12 mai 2008

Begge banene vannes


Da er vanningen satt i gang på Fagerlund og Trollmyra. Pumpa på Fagerlund må settes på plass hver vår og Trollmyra må programmeres.

Som vanlig var det også i år frostskader på røranleggene. Blandebatteriet i kiosken lekker og blir byttet i morgen. I dommergarderoben på Fagerlund hadde rørene gått fra hverandre, men ingen skade skjedd. Var bare å skru sammen.
Trollmyra vannes mandager, onsdager og lørdager. Fagerlund vannes i helgene.
Bildet viser Mats som setter på plass pumpa.
Bilder her:

Etiketter: , ,

03 mai 2008

A-laget med årets første 300


Som de fleste har skjønt så koster kr 300 hver gang det må ryddes søppel etter lagene. Det så IKKE BRA UT etter alaget hadde trent på Fagerlund. Dermed trekkes ennå kr 300 fra a-laget.

Etiketter: , ,

28 april 2008

Se forskjellen på banene 28.april


Slik ser gressbanene i distriktet ut idag 28. april. Trollmyra desidert minst klar. Borg har forøvrig gitt opp gressveksten innenfor straffefeltet og gruset i stedet.
PS. Det er også i år inngått samarbeid med banemesterlauget om gjødsling av Trollmyra. Den ble gjødslet i dag.
Trollmyra
Borg
Storm
Fagerlund
Gjerpen

Etiketter: , ,

23 april 2008

Anbefalt inndeling av baner


Her er NFF sitt forslag til inndeling av femmer og syverfotballbaner. På Trollmyra vil det bli merket målgården på 2 syverbaner i tillegg til 11er. Bildet viser 7er og her finner du 5er forslaget. Femmer.jpg

Etiketter: , ,

22 april 2008

Banemann rakk akkurat å måle


og merke opp Fagerlund før melding kom om at jr-rekrutt sin onsdagskamp var utsatt på ubestemt tid. Ulefoss kunne ikke stille lag. Sånt skjer og ikke noe man kunne forutse, men det var tre bortkasta timer.

Etiketter: , ,

18 april 2008

Siljan sesongåpner på Fagerlund


Junior-rekrutt sin serieåpning blir på Fagerlund i steden for Trollmyra hvor isen fremdeles ligger tykk. Bortsett fra skisenteret så er vel Trollmyra eneste stedet i Siljan med en så bra issåle 18. april. Positivt er det at Fritzøe nå vil gi oss en pris på kjøp av tømmeret på rot. Det gjør at vi sannsynligvis kan hugge om kort tid.

På Fagerlund er idag vannkraner og toalett åpnet og banen kan brukes fra mandag.

Etiketter: , , ,

09 april 2008

Fagerlund i dag

9. april. Klar til trening om 14 dager. Bare litt snø i nordøstre hjørne.

Trollmyra ligger langt etter hva snøsmelting angår, så om G19 sin kamp mot Ulefoss 27. april må flyttes bestemmes et par dager før kampen.
Bilder her:

Etiketter: , ,

22 mars 2008

Full vinter litt sent


De fleste hadde vel tatt farvel med vinteren og satt bort snøfreseren, men det siste døgnet har det kommet rundt 50 cm snø. Det betyr flotte skiløyper ennå en stund. Men det betyr samtidig en utsatt åpning av gressbanene. Se bilder fra Fagerlund og Trollmyra her, og en liten video fra myra i dag her:

Etiketter: , , ,

16 mars 2008

Trollmyra ei kuldegrop?

Det er stort sett bart i området rundt Siljanhallen. Men se video av Trollmyra. Der ligger isen tykk! Hvorfor? Fordi banen ligger lavere enn terrenget forøvrig. Omtrent som ei kuldegrop! I tillegg er det jordvoller rundt banen. Det gir dårlig lufting med alle de problemer det medfører. Det gir både sen smelting og dårlig gressvekst.

Mange storklubber har vurdert å bygge banene nedover i terrenget for at stadion ikke skal bli for høy. Det blir vanligvis forkastet pga problemer av det slag som vi har på Trollmyra.

