27 august 2008

A-lag kvinner med 2-0 seier mot Borg


Etter uavgjot mot Borg i vårsesongen, smakte det ekstra godt med seier på Trollmyra i går - tirsdag. Det var en skikkelig slitekamp, og til pause var stillingen 0-0. Da flere spillere var ute med skader, måtte det omrokkeres litt på laget - og plassene man vanligvis spiller på banen. Det fungerte vel ikke helt optimalt for alle,
(les: undertegnede - hehe) men med seier, så kan man vel ikke klage.

Stor aktivitet på Trollmyra samtidig, da jenter 10 år spilte 2 kamper. Det ble en uavgjort og en seier til disse jentene (sa Bente) - og salget i kiosken ble til slutt kr. 1085,- denne kvelden.

Etiketter: , ,

25 juni 2008

Storseier til A-lag kvinner på Knottmyra!

Da avsluttet vi vårsesongen med en storseier mot Skotfoss på Troll(knott)myra i kveld. Vi gikk av banen med 11-0 seier! Det var mye bra spill, og mange fine mål. Hva annet er det å si etter et sånt resultat??

Forresten så er Knottmyra et virkelig godt navn, Even. Om det ikke var så mange folk å så på, så kan vi skilte med 1 000 000 knott. Publikum er publikum:-)

God sommer alle sammen!

Etiketter: ,

14 mai 2008

Vanker det bot til baneansvarlig????

På årsmøtet i år ble det lovet at Trollmyra skulle merkes for 7’er fotball denne sesongen. A-lag kvinner hadde første kampen for sesongen tirsdag 13.mai, uten at denne merkingen var utført.
I følge kampreglementet (se nedenfor) kan vi faktisk risikere å tape kamper og bli utestengt fra serien fordi klubben ikke stiller med oppmerket bane. Vi opplever det som svært urettferdig at vår egen klubb kan sabotere oss på denne måten, og vi syns det er usportslig oppførsel av Siljan Fotball.

Jeg har registrert at det har vært noen bøter utdelt for manglende søppelrydding på Trollmyra, vanker det nå en bot til baneansvarlig for manglende oppmerking????????
Vera la ut et innlegg om kampen vår i går, og hun nevnte med to setninger dette med manglende oppmerking. Innlegget ble kommentert på en, slik vi oppfatter det, sarkastisk måte, og det syns vi var ganske unødvendig. Forventet kommentar burde vært;

"Beklager, neste gang skal banen være oppmerket."

Det oppleves som diktatur når styret/leder/baneansvarlig leker dommer og bøddel, og deler ut bøter uten å faktisk være sikker på hvilket lag som er ansvarlig, samtidig som de ikke føler ansvar for å stå til rette for noen når egne lovnader og oppgaver ikke oppfylles. Vi har derfor sendt en mail til kretsen med kopi til Siljan Fotball ang dette og spurt på hvilken måte vi kan forsikre oss at ikke vi blir straffet for klubbens manglende oppmerking av banen.
Even gjør en strålende jobb for fotballen i Siljan med sitt brennende engasjement, og han har påtatt seg mange oppgaver, sannsynligvis fordi det ikke er kø av folk som ønsker disse vervene. Det er sundt med diskusjoner så lenge de holdes på et saklig nivå, men jeg er skuffet over anonyme innlegg som legges inn her. Skal man rette kritikk mot navngitte personer, bør også avsender være ærlig nok til å legge igjen sitt navn.
Takk til styret i Siljan Fotball som gjør en god og frivillig innsats for alle fotballspillerne i Siljan.


Annette Hovstø

§ 13-6 Forsømmelser fra arrangørens side
(1) Klubb som arrangerer en kamp plikter å stille reglementert bane og spillemateriell til fastsatt tid. Dersom kampen ikke kan startes senest 45 minutter etter fastsatt tidspunkt fordi arrangørklubben har overtrådt sine forpliktelser etter første setning, taper arrangørens lag kampen og kampresultatet settes til 0-3. Det samme gjelder i de tilfeller der det er klubbens ansvar å stille dommer og dette ikke gjøres, jf § 4-7(3).
(2) Ved gjentatte tilfeller av feil som nevnt i (1), kan laget utelukkes fra fortsatt spill i inneværende sesong og alle lagets kamper annulleres. Lag som utelukkes regnes ved seriens avslutning som siste lag på tabellen og skal rykke ned en divisjon.
(3) Dersom kampen ikke kan spilles fordi arrangørklubben overtrer sine forpliktelser etter (1), er arrangørklubben ansvarlig for reise- og diettutgiftene både til bortelaget og dommer/assistentdommer.

