13 mars 2010

Slutt Hopp for i År RC cup /Finale hopp Botne


Det har gått slag i slag denne uken med Hopprenn Hasselbakken Onsdag kveld(Sofie E, Joakim B og Nikolai B og Kjetil var med.

Torsdag kveld trening i Botne og fredag kveld var det klart for RC cup(Norgescup for 13 til 16 år) i Botne. Det var innlagt 11 og 12 års klasse. Denne gang var for første gang i år Nikolai bedre enn broder Joakim som er inne i en liten blindgate. Slik er det i hopping. Nikolai ble nr 10 med 156,7 p og 30,5 og hele 33 m. Joakim fikk 11 plass med 147,9 p med 31 og 31 m.

Kjetil startet i RC C. Det er en samlet klasse for 13 til 16 år med de som ønsker stor fart. Kjetil hoppet et greit første hopp med 51 m i K 61. Andre omgang lyktes han bedre med et bra hopp på 54,5 m. Pers i renn. Han fikk 171,9 p og har hatt veldig fremgang etter steget opp i 60 m bakker. Han ble nr 9 av 18 . Med to som 2 omgang hadde han vært oppe på 6 plass. Det er et meget høyt nivå på de som deltar i RC renn. RC A er kun for uttatte fra NSF. RC B er for alle, men med lavere fart enn RC C.

I dag lørdag var det Hopptreff finale og Telemark / Vestfold klarte å stille lag. Det var med 5 i store bakken og 3 i K 40. Kjetil hadde igjen et litt "lunkent" 1 hopp på 51, men andre hoppet på 53,5 m var bra. En av de få som la på i 2 omgang da sol og mildt vær etter hvert tok i sporet. Fine forhold og en flott helg. Vi endte på 10 plass. Oslo vant.
Nå er både foreldre og hoppere i vår modus , men vi starter opp igjen i K 35 og K 74 i Drammen i mai.
Det gleder vi oss til. men først nå en pause.

Etiketter: ,

06 mars 2010

Resultater fra dagens hopprenn Alvdal


I dag startet rennet i "Solan Gundersen" Hovedrenn kl 1000 i 24 minus i K 35 i et flott vintervær. Joakim Bentsen startet med et kjempehopp på 36,5 m og lå nær de 10 beste i en klasse som talte 48 hoppere fra hele landet. Han bommet i andre og fikk da "bare " 34,5 men det holdt til en kjempeflott 14 plass. Broder Nikolai Bentsen gjorde sitt beste renn for året og hoppet hele 32,5 m i 2 omgang. Det ble en flott 22 plass. Joakim Eriksrød hoppet på det jevne og er litt ute av form. Han har vært best til nå i år men var ikke helt heldig. Ble likevel nr 27 av de 48 som var med. Det er et fint resultat.
I K 52 14 år hoppet Kjetil i en meget god klasse med utrolig god hopping . Han var muligens ikke helt fornøyd med 42,5 m i førte omgang men hoppet til gjengjeld et meget bra andre hopp på 45 m. Lengste hopp i klassen var på 52 m. Han endte på 24 plass i en klasse som talte hele 42 hoppere . Dette er landets beste hoppere og resultatet virket inspirende på alle våre hoppere. Nettopp kommet opp på hotellet etter en bankett og i morgen er det lagkonkurranse.

SILJAN REDDET AUKRUSTSENTERET
En hendelse ved bordet bak oss( på banketten) fra Siljan kunne endte ille. En meget urolig ungeflokk fra Kollenhopp(Nærmest lite dannelse) klarte å sette fyr på en serviett og duken tok fyr.Rask reaksjon fra Rolf og Inge sørget for at det ikke endte ille.


alvdaljoakim.JPG

Bankett

Etiketter: ,

05 mars 2010

Fine resultater i dagens kombinertrenn.Alvdal


Hopprennet kombinert var på formiddagen i 18 minus og det startet veldig bra med Bentsen gutta i 12 år. Nikolai ikke helt heldig med hopp på 27,5 m. Broder Joakim klinket til med 34,5 m og var nr 5 av de 28 med. I annen omgang klinket Nicolai til med sitt beste hopp og la på til 31,5 m.Det lengste han har vært i bakken. Broder Joakim fulgte opp og fikk til et kjempehopp på 36,5 m!! Full jublel på sletta blant oss fra Telemark/Vestfold skikrets. Blant rennets beste hopp. Han fikk en solid 5 plass etter hopprennet !! Meget bra ! Nicolai ble nr 16 etter hopprennet.

Langrennet var vi mer spent på da dette ikke akkurat har vært prioritet hos våre løpere. I langrennet var imidlertid Nikolai den som gikk forbi to løpere og ble nr 14. Joakim måtte seg seg forbigått av noen løpere og ble nr 9. Dette er imidlertid meget respektable resultater da dette er de beste i landet som stiller opp i dette Hovedrennet. Fra Alta i nord til Arendal i sør.

I den store bakken konkurrerte Kjetil Staulen med i en hard klasse med 21 deltagere. Meget høy standard.De beste kombinerthopperne er og de beste hopperne. Kjetil fikk til et rimelig greit hopp på 43 i første omgang. Han var da nr 12. I 2 omgang ble farten satt ned,men Kjetil fikk til et enda bedre hopp og la på til 44,5 m. Det er der han ligger i forhold til de andre og var godt fornøyd med rennet. Han ble nr 12 av 21. Kun 45 sekunder bak bestemann. Det var sprintrenn. 70 p er 1 minutt. Det ble en skikkelig thriller av et langrenn .Kjetil holdt avstanden og hadde tre stk ca 50 m foran seg 300 m før mål. Da fikk han imidlertid smake at ikke langrennstreningen var ivaretatt skikkelig. Det ble "bråstopp" og han var meget stiv siste bakken. Han ble til slutt nr 13 . Dette er likevel meget respektabelt med tanke på treningsgrunnlaget i langrenn. Det har ikke vært bra, når man ser hvor mye de andre trener og hvor høyt nivå det er på de beste. Det var likevel et veldig stort hopp fra 13 plassen til Kjetil og bakover på listen . Ikke langt frem.

Bildet viser kombinertgutta før avreise fra hotellet ned til stadion som ses nede i dalen.
Diverse bilder fra dagen under:

start langrenn

FrosneTelemarkinger

Joakim Bentsen

mamma peptalk

Kjetil klar toppen

Etiketter: ,

04 mars 2010

Hopperne på plass i Alvdal


En stor kontigent fra Siljan(Faktisk veldig bra med 4 hoppere) ankom i går kveld Alvdal til Solan Gundersen vinterleker. Dette er Hovedrennet og årets høydepunkt for hoppere og kombinertløpere 12-13 og 14 år. Vi hadde fri trening i formiddag og våre 3 12 åringer hoppet i K 35 og Kjetil S i K 52. Bentsen brødrene prøvde den store bakken med noen få hopp. Unge Joakim B hadde et kjempehopp på ca 45 m med god fart. Guttene hoppet stadig bedre utover dagen inntil det ble mye kø i bakken.
Kl 1600 var det offisiell trening for kombinert hopp. To omganger. I 12 år var j Bentsen blant de aller lengste i 1 omgang med 34,5 m på et meget godt hopp. Han falt i 2 omgang på 34 m. To fullkalff i renn i morgen er han blant de tre beste etter hopp !. Det er 28 i klassen. N Bentsen hadde 27,5 og 29,5. Er man over 30 er man ca midt på listen. Joakim Eriksrød er ikke med i kombinert og hadde etter hvert fremgang i hoppingen etter en litt treg start.
Kjetil i K 52 hadde på slutten av dagen et par meget gode hopp på rundt 45/46 m.
I de to treningsomgangen var han på 4o og 44. Dette er rundt midten av de 20 som starter i kombinert. Mange veldig gode hoppere. Veldig lite som skal til før han er på 47 ?. Det hadde vært utrolig bra.
Legger ved et bilde av "jentene " som er med og heier. De ville gjerne bli tatt bilde av og være forsidepiker.

I skrivende stund er det åpningsseremoni i bakken. Middag etterpå og et møte med innleid trener for helgen. I morgen tidlig er det renn hopp kombinert.

Etiketter: ,

15 februar 2010

Ny pers 54 m i Botne

Søndag på dagen var det en fin treningsøkt for Kjetil i K 63 i Botne . 13 hopp under topp forhold. Pers ble økt til 54 m og stadig fremgang noe som inspirer. Fikk og kort sammendrag fra Inge E . Joakim Eriksrød ble nr 11 av 18 i K 40 i Vikersund skifestival med lengder rundt 35 m. Sofie Eriksrød hoppet 8 m og blant de bedre blant jentene. Hun er bare 8 år. Legger ved en liten filmsnutt fra Breimyrbakken denne søndagen. Hyggelig dag i bakken i en koselig varmestue med artig prat med flere andre veteranhoppere.
video

Fra varmebua
pause

Etiketter: ,

10 februar 2010

Tøffe Siljangutter debuterte i K 65 Botne i kveld


Litt tålmodighet og endel trening så blir det skihoppere. I kveld var det gøy i Botne .Kjempeforhold .Etter noen hopp i K 40 og liten pause ville Kjetil opp i K 65(riktignok med litt motivasjon fra far). Det gikk glimrende og ingen problem . Mens jeg stod nede og ventet på hopp nr to fra Kjetil kommer plutselig unge Nikolay Bentsen 12 år nedover overfarten i K 65. Bratt overfart og opp mot 74 km i timen. Landet trygt. Skulle bare opp å se men bestemte seg på toppen. Så kom broder Joakim og dermed var det gjort. Joakim endte opp med pers på 40 m. Nicolay fikk vi ikke målt men sikkert pers. Kjetil hadde 4 hopp og øket med mange meter hvert hopp. Endte til slutt på 49 m. Ble så ivrig at ny tur i morgen til Botne ble bestemt.
Bildet viser Joakim Bentsen på bommen. Bildet bedrar litt . Det er meget bratt og høyt ned.

Veldig morsomt å se at Siljan igjen har hoppere og dette tegner bra for resten av sesongen og høydepunktet i Alvdal i starten av mars.
Også joakim Eriksrød var der borte, men sykdom gjorde at han måtte gi seg tidlig på kvelden.

Etiketter: ,

09 februar 2010

Tøffe 8 år gamle Sofie ut i K 20


Tradisjonsrike PD rekrutten fortsetter. Var vel kun 11 stk der i går, men det var 4 fra Siljan og da var Joakim E syk hjemme. Sofie Eriksrød debuterte i K 20 og det med nye og lengre ski. Hun endte opp med 8 m på siste hoppet. veldig tøff jente. Hun nølte ikke et sekund på bommen.


