10 mars 2009

Kommunen vurderer bruken til 6 prosent

SiljanFotball ba kommunen om et bidrag på kr 30 000 til vedlikehold av grusbanen fordi den brukes i friminuttene og i kroppsøving av Midtbygda skole.
Totale kostnader i 2008 var kr 73,495. Midtbygda skole (les Siljan kommune) som bruker banen hyppigere enn idrettslaget vurderer sin bruk av banen til kr 5000!! Saken skal opp i hovedutvalget(hva nå dette er) 17 mars.
Hvis du leker i gården til naboen hele året og han brøyter, kjøper mål, slodd og ellers vedlikeholder den for 73,494 kroner så er det vel naturlig at du betaler mer enn 6 prosent av utgiftene??

Etiketter: , ,

23 februar 2009

48000 til vedlikehold av grusbanen

Grusbanen har blitt påkostet kr 48000. Bare etter nyttår. Et lass salt koster kr 18 000. Resten er grus og transport av grus. Dette måtte gjøres for å ha akseptable baneforhold. At vår lille fotballgruppe har det hele og fulle vedlikeholdet av en bane som brukes mest av Midtbygda skole er skammelig. SiljanFotball har fremdeles ikke mottatt svar på vår søknad om bidrag til vedlikeholdet. Men NAV kontor med nesten 6 årsverk må vi ha......... Forstå det den som kan!

Etiketter: , ,

27 januar 2009

Henstilling til fotballag og barneskolen

Vi må flytte målene vekk fra grusbanen etter bruk. Ellers blir ikke banen brøyta skikkelig. Dette gjelder alle brukere av banen. Også Midtbygda skole.

PS: SiljanFotball har idag bedt kommunen dele på vedlikholdutgiftene på grusbanen. Noe som jo er helt på sin plass da skolen bruker banen mer enn idrettslaget. Vi ba om kr 30 000 som er litt av årets utgifter.

Etiketter: , ,

12 januar 2009

Grusbanen oppgraderes

Vi har hatt litt plundrete forhold på grusbanen. Disse er løst denne uken. 200 tonn sand er kjørt på og forholdene blir nå bra igjen.

Etiketter: ,

09 desember 2008

Ny slådd gjør grusbanen bedre


Ingen har vært fornøyde med grusbaneforholdene i den senere tid. Det ble derfor bestilt en ny og kraftigere slådd. Den kom idag og det ser ut til at den skal løse problemet med den harde og glatte banen. Selv uten mye vekt laget den bra spor i det knallharde underlaget.

Etiketter: ,

22 mars 2008

Full vinter litt sent


De fleste hadde vel tatt farvel med vinteren og satt bort snøfreseren, men det siste døgnet har det kommet rundt 50 cm snø. Det betyr flotte skiløyper ennå en stund. Men det betyr samtidig en utsatt åpning av gressbanene. Se bilder fra Fagerlund og Trollmyra her, og en liten video fra myra i dag her:

Etiketter: , , ,

05 mars 2008

Girlpower på grusbanen....!!

Ja nå er 99 årgangen representert med reint jentelag, veldig spennende synes både trener Espen Dahle og undertegnede....Stor iver fra alle jentene ja, her er det nok av krutt og pågangsmot. Maren, Victoria , Marie , Åsa , Hedda , Silje , Ida Marie , Ida , Diana og Ine følger opp med gode ball-kunnskaper og ivrig fotarbeid.....Smilet sitter godt.

Jentene trener hver onsdag fra kl: 17.45-19.00.
Det fokuseres på å ha det gøy med ballen samt jobbe med hverandre noe de fikser kjempebra........"one team , all winner`s"
Oppmøtet er veldig bra , ja her er lagånden i høysetet.

Flere bilder fra treninga ligger HER:
Og forrige ukes dyst her:
Posted by Picasa

Etiketter: ,

01 mars 2008

Minus kr 31 645 i februar

Å drive SiljanFotball i vinterhalvåret et lite lukrativt. Tallene for februar viser minus kr 31 645. Januar viste minus kr 25 599. Totalt minus kr 57 244. Nesten alle kostnadene er på grusbanen.

Etiketter: , ,

29 februar 2008

Kommunen bidrar til grusbanevedlikeholdet

Siljan kommune bidrar med kr 10 000 til vedlikeholdet av grusbanen. Dette er med bakgrunn i dette og påfølgende søknad om bidrag. SoknadVedlikeholdGrusbanen.htm

Det er udelt positivt at kommunen nå etterhvert kommer mer på banen. Men det ideelle må jo etterhvert være ei totalpakke til et omorganisert SIL istedenfor litt til ski, fotball og hall? Enklest for både kommune og idrettslag.

Etiketter: ,

11 februar 2008

Nye 7er mål til Trollmyra


Det er underveis et nytt sett med 7er mål til Trollmyra. De er kjøpt på Nopro og er av samme type som sist. Helsveiset i rustfritt stål. Tre ganger så solide som de "skrudde" typene.

Kostnad kr 9362 pr stk pluss nett. Totalt kr 20 000. Men det må gjøres.