Etiketter: , ,

13 mai 2008

Kvinner A-lag 2-2 mot Kjapp

Da vår første seriekamp mot Tinn 8.mai ble utsatt, ble dåpen i dag, på Trollmyra. Det var en jevn kamp, og vi ledet 1-0 til pause, etter mål fra Hege Rakkestad. Kjapp kom tilbake og utlignet til 1-1 etter rot i vårt forsvar. I midten på 2.omgang klarte vi på nytt å komme opp i ledelsen 2-1 av Katrine Kringlåk. Sekunder før full tid, utlignet Kjapp på nytt, og sluttresultatet ble 2-2. En relativt god kamp av jentene (damene), men det mangler litt "forran mål"

Vi hadde i år blitt lovet at 7èr bane skulle være merket opp, men til vår store skuffelse var det ikke gjort. Dommeren bemerket dette, og var vel noe irritert, da han måtte merke banen (spesielt rundt mål) med kjegler...

Kiosken holdt vi åpen, med en inntekt på den svimlende sum av kr. 50,-! Takk til jentene som tok på seg jobben.

Etiketter: ,

01 april 2008

A-lag kvinner - uavgjort (1-1) mot Kvelde

Mandag spilte A-lag kvinner treningskamp mot Kvelde, på Kvelde kunstgress. Til å være første utetrening i år, og første kamp hvor vi spiller sammen,(og ikke bare mot hverandre på trening) kan vi ikke klage. Vi har fortsatt litt å jobbe med, men det var totalt sett en grei gjennomført kamp. De første 20 minuttene av 1. omgang var veldig bra, og vi hadde mange sjanser på mål. Resten av den omgangen var ikke noe å skrive i Hjemmet om, men vi reiste oss i 2.omgang. Kampen endte 1-1.

Undertegnede er VELDIG misunnelig på den kunstgressbanen!!!

Etiketter: ,

13 februar 2008

Damelaget heter nå A-lag Kvinner


Etter ønske fra flere i klubben (ikke oss på laget) heter det nå A-lag Kvinner, og ikke lenger Damelaget. Uansett navn og nummer, så er vi godt i gang med forberedelsene til sesongen. For første gang på mange år har vært en stabil gjeng som har trent hele vinteren, så vi har troen på at laget ikke blir så værst i år! Ser ut til at vi er en stall på ca 13 damer/jenter/kvinner, og det er et greit antall så lenge vi spiller 7èr.

Rett over påske blir det treningskamp mot Kvelde - på kunstgresset der. Etter den seieren (det er lov å håpe) tar vi en liten fest for å markere at vi er klare for sesongstart!

Etiketter: , ,

24 januar 2008

"Damelaget" er historie.......

I hverfall på nettsiden. Et A-lag er klubbens øverste nivå. A- lagene er SiljanFotballs beste spillere. På herre og damesiden. Det er på tide å kalle vårt senior kvinnelag for noe annet enn "Damelaget"
Det er mer korrekt med A-lag kvinner. Vi har for tiden stor interesse rund begge a-lagene og det er vel ikke usannsynlig, når man ser veksten på jentesiden, at Siljan etterhvert også stiller a-lag 11er i kvinner senior? Og hvor tøft er det for ei lovende 16 årig jente å få lov til å spille på "Damelaget"?

Og vi har bra junioravdelinger. På gutte og jentesiden. Disse juniorene, i tillegg til å være juniorspillere, er rekrutter til Siljans A-lag. Jeg kaller derfor disse lagene for Jr-rekruttlag.

Forandringene er gjort i høyremenyen.

Etiketter: , , , ,

16 oktober 2007

Årsmelding damelaget

Her er årsmeldingen fra damelaget:
ArsrapportDamelaget.htm

Etiketter: , , ,

01 oktober 2007

Damelagets avslutning.

Bare en liten høst-hilsen til alle fotballinteresserte i Siljan.

Damelaget hadde en hyggelig avslutning på sesongen i helgen. Vi tar et par ukers pause, men starter opp igjen i hallen tirsdag 16.oktober.