Vi hadde og to andre fra Siljan som imponerte i går kveld. Joakim Bentsen hoppet 22 m i K 20 og var fjellstø.Et kjempehopp!! Bakkerekorden er 23 m og den ses på som uslålig. Nesten på sletta ! satt for over 10 år siden av en kjent kombinertløper i Kretsen og også nå på nasjonalt plan (Torkell Aam Rasmussen).
Når broder da Nikolai hoppet 20,5 m var det veldig morsomt å se Siljanguttene.
Kjetil hadde 8 hopp i K 40 og fin fremgang. Siste hoppet var 40 m! Flott å se guttene hopper på ski og har fått tekniken inn og bedrer seg stadig.
Er været bra onsdag reiser vi til Botne og hvem vet. Kanskje K 60 står for tur ?

Joakim Bentsen

Etiketter: ,

07 februar 2010

2 KM sølv og trippel seier Siljan i G 12 år hopp


I dag var det Km i Hasselbakken hopp og kombinert. KM gjelder som kjent for 13 år og eldre. I 12 års klassen hoppet Siljan guttene i dag meget fint igjen. Som sagt i går gjør Nikolai Bentsen det bedre og bedre. I dag var det bevist. Han fikk til 30 og 31,5 m og ble nr 3 med 154,8 p). Nr 2 ble broder Joakim med 32 og 33 m(172,4 ). Vinner ble igjen Joakim Eriksrød men denne gang meget knapt med 175 p og 2 x 33 m. Det var 8 med i klassen.

I klasse 14 år var det som vanlig kun Kjetil Staulen og Jarle Eikehaug Ørn IF. De er de to eneste 14 åringene i Vestfold /Telemark. Etter første omgang ledet faktisk Kjetil med 0,2 p etter et hopp på 36 m med flott stil på 17,5 fra en dommer. Jarle hadde 36,5 m. I 2 omgang var imidlertid Jarle i gang og fikk til et svev på 38,5 m. Kjetil slo av til 35 m. Dermed fikk Jarle poengsummen 214,9 og Kjetil 201,5. Flotte poengsummer som var de to beste i rennet i K 40.

Kombinert:
Spreke Siljangutter ved to stk Bentsen og Kjetil Staulen gikk langrenn etter rennet. Kjetil måtte igjen se seg slått av Jarle som har gjort fremskritt i langrenn. Kjetil har ikke trent all verden og det merkes og ble nr 2. Joakim Bentsen slo sin broder med få sekunder. Det var med 7 stk som gikk felles start i Kombinert KM.


Bilder ses vedlagt
Siljanfans

kombinertgutter

Premiekombinert

Hasselbakken

Etiketter: ,

06 februar 2010

To bakkerekorder i Rugtvedt i dagens renn


I dag lørdag var det igjen renn i k10, K 20 og K 40 i Rugtvedtkollen. Siljan stilte med Sofie Eriksrød i K 10.Hun hoppet 8 og 6,5 m . Hun var eneste jente i klasse 8 år.
I k40 hadde vi hele 4 gutter. Siljan er meget goddt representert i g 12. Der hadde vi 3 av 4 hoppere. Vinner ble Joakim Eriksrød med 180,9 p. Han hoppet 34 og fikk et kjempehopp på 35,5 m i 2 omgang. Nr 2 ble Joakim Bentsen med 174,6 p. Han hoppet 35,5 og 35 og er virkelig på gang med meget god hopping. Han var uheldig og subbet i et hopp og fikk noe trekk. De to var i en klasse for seg i 12 år.
Nicolay Bentsen ble nr 4 med 30 og 31 m og 147,7 p. Rett bak en gutt fra Larvik. Joakim fortsetter med fremgang og er snart enda nærmere de to andre fra klubben.
Kjetil Staulen i 14 år ble nr 2 med 37 og 38 m. Gode lengder og 197,7 p. Vinner her ble Jarle Eikehaug som hoppet 39,5 og 41 m. Han satte bakkerekord i 2 omg med 41 m og vant hele rennet.
i 1 omg hadde senioren Seth denne rekorden på 40 m. Kjetil hadde 4 beste poengsum av de 20 som startet i rennet. Flott resultat og hoppingen blir bedre og bedre. Det er det viktigste poenget. Et flott renn og kanskje det beste som har vært i Rugtvedt på en god stund.
Morsomt i rennet av seniorklassen som talte 5 hoppere som alle nylig har gjort come back etter mange års opphold
Vedlagt bilde av deltagerne.

Etiketter: ,

01 februar 2010

Fra hopprennet på Kongsberg


Lørdag var to Siljangutter på åpningsrennet i Idrettsparken i Kongsberg. Vi kom dit i lett snøvær og 12 minus. Høy musikk fra et flott høytaleranlegg og høytidlig åpning med gutter i historiske K gensere og med "Kong Christian kvart" som åpnet rennet i Bergstaden. Idrettsparken fremstår nå som det flotteste anlegget undertegnede har sett i landet. Jeg har sett mange!Flotte bakker fra K 10 til K 41.Resultatet ble en flott 2 plass til Joakim Eriksrød i kl 12 år med 34 og 35, 5 m og 165,6 poeng. 6 stk i klassen. Ingenting å gjøre med vinneren som hadde hele 37,5 og 40 m og 209 p.Joakim har gjort kjempefremskritt i vinter !

I klasse 14 år var det med 7 hoppere og dette er en meget sterk klasse! Det var i denne klassen hele 4 hoppere med over 200 poeng. Det ble og bakkerrekordholder i denne klassen. Bakkerekord ble satt på 43,5 m av Narum fra Øvre Sigdal. Kjetil Staulen hadde to pene og gode hopp på 37,5 m. Dette holdt til en 5 plass med 192,6 poeng. Han slo en han aldri før har slått og var fornøyd med dette. Det var 7 deltagere i denne klassen. Totalt var det med 39 løpere i K 41. I rennet totalt var det ca 100 løpere.

Bildet viser Siljanguttene sammen med Ørn gutten J Eikehaug som hoppet seg til en meget god 4 plass i g 14 år med 39 og 40 m.

Etiketter: ,

27 januar 2010

Flott treningskveld på Kongsberg


I kveld dro Joakim Eriksrød med far og bestefar og Kjetil Staulen med far til Kongsberg og hoppet i det nye hoppanlegget i Idrettsparken. Veldig hyggelig å være på Kongsberg igjen.

Bakkeanlegget var helt nytt og tipp topp. Heisen gikk ikke så det ble med 5 hopp. Joakim har gjort veldige fremskritt og hopper ft meget flott. Han lå på rundt 36 m i K 41 m bakken. Kjetil hadde etterhvert også tak på det og hadde 37 i sitt siste hopp. De to guttene var lengst i bakken denne treningskvelden. Det var moro å se det myldret av hoppere i de tre bakkene. Til lørdag er det åpningsrenn med høytidlig åpning og i følge gutta på Kongsberg blir dette et veldig flott renn. Ut fra det jeg kjenner til de guttene så blir dette kjempe flott renn i flotte bakker og atmosfære. Ren skjær nostalgi i et moderne hoppanlegg det står respekt av.

Etiketter: ,

24 januar 2010

Mange Siljanhoppere i åpningsrenn Rugtvedt


Endelig . I dag var det åpningsrenn i K 40 Rugtvedtkollen med flotte forhold og stabilt vær. Det var 7 med i K 10 og der hadde vi med Sofie Eriksrød på 8 år.
I k 20 var det kun med 3 hoppere .
Resten var i K 40 og der var Siljan Il godt representert.
I klasse 12 år vant Joakim Eriksrød med 159,8 p og lengste hopp 33,5. Rett bak ham kom Joakim Bentsen med 154,2.Han hadde sitt lengste på 31,5 m . Nicolai Bentsen ble nr 4 med fall. Han falt i 2 omg på sitt lengste 31,5 m.
I klasse 14 år vant Kjetil Staulen med sitt lengste hopp på 35 m. Han fikk poengsummen 181,4.
han slo sin far "ned" i støvlene enda Kjetil ikke var heldig med noen av sine hopp.
Rolf Staulen 43 år hadde 5 hopp i år før rennet og mente grunnlaget skulle være der. Var ikke det. Lengste hopp på 34 og poengsummen 169,5. Var vel mest fornøyd med at han fortsatt torde.
Bakken er nå hoppet endel i. Det må justeres noe til neste år da unnarennet ikke "runder godt nok". Bakken skiller ikke lengdene og hopperne godt nok. Man går rimelig høyt ved 30 m. Bakkerekord ble satt på 38, 5 m av Niciolai Johansen fra Nanset

Viser til resultatliste.
Resultater

Etiketter: ,

18 januar 2010

Resultater hopp/kombinert Botne

Lørdag 16.1
Årsdebut i bakken med Sofie Eriksrød som Siljans yngste. Hun vant kl 10 år med 2x 6,5 m.
K 40.
I klasse 12 år hadde vi hele tre gutter med. 1o hoppere i denne klassen. Joakim Eriksrød har virkelig fått sving på hoppingen og tok en glimrende 3 plass bak to meget gode hoppere. Eriksrød fikk poengsummen 171,5. Joakim Bentsen ble nr 4 etter meget frisk hopping og fantastisk fremgang fra i fjor. Han fikk poengsummen 153,5. Nikolai Bentsen hadde igjen fremgang og hoppet opp mot 30 m og fikk poengsummen 114.
I klasse 14 år ble Kjetil nr 7 og fikk poengsummen 189,4 etter hopp på 35,5 og 36,5. Det er kun 2 m fra å være helt i toppen blant meget gode hoppere. Mer trening og det vil være mulig å nærme seg ytterligere i alle fall i K 40. Nivået på de beste hopperene i 12 og 14 er veldig høyt . Det er hyggelig å se at våre gutter henger med med fin hopping selv om det er litt etter de beste.

Kombinert:
Våre to 12 åringer Joakim og Nikolay Bentsen var sporty og stilte opp. De gikk 3 km med herlig innsats. Det var 4 i klassen og felles start. Bestemann var det ikke noe å gjøre noe med. Suveren gutt fra Røyken. Nicolai fikk 3 beste langrennstid men gr hoppingen litt svakere ble det en 4 plass totalt. Joakim var nesten likt i tiden med broder. Kun sekunder bak. Da Joakim hadde bedre utg pkt i bakken ble han nr 3 og Nikolay nr 4. Det var med andre ord kun vinner som var suveren i løypa, ellers var det jevn med de tre andre.
Kjetil fikk virkelig prøve seg mot 3 andre som han var jevne med i fjor. I år har nok de trent veldig mye mer. Kjetil holdt følge til halveis men da slapp han noe. Vinner langrenn hadde tiden 10,07, nr 2 hadde 10,10, nr 3 hadde 10,23, nr 4 hadde 10,26. Kjetil hadde 10,41. Alt i alt et fint resultat om man legger treningen til grunn.