Etiketter: ,

10 februar 2008

En skyhøy kostnad som må reduseres

SiljanFotball har skyhøye kostnader til vintertreningen. Grusbanen koster kr 70 000 pluss og leie av Siljanhallen kommer opp i mer enn kr 30 000. Dette er bare å glemme neste sesong! Uten automatinntektene må vi se på kostnadene. Vi har tapt kr 400 000 i inntekter etter automatinntektene ble omdirigert.

Jeg vil foreslå for styret i SiljanFotball at vi slutter å leie Siljanhallen fra høsten 2008. Fordi vi har ikke råd. Og det er heller ikke nødvendig da det er masse ledig på grusbanen. Vi kan ikke både holde grusbanen åpen og samtidig leie hallen for så mange penger. Det er et faktum.

Mitt forslag til styret vil bli at de lag som ønsker trene inne sjøl må bære ekstrakostnaden ved dette. Slikt er helt vanlig i mange klubber. Hvis ikke kan de bruke grusbanen. Som vil bli bedre neste sesong.

Etiketter: , , ,

03 februar 2008

Vedlikehold av grusbanen

Denne instruks er utarbeidet for SiljanIL sin grusbane i februar 2008 og er ment som en veileder til involverte i vedlikeholdet av banen. Den er lagt inn i organisasjonsplanen til SiljanFotball.

1. Banen skal saltes for å hindre frost. Salting starter på høsten når minusgradene kommer.

2. Salt forebygger ising og tele. Salt fjerner ikke tykk is!

3. Snø skal fjernes så raskt som mulig. Vanskligste perioden er når det hele tiden veksler mellom pluss og minusgrader. Da må nedbøren vekk fra banen før den fryser. Venter man for lenge blir snøen til skøytebane. Og da er den umulig å få bort.

4. Normalt saltforbruk er et lastebillass. Salt kan kjøpes fra forskjellige leverandører. Sjekk salttypen. Det beste saltet er lett brunaktig og minner litt om fin grus. Se www.siljanil.no for mer info. Salt er dyrt. Den billigste og dårligste koster ca 500 pr tonn. Den lysbrune og beste koster kr 800 pr tonn.

5. Banen skal slåddes ved behov.


SiljanFotball 2008
Styret

Etiketter: ,

30 januar 2008

Banene er det siste vi stenger...


Og grusbanen er bedre enn på lenge. Mye is har smeltet og banen var faktisk helt grei for de yngre. Tilbakemeldingen fra Rune Åberg og 9 åringene var at så bra har det ikke vært i hele vinter!

Vi har lært mye om grusbanevedlikehold denne sesongen. Det vil vi dokumentere på www.siljanil.no så kommende styrer ikke nødvendigvis gjør samme feil som vi gjorde i 2008.
Et par bilder fra 30 januar her:

Etiketter: ,

Annen type salt skaper problemer?


Problemene med grusbanen i år og delvis i fjor har muligens også med salttypen å gjøre. Ole L som brøyta banen tidligere mente saltet vi brukte tidligere var helt annerledes enn dagens.
Jeg var i dag på Gjerpen og snakket med baneansvarlige og fikk med noe av saltet Gjerpen bruker. Det er helt annerledes. Både av farge og konsistens. Vårt er litt som sukker mens Gjerpens var som candysukker. Større og hardere krystaller.
Bildet viser forskjellen på SiljanFotball og Gjerpens salttyper.
For spesielt intresserte les her om salting av baner: SaltTyper30012008.htm

Baneansvarlig fortalte også at det krevde vanvittig mange timer å holde banen i orden. Jeg kritiserte banen tidligere, men banemann fortalte at han hver ettermiddag gikk over banen. Så hadde jeg kommet litt senere så ville banen vært i en bedre forfatning.
Han sa videre at nå var tiden inne for kunstgress på Gjerpen. Det var nå eller aldri. Mener han sa de skulle ha et møte i kveld. Som også Siljan kunstgress komité skal ha. Blir spennende å høre utfallet av begge disse møtene.

Etiketter: ,

29 januar 2008

Kommunen bør betale en del av grusbaneutgiftene

Det har vært masse fokus på kommunens bruk av hallen. Men husk at kommunen bruker også grusbanen gratis mange timer i uka i forbindelse med skolen. Det er hyggelig at skoleungene spiller fotball men det koster masse penger å vedlikeholde denne banen. Så mye at SiljanFotball i år ga opp vedlikeholdet da verken midler eller kompetanse var tilstrekkelig til å få banen isfri.

Det er vel ikke urimelig at kostnadene fordeles på brukerne også i dette tilfellet. Og brukerne er skolen og SiljanFotball. Skal idrettslaget betale alle kostnader på anlegg som kommunen aktivt bruker? Er ikke dette vel smålig av "den gode bostedskommunen"?