Jeg tror en fjerning av jordvollene og hugging av skogen på tre av sidene ville hjulpet mye på både vekst og snøsmelting. Men det ville kostet mye penger.
Se her video av Fagerlund i dag.

Etiketter: , ,

11 mars 2008

Fagerlund spilleklar 1. april?


Hvis mildværet fortsetter er banen isfri om ei uke.
Så trenger vi noen dager med oppholdsvær slik at banen tørker opp. Hvis denne "værprognosen" slår til er nok banen spilleklar for våre letteste spillere rundt 1. april.
Innfelt i hovedbildet er Fagerlund 21. mars 2006. Se her hvilke snømengder vi hadde den gangen!
Bilder fra idag her:

Etiketter: ,

24 februar 2008

Tidlig spilleklart på Fagerlund?


Det et meget mildt og lite snø på banene. På Fagerlund er det muligens bart i løpet av neste uke hvis mildværet fortsetter. I 2006 benyttet vi Fagerlund fra 25 april. Det året var det mye snø. Se bildene.
I fjor 2007 trente vi fra 10. april. Og banen tålte den tidlige starten uten problemer.
Bildet til høyre er Fagerlund i dag og linken under er Trollmyra også det tatt i dag.
Jeg tipper vi er i gang på Fagerlund rund 1. april i år.
Trollmyra24022008.jpg

Etiketter: , ,

01 januar 2008

Anleggsrapport 1.januar 2008


Det er en snøfattig vinter og undertegnede kunne også i dag sykle sin vanlige sykkelrunde: Austadveien 149 - Fagerlund - Gurholtveien - "Sentrum" - Høisethbrua - Trollmyra - Austadveien 149. Ikke spesielt langt men spesielt bakkete. Jeg hadde som vanlig med mitt kamera, og tok noen bilder av våre anlegg.
Jeg er imponert over hvor ryddige SiljanIL sine anlegg var i dag. De var nesten strøkne. Eneste som trakk ned var røykeplassen utenfor Siljanhallen. Den var ikke pen... Bilder her:

Etiketter: , , ,

21 oktober 2007

Lys på Fagerlund?


Fagerlund som treningsarena vil bestå en stund ennå. Bør det investeres noen penger i flomlys på eks halve banen?
Mange lag trener ennå og gressbanene kan greit brukes til langt ut i november hvis det ikke blir tele.

På Fagerlund står det jo allerede stolper. Det kreves bare å montere noen lyskastere. Og lyskasterne kan jo flyttes hvis treningbanen etterhvert flyttes til Trollmyra.

Dette vil koste rundt kr 10 000. Og det vil gjøre høsttreningen mye bedre for de som trener sent på sesongen.

Etiketter: , ,

27 september 2007

Stengsler på FagerlundDa Fagerlund ikke skal legges ned i den aller nærmeste fremtid er det gjort noen grep for å stoppe bilkjøringa på banen. Bilspor på Fagerlund er nemlig et sikkert vårtegn. Helt fra banen var ny rundt 1970 har man hatt problemet med bilkjøring på banen.
Fra i går ble dette litt mer tungvint. Da ble det nemlig lagt ut masse stein i nordenden av banen.

Steinene er effektive stengsler mot biltrafikk samtidig som det i mine øyne gjorde området litt penere.
Ja det er mulig å komme gjennom et sted med klipperen....

Etiketter:

15 september 2007

Ikke mer vanning i år


På Fagerlund blir det ikke mer vanning i år. Vannpumpa ved elva er nå lagret innendørs sammen med vanntoget. Det er heller ikke noe stort poeng å vanne fra september og til sesongslutt. Trollmyra vanner vi allikevel helt frem til sesongslutt da denne krever litt mer stell enn Fagerlund.
Vår treningsbane Fagerlund har i år blitt brukt 360 timer. Det har overhodet ikke vært restriksjoner på bruken. Uansett nedbør. Den har klart seg helt greit.

Men det er ingen til om at a-laget bruker banen på en helt annen måte i år enn de siste tre årene. Slitasjen etter enkelte av disse treningene er merkbare. Men det er slik det bør være. Og derfor man betaler treningsavgift.