Ha en fin høst alle sammen.

Etiketter: ,

24 september 2007

Damelaget legger inn protest!


For første gang (på mange år i alle fall) legger damelaget inn protest. (etter kamp mot Kjosen søndag 23.09.07) Som 7`er lag, er vi nå og da vant til å ha ymse kvalitet når det kommer til dømming av våre kamper, men det vi ble utsatt for mot Kjosen, har vi aldri opplevd maken til! (dette var på bortebane)
Uten å gå inn på den enkelte dommerens manglende kompetanse for fotball, har vi nå lagt inn protest til kretsen. I hovedsak så ønsker vi å gjøre dette for å synliggjøre problemet med uautoriserte dommere. Dette gjelder ikke bare damelaget, dessverre. Selv om resultatet av kampen ble uavgjort (3-3) håper vi at kampen kan spilles på nytt. Selv jenter blir engasjert. Ønsk oss lykke til!

Etiketter: ,

Damelaget populære

Leser man statistikken for SiljanFotball.no de senere ukene er damelaget nå mer populært på nettsiden enn a-laget herrer. Det er ut fra antall klikk på linkene til høyre på siden. Men også oppslutningen av reine seniorspillere er vel større på damesiden enn herresiden for øyeblikket.
Det er gledelig med et sterkt damelag når man ser på rekrutteringen nedover i aldersklassene. Det kommer det nemlig mange flere jenter enn gutter de neste årene.

Mest lest siste ukene har vært "Fotballskolen" Deretter følger årgangene 95, 90, 94, arkiv februar 2006 og så damelaget.

Etiketter: ,

19 september 2007

Takk, Morten!


Damelaget hadde sin siste hjemmekamp for sesongen på Trollmyra 18.sept.

Det ble 4-1 tap mot Kragerø i det sure og kalde været. Resultatet tilsier ikke at Kragerø var det beste laget, men de scoret flest mål, og det er jo det som teller... Vel, vel. På vegne av alle "jentene" på Damelaget, vil vi takke Morten Rønningen for alle gangene han har stilt opp og dømt våre kamper i år. Du har vært så flink, at du jammen skal få lov neste år også....
Så igjen, takk Morten!

Etiketter: ,

28 august 2007

Damelaget mot Tollnes i kveld


Damelaget spilte mot Tollnes på Trollmyra i kveld. Det var mange tøffe tak som bildet viser.
Stillingen var 2-1 til Tollnes når "fotografen" reiste hjem. Uansett rakk han å ta noen bilder i tussmørket.
De 115 bildene ligger her:

Etiketter: ,

07 august 2007

Damene med kun fire

innbetalte treningsavgifter. Vårt meget oppegående damelag med minst 12 spillere på kveldens trening har kun 4 spillere klare til kampen mot Skidar. Resten har ikke betalt og skal derfor IKKE spille. Dette gjelder som kjent alle lag.
Vera har i kveld fått tilsendt navnene på de spilleklare på epost.

Pengene kan settes rett inn på SiljanFotball sin kto 2610.22.09205 .
Husk og merke med navn.

Etiketter: ,

11 juni 2007

Antall damelagspillere øker..
Vi har i hele våres vært 10 spillere på damelaget i Siljan. Vi var veldig i tvil om vi skulle melde på lag i serien, men bestemte oss i siste liten. På trening forrige uke, var vi 15 jenter/damer. Kjempe moro. Er det flere som har lyst, så kom igjen. Vi har to kamper igjen før ferien, og resultatene er faktisk ikke så ille; to tap, en uavgjort og to seire. Vi har det kjempe moro, og det er sosialt. Sist kamp mot Kjosen, vant vi 4-0. Tilskuerantall: 4. (det er plass til et par til)
Vera

Etiketter: ,

10 juni 2007

Minner fra 20 år siden


Her er avfotografert endel fine minner fra litt over 20 år siden. Mange av disse spiller fremdeles fotball eller er med som trenere. Les avisutklippene om et a-lag på vei oppover i divisjonene.
Mye artig lesning.
Gutten på bildet som Kjell L Nilsen viser treffpunktet på ballen, spiller en sentral rolle på a-laget ennå. 21 år senere!
Se flere bilder og les gamle kampreferater her:

Etiketter: , , ,

04 juni 2007

Damelaget 2007


Her er et bilde av Siljans damelag 2007. Det er en gjeng på 10 - 12 spillere som spiller fordi det er gøy. Resultatene kommer i andre rekke. Laget spiller 7er fotball og trener 1-2 ganger i uka pluss kamper.
Mange av spillerne har spillt 11er tidligere og trives nå best med 7er. Færre spillere og mindre bane = mer ballkontakt som igjen betyr mer moro.
Vi har plass til flere spillere. Bare ta kontakt hvis du er nyskjerrig på å bli med.