Etiketter: ,

03 desember 2009

Siste innetrening hopp var i kveld


I kveld snør det ute og vi nærmer oss sesongstart på ski. Neste torsdag var det endel frafall så vi tok siste trening i kveld. Bildet viser de som kommer til å hoppe til vinteren. "Rekrutten" foran er med litt som maskot.Vi håper nå på skiføre ut i neste uke oppe på Grorud. Hodelykter frem og fine skikvelder. litt uklart hvor vi kjører op løyper, men tror Svarstad IL vil kjøre helt over til Nordsvingen på Grorud. Vi få se.

Hopputstyr er nå snart fordelt og ski klargjort.

Etiketter: ,

13 oktober 2009

Siljan har en hoppdommer på øverste plan

Høsten 1996 startet Inge Eriksrød sin dommerkarriere, han fikk en forespørsel fra Eilef Staulen om han ville ta kretsdommerkurs den høsten. De trengte flere og yngre dommere. Etter litt betenkningstid svarte Inge ja og ble med på kurset som ble holdt på Toras hytte.
Etter å ha tatt teoridelen, ble han satt opp som aspirant i 2 kretsrenn påfølgende vinter. Sommeren 1997 var Inge blitt autorisert som kretsdommer og hadde allerede da bestemt seg for å bli FIS dommer. Etter 3 år ble han forbundsdommer og kunne dømme alle Norges cup renn og hovedrenn, som blant annet NM og Solan Gundersen (hovedrenn for 12, 13 og 14 åringer)
Sommeren 2007 var Inge i Grainau, Tyskland og tok den teoretiske testen til FIS dommergraden og vinteren 2007 tok han den praktiske testen på Notodden i WCBNC. Så gikk det slag i slag med COC (Continental cup) på Lillehammer, World cup-B i Høydalsmo, COC i Trondheim og Vikersund og NM stor bakke i Trondheim. På landsmøte for Norges Skidommerlaug på Voss i mai i år fikk Inge FIS dommer passet sitt. Og allerede til vinteren får han flere store og morsomme oppgaver. I vinter skal han dømme WC i Trondheim 5 og 6. desember og COC i Finland.
Årene framover ser spennende ut med mange reiser og oppdrag over hele verden og håp om å dømme Hoppuka og VM.
Vi ønsker Inge lykke til. Det blir spennende å følge med på han i årene som kommer.

Etiketter: ,

29 juni 2009

Siljanhoppere på stor samling i SverigeSøndag 21.6 dro Joakim Eriksrød 12 og Kjetil Staulen 14 med foresatte til Ørnskjøldsvik i Nord Sverige. Nordens flotteste hoppanlegg sommerstid. Riktignok er det 12 timers kjøring, men med utbytte og impulser og samvær med hopplandslaget i sikte gikk turen fint. Det var over 100 norske hoppere i alder 6 til 30 år der oppe. A landslaget med Mika og COC laget var på plass i K 90.
Joakim startet forsiktig i K 20 men etter en dag var han oppe i K 30 og hoppet to økter til dagen i voldsom varme. Godt det var heis !
Kjetil startet direkte i K 55 som er den største baken han har hoppet i. Litt forsiktig de først dagene, men etter to økter daglig og god oppfølging fra trener i Kollen hopp økte han jevnt og trutt fra 36 m til "slengere" over målet som var streken på 40 m.
I rennet fikk han til sine to beste hopp og fikk 43 m og i 2 omgang ble fart satt ned men han fikk da likevel 42 m. Fin fremgang. De beste hoppet ned mot 60 m så det er noen meter til dem ! De er imidlertid sinnsykt gode og med tolmodig trening så kommer fremgangen. Morsomt var det i alle fall at Mika sa "Really good" da han så satsen til Kjetil.
Joakim hadde mange jevne hopp rundt 30 m og fikk dette nesten i rennet. han plasserte seg på øvre halvdel av res listen. Far Inge hadde dommerkurs og litt info om dette under samlingen. Kjetil hadde i tillegg til to hoppøkter også to kvelder i en praktfull rulleskiløype på 10 mil som var i byen.
Heldigvis er våre gutter mest opptatt av mesgringsmotivasjon og fokus på seg selv ob bli stadig bedre uten å se til resultatlisten. Vi jobber med personlige mål.
Onsdag kveld var det inne trening med landslaget.

Gutta var slitne etter denne uken, men og fulle av inntrykk og impulser over hva som kreves for å få fremgang.
Legger ved noen bilder som viser anlegget mm

IMG_3405.JPG
rolf.JPG

Etiketter: ,

09 juni 2009

Hoppsesongen er i gang


Forrige uke startet vi opp igjen med hopping i Heibakken. Ikke mye riktignok, men 15 hopp er gjennomført inkl renn søndag 7.6.09. Kjetil S var med i rennet som talte i Sør cupen. To andre renn var arr på Sørlandet fredag og lørdag. Klasse 14 år er en meget god klasse. Det var 11 hoppere med i klassen . Vinner ble en gutt fra Oslo. Gledelig med Ørn gutt Eikehaug på en flott 3 plass med 42 og 43 m !
Kjetil med sine få hopp klarte seg fint og ble nr 9 med 2x 36 m. Om 14 dager går turen til Sverige og en uke med hopping på en stor samling i Nord Sverige. Det hoppes da i K 50. Joakim E begynte og i dag med noen hopp i Hasselbakken. Til helgen står K 25 for tur i Vikersund. Godt med noe grunnlag før guttene reiser til Sverige.

Bildet viser Kjetil på toppen i K 42 i Hei på lørdagen under trening

Etiketter: ,

07 mars 2009

Resultater KM i Botne hopp og kombinert


Siljan hadde med 7 hoppere i Botne i dag. Det var snøvær , men forholdene var fine, dog med litt "sug" i sporet" for noen. Sofie Eriksrød 7 år var med i K 10. Hedda Larsson var med i K20 som eneste 10 år gamle jente. Vi hadde med våre tre 11 åringer i K 20 og i K 40.(Joakim E , Joakim B og Nikolay B). Kjetil S var med i K 40 og i kombinert.

I k 40 hoppet Joakim E seg i klasse 11 år til en fin 3 plass med to jevne hopp. Lag kamerat Bentsen hadde og et godt hopp på 29,5 men bommet skikkelig i andre og slo av 3 m.
Kjetil bommet i 1 omgang med 33,3 m. Bra 2 hopp på 36,5 m som var 3 beste i klassen i 2 omgang, men likevel ikke helt på topp med hoppformen i dag. Ble litt langt bak før kombinertlangrennet startet.
I langrennet gikk han imidlertid meget bra og gikk seg opp fra 4 til 3 plass, MEN 300 m før mål falt han og tapte ca 20 sek da han skulle sette inn Northug støt opp en bakke. Det fallet resulterte i at han "mistet" 3 plassen og dermed 2 plassen i KM. Litt fortvilet over det, men spiller ingen rolle egentlig. Han fikk beste langrennstid i klassen og det var meget bra... med fall. Uten fall og tap av de ca 20 sek ? ville langrennstiden vært suveren.
Uten to gode hopp holdt det imidlertid ikke .
Likevel godt å se at både langrennsform og til dels hoppingen sitter .
Nå er det sannsynligvis slutt for i år og plastsesong og fotball står for tur.

Meget gledelig med våre tre 11 åringer i K 40 som garantert vil få en opptur i K 40 bakken neste år.

Resultatene fra Botne finnes her

Etiketter: ,

02 mars 2009

Hoppresultat i Alvdal "Solan Gundersen" leker


Viser til tidligere kombinertreportasje og det viste seg at Kjetil fikk 5 beste langrennstid av 26. Når det gjelder hopprennet som gikk lørdag morgen i strålende vær var han mer uheldig . I første omgang landet han på 33,5 m med et pent nedslag og godt hopp, men falt da nedslagsfeltet var glatt og nedslaget gled ut. Synd, men hoppet var bra. I andre omgang fikk han 34 m og poengsummen 105,4. Dette var 16 beste hopp i omgangen. Flott renn med 50 hoppere i klassen. Han endte på 33 plass med fall og totalsum 190 poeng.

Lørdag kveld var det høytidelig premieutdeling hopp og kombinert med multi mediashow rundt dette. Kjempestillig i år igjen.

Søndag morgen våknet vi til snøvær og ikke opptimale forhold for lagkonkurranse.
Kjetil hoppet for Telemark / Vestfold 1 lag og vi hadde kun et rent lag med en 12 åring, en 13 åring i K 35 og ei Vestfoldjente som eneste Telemarking i K 52.
Som lag var Telemark /Vestfold for dårlige.
Kjetil fortsatte imidlertid sin stigning og fikk 30 m i tett snøvær. Bra lengde og kun 2 m bak toppene fra hopprennet lørdag.
I andre omgang sluttet det å snø og det ble bedre fart. Alle la på.
Kjetil la på til 35 m og årsbeste med 112,5 p for hoppet og følgende stilkarakterer etter et flott svev med flott nedslag:
17, 5- 17 - 18- 17- 18.

Det var det 17 beste hoppet av 74 12 og 13 åringer i omgangen.
To slike hopp ville holdt til en plass blant de 10 i spesialrennet lørdag.

Veldig hyggelig å se at Kjetil og den jevngamle Ørn gutten Jarle fra Porsgrunn "drar" og inspirer hverandre fremover og nærmer seg stadig de beste. Både i kombinert og hopp.

Resultater her:

Etiketter: ,

27 februar 2009

8 plass Hovedrenn Kombinert Alvdal i dag !


I dag var det kombinert konkurranse for Kjetil og han begynte meget bra med prøvehoppet på 34 m. Slo av til 33, 5 og 33 i rennet, men en fin konkurranse med et bra utgangspunkt. Ble nr 13 av 26 i hopprennet med over 200 poeng.
Før langrennet fikk de 6 repr fra Telemark/ Vestfold meget god prep fra en repr fra Høydalsmo og meget gode ski hadde Kjetil. Takk og tilJan Tore for grunn jobben. Måtte legge på et dyrt ekstralag i nysnø på stadion.
God gli ut av stadion og sjokkerende bra inn i siste bakken før stadion som nr 10. Kjempegod i motbakker og han tok to til i siste bakken og kom inn som nr 8 i rennet med 26 deltagere. Spennende hva tiden blir. Foreligger ikke ennå. Meget god konkurranse ! Dette er Hovedrennet i landet med repr fra Alta i nord til sør i landet.På bildet ses Kjetil da han er forbi en løper

Nå er det middag så dette var en kort reportasje før middagen.
Hilsen meget fornøyd Siljan delegasjon.
Dessverre var Gaute uheldig under prøvehoppet i dag , men vil sannsynligvis stille i spesiallrennet i morgen som den tøffingen han er . Rennet i morgen går kl 1000.