Se vedlagte fil. Den viser at SiljanFotball allerede i 2004 søkte om at kommuen betalte for SIN bruk av banen. Det er jo ikke mye forlangt.
Dette ble selvsagt avslått, men SiljanFotball skal søke ennå engang, og i løpet av neste uke håper jeg ny søknad er sendt.
Mote2004.htm

Etiketter: , ,

24 januar 2008

Grusbanen blir ikke lenger vedlikeholdt

SiljanFotball gir opp å få grusbanen isfri. Saltinga har desverre kommet for sent i gang og kulda har satt seg. Dere kan selvsagt fortsette å trene på banen. Men den vil ikke bli saltet og brøytet.
Hva gjør vi da???
Her er et tips: Skru skruer i skoene!
Ellers så er det er noen ledige timer i Siljanhallen. Kontakt Kjell Olav.
Det vil i morgen bli tatt kontakt med Siljan kommune om eventuelt å leie gymsalen på ungdomskolen for de lagene eventuelt som ikke får plass i Siljanhallen.
Kvelde kunstgress vil også bli leiet et par timer i uka.
Ingen lag leier bane uten at det er klarert med styret i SiljanFotball. Hvis de da ikke ønsker selv å betale leien.
Video viser grusbanen 25. januar 2008.
Oppdatert fredag: Gjerpen grusbane er om mulig verre enn Siljans. Se video her og bilder her:

Etiketter: ,

14 januar 2008

Målene skal vekk fra grusbanen

Når treningene starter igjen på grusbanen SKAL siste laget BÆRE målene ut av spillbanen. De målene som står på grusbanen idag er mye ødelagte. Det ene er vrak(kjørt på av bil) og på andre er nettene rivd i filler. Et slikt mål koster kr 8000. Disse målene er bare 3 sesonger gamle! Vi må ta bedre vare på utstyret!

Nytt mål blir ikke handlet før til sommeren.
Og ikke prøv å røske opp de nedssnødde målene på Trollmyra. Da ødlegges de.

Etiketter: ,

04 januar 2008

Inntil vi får vår egen kunstgressbane?

SiljanFotball har som nevnt tidligere høye anleggskostnader og få medlemmer. SiljanFotball mottok idag en regning på salt til grusbanen. Den var på 20 000 kroner! Saltet "hadde vi hørt ikke kostet stort". Det er mye penger uten automatinntektene. I tillegg til saltkostnaden kommer brøyting og slådding.Totale kostnader på grusbanen blir da kr 60 000 i 2008. Det er dyrt for en liten klubb.

Inntil vi eventuellt får en bedre økonomi og egen kunstgressbane, hvordan kan vi få mest kvalitet ut av treningsavgiften?
Hva med samarbeide om vintertreningen? Som hopperne våre gjør. Mange klubber i Grenland deler bane under vinterhalvåret. Hvem kunne SiljanFotball samarbeidet med? Hva med et samarbeide med Gjerpen.
Gjerpen bygger antakelig kunstgress. Eller Fossum. De SKAL bygge kunstgress. Eller begge. Og begge disse banene er ikke mer enn cirka 15 minutters kjøring fra Siljan.

Eller Kvelde. For kr 60 000 kan vi som et eksempel leie 300 timer på Kvelde kunstgress. Hvis alle lagene startet treningen i januar og trente januar, februar og mars på Kvelde kunstgress kunne vi booket hele banen 25 timer i uka. Det hadde mer enn dekket SiljanFotball sine behov. Vår grusbane har et belegg på 16 timer i uka på det meste. Men dette vil ikke bli noen realitet da Kvelde ikke har nok kapasitet. Og reisetiden er litt lang?

Vår egen grusbane ville da bli brukt i april og på høsten frem til telen kommer. Og ellers ved store nedbørsdager.

Etiketter: ,

01 januar 2008

Anleggsrapport 1.januar 2008


Det er en snøfattig vinter og undertegnede kunne også i dag sykle sin vanlige sykkelrunde: Austadveien 149 - Fagerlund - Gurholtveien - "Sentrum" - Høisethbrua - Trollmyra - Austadveien 149. Ikke spesielt langt men spesielt bakkete. Jeg hadde som vanlig med mitt kamera, og tok noen bilder av våre anlegg.
Jeg er imponert over hvor ryddige SiljanIL sine anlegg var i dag. De var nesten strøkne. Eneste som trakk ned var røykeplassen utenfor Siljanhallen. Den var ikke pen... Bilder her:

Etiketter: , , ,

27 desember 2007

J12 på grusbanen


Nå har det blitt mye hopp og langrenn på ”SiljanFotball.no”!
Så derfor en liten fotballrapport:
Jenter 11, nå J12 har trent på grusbanen i hele høst. En ivrig gjeng på 10 -12 spillere har møtt opp hver torsdag. Nå har vi juleferie, men starter opp igjen med trening på grusbanen torsdag 3. januar kl. 18.00.
Her er bilder fra siste trening, der gjestetrener Øystein K. T. lærte jentene en ny skuddøvelse.

Etiketter: , ,

16 desember 2007

Flotte forhold på grusbanen


Kulda har antagelig satt seg og da er den vanskligste perioden for vedlikehold av grusbanen over. Banen er nå meget bra. Var også en runde innom Trollmyra og Fagerlund og tok et par bilder. De ser du her:

Etiketter: ,

17 november 2007

Grusbanen "justert"


Grusbanen har vært litt dumpete og hard i det siste. Den har ikke vært slåddet etter utvidelsen. Det er gjort i dag. Morten G har saltet og slåddet og banen er nå meget bra over hele.
Hvis du lurer på det lille kamofargete dyret så er det en hund jeg passer. En Border Terrier som visstnok er verdens klokeste hund! I følge eieren...Morten Bergersen var ikke like imponert da dyret forsøkte angripe Mortens hund.
Flere bilder her:

Etiketter: ,

13 november 2007

Grusbanen steinhard

Grusbanen er ikke bra om dagen. Vi har plundret litt med å få henta salt. Det skal være på plass i morgen onsdag. Da blir banen saltet, tint og etterhvert slåddet.