Etiketter: ,

29 mai 2007

Kan du dømme oss?

Jeg får iblant telefoner fra lagledere som trenger en dommer til ungenes kamp. De har ringt alle og enten så har de ikke tid eller så tør de ikke.

SiljanFotball trenger sterkt dommere. Vi er som sagt før eneste klubben i kretsen uten dommer.
Men det er nå en dommer på gang. Morten Rønningen går med seriøse dommerplaner. Han skal dømme blant annet damelaget resten av sesongen.
Men vi ønsker flere dommeraspiranter. Jeg kan love full oppbakking fra SiljanFotball til de av dere som velger dommerutdanning. Det er satt av penger til dette i 2007 budsjettet.

Etiketter: , ,

13 mai 2007

Avløsere

Navnet er jo kjent her i Siljan. Men det er jo ikke bare bøndene som trenger litt avlasting. Også trenerkorpset trenger avløsere innimellom.

Ett forslag har vært å spørre a-laget og damelaget. Disse har jo stor erfaring.
Deretter at SiljanFotball ved styret får en liste over aktuelle spillere som kan tenke seg trene de yngre lagene en og annen gang.
Dette vil sikkert være utviklende og moro for alle involverte. Og det er jo ikke snakk om noe fast treneroppdrag.
Alt utstyr man trenger for trening ligger på Fagerlund treningsbane.

Liste fra damelaget og a-laget på aktuelle vikartrenere mottas gjerne. Denne vil bli lagt ut på www.siljanfotball.no

Etiketter: , ,

11 mai 2007

Damelag, Old Boys og lagsforsikring

Alle registrerte spillere tom 19 år er automatisk forsikret. A-laget må løse egen lisens. Koster kr 170.
Jeg trodde damelaget også var forsikret når spillerne var registrert. Men der hadde jeg ikke fulgt med i timen. Reglene sier at Old boys og damelag i syverfotball betaler påmeldingsavgift på kr 3200 pluss lagsforsikring på kr 2500. Totalt kr 5700 pr lag.
Til sammenligning koster det kr 5200 å melde opp et 11 er lag i 6.divisjon!
Uforholdsmessig dyrt for Old Boys og damelaget.

Her er påmeldingskostnadene for de forskjellige lagene i 2007.

Etiketter: ,

17 september 2006

Damelaget slo Kvitsund


Kvitsund www.kvitsund.vgs.no/, kristelig gymnas fra Kvitseid, ble søndag slått av Siljans damelag. Kampen ble spilt i nydelig vær på Fagerlund.
Jentene fra Kvitseid var bare 6 spillere og ikke så rutinerte som Siljan. Dette ga raskt utslag og Siljan presset fra første spark på ballen. Det ble slutt 8-0 til Siljan.

Bilder fra kampen og søndagstreningen til G13 og J16 her:

Etiketter: , , , , , , ,

06 september 2006

Damelaget spilte uavgjort mot Kragerø

Damelaget spilte uavgjort mot Kragerø.
Siljans seniorjenter spilte i kveld 4-4 mot Kragerø. Kampen gikk på Fagerlund og været var heller dårlig. Lagene fulgte hverandre hele kampen. Det var aldri mer enn et måls forsprang til noen av lagene.
Banen var glatt i regnværet, men allikevel var det mange fine kombinasjoner hos begge lag. Spesielt det ene målet til Siljan hvor Line og Anne samspilte og Anne scorer var lekkert.

Ellers så er kveldens dommer glad for å være i live etter å ha dømt straffe til Siljan 10 min før slutt….På stillingen 3-3. Straffen var grei nok den. Ikke den klareste verden har sett men grei. Må innrømme Siljanjenter at jeg ble litt letta når Kragerøs keeper reddet.
Men jeg har fått kjeft før jenter, jeg dømmer dere gjerne igjen he he..

Even

Etiketter: , ,