Viktig jobb, som smøring fikk vi eksperthjelp til fra Krog i Høydalsmo IL

Etiketter: ,

23 februar 2009

kjempeinnsats av Siljanforeldre i dag i Rugtvedt

Våger den påstand at det ikke er mange idretter som er så krevende å følge opp utøvere som hopp og langrenn. Man må jobbe i bakkene selv og preparere i timesvis og utstyr er dyrt og det er endel reising. Hopp vil nok aldri bli en stor breddeidrett igjen. Til det kreves det for mye av foreldre. I allefall nå de er opp mot 14 år.
I dag på dagtid ble K 40 i Rugtvedt spadd fri for nysnø i overfart OG unnarenn. 6 timers jobb. På kvelden ble K 10 og K 20 spadd ferdig på samme måte og alle bakkene ble hoppet i .
Takket være foreldre fra Siljan. Uten dem hadde det ikke gått.
I dag var det enda to nye rekrutter fra Siljan der nede. To kjekke unge menn på 8 år som kommer fra Opdalen(Hagen). Far syslet noe med skihopping i ungdommen og må nok nå trå til !Utstyr har vi som kjent kjøpt inn til klubben.

Vi var 9 rekrutter fra Siljan der i kveld. Kjetil Staulen , Nikolay Bentsen og Joakim Bentsen var i K 40.
Det vil bli hopping der nede i morgen også.

Kjetil og Gaute reiser til Alvdal Onsdag i Hovedrenn kombinert og hopp(Solan Gundersen lekene). Det er med 48 hoppere i klassen i hopp(kjetil og Gaute) og 28 i kombinert(Kjetil). Gøy med et slikt stort renn Varer helt til søndag da det avluttes med lagkonkurranse

Etiketter: ,

18 februar 2009

Come back i hoppbakken


Selv om det ble hoppet et par hopp i fjor etter 4 års pause ble vel de 9 hoppene i dag mer å betrakte som come back he, he. Morsomt var det med to generasjoner i bakken i dag. Flotte forhold i Rugtvedtkollen i dag og en flott treningsdag. Lengdene på far og sønn ble ca 38 m på begge. På bildet ses 15 års forskjell på utstyr og 20 års forkjell på hopperne.

Etiketter: , ,

08 februar 2009

Resultatliste Vikersund hoppfestival

Ble litt overrasket da listen kom. Joakim Erikrød fikk vitterlig 3 plass på premieutdelingen, men står som nr 2 på resultatlisten om ikke jeg husker feil fra premieutdelingen. Bra resultat.
Kjetil sin 9 plass er slett ikke verst. Det er kort vei opp til 6 plass. Rimelige greie stilkarakterer, men 2 dommer må ha sovet skikkelig(om jeg må få si det)

gview.htm

Etiketter: ,

Siljan IL Hopp "vant" Vikersund hoppfestival


Slik rekruttering vi nå har i Siljan er det mange ti år siden vi sist hadde. I helgen lå vi 19 personer i Vikersund fra lørdag til søndag på et veldig greit pensjonat som vi hadde for oss selv med gryterett til kvelden etter en hel dag i bakken på lørdag.
I rennet søndag var vi 6 guttehoppere og 3 jenter som var med. Dette ble vi premiert for i Vikersund .
Vi var den klubben blant 122 deltagere som hadde flest rekrutter med. Ikke nok med det. Vi fikk og premie for å være den klubben med flest jentehoppere(3 stk). "Nok en hopper fra Siljan ble det kommentert fra speaker". Veldig morsomt å bli lagt merke til som klubb og vi hadde en veldig flott og sosial tur, noe bildene vil vise .

Resultatmessig ble det mye fremgang fra hoppingen lørdag.
Sofie Eriksrød som var minst hoppet i K 15 og fikk 5 og 6 m.
Hedda Larsson 10 år debuterte i K 25 med brask og bram og hadde bla et flott hopp på 14,5 som var personlig rekord. Susann Kiste 11 år hoppet og denne lengden(pers det og) og gutta Gaute og Markus på 13 år fikk "kniven på strupen" av trener og bedt om å ta i litt ellers ville jentene slå dem. De hørte og la på til 16,5 m i rennet.
Våre 11 åringer hoppet og i K 25. Joakim Eriksrød hoppet meget bra og kom på pallen med hopp over 20 m. Bla et på 21,5. Han ble nr 3 , noe som var meget bra. Joakim Bentsen og Nikolay Bentsen kom noe lengre ned.(listen ikke kommet ennå).De hoppet rundt 18 m.Nicolay er nå i siget og er jevngod med sin bror

I K 45 bakken hadde Siljan Kjetil Staulen 13 år og etter et litt forsiktig prøvehopp på 30 m(litt forsiktig etter meget rufsete treningsforhold lørdag)slo han til med to friske og gode hopp på 35 m. Vel gjennomført. Bestemann i klassen lå på 40 m så det er ikke veldig langt bak racerne.13 års kullet er et meget godt kull i bakken. Det var liten fart i bakken, noe som gjorde et det ikke ble så lange hopp som det normalt er i denne bakken

Resultatlistene foreligger ikke ennå på nett så de kommer vi tilbake til.

Under er det lagt til noen bilder fra middagen og litt fra bakken
IMG_3219.JPG

IMG_3232.JPG

IMG_3233.JPG


palljoakim


IMG_3215.JPG

IMG_3217.JPG

Etiketter: ,

05 februar 2009

Bilde av Siljangutt fra PD rekrutten


Viser til reportasje fra mandagens PD rekrutt. Artig at det på tirsdag var et flott bilde av Gaute i avisen. Under denne reportasjen er det et stykke om Synne Sten Hansen som nå er tatt ut til Junior VM. Hun startet sin karriere som så mange andre i PD rekrutten. For de som ikke vet det står PD for Porsgrunns dagblad. De har i alle år støttet opp med god dekning av rennene på mandagene.
Til lørdagen reiser 9 hoppere med foreldre til Vikersund hoppfestival. Vi overnatter fra lørdag til søndag og gleder oss til en skikkelig hopphelg. Vi blir en gjeng på 20 stykker !

Etiketter: ,

02 februar 2009

Kaldt men mange Siljanhoppere i PD rekrutten


Det var minus 10 gr og et lite vinddrag som gjorde at det var litt kaldt. Totalt var det ca 20 hoppere der i kveld. Fantastiske flotte preparerte bakker.

Sofie Eriksrød og Hedda Larsson hoppet i K 10,
I k 20 hoppet Joakim Eriksrød sine beste hopp i Rugtvedt noen sinne. Han hadde hopp over 20 m og var lengst. De to andre 11 åringene våre(Bentsen brødrene ) hoppet jevn og godt og spesiellt gledelig var det at Nicolay i kveld nærmet seg de to andre jevngamle med stormskritt. Gaute Larsson og Markus var med i K 20 og Gaute hadde mange hopp! Dette gir resultater og han var nede på 17,5 noe som er pers for ham i den bakken . Markus hoppet lengre og lengre og hadde kanskje sitt lengste hopp etter at rennet var ferdig . Ca 14 m ?
Veldig morsomt at Hedda Larsson i kveld debuterte i K 20 og hadde to hopp der etter rennet .

I k40 hoppet Kjetil 6 hopp sammen med jevnaldrende Jarle fra Ørn. Guttene har i år gjort store fremskritt og de hoppet jevnt rundt 39 m fra avsats 6.

Bentsen gutta hoppet i K 40 etter rennet i K 20 og igjen var det gledelig å se at Nicolay nå nærmer seg broren sin i lengder. Flott hopping av disse i dag i K 40.

Det var så kaldt at det ble ikke tatt noen bilder, men legger ved et bilde fra helgen av Kjetil på toppen av K 40

Etiketter: ,

31 januar 2009

Alle bakker i Rugtvedtkollen er nå klare

I dag var det en ny liten treningsøkt i K 40 bakken som nå er i full bruk perfekt preparert. Bakken er som kjent helt ny og åpnet i år. I disse dager blir heis montert. Kjetil testet bakken med div avsatser i dag. Dette da bakken er forholdsvis "lett" Stor fart, langt rettstykke i unnarennet gjør bakken morsom å hoppe i. Man får en god svevfølelse på slutten ned mot 40 m. Kjetil var nede på avsats 5 i dag og da må man "hoppe litt" for å oppnå lengden. Bakken er likevel lett og man må ta liten fart for veldig gode hoppere. Bakken er imidlertid meget morsom og utfordrende guttebakke med stor fart og man må være flink i svevfasen og tørre å stå på helt ned. Gjør man ikke det "sitter man på ræv...
Legger ved et bilde av satsbevegelsen til Kjetil i bakken.


7 andre hoppere fra Siljan var i dag med i et renn i Larvik i K 30. Rep følger senere derfra
video

Etiketter: , ,

26 januar 2009

PD rekrutt i dag mandag 26.1 i Rugvedtkollen

Endelig har det sluttet og snø og K 10 og K 20 var i flott stand i kveld. Det var 10 hoppere som kom og 4 av dem var i K 20.
Siljan hadde med kun 2 i kveld og de var i K 20.
Joakim Eriksrød var i kveld lengst og hadde som lengste 16 m Joakim Bentsen var rett bak med 15,5 m. Bentsen var nok noe sliten etter 5 runder i lysløypa etter skoletid i dag !

Forøvrig ble K 40 jobbet i i kveld og nå er sporet satt i bakken og unnarennet tromlet. Kun finprep gjenstår i unnarenn og sletta. Dette er maskin arbeid.
Vinsj og preputstyr til overfarten fungerte utolig bra og flott. Veldig lettvint etter at vi hadde spadd vekk ca 20 cm snø ned til malene.

Nå er det kun kobling til heisen som gjenstår før anlegget er et topp treningsanlegg. Stor takk til Arve S og Rolf A og resten av Pors gjengen.

Etiketter: ,

Rapport fra flott hopprenn Hasselbakken 24.1

Inge sendte følgende rapport fra rennet i Hasselbakken lørdag 24.1.09. Det var litt snøvær men flotte forhold i bakken K 10 og K 20. Det var med totalt 16 hoppere og 6 av dem var fra Siljan.
Sofie Eriksrød var med i K 10 sammen med 4 andre. Hun hoppet 4 m.
I K 20 var det med 11 stykker .
Susann Kiste var eneste tøffe jente i den bakken . Hun hoppet 9,5 og 10 m.
I klasse 11 år var det med 5 hoppere. Siljan tok de tre første plassene. Joakim Bentsen vant med lengdene 14 og 13 m. På plassen bak kom Joakim eriksrød med samme lengde men slått på stilen. Nicolay Bentsen ble nr 3 med lengdene 2x 11,5.
Markus Kiste var og påmeldt i kl 13 år men var uheldig og falt under trening og stod over rennet.
All ære til Skotfoss og Odd som hadde satt bakkene i flott stand under vanskelige snøforhold siste tiden. For mye snø faktisk !