Etiketter: ,

24 oktober 2007

Joda kjøligere er det blitt , men pytt hva gjør vel det!!


Nesten hele gjengen var på plass i kveld også, kjempefint. Sola lå så vidt i horisonten når treninga starta kl 17.30. Månen lå å luska den også , men det gikk en god time før den hviste sitt sanne jeg. Rune og Frode starta opp med noen oppvarmingsrunder slik at de skulle bli gode og varme.
Varme og litt slitne ble de, men det stopper ikke denne gjengen.....Det er stort fokus på ballføring og ballkontakt noe de viser stor fremgang på, artig å se hvor "goe" de blir. Etter noen stafett-runder var det klart for en treningskamp.
Veldig mye fint spill, eller som Eggen sier "vi spæll oss go sammen".
Noen ble litt kalde på føtter og ører, så husk neste gang på godt varmt tøy.
(undertegnede stilte i scooterdress samt en termos med kaffe) noe som var godt når gradestokken rusla ned mot nullen..
Husk fotballavslutninga på fredag!!

Etiketter: , ,

13 oktober 2007

Bra lys på grusbanen


Prøvde i kveld lysene på grusbanen. De var meget bra på søndre delen av banen. Det bør opp en stolpe i nordvestre del av banen. Eller mulig det holder med bare en lyskaster til.
Treningsforholdene er i hvertfall meget bra på grusbanen nå.

Etiketter:

10 oktober 2007

Grusbaneutbyggingen ferdig og betalt

Det har blitt utført et omfattende arbeide på grusbanen i 2007. Det er fyllt ut mer enn 200 lastebil lass med masser fra Midtbygda skole utbyggingen. Oppå dette er det lagt 33 lass (430 tonn) med fin grus. Denne er hentet i Steinsholt. Prisen for dette ble kr 95 000.
I tillegg skal det betales for nye lyskastere og et par stolper. Totalregningen for grusbanen blir da rett over kr 100 000.

Det er mye penger og litt mer enn vi hadde håpet, men allikevel har SiljanFotball fått mye for disse 100 000 kronene.

Etiketter:

25 september 2007

Grusbanen snart ferdigDet legges nå siste finishen på grusbanen. Banen er ferdig utvidet, nygruset og det mangler "bare" å flytte noen stolper. Det starter man forhåpentligvis med i ettermiddag.
Da blir det greie treningsforhold til vinteren.

Skrevet i ettermiddag:
Og i ettermiddag var Siljans eneste stolpeklatrer Jan Olav Hagen og styrets Espen Øjerud på plass for å forberede flyttingen av stolpene. Og er var faktisk endel arbeide og det tar endel tid.


Da SiljanFotball sin leder fikk høre det var endel jobb ble Espen ø umiddelbart ansatt som "prosjektleder grusbanen" og fikk i oppdrag å få jobben ferdig rett etter høstferien. Leder hadde all verdens unnskyldninger for ikke kunne bidra flere dugnadstimer på grusbanen.

Etiketter:

12 september 2007

Grusbanen dag to


Her er noen bilder fra grusbaneutbyggingen dag to. Utrolig hva et par maskiner med dyktige folk bak spakene utretter på to dager! Nå skal det legges duk på den nye delen. Deretter gruses gamle og nye banedelene opp. Så skal flere stolper og mere lys på plass.

Skigruppa har fått et fint startområde på østsiden. Krever en halvtime med ryddesaga så er det klart for neste Siljansprint.
Det er også "frisert" litt rundt buene på Trollmyra.

Nå gjenstår bare å komme i gang her. Får vi til dette i løpet av 2008 har vi et stort og flott miljø rundt Siljanhallen om kort tid. I steden for noen spiller på Fagerlund og noen spiller på Trollmyra.
Som det heter i sangen "Jo flere vi er sammen, ja sammen , ja sammen osv osv..................
Alle bildene her:

Klikk på etiketten "grusbanen". Blogger er et utrolig bra arkiv . Lett å lete bakover for å se når og hva.

Etiketter:

20 juni 2007

Mere lys?


Fotball er en helårsidrett for mange av SiljanFotball sine lag. Grusbanen vil antagelig bli minst like mye brukt neste vinter som den var i år. Banen er som kjent blitt utvidet. Det er nå grei plass til å trene to lag samtidig.

Hva som imidlertid ikke er like bra er lysforholdene. Mulig det bare er meg som blir eldre og ser dårligere, men jeg tror vi trenger en kraftig oppgradering av lysanlegget.

Denne saken vil bli drøftet på neste styremøte i SiljanFotball. Så får vi se hva vi har råd til og hva styret ønsker å prioritere.

Etiketter:

16 juni 2007

Treninger på Grusbanen

Etiketter:

08 mai 2007

Hva er etiketter

eller labels som det også heter, spesielt hos dere som har engelsk pirat windows. Må ikke forveksles med etikette som er noe helt annet og en ting jeg ikke har noe særlig greie på.

