fredik rett gav han i alle fall alt mot spesial langrennsløpere.
I 18 års klassen fikk vi et meget godt og artig resultat. De gikk 10 km. Vemund Gurholt har trent jevnt og trutt og er allsidig i sin trening. Meget gledelig at han ble med på renn og overrasket i alle fall undertegnede. Han gikk inn til 2 plass med høy fart og lett i kroppen. Det var 4 med og en av dem brøt til og med. En meget flott prestasjon av Vemund i likhet med de andre fra Siljan.

Turen i helgen var meget vellykket .Dessverre fikk vi ikke med Fredrik inn i huset der vi andre lå da hans påmelding kom litt sent på oss. Neste gang kanskje ?. Vi hadde det meget morsom pg fint på tur. Meget hyggelige og flinke gutter å reise på tur med. Heldigvis hadde tidligere Siljanløper Marte Sem m familie plass og Fredrik lå hos dem.
Resultatlisten vil komme på siden så snart den forefinnes .Det kan og søkes på

Legger ved noen bilder fra helgen.

JoakimIdraget

KjetilIdraget

StartWilliam

JoakimIm%E5l

2kmover

Nerver

Etiketter: ,

01 desember 2007

Første dag på ski på Vierli i dag lørdag


Vi dro i dag tidlig fra Siljan i et forferdelig regnvær og pluss 7 gr. Rimelig sikker sjåfør Jan Tore med Rolf som veileder ved siden av. Joakim,William, Kjetil og Vemund G var og med og satt "helt rolig" i baksetet" he he.Energien ble i alle fall utlåst da vi kom til Vierli.Minus 1 grad , litt yr, men nok snø i løypa .Etterhvert slo det over i mye snø. Skikkelig snøvær !! Vi fikk en fin økt og det ble gått mellom 1 mil til 15 km- Nå er vi der vi skal ligge i natt og lade opp til renn i morgen. Skøyterenn. Gutta har bygd borg og hatt snøballkrig og snart er det pølsetid!! Viser til bilder og mer om rennet i morgen.

Etiketter: ,