Etiketter: ,

15 januar 2009

Spøker for overnatting i Vikersund under Hoppfestivalen 8.2.09

Det er gledelig at vi er en gjeng på nesten 20 stk som vil oppover, men Tyrifjorden hotel har ikke kapasitet. Undersøker noe mer , men det begynner å se litt vanskelig ut. Kan ordne noen campinghytter, men vet ikke helt om det er av interesse for alle sammen ? Var et stort alders spenn på de som ville være med ,hmmmm.
Hoppfestivalen er fremskyndet ei uke og går søndag 8.2.09. Trenger noen tilbakemeldinger om hvordan vi nå gjør dette. Det er mulig å kjøre frem og tilbake selvfølgelig eller legge inn en trenings lørdag helgen før. Alt vi driver med er som kjent VELDIG væravhengig.
Nå ft er det lite lystig.
I Botne jobbes det på spreng for å få bakkene klare til RC cup lørdag og søndag. Dette er for 14 år og eldre, men det er åpnet for en 13 års klasse i K 40. Kjetil er meldt på.Det er meldt snø og regn til helgen, spesiellt på søndag med vind.

Etiketter: ,

13 januar 2009

Mange fra Siljan med i Breimyrspretten i Botne


Søndag 11.1 i mildvær gikk et flott hopprenn med kombinert av stabelen i Botne. I k10 hadde vi med Sofie Eriksrød og Hedda Larsson. I k20 hadde vi med Markus Kiste i g 13 år.

I k 40 startet Joakim Eriksrød, Joakim Bentsen og Nikolay Bentsen i klasse 11 år. Best av disse var friske J Bentsen som hoppet 29 og 28 m. Han ble nr 3 av 6 med poengsum 111,1.Joakim Eriksrød hadde 26,5 og 26 m og ble nr 5. Nikolay Bentsen hadde 20 og 19 m og ble nr 6 med 50,1 p. Vinner i klassen var fra Røyken og hadde 141, 4 p-
I klasse 13 år hadde vi Kjetil Staulen og Gaute Larsson. Gaute debuterte i K 40 med renn og klassen besto av de beste 13 åringen på østlandet. Klassen ble vunnet av en gutt fra lensbygda som hoppet 2x40 m. Han vant og sist helg i Oslo.
Kjetil var ikke helt heldig første hoppet og fikk da bare 30,5 m. Han var da 2 m bak de han også i fjor var to m bak. Litt instruksjon fra fader og i andre omgang banket han til med sist livs hopp. Fikk 35,5 m og hadde da 4 lengste hopp i klassen. Det deltok 12 i klassen. Kjetil fikk til slutt delt 7 plass av de 12 som var med, poengsum 147,8. Av de 5 fra Vestfold Telemark ble han nr 2 kun et poeng etter Solberg fra Botne. Gaute ble nr 12 med 19,5 og 20 m.

Kombinert:
Kjetil stilte og i kombinert. Løypa var veldig kupert med opp og ned i mange runder på sletta. 3 km opp og ned slet. Rene intervallet. Kjetil startet som nr 5 av 6 i kombinert. Han var da 1 min etter leder som var fra Røyken. Kjetil fikk 3 beste langrennstid kun 13 sek etter beste langrennstid. Beste langrennstid fikk Jarle Eikehaug fra Ørn som startet sekunder bak Kjetil etter hopprennet. Jarle har virkelig fått fart på langrenns skiene i år. Kjetil fikk delt 4 plass. Målfoto etter spurtduell gjorde det meget spennende for Kjetil ... og far. Gutten var meget slitne etter denne intervall løypa. Kjetil merker nok at det ikke har vært så mye langrennstrening som hopp. Slik er imidlertid kombinertsporten.

Etiketter: ,

08 januar 2009

Rugtvedtkollen snart klar for hopping


i går onsdag ble overfart i K 40 planert ferdig med snøen. Gutta i Pors har stått skikkelig på og snølagt K 20 og K 40.

Nå er alle bakkene snølagt og overfartene i begge bakkene er spadd ferdig(som vanlig ble det laget mye snø i overfartene .Det har vært endel problemer med snøproduksjonsanlegget i år. Mye er gammelt og trenger oppgradering.
Nå gjenstår sliping av overfartene og unnarenn. Heis er dessverre ikke ennå i orden. Vi håper det lar seg ordne i løpet av kort tid. Mangler strømtilførsel og oppkobling. Mildværet som nå kommer får vi inderlig håpe ikke tar helt knekken på oss. Dommertårn K 40 skal heises opp med den største kranen som finnes !
Legger ved bildet som er tatt den 5.1.09

Etiketter: , ,

04 januar 2009

Rapport fra Botne 4.1.09

I et fantastisk vær med fantastiske forhold hadde vi i dag ny god treningsøkt i bakken. Hele 7 Siljanhoppere var i bakken med foreldre. Kun Joakim Eriksrød manglet .Han var der i går. Samtlige har i år hatt en fomidabel bedring. 5 stk hopper nå i K 40!
Første hopper utfor i dag kl 1115 var unge Joakim Bentsen på 11 år. Bommen stod helt øverst og hadde den stått lengre opp en det hadde den vel og blitt brukt. Han fikk en faderlig fart og "skvatt" ut på over 30 m i løpet av dagen. Kjetil tok og toppfart i dag noe som resulterte i enda mer fremgang i svevfasen og fullførelsen av hoppet. Beste hopp ble ikke målt, men de "middelmådige" hoppene var på 37 m.
3 av de ca 15 hoppene i dag var veldig gode og var kanskje nær 40 ?

Gaute og Nikolay hopper stadig bedre og var nå over 20 m-
I K 20 begynner Markus å finne seg til rette med fin sittestilling og trygge hopp. Bare "hodet" setter en sperre" på om han vil i K 40. Susann hoppet jevnt i K 20. Hedda Larsson var på bommen 2 ganger i K 20 men trakk seg i siste liten. Kanskje senerer i vinter ?
Denne gang vises et sves av friskusen på 11 år Joakim Bentsen

video

Etiketter: ,

03 januar 2009

5 Siljanhoppere i K 40 Botne i dag !


I dag var det meget gøy i Botne og flere av våre gutter brøt noen barrierer for seg selv. Joakim Bentsen var meget frisk i K 40 og hadde hopp ned mot 27 m. Nicolay Bentsen hoppet jevnt, noe kortere men utrolig fremgang. I fjor var første gang i K 20. Joakim Eriksrød hoppet tre gode hopp i K 40 på ned mot 27 m også han.

Kjetil hadde som vanlig mange stabile hopp på rundt 30 til 32 m. Meget gledelig i dag at han fikk følge opp i K 40 av jevngamle Gaute Larsson. Han startet å hoppe i fjor og i dag debuterte han i K 40 uten noen problemer. Fantastiske forhold der borte med knall issspor og meget flott preparert. Alle 5 bakken er i drift der borte. I morgen er en ny treningsdag.
Bildet viser 4 av guttene. Joakim Eriksrød va reist da bildet ble tatt.Han var i dag med mor og bestefar. Far var i Trondheim og dømte Junior NM.
Undertegnede kan ikke huske at Siljan har hatt så mange gutte hoppere oppe i en K 40 bakke siden slutten av 70 tallet.
Ikke mange klubber har det nå for tiden.
Kjempeartig !

Etiketter: ,

26 desember 2008

Det hjelper å trene ! God hoppdag i Botne

I et flott vintervær i dag 26.12. var Bentsen "brothers" med trener Erik , fam Larsson med Gaute og Rolf med Kjetil Staulen i dag i Botne. De som hoppet i K 20 hadde sikkert 30 hopp under perfekte forhold. Gaute forsøkte seg for første gang i år og etter noen oppvarmingshopp fra lav bom var og han på øverste bom. "Bentsen boys" har i år mange hopp allerede og det merkes. Kjempefremgang og i dag var de veldig bra m lengde ned mot 20 m.
Kjetil "løste i dag koden" og fikk "fullført mer" og ville ikke gi seg før han hadde tatt opp mot 20 hopp i K 40. Hoftepartiet er nå mer med utover i svevet og det "svarer" ute i svevet.En meget vellykket dag. Jevne hopp rundt 33 til 34 m. Veldig gledelig og morsom fremgang.
La oss håpe det fortsetter.

Legger ved en videosnutt av Kjetil om det går.
video

Etiketter: ,

21 desember 2008

Fin helg med hoppstart i Botne

I helgen klarte driftige og flinke personer i Botne å få i stand Breimyrbakkene. Flotte forhold med isspor og god preparering i K 10, K20 og K40. Lørdag var Joakim Eriksrød og Bentsen gutta der borte. Søndag var Bentsen gutta nok en gang på plass med mange hopp. Markus Kiste og Susannn prøvde og Kjetil tok 10 hopp i K 40 med nye ski og win air bindinger. Flott å komme i gang med så flotte forhold. Nå er all kunstsnøen brukt opp der borte så nå må det ikke bli mer mildvær !

Etiketter: ,

27 november 2008

Lokal "take off" i kveld for hopperne


Da det nå er slutt på innetrening gr nytt gulv i hallen ,blant annet, ble det i kveld en sosial samling med Pizza og bilder.
Det ble vist bilder fra i sommer hvor Kjetil var med på NSF samling i Ørnskjøldsvik i Sverige. Dette er varmt å anbefale.
Bilder fra fellestur i Vikersund forrige vinter, samt endel andre bilder fra sesongen 2008.
Noen av rennene i vinter ble plukket ut.
Vi ser nå frem til å komme i gang på snø i Botne eller Rugtvedt eller andre steder.
Det hoppes nå til helgen i Vikersund .
Nå er tiden for siste sjekk av utstyr .
Bildet viser alle rekrutter(minus Joakim E som var forhindret).
Pizzabaker Lille Heidi insisterte på å få være med på bildet.
Takk til Lill Heidi og Berit for god Pizza.

Etiketter: ,

27 september 2008

Snart slutt plastsesong og innetrening starter


I dag lørdag var det en nydelig dag i Heibakken. Ikke sikkert det blir så mange slike dager til der ute, men hvem vet. I dag hadde Kjetil 5 hopp der ute. Det er lenge mellom hver gang vi er der ute, men nytteverdien er stor når snøen kommer. Man starter ikke " på null".