Etiketter/labels på www.siljanfotball.no er det lille stikkordet du ofte ser i bunnen av en artikkel. Vi har endel forskjellige som siljancupen , grusbanen , styremøte osv.
Jeg har fra i år startet å merke de forskjellige årskullene. Ta feks 90argangen. Meningen er en etikett for hvert årskull. Fordi det da vil bli lettere å finne allt om ditt lag. Klikker du på din årgang skal du finne allt som er lagt inn om dette laget. Klikker du på styremøte skal du finne alle styremøtene det er lagt ut på denne siden.

Ordnet etter dato. Så slipper du lete gjennom hele arkivet. Kjekt.

Etiketter: , , , , , ,

15 april 2007

Til nå kr 20 500


Kostnadene for det som er gjort frem til nå er kr 20 500. Vi har fått tilkjørt og fyllt ut nesten 200 lastebillass for den prisen.
Allum som har jobben skal gi pris på resten av jobben til uka. Foruten at stolpene skal flyttes vil hele banen bli gruset opp på nytt.
Grusbaneutbyggingen ble dessverre ikke tatt med i budsjettet. Det tar jeg helt å fullt på min kappe men den avgjørelsen ble tatt litt raskt. Kunne ikke si nei til nesten gratis fyllmasse.
Men årsmøtet ga styret fullmakt til å bruke et budsjettert overskudd på kr 50 000 til noe fornuftig. Kostnadene til grusbanen kan derfor legges under den posten.
g2.jpg

Etiketter:

23 mars 2007

Diverse dokumenter

De fleste dokumenter og alle styrereferater blir arkivert på nettet. Så sant de har innhold som tåler offentlighet. Og offentlighet skal alle SiljanFotball sine avtaler tåle.
KontraktSiljanPorsGrenlandKnutRonningene.jpg
SiljanKommuneJaGrusbanen.jpg

Etiketter: , ,

22 mars 2007

Fint på grusbanen i kveld

Ni jenter fra 11 års laget trente i kveld på grusbanen. Litt færre enn vanlig.

Trener Astrid K hadde hjelp av ”guttungen” Øystein på kveldens trening. Noe som helt klart var meget populært.

Lagleder Karin I var keeper på det ene laget. Moro for ungene når de voksne også deltar.

Etiketter:

19 mars 2007

Blid gjeng klar for cup


Siljans 8 åringer trener hver mandag på grusbanen. Oppmøtet er bra og innsatsen upåklagelig. Trener Rune Å styrer gjengen med mild men bestemt hånd. Det er en utfordring å holde en slik ivrig gjeng samlet.

Til helgen skal laget på cup og det gledet de seg stort til. Lykke til.

Etiketter:

13 mars 2007

Snart sesongstart

Det nærmer seg sesongstart. Siljans juniorjenter gleder seg til snart komme i gang med kampene. Her er endel av laget foreviget under treningen i kveld på grusbanen. Banen er nå ryddet for masser og vil bli slåddet en av dagene.
g1.jpg
g2.jpg

Etiketter: , ,

09 mars 2007

Klar om en uke

Det er tippet 130 lass på grusbanen.
Allikevel regner man med at den er ryddet for masser i løpet av neste uke. Da kan man trene to lag samtidig. Den nye delen av banen vil ligge over sommeren så massene setter seg skikkelig. Den skal være klar til trening utpå høsten.

Dugnadsmonumentet vil også bli fjernet nå når vi har maskinene der. Dette bruker vi som fyllmasse.
A-laget beiser i steden ferdig de nye innbytterbuene. Det var ingen problem. Skal være ferdig til 10 april. Bra gutter. Husk rødt på kantbordene.

Allum holder også på med nytt startområde for Siljansprinten. Dette blir på østsiden av banen.
Et par bilder til her og her og her..........

Etiketter: ,

08 mars 2007

Grusbanen blir større


Allums Transport er i full gang med utfyllinga av grusbanen. Banen blir mye større. Mellom 15 og 20 meter, og det vil merkes. Det blir god plass til å trene to lag samtidig.
Se bilder fra arbeidet her:

Etiketter:

06 mars 2007

Grusbanen ikke brukbar

i dette griseværet. Været kombinert med masse lastebilkjøring på banen gjør den for øyeblikket ubrukbar. Og det vil den forbli til været blir bedre.
Dere kan jo trene alternativt. Ta med skiene på neste fotballtrening og gå et par runder i lysløypa:)

Etiketter:

02 mars 2007

Snart 11er fotball


Siljans ivrige J14 trener for fullt. Disse stiller med et 11 er og et
7 er lag denne sesongen.
Forholdene på grusbanen i går var som det ofte er på denne tiden grisete, men det tar ikke humøret fra denne gjengen.
Kveldens stand in trenere for Anita var Marthe og Maina.

Etiketter: , , , ,

24 februar 2007

Utvidelsen av grusbanen i gang

Da er skoleutbyggingen i gang og overskuddsmasser tippes på grusbanen.
Var litt lei da vi var trege med søknaden og gikk glipp av massene fra fra gangtunnellen på Thorshaug.
Så får vi disse i steden. 100 meter unna. Flaks kan man trygt kalle det.
Har vel blitt tippet ca 50 lass der til nå. Rundt 500 kubikk.