Fagerlund bør i 2008 ha samme servicen som Trollmyra har fått i år
Noen bilder fra Fagerlund i dag her:

Etiketter:

01 september 2007

Man blir nesten rørt...


når man ser bilder Marianne tok på Fagerlund torsdag.
Den gleden og innsatsviljen som lyser ut av øya på aktørene er ikke til å misforstå. Det er tydelig at fotballtreningene er morsomme.

All ære til dere trenere og lagledere som flere ganger i uka gir dem dette tilbudet.

Etiketter: ,

30 august 2007

Krav mot SiljanFotball ettergitt

SiljanFotball har i 1,5 år hatt en tvist med et firma fra Grenland. Tvisten gjaldt regning i forbindelse med den forrige vannpumpa på Fagerlund. Dette var ei dårlig pumpe og en uheldig utført jobb.
Firmaet krevde oss først for kr 10 000. Deretter sank kravet til kr 4000.
Hele kravet er nå ettergitt av firmaet.

Etiketter:

25 august 2007

Cyclon trenger reparasjon


SiljanFotball sin Viking Cyclon gressklipper trenger reparasjon. Klipperen har nå passert 216 timers gangtid. Det er circa 150 baneklippinger.
Vet ikke helt når den ble kjøpt, men tipper det var i 2003 i forbindelse med åpningen av Trollmyra.
Det må sannsynligvis byttes hele klippepanna, noen reimer og den trenger nytt batteri. All sanda på Trollmyra spiser opp klippepanna. Den ser ut som den er sandblåst under. Dermed ruster den og gress kleber seg til klippepanna og allt blir bare rør.

Det vil derfor IKKE bli klippet på FAGERLUND neste uke. Vi prioriterer Trollmyra som er kamparena.

Etiketter: ,

24 august 2007

Gress slått rundt Fagerlundbygget

Skigruppa(ved Rolf) som har fått støtte fra SIL til drift av ryddesag slo i dag rundt bygget på Fagerlund. Det så straks mye bedre ut og vi har fortsatt et pent anlegg der ute .Nybeiset og ryddig(i alle fall utvendig)

Etiketter:

04 august 2007

Fagerlund tåler hard bruk

Junior og a-lag har trent et par ganger i uka i hele sommerferien og merker i banen sladrer om at tacklingene har vært både lange og harde. Det er ingen treninger som er avlyst sjøl om banen har vært bløt. Men banene tåler denne bruken. Avrevet gress gror opp igjen. Hvis det får luft og vann.
Det verste er komprimering. At man står mye på samme plassen og jorden blir steinhard. Se bare foran innbytterbuer og målene. De fleste lagene er nå flinke til å variere hvor på banen de trener. Dermed unngår vi mye komprimering og banene er lenger fine. Og fine baner er jo i alles interesse.

Det er forøvrig nå i august banene er på sitt aller beste. Fra september stagnerer veksten og banene blir noe mer tustete.
Noen bilder av Fagerlund 4. august her:

Etiketter:

09 juli 2007

Anleggstatus 9. juli 2007


En tur på Fagerlund og Trollmyra i dag 9. juli viser at anleggene er fine. Fagerlund har en tykk grønn matte. Skal ikke nekte for at det er ugress (groblader) på mye av banen, men det spiller ingen stor rolle. Banen oppleves som bra av spillerne. Sjøl en seniortrening på en regnfull dag tåler Fagerlund.
Det er også kjemisk reint for søppel. Det gjelder på begge anleggene.

Trollmyra er underveis. Den er faktisk mye finere enn bildene viser.
Se litt på bildene fra 15 juni og se her hvor mye finere banen har blitt! Og det på bare 3 uker.