Torsdagen etter høstferien starter vi innetrening i hallen. Vi har hallen fra kl 1700 til 1900.
Det vil bli fokus på smidighet, bevegelse og teknikk , samt spensttrening.

I dag var første mann/gutt hjemme hos Rolf og plukket utstyr for sesongen. De som trenger utstyr tilpasset og "etterforsyning " må ta kontakt slik at vi er tidlig ute med nytt utstyr.

Det er ofte litt leveringstid.

Bildet fra i dag er i Heibakken med ei meget ung representant som bakkemannskap som vanner bakken før hopping.

Etiketter: ,

05 september 2008

Hurra i Skigruppa !!!

Kanskje ikke alle har fått det med seg, men Skigruppa søkte i fjor på midler fra "sammenslåingsfondet" i Skikretsen. Vi startet for to år siden opp med god rekruttering i hopp og noen få med meget aktive langrennsrekrutter. Hoppsamling i Botne hver uke og en helg i Vikersund for rekrutter m familie gav spore til å holde dette flotte miljøet i gang i en dyr idrett. Derfor ble det søkt midler og vi kan skryte av å ha de fleste rekrutter i Grenland(ikke stort å skryte av men dog) Poenget er:

Jeg fikk i dag bekreftelse på at vi har fått 30 000 kr !!!! til innkjøp utstyr til hopprekruttering og til langrennsrekrutter.

Vi har som kjent i fjor forskuttert endel og kjøpt inn endel, men nå skal det ikke stå på dårlig utstyr. Det er i sommer kjøpt inn endel rulleski til enkelte og vi skal nå få på plass ski og støvler til alle hopprekrutter. Vi SKAL i gang tidlig i år. Vi har midler til å samle miljøet ytterligere og skape grobunn for at rekrutter skal fortsette enda noen år og hvem vet... kanskje vi får aktive juniorer og seniorer .
Det viktigste er dog å ha med flest mulig slik vi er nå med aktive foreldre og utøvere. da må skigruppa og krets hjelpe til.

Takk til telemark og Vestfold Skikrets

Etiketter: ,

28 juni 2008

Hoppsamling m landslaget var en flott opplevelse


Søndag kveld 22.6 dro Kjetil S og far med fly fra Oslo via Stockholm til Ørnskølsvik i Nord Sverige. Istedet for 12 timer i bil valgte vi fly. Samme prisen. Samlingen var i regi av NSF og "alle" i Hoppnorge var der.Vel fremme og en kveld på hotell. Mandag regnvær og vind . Tur til badeland og hopping på kvelden. Tirsdag noe vind men opphold og to økter hopp ble gjennomført med Sverre Rotevatn som trener. Det var delt inn i små grupper så alle fikk instruksjon i et fantastisk flott anlegg. Se bildet.

Maken finnes ikke i Norge. Vi bodde på samme hotell som landslaget og følte oss faktisk som en del av dem (he, he). Jeg fikk meg faktisk en prat på to mannshånd med Mika Kojonkoski(meget hyggelig fyr). Da det kun var han og Kjetil og meg i resepsjon fikk Kjetil forsøkt seg med sin engelsk he, he.
Meget nyttige tips og info fra NSF og Mika vedr trening mm. A landslaget hoppet faktisk i K 55 en dag da Mika ikke var helt fornøyd med deres "tråkk" i K 90. Bardal var den som var best og i en klasse for seg i rennet torsdag kveld i K 90. Nyttig å se at selv disse gutta har godt av hopp i mindre bakker.
Onsdag var det en hard dag med to økter i bakken og en rulleskiøkt på kvelden med Brynemo/Rotevatn. Fantastiske rullekiløyper i området.Rett derfra til innetrening med landslaget som kjørte gutta og jentene flott i en stasjonstrening med fokus på power trening.

Torsdag nye to økter i bakken med bading i badeland på kvelden før Eliterennet i K 90. Badeland og bakker og hotell lå i gangavstand i sentrum ! Stolheis fra sentrum opp til bakkene!

Fredag var det renn og Kjetil hadde fremgang hele uken og etter 70 hopp så fikk han 31 og 32 i rennet. Det holdt til 5 plass av 13 i klassen i K35. Nå skal det sies at disse hadde stor fart. Klassen var delt i stor og liten fart. Artig eksperiment som gjorde at det ble mye lang og god hopping. Noen racere var med i K 55 og ikke i K 35. Når lengste mann i K 55 var i klassen til Kjetil og hoppet 63 m og falt så skjønner man at det er voldsomt nivå og en voldsom satsing.

Uansett en flott "kjendisuke" og jeg lar bildene tale for seg . Litt paparazi var jeg nok he, he.
Flyturen hjem fredag kveld med samme fly som landslaget og en prat med både den ene og ande var en opplevelse for en 12 åring.
Men kanskje det viktigste av alt. Det var morsomt og lærerikt både for liten og stor.

Jeg lar bildene tale noe for seg selv.
Kjetil ogMika Kojonkoski

klar til hopping

Henning Stensrud og gutta


Bardal og gutta

Bardal var forøvrig en meget jordnær og hyggelig gutt uten nykker av noe slag. mange bilder av de andre har vi og video mm som vi tar på en gjennomgang til høsten ved sesongstart hopptrening inne. ikke aøt vil være her på nettet. Alt for mange inntrykk og opplevelser.Selv for en 43 åring he, he

Etiketter: ,

04 juni 2008

Litt fra en varm dag i Hoppbakken Hei Tirsdag


Tirsdag kveld var det den ukentlige hopptreningen i K42. Denne tirsdagen var det kun de to 12 åringene i Kretsen(Kjetil fra Siljan og Jarle fra Ørn) av de yngre som var der. I tillegg var evig unge "Pekka"(Hoppsjefen i Heibakken) og Ingbrigt fra Gjerstad der. Meget varmt men de fikk 5 hopp med flott fremgang. Nå er det fokus på å ikke skyve beina foran seg ut over hoppkanten, men være tøff nok til å "la de stå". Hyggelig å se at "arbeidsoppgavene" blir løst mer og mer hopp for hopp. Det har med trygghet å gjøre i en forholdsvis stor og tøff bakke. Lengden var rundt 32 m.
Som man ser av utsikten fra toppen er det langt ned.

Etiketter: ,

25 mai 2008

"Mimrekveld for "gamle" hoppere i Telemark


Etter iniativ fra Jarle Grini og Terje Aasland var det lørdag kveld en liten samling av hoppere som var aktive og hadde mange flotte opplevelser sammen på 80 tallet . Kjempehyggelig. Vi var samlet hos Terje med reker og godt drikke. "Gamle treneren" i Telemark på 70 og 80 tallet (Willy Norborg)hadde med flere fotoalbum med bilder fra bakker og aktive i 70 og 80 tallet. Skihistorie!Må vel sies at de fleste av oss var blitt noe tyngre og hadde noe mindre med hår. Hukommelsen var det ikke noe i veien med! Flott av gode opplevelser i bakken fører til slike sammenkomster. Mange av oss hadde ikke snakket sammen på 20 år !(nesten). Det er planer om å utvide med en ny sammenkomst om et år eller to. Da skal vi lete opp flere fra dengang det var stor aktivitet i bakken.
De som var tilstede hos Terje var, Willy Nordborg(for å begynne med de eldste), Helge Meen,(Ørn)Jørn Karlsen(Gjerpen), Terje Aasland(Pors)(husverten),Jarle Grini,(Herkules) Rolf Staulen(Siljan), Ole Henning Holt(Sannidal), Tor Isak Gulset.(Storm).
Viser til noen bilder ved matbordet.


IMG_2085.JPG

IMG_2084.JPG


IMG_2087.JPG

IMG_2088.JPG

Etiketter: ,

20 mai 2008

Debut i K 45 på plasthopping unnagjort


Det var en spennende kveld for trener og far da Kjetil tirsdag kveld fikk forsøke seg i K 45 på Heistad. Det var en tolvåring til fra Vestfold og Kjetil og kompis Jarle fra Ørn som var der som 12 åringer. I tillegg var det ei frisk 13 år gammel jente fra Vestfold. En vetaranhopper og sønn på 14 var og i bakken. Fin kveld og det skulle vise seg at det ikke var noe problem.En tur ned unnarenn og rett opp. Når sant skal sies var far mer spent enn sønn. Forsiktig var det, men etter 5 hopp med stadig bedring føltes det greit. Fin trening. For de som ikke har noe forhold til hvor stor bakken er for en liten 12 åring så sjekk bildene. Verdensmestere er det vel ingen av dem i bakken som blir, men spenning får de og tøffe gutter (og ei jente) er det.

Etter første treningsrunde var det godt med pause

Heibakken på Heistad ses her på et Oversiktsbilde

Innlegget er noen dager sent gr vansker med bildeinnlegging, men her er det.

Etiketter: ,

10 mai 2008

Første gang på plasthopping i dag lørdag 10 mai

Litt pirring og endel uvant var det da vi kom til bakken i steike sol og meget varmt. Greit å komme igang igjen etter en pause fra vinteren. Plasthopping er kommet for å bli og må til om man vil mestre hoppingen i større bakker når vinter kommer. I dag var Kjetil og Joakim i Hasselbakken på Gulset. Bakken er ikke stor K 20 , men helt grei å begynne i for å bli vant til plasthoppingen. Fint å erfare at det ikke er noe veldig vanskelig . Faktisk mer stødig i sporet enn om vinteren. Kjetil hadde 5 hopp og Joakim hade et hopp. Litt for uvanlig for Joakim, men det kommer etter hvert når han blir eldre. Legger på en liten videosnutt av et hopp av Kjetil .
video

Etiketter: ,

06 mai 2008

Hoppsesong starter på plast til lørdagen

Gutta i Hasselbakken på Skotfoss har klargjort bakken K 20 til plastsesongen og i år hadde vi tenkt å være litt aktive på den fronten. Viktig å prøve nå i våres så det ikke går for lang tid. Vi reiser ned til lørdagen de som vil. Henvendelse Rolf for de som vil ned og vi blir enige om tid. Husk i såfall å smelte inn "hardvoks" og la det ligge . Ikke sikle det vekk. Dette skal være et beskyttende lag for sålen.

Etiketter: ,

21 april 2008

Hoppavslutning tirsdag 29.4.08 kl 1900

Tiden går fort på våren med mange gjøremål, men denne tirsdagen tar vi en markering på sesongen som har vært . Vi samles i hallen på møterom B kl 1900. Det vil bli servering av pølser og brus(ikke akkurat helsekost men denne kvelden tar vi det). Det vil bli kjørt en del "lysbilder"og film fra årets sesong. Om noen er nyskjerrige på hva hopperne har drevet med i vinter så er man hjertelig velkommen om man ikke har vært med i år, men kan kanskje tenkte seg det neste år ?