Etter Siljansprinten er ferdig rundt 1. mars vil massene bli skjøvet vekk fra banen og ned mot bekken.
Det er i hvertfall planen, men her kan det bli litt forsinkelser.

Her er noen bilder fra grusbanen og Trollmyra tatt i dag:

Etiketter: ,

20 februar 2007

Utvidelsen av grusbanen starter nå

Utfyllinga av grusbanen starter onsdag. En utvidet bane på ca 80 x 55 skal stå ferdig til høsten. Da har vi god plass til å trene to lag samtidig. Denne vil det være mulig å legge kunstgress på når økonomien tillater dette.

PS: Fyllmassene legges i bakkant av grusbanen til Siljansprinten er ferdig 1. mars. De vil deretter bli skjøvet ut mot bekken.

Etiketter:

08 februar 2007

Masser fra skoleutbyggingen

vil bli brukt til å forlenge grusbanen. Allum har sjekket dette med
kommunen og det vil bli endel masse til overs.
Denne overskuddsmassen vil da bli brukt til å forlenge grusbanen.

Billig og bra for både SiljanFotball og utbygger av skolen.
Utbyggingen starter om ikke lenge.

Etiketter: ,

31 januar 2007

Befaring med entrepenør

Leif Allum og Geir Øksenholt var i dag på grusbanen og vurderte utbygginsplanene. De så ikke dette som noe problem. Leif skal sjekke med kommunen om det kan brukes masse fra skoleutbyggingen som skulle starte 1 februar. Det blir aller billigst. Hvis ikke blir det antagelig massen som er lagret i sandtaket på Thorsholt som blir brukt.
Prisen vil uansett ikke bli sekssifra for en 15 meters utvidelse. Og da har vi råd til dette.
Sjangsen for at vi har en utvidet grubane til høsten 2007er meget stor.

Etiketter:

30 januar 2007

Grønt lys fra skigruppa

Snakket med Rolf S i kveld og skigruppa har ingen innvendinger mot flytting av lysløypa.
De ser også behovet for en større grusbane. Dermed har alle berørte parter sagt ja og vi kan starte planleggingen av selve utbyggingen.

Etiketter:

Ny befaring på grusbanen

i morra torsdag. Denne gangen sammen med Allum transport, Jan Tore og muligens skigruppa. Det skal sees på hvordan lysløypa kan flyttes. Bør gå greit å finne en løsning på dette. Fortsettelse følger....

Etiketter: ,

25 januar 2007

Ja til forlengelse med 15 meter

SiljanFotball fikk svar fra Siljan kommune i dag ang utvidelse av grusbanen. Det er innvilget en forlengelse på 15 meter mot barnehagen og skolen.

15 meter er fantastisk mye mere plass. Det er hele 750m2 ekstra. Banen vil da kunne bli 75x50 meter. Den er også stor nok til å kvalifisere til støtte fra tippemidler.

NFF anbefaler 50x30 for syverfotball. Det betyr at det kan spilles to kamper samtidig her en gang i fremtiden.

Hvis vi klarer å få til en bra løsning for skigruppa. Og det skal vi klare.

SvarFraKommunen.jpg

Etiketter: ,

Legge ned Fagerlund?

Dette er nesten som å banne i kirken men:
Vi har alt for høye anleggskostnader pr spiller her i Siljan. Det går ikke enkelt opp. Alle pengene vil gå til vedlikehold og drift av baner og klubbhuset på Fagerlund.
Vi har dobbelt opp med gressklippere. Vi har dobbelt av det meste. Det er ikke lønnsomt. Vi brukte i fjor store summer bare på Fagerlund. Ca 80 000 kroner. Gressklipper,forsikringer, vask osv. I tillegg er det påkrevd større reparasjoner på røranlegget i klubbhuset. Vi snakker over 10 000 kroner i 2007.

Skal vi kanskje gjøre noen drastiske forandringer. Som koster litt penger i starten men som vil være lønnsomme på sikt.
Konsentrere all fotball på Trollmyra. Ruste opp grusbanen. Den ligger ubrukt hele sommeren. Det må da nødvendigvis utvides og legges en type kunstgress slik at banen kan brukes sommer og vinter.
Dette er fullt mulig å få til. Jeg tror vi med nedleggelse av Fagerlund kan klare å betjene kostnadene ved en slik utbygging på grusbanen.

Det vil ikke være råd til kunstgress uten å legge ned på Fagerlund.

Jeg vil uansett fremme et forslag om dette på årsmøtet i februar.
Even

Etiketter: ,

23 januar 2007

Det vil bli gitt JA fra kommunen

til utfylling av grusbanen. Med diverse forbehold. Blant annet at Siljan IL samtykker i planene. Dette fordi lysløypa må flyttes noen meter. Mer detaljer om hvordan dette skal gjøres får dere når papirene kommer fra kommunen.
PS: Hvis du lurer på hvordan SiljanFotball kan tenke på dette med stort driftsunderskudd så er det fordi vi har blitt tilbudt stein til utfyllinga nesten gratis:)

Etiketter: ,

14 desember 2006

Ivrige jenter på grusbanen


Her er de tøffe Siljanjentene på J11 som trener på grusbanen hver torsdag.
Det har vært 14-19 ivrige spiller på hver trening i høst, også i øs-pøs regnvær.
Siste trening før jul er 14. desember. Vi starter opp igjen 4. januar.
Hilsen Astrid

Etiketter: ,

01 desember 2006

Befaring med kommunen

Kommunen var torsdag på befaring på grusbanen. Det ble forklart hvordan det er tenkt fyllt ut. Videre saksgang er først en søknad til kommunen med ønsket tegnet inn på plankart.
Det er sendt i dag fredag.
Hvis ja fra kommunen skal SiljanIL sitt hovedstyre vurdere planene.