Og ennå er det fire uker til Trollmyra åpnes for kamper. Første kampen er a-laget mot Storm.
Se bildene her i vårt Picasa album:

Etiketter: ,

29 juni 2007

Litt historie rundt Fagerlund


Fagerlund må være et nyere navn, som folk satte på det nye idrettsanlegget. Kan dette være fra tidlig 1920 tallet?
Her må andre svare mer nøyaktig.
Dette navnet vitner om optimisme og ei ny tid for folk i bygda: Frilynt ungdomslag, samhold, felleskap, nyskapning.
Bygningen som sto der, vitnet om nøyaktighet og stilsans, bygget kun på dugnad såvidt jeg vet.

Vi mangler bilder fra huset på Fagerlund og vil gjerne ha opplysninger om slike finnes.
Eneste vi finner er dette fra et snekkerkurs. Inngangspartiet i bakgrunnen.

Mange takk til Lars Vaagland og Siljan Historielag for denne artige informasjonen!

Etiketter:

22 juni 2007

En ny ide om Trollmyra


Fikk plutselig en ny ide ang det å samle all aktivitet rundt Siljanhallen:
Utvid Trollmyra maksimalt i sørenden. Lag en diger gressmatte.
Da vil vi kunne ha treningsfelt i sørenden. Egentlig helt genialt om jeg får si det sjøl. Kostnadene ved et slikt prosjekt er jo en dråpe i havet kontra kunstgressprosjektet.
En stor gressmatte vi gjøre tingene enkelt mht vedlikehold. Man klipper hele anlegget og oppgraderer som vi gjør nå hovedbane og treningsfelter i en omgang.
En gressklipper å vedlikeholde. En merkemaskin osv. Og ikke minst sparer vi mange ti tusener i året ved å legge ned Fagerlund
Hvis ja fra Siljan kommune angående en slik utvidelse kan vi starte nesten umiddelbart. Dette har vi råd til.
Flyfoto av området:

Etiketter: , , ,

16 juni 2007

Treninger på Fagerlund

Etiketter:

05 juni 2007

At dere gidder


Alle bør nå vite at det koster kr 300 å kaste søppel på anleggene våre.
Fagerlund var strøken søndag. Og det er ikke G7 eller G11 som taper beina. Ergo så er det juniorlaget som trente der fra kl 19.
Det ble delt ut regning til a-laget på kr 300 etter Gjerpenkampen, og SiljanFotball kommer nå til å belønne juniorlaget med det samme. Vi trekker disse pengene av de kr 1000 som dere skulle fått fra SiljanFotball.

Søppeldunken sto 3 meter unna. Jeg begriper ikke at man gidder.

Etiketter:

02 juni 2007

Campe på Fagerlund?


Husker dere denne turen gutter og jenter? Dette er nå straks et år siden. Dere hadde det utrolig moro sjøl om dere nok ble noe slitne etterhvert.
Utifra stemmeleie på endel av gutta på g93 blir det nok ingen slik felles gutt og jentetur i år. Da må vi ihvertfall ha noen regler....

Det å ta en overnatting på Fagerlund anbefales alle yngre lag. Her er det jo også vann og wc.
Bare husk å telte ute i kantene.

Etiketter: ,

28 mai 2007

Komprimering


Det verste som skjer våre gressbaner er komprimering. Det skjer der det er mye stillstand. Etterhvert blir underlaget så komprimert at hverken hverken vann eller luft slipper gjennom. Da er det ingen vits å etterså uten at man også lufter underlaget. Full pakke med andre ord. Og det behøver ikke gjøres hvert år. Det kan gjøres etter behov. Nå er det 4 år siden Fagerlund ble oppgradert. Den tåler minst en sesong til før det blir nødvendig.
Det er stor forskjell på Trollmyra og Fagerlund når det gjelder komprimering. Trollmyra tåler mye mere da underlaget inneholder mye mere sand. Bakdelen med sand er at sanden holder dårlig på fuktighet. Den tørker raskt ut. Vi vanner derfor Trollmyra tre ganger pr uke. Fagerlund vannes bare en gang i uka.
Det har regnet enormt siste natt/dagen. Allikevel trente 13 seniorspillere på myra i ettermiddag. Uten at banen ødelegges av den grunn.

Etiketter: ,

22 mai 2007

Steiner legges ut på parkeringen


Allum Transport vil legge ut endel større steiner i enden av parkeringsplassen på