Flott om foresatte møter da vi og håper å si noe og høre litt om hva man kan tenke seg i løpet av sommeren.
Utstyr man har lånt og som ikke lengre passer ? oppdatering utstyr ?
Vi regner ikke med å holde på mer enn ca en time. Litt etter som behovet er for en prat om neste sesong.

Etiketter: ,

28 mars 2008

Reportasje i Varden i dag, status Kombinert


Som det fremkommer er det ikke mange aktive, men Siljan har i allefall to stk i kombinert som er en særs krevende idrett , muligens for de spesielt interesserte. Våre to er omhandlet i stykket, selv om Kjetil ikke likte å få fornavnet Hans foran sitt eget.

Etiketter: ,

10 mars 2008

Fra hopprennet i Alvdal 9.3.08

Etter et flott kombinertrenn med bankett på kvelden var det klart for hopprenn søndag. Mildvær , men fint vær og flotte forhold i bakken. 36 hoppere med i klassen. Kjetil i klasse 12 år hoppet 28,5 i første hopp og var ikke helt fornøyd. Var da nr 23 i klassen. I andre omgang la han på til 29,5 m med et penere hopp . Plasseringen ble den samme. Han syntes det gikk helt greit og da er også andre fornøyd. Det er ikke mange meter til så hadde man vært helt i toppen. 32 m ville betydd nesten blant de 10 beste. Fint å se fremgang.

Det er gjort et forsøk på å få frem hva vi opplevde denne helgen med bilder og de kan ses her

Vi kjørte fra Alvdal og Solan Gundersen vinterleker kl 1600 og var hjemme kl 2200. Det var en artig og hektisk helg som vi ser frem mot til neste år.
Resultater finnes på innlegget fra kombinert.

Etiketter: ,

09 mars 2008

Fantastisk artig kombinert i Hovedrennet

I går var det Kombinertkonkurranse i Solan Gundersen rennet som er et slags Norgesmesterskap.Hovedrennet for 12 ,13, og 14 år. Kjetil hadde 29,5 i første hopp og det var et flott hopp med 82 poeng . Han slo av til 28 m og var ikke helt fornøyd med det, men det var et ok hopp. Langrennet kl 1600 gikk på en flott stadion i Alvdal. Etter 20 plass i hopprennet gikk han forbi 6 løpere og dukket fort opp i skogkanten. Han kom inn som nr 14 . Det var meget bra langrenn ! Nivået var høyt også i langrenn ! Det var med 25 friske 12 åringer fra hele landet.

Kvelden ble en fantastisk opplevelse. Maken til premieutdeling har undertegnede ikke vært med på ! utenfor Aukrustsenteret var det laget en seremoniplass av snø med lysseting og lyd som gjorde at jeg trodde jeg var på et VM. Før årsklassen ble ropt opp ,og man fikk premie ,så kjørte man på storskjerm og projektor og høy tøff musikk et lysbildeshow fra rennet. Alle var tatt bilde av i svev og aktivitet. Kjempetøft ! Kjetil i flott luftseilas m bilde tatt undenifra. Dette var råstillig ! Da han ble ropt opp som nr 8 datt jeg neste he, he. Han gikk riktignok veldig godt, men ikke helt opp til 8 plass.. Feilen sa jeg fra om på Banketten etterpå. Etter Gundermetoden var han inne som nr 14 og ikke 8. Men jeg tror langrennstiden var meget god. Det ble rettet opp til rett plass og langrennstiden var faktisk så god som 5,58 og med det nest beste langrennstid av 25 stk.Selv om det er den offisielle listen er jeg fortsatt i tvil. Tror den skal være rundt 6,18 fordi jeg tror starter "jaget" ut Kjetil for tidlig av boksen da løperen foran ikke var kommet til start. Kjetil forsøkte å si "jammen" han foran mangler men starter sa Gå ! he he og da gikk han.Men uansett var langrennstiden blant de 8 beste.

Bilder kommer senere

Resultatene finner du her.

Etiketter: ,

07 mars 2008

På plass i Hovedrennet i Alvdal


En liten rapport etter første dag her oppe i Alvdal på Hovedrennet for 12,13 og 14 år Hopp og kombinert. De kalles og Solan Gundersens vinterleker.Vi kom opp torsdag kveld etter 6 timer i bil. Ligger flott på ved et nydelig sted oppe på fjellet med utsikt mot Rondane.
Tronsvangen der vi skal ligge frem til søndag.

I dag har det vært fri trening mellom kl 10 og 14 . Litt hvile og 3 treningsomganger Kombinert hopp i K 38. Etter en litt forsiktig start på hoppingen så ble det gjort en liten justering på sittestillingen til Kjetil. Litt ned med rumpa og det ble mer trykk i hoppet. Fra jevne lengder på 25 ble det i de to siste hoppene 28 og 29. Fin fremgang med denne justeringen. Artig at det virket. I kveld har vi vært nede på Aukrust senteret med fyrverkeri og åpning og nå er nettopp middag på Tronsvangen unnagjort. Vi ligger en fin gjeng med guttehoppere og ei jente i vår krets Telemark Vestfold. Fin anledning til å sveise sammen aldersgruppen i kretsen. I morgen kl 10 starter kombinert hopprennet og kl 1600 starter langrennet. Det gledelige er at det er nesten 30 med i kombinert klasse 12 år.
Nå er det klart for samling og litt info og utdeling av minnepremie FØR rennene starter. i morgen

Etiketter: ,

01 mars 2008

Siste hopprenn for de fleste i dag på Notodden


Vi var i dag hele 9 rekrutter i Tvetianbakken på Notodden fra Siljan. Det kan se ut som om det kun er Siljan,Hjartdal og Heddal som har hopprekrutter i Telemark .
Bakker fra K 8 , K 15 og K 40. Tross meget mildt og lite snø i området fremsto bakken i god stand, men det er litt skummelt med grovkornet bløt snø. Ingen av våre hadde noen problemer med det... heldigvis.
Det var imidlertid lett å se at våre ikke hadde hoppet på to uker. De var alle litt usikre og forsiktige i vårværet. Vi mangler nok noe kontinuitet over treningen selv om noen også i dag fikk til greie hopp.
Dette var nok siste rennet og muligheten til hopp i år for de fleste. Kjetil har imidlertid kommende helg i Alvdal i Hovedrennet for 12 til 14 år. Der er det i alle fall vinter og noe kaldt.
Legger ved et bilde foran K 90 bakken (der de ikke hoppet he he )av Gaute og Kjetil og et par jevngamle hoppere fra Heddal og Hjartdal og Ørn.

Resultater%20Tveitanbakken%201%20mars%2008.doc

Tveitanbakkene slik de var i dag der gutta og jentene hoppet

Etiketter: ,

19 februar 2008

En video fra hoppingen i Vikersund i helgen

I mangel av noe annet å gjøre og det at det er deprimerende mildt ute legger jeg ut en video av Kjetil 12 år i K 45 Vikersund under treningen på lørdagen før rennet. Lengde mellom 30 og 35 et sted. Det er langt igjen til bakkerekorden på 49 m. Men fremgangen fra tidligere i vinter er viktig å ta med seg.
video

Etiketter: ,

17 februar 2008

Nye personlige rekorder i Vikersund


Sitter på kvelden og er trøtt etter en helg Vikersund med mye fin trening og renn søndag. Resultater var ok for noen og ikke så bra for andre, men turen og utbyttet var meget fint da vi hadde mye morsomt og alle (tror jeg) øket sin personlige rekord.
Resultatene kan oppsummerses slik.
Hedda Larsson var med i K 500 cm i overgangen på skiflyvingsbakken og debuterte i skikkelig hopprenn.
Joakim Bentsen i K 25 klasse 10 år gjorde det best med sin 4 plass med de 10 som var med. Joakim fikk 147,8 p med lengdene 18,5 i begge omganger.Joakim Eriksrød ble nr 7 med to hopp på 18 m og 135,9 p. Nikolay Bentsen hoppet to hopp på 15 m og fikk 108,5 p. Gaute Larsson som er ny i år hoppet i K 25 i 12 år ble nr 5 av 8 stk med poengsummen 116,3 og han hoppet 16,5 og 15,5 m. Kjetil Staulen som hoppet i 12 årsklassen i K 45 satte nesten hjerteinfark på sin far ! Etter en langt og godt hopp med pers på 34 m i K 45 i prøveomgang fikk han beskjed om å gjøre det samme en gang til. Men hørte han... neida. Det skulle gjøres enda bedre og vippet frem på tærne mot hoppet og tok nesten en "Romøren". 22 m men rodde seg fint inn. Veldig rolig og greit 2 omg på 30 m roet nervene på pappaen. Legger ved et bilde av oss fra lørdagen.

Noen glimt av våre denne helgen ses på noen filer jeg lastet opp.
Siljanfolket

JoakimOgInge

GuttaKlarK25

Kjetil på Toppen av skiflyvingsbakken

Gaute mot toppen K25

Etiketter: ,

16 februar 2008

Liten hilsen fra Vikersund i dag lørdag m trening

Vi har i dag hoppet i bakkene fra kl 1000 til 1430. Hedda i K 500 i overgang på skiflyvingsbakken, Gaute, Bentsen brothers , Joakim E og Gaute i K 25 og Kjetil i K 45. Flotte forhold og fin dag. Vi var på toppen av skiflyvingsbakken etterpå og.... fy f... så høyt. Det er tøffinger som hopper der uansett lengder ! Vi er nå tilbake på Sevalstunet der vi ligger etter en uforglemmelig aften på Kina restaurant i Åmot sentrum. Ørn gutten Jarle m far var med oss og vi var da 16 stk til bords ! Det ble i overkant for en lokal restaurant he he. Mye morsomt, men det tok "kaka" da serveringsdamen tok maten vekk fra Jarle da han hadde spist halveis og hadde mat på gaffel .Feil sa hun. Utrolig morsomt ble det etterhvert. Men maten var god he he. Bakkene er noe tøfffere enn våre gutter er vant til, men de klarer seg bra.kjetil lå mellom 30 og 35 m og en av Bentsen gutta(forveksler dem he he) var og lang i K 25. Dessverre har jeg glemt koblingen mellom fotoapparat og PC så jeg får ikke lagt inn bilder fra i dag. Kommer tilbake til søndag med flere bilder og reportasje fra rennet.