Etiketter: ,

29 november 2006

Befaring på grusbanen


Undertegnede skal i morgen på befaring med kommunen på grusbanen. Dette for å se hvordan og hvor mye som eventuelt skal fylles ut.
Kommunen er i utgangspunktet meget positive. Hadde jo vært utrolig gøy hvis vi fikk til dette.
Bildet til høyre er en lek i Adobe men proposjonene er veldig lik slik det vil bli FØR det sås og stelles i skråningene.

Even

Etiketter:

28 november 2006

Rune Jarstein på treninga
Rune Jarstein var og trente med G14 og J19 i kveld. Hyggelig gutt som også var meget dyktig med ballen i beina. Her er noen bilder fra treningene.

Til høyre tre ordentlig blide småfans. Autografen fikk de også :)
G14Rune2.jpg
G14Rune3.jpg
G14Rune.jpg
J16Jarstein.jpg

Etiketter:

27 november 2006

Rune Jarstein kommer tirsdag


Odd Grenlands meget gode keeper Rune A Jarstein kommer tirsdag til Siljanhallen. Han skal trene sammen med G14 og J19. Han insisterte på å få spille spiss:)
Her blir anledning for yngre lovende spillere til å få både en autograf og et bilde sammen med Jarstein. Han kommer ca 17 30 og blir til 1900.

Etiketter: , , , , , , , ,

Grusbanen 2006/2007

Grusbanen i vinter

Det vil sannsynligvis bli trangt om plassen på grusbanen utover vinteren. For at alle lagene skal få plass og for at vi skal få utnyttet kapasiteten maksimalt blir lagene kun tildelt hele timer. Det betyr fra 18 til 19 osv. Ikke fra 18 til 1930.

Treningstiden inne på selve banen vil være begrenset til 1 time pr gang og maks 2 timer i uka. Det er fullt mulig å varme opp utenfor grusbanen eller i kantene inntil banen blir ledig.

Viser banekalenderen at det blir god plass så får selvsagt lagene trene så mye de ønsker, men blir det trangt så er dette malen vi vil tildele treningstidene etter.

Kontakt banefordeler for treningstid.

Etiketter:

16 november 2006

Mulig utvidelse av grusbanen

SiljanFotball fikk i går en forespørsel om vi hadde bruk for masse til å fylle ut grusbanen. 200 lastebillass med stein.
Dette er et tilbud vi må strekke oss langt for å få til. Men vi er avhengige av klarsignal fra kommunen og skigruppa.
Har vært i kontakt med begge deler i dag og har blitt lovet rask tilbakemelding. Kommunen var i utgangspunktet veldig positive. Skigruppa er skeptiske til flytting av startområdet for Siljansprinten.
Full forståelse for det, men jeg håper og tror at vi skal få til både et bedre startområde og en større grusbane.

Kommer hvertfall til å brenne noen kalorier i et forsøk på å få det til.....

Etiketter: ,

12 november 2006

Nye buer underveis

På Trollmyra har det nå blitt gravd ut til nye innbytterbuer. Det har også blitt frisert litt på terrenget rundt. Freddy T skal nå gi oss et kanontilbud:) på materialene så starter snekker om noen få dager.

Når det gjelder hærverket på de forrige buene så vet vi hvem som står bak dette. Vi avventer og ser hva politiet gjør med saken før vi tar kontakt med vedkommende gutter.

Ellers så har man jo atter en gang vært på Fagerlund med bil.....Se bildet fra Fagerlund.
Helt nederst så er det et bilde fra søndagens trening på grusbanen. 16 stk er bra på en søndag.

BilkjoringFagerlund2.JPG

BilkjoringFagerlund.JPG

TrollmyraNyPlanert2.JPG

TrollmyraNyPlanert3.JPG

TrollmyraNyPlanert4.JPG

Sondagstrening.JPG

Etiketter: ,

25 august 2006

Elendige tall fra SiljanFotball

Tallene kom i dag fra Heidi. Uten å være noen ekspert på tall, kan jeg se at dette er ganske elendige tall. (Ja jeg vet vi får 80000 fra SIL).

Vi har fremdeles stort underskudd. 52206 kroner. Dette til tross for at automaten har foret oss med 206889 kroner frem til 1 august.

ALLE automatinntektene er tatt med i driften og allikevel klarer vi å gå med 52206 kr i minus. Og det er hittil i år. Tenk da neste år uten automaten. For den forsvinner jo som mange har fått med seg.

Kan vel nesten garantere at det å leie bane for kr 30000, sponsing av lag osv kommer til å bli helt slutt. I tillegg er det i 2006 brukt 69381 kroner på grusbanen.
Vedlikeholdet av grusbanen er fra nå av overtatt av Morten Grorud på fastprisavtale.

Liten vits å jamre seg over brukte penger, men i fortsettelsen må SiljanFotball halvere sine utgifter. Og det er mulig. Hvordan her:

Regnskapet her:
Regnskapfotballen20061.xls

Etiketter: , ,

05 april 2006

J12-14 trener for fullt.


J12-14 trener for fullt.
Anita Hole, og hjelpetrener for kvelden Daniel Tveitan, sitt lag trente for fullt på grusbanen i kveld.
Disse har allerede holdt på ute en stund, da de er for mange til å være inne i hallen.
Tema for endel av kveldens trening var mottak og pasning. En viktig del av det å spille fotball. Å organisere slike øvelser med vanligvis 25 jenter på trening krever litt hjelp. Det er jo ofte litt ”uorden i rekkene” i denne aldersgruppen.

Anita vil derfor få hjelp av et par jenter fra Siljans J16 i treningsarbeidet utover våren og sommeren. Bildet viser endel av jentene. Resten var i bursdag.

Etiketter: , , , ,

28 mars 2006

På slike dager er det lov å lengte etter sommeren


På slike dager er det lov å lengte etter sommer og grønt gress.
Grusbanen i dag. Ikke særlig fristende, men når man først kommer i gang går det så det spruter....
Trollmyra er ferdig fresa. Nå er det bare å håpe på litt mildvær så er den straks bar. Bilder av en frest Trollmyra her:

Etiketter:

08 mars 2006

TRENINGSTIDER GRUSBANEN KLARE


Det nye treningsoppsettet for grusbanen er oppdatert, se under TRENINGSTIDER
Banefordeler Espen

Etiketter: ,

Kan dette gjennomføres? Styremøte 9 mars kl 19


Styremøte i fotballgruppa.
Torsdag 9 mars kl 19 i Siljanhallen. Tema er bla. nytt budsjett for fotballgruppa. Da vi ikke har fått leder i SIL, har Rolf Staulen sagt seg villig. All ære Rolf.
Men: Rolf setter som et krav at Fotballgruppa kutter drastisk i sitt vedtatte budsjett. Han ønsker budsjette nedjustert fra kr 484000 til 317000!!!.
Dette er en dramatisk “justering”.
Er det mulig å drive fotballen I Siljan på et slik budsjett?
Er det da penger til feks. brøyte og salte grusbanen vinterstid?
Synspunkter?
Budsjettforslaget:

ForslagNyttBudsjett.xls

Etiketter: , , ,

02 mars 2006

Blir Trollmyra snøfri til sesongstart?


Ikke fulle 2 mnd til sesongstart og snøen ligger i store mengder på Trollmyra.
Siljans 16 års jenter og 13 års gutter hadde ingen problemer med snøen. De ser ut til å stortrives i snøhaugene.
Klikk for flere bilder vinterbilder fra Fagerlund og Trollmyra.

Arkivator

Etiketter: , , , , , ,

24 februar 2006

Siljan åpnet ballløkke (Varden 25. August 1999)


Driftige dugnadsarbeidere i Siljan IL har på kort tid fått i stand en ny grassbane, beregnet på de minste fotballspillerne i bygda.


Hans Chr. Meen
(tekst og foto)


Lørdag foretok ordfører Finn Tallakstad den offisielle åpningen av fotballøkka, som oppfyller kravene til 7'er fotball. Banen har fått målene 22X40 meter. Det eneste som var litt synd for de minste lørdag, var at løkka foreløpig bare egner seg til enkel lek.
- Banen har ikke satt seg helt ennå. Derfor venter vi ennå litt med å bruke den til fotball. Men vi håper å bruke den utover i høstsesongen til kampene for de minste. Tidligere har vi jo måttet låne baner rundt omkring i bygda, forteller leder av Siljan IL, Roger Plassen.
Blant de 2500 innbyggere i den lille bygda, spiller over 250 av dem fotball. Dette gjør at Siljan i år har hele 19 lag påmeldt i serien - 15 av dem er i de aldersbestemte klassene. Derfor er det ikke så rart at det til tider kan være trangt om plassen.
Siljan IL har mange jern i ilden for tiden. Gruppen har også planene klare for en skikkelig fotballbane rett bak Siljanhallen. Der den nye fotballøkka ligger, var det tidligere en stor jordhaug, som irriterte mange av idrettslagets medlemmer. Styret fant derfor ut at med litt dugnadsånd kunne de få til både en enkel løkke og en liten skistadion i tilknytning til lysløypa. Og med skikkelig innsats fra bygdas innbyggere og 18 paller med ferdiggrass, kan de yngste nå storkose seg rundt hallen, sommer som vinter.
- Ved siden av 7'er-fotball, håper vi at barnehagene og barneskolene vil benytte seg av den nye banen, fortsetter Plassen.
I forbindelse med åpningen, ble også den tradisjonsrike old boys-tureneringen avholdt på grusbanen rett ved siden av. I den cupen møttes bygdas tidligere fotballhelter til dyst, etter inndeling etter kompasset. Nord-, sør-, vest- og øst-lagene sørget for god underholdning for de andre lørdag. Og på kvelden ble en ball med vinnerlagets autografer auksjonert bort, til (god?) inntekt for idrettslaget.

Etiketter: ,