Etiketter: ,

14 februar 2008

klar for Hoppweekend i Vikersund


Lørdag morgen kl 0800 møttes vi på Ekeberg for avreise til "årets happening" for hopprekrutter. Det meldes om fine forhold i bakkene og snø nok. Det er meldt flott kaldt vært på lørdagen, men meget mildt på søndag. Ta med en god matpakke og drikke da vi regner med å være i bakkene og hoppe og trene fra 10 til godt ut på dagen.
Et tips er å ta med noe å sitte på. En stol for eksempel. Bakkene stenger ikke før kl 1500. Viser ellers til opplysninger i invitasjonen.

Skulle det være uklarheter eller forandringer så ring Rolf. Vi har ordnet rom på Sevalstunet på Geithus, med frokost.
Foreløpig var de litt skuffet i Vikersund, da det "kun" hadde meldt seg på litt over 100 hoppere.
Legger ved et bilde av en av bakkene for et par år siden da Kjetil var der .

Er ikke helt sikker på om jeg fikk linket Vikersund siden inn og forsøker igjen med den siden.

Etiketter: ,

12 februar 2008

Skisesongen spolert for Ole Johan

Da det har vært merkelig stille fra vårt kombinert og hoppess Ole Johan ,siden han hoppet i Holmenkollen tidligere i vinter ,ble det sjekket opp.

Ganske riktig Ole Johan har slitt med sykdom siden i høst og var nå nylig til ny sjekk på olympiatoppen. Han skal videre til spesialist og sliter med en slags allergi av et eller annet slag. Han får derfor ikke trent eller konkurert i vinter. Han vil forsøke å være tålmodig og komme sterke tilbake til neste år.

Etiketter: ,

11 februar 2008

Ikke alltid like gøy i hoppbakken


Etter en intensiv treningsperiode med rimelig grei hopping i Botne på onsdag,fredag og lørdag ble det til å ta med seg et renn i Gjerpenkolen i K 35 på søndag 10.2. Kun Kjetil reiste dit da bakkene ellers ikke passet for de andre. Det ble med treningsperioden i Botne for dem.
La det være sagt med en gang. Turen til Drammen kunne vi spart oss for og "pappaen" hadde skylden. Jeg hadde glemt fra forrige gang at bakken ikke var som andre moderne bakker. Ingenting å si på preparering, men ut av hoppet fikk man en skikkelig høyde og det var langt frem til kulen !Bratt overfart og god fart resulterte i at man "ble kastet ut "i en høyde i alle fall Kjetil ikke var vant til. Lengden startet med 23,5. Normalt skulle man tro det bare derfra ville øke men skepsisen hadde satt seg og det ble forsiktig hopping.Han ble nr 9.
Han var mindre fornøyd kan man si. Nå vil det bli en pause med hopping til vi reiser til Vikersund Hoppfestival lørdag 16.2. Det reiser da 6 rekrutter med familier. Trening lørdag, overnatting og renn søndag. Været fremover er meldt bra. Dette gleder vi oss til.

Legger ved et bilde av Gjerpenkollen så man ser bakken. Ser ikke så ille ut der Kjetil går opp med ryggen til, men som sagt....

Etiketter: ,

06 februar 2008

Viktig Hopptrening i Botne i kveld gjennomført


Litt sært kanskje å skrive om en treningsøkt, men med disse føreforholdene så er hver treningsøkt en kamp om å få til. Etter en ukes opphold for de fleste var det godt å få endel hopp i kveld. Det regnet litt og snødde, men ikke verre enn at forholdene var gode. Litt liten fart men det var likt for alle. Siljan hadde med Hedda på ni år i K 5 og K 10, Susann 10 år i K 20 og Bentsen brødrene 10 år i K 20 og Joakim E 10 år i K 20. Markus 12 år i K 20 og Gaute Larsson 12 i K 20. Disse var faktisk med i karusellrennet der denne kvelden (Telenor)og det var gøy. Lengdene var litt kortere enn vanlig gr liten fart og hoppene var mellom 11 og 15 m. Mener å ha fått med meg at Joakim E var lengst av våre med 15,5 m. Mener og ha fått med meg at Gaute fikk 13 m og Markus 12,5 m.Susann hoppet 12 og en av bentsen gutta hadde vel 14,5 ?

Kjetil trente i K 40 og hadde 11 hopp. De 5 siste begynte å sitte slik det gjorde før vi hadde en ukes opphold. Viktig å holde kontiunitet selv om det er vanskelig med denne vinteren. Lengdene på dette føret var rundt 27 m.
Da jeg ikke fikk tatt noen bilder denne kvelden legger jeg ved et arkivfoto av bakken fra i fjor.

Etiketter: ,

31 januar 2008

Det er ikke lett å drive med skihopping ft

Helgen som var og mandag og onsdag denne uken har våre rekrutthoppere fått hoppet endel og kun Botne er klar av bakker i regionen. Det har i vinter vært et usigelig mildvær og det er en kamp for hver treningskveld. Lørdag var endel av Siljanhopperne i bakken i Botne og på mandag var vi alle sammen der borte. Joakim Eriksrød "perset" vel på 22 m i K 40 ?Onsdagen(i går) var det mange i bakken igjen, men kun Kjetil av våre. Flotte forhold og vi bare måtte benytte anledningen da uvær torsdag var meldt.Kjetil "perset" med 32 m.

I skrivende stund ser det rimelig håpløst ut fremover, men vi får jobbe videre. Tross dårlig med snø har våre over 100 hopp på snø til nå. Noen har nær 200 hopp.Det er bra!

Litt usikkert fremover nå hva vi gjør, men lørdagen er det fristil renn i Svarstad og der deltar Kjetil i langrennet sammen med Joakim "turbo" Christensen.
Vi får se hvordan hoppforhold er til uken.

Etiketter: ,

Siljan dommer i NM Hopp i Trondheim i går

Inge Eriksrød dømte i går NM i stor bakke i Granåsen og var dommer B for de som fulgte med på TV. Jeg kunne ikke se han hadde noen store "blundere" og var flink til å bruke "skalaen". Viktig for dommerstanden. Et flott renn hvor Anders Jacobsen igjen viste "kanonhopping "og vant suverent foran Tom Hilde. Dømmingen ble behørig kommentert av alle oss som satt i Botnestua på en treningskveld der borte denne onsdag kvelden.Det var ingen som sa noe negativt om dømmingen eller klaget og det er et godt tegn.

Etiketter: ,

27 januar 2008

Første hopp på 4 år

4 år siden siste og jeg lovet å legge hoppet ut på nett. Her ses en nervøs 41 åring som vant over seg selv. Det vil nok ikke bli mange flere hopp da det hele var noe rustent. Det er en grunn til at hopp er for de litt yngre, men morsomt var det
video

Etiketter: ,

26 januar 2008

Etter 4 års opphold var det spennende å hoppe igjen


I dag var det igjen trening under flotte forhold i Botne . Siljangutter hoppet i K 20(3 stk) og Kjetil 12 i K 40. Tok et bilde fra toppen av K 40. Siden jeg lovet å hoppe når guttungen hoppet over 30 m så måtte jeg holde ord. Nervene i høyspenn med første hopp på 4 år, men det gikk ok. Ble bedre og bedre etterhver. Morsomt å hoppe igjen ....... og meget spennende

Etiketter: ,

24 januar 2008

Ny "liten" gutt fra Siljan hoppet i K 40

Unge Joakim Eriksrød debuterte i går 23.1.08 i K 40 i Botne. Etter en tur ut av bommen og litt frem og tilbake, tok han sjansen. Han fikk 3 hopp i K 40. Ikke værst for en ung 10 åring. Viktig å bryte barrierer og en seier for seg seg selv. Morsomt for Joakim. Far var nervøs på toppen da guttungen slapp bommen i K 40 for første gang. Det gikk bra.De har laget bra med snø i Botne nå så vi har nok gode treningsforhold fremover. Uten Botne hadde det sett mørkt ut. Siljan IL vil som i fjor sende en pengegave til Botne som støtte.

Etiketter: ,

22 januar 2008

Et ord er et ord i hoppgruppa !!

Litt lyst og litt kjapp lovnad i fjor gikk på at leder av Skigruppa skulle ta frem hoppskiene når "guttungen" hoppet 30 m. Det skjedde i går kveld i Botne under flotte forhold. Neste gang er det min tur. Angsten er på full fart inn i blodårene selv i en K 40.Det er 4 år siden sist.
Når det er sagt så var det en meget hyggelig treningskveld under perfekte forhold i Botne i går kveld. Alle rekrutter fra Siljan var der. Hedda, Gaute, Markus, Susann,Joakim E og Bentsen brothers i K 20. Kjetil hadde 15 hopp i K 40. Forholdene var meget bra og jeg fikk ikke fulgt med på alt i K 20 men oppfattet følgende. Flere satte "pers". Gaute fikk sagt i forbifarten "15 m !" Mer reakk han ikke å si før han skled bort til toppen fra heisen. Bentsen brothers må ha hatt 30 hopp !!! De så hverken til høyre eller venstre og hadde det meget travelt. "Hade Rolf!" sa en av dem da jeg tilfeldigvis var på toppen av K 20 og en av dem slapp seg fra bommen. he he. Konsentrasjon ?? Litt "Junkfood "på Hvittingfoss kl 2130 smakte godt etter en flott treningskveld. Etter at vi dro fra bakken startet de igjen med snøproduksjon. De er utrolig flinke i Botne.

Etiketter: ,

16 januar 2008

Mer flott Siljanreklame i avis.Nå hopp


For noen dager siden stod det to hele sider om Inge som nå snart er ferdig utdannet som internasjonal hoppdommer. Vi er stolte av dette og gleder oss på Inges vegne. OL dommer Inge Eriksrød. ? Eller enda bedre Hoppuka.Skaff billetter Inge og jeg er med på turen he he.

Etiketter: ,

15 januar 2008

En treningskveld i Botne før regnet stoppet oss

For å holde moralen oppe i regnværet legger jeg ut et lite videoklipp fra siste treningskveld vi hadde i Botne i går kveld 14.1.08. Lett yr i luften, men flotte forhold. "Bentsen boys "på 10 år hoppet bedre og bedre i K 20. Joakim Eriksrød har endelig fått dreis på sittestilling og lengdene begynner å komme. Med trening og hopp kommer trygghet. Flott og viktig treningsøkt. Kjetil 12 hoppet for 2 gang i år i K 40 . Viktig med fartstrening og hoppe seg trygg i for ham stor bakke. Lengdene ikke det store, men sittestilling er på plass og små ting i satsen vil komme med tryggheten. Legger ved et lite klipp. Nå KAN det bli en stund til neste gang med den værmeldingen vi har sett utover uken. Det er hardt arbeid og en prøvelse å drive skisport for tiden.
video

Etiketter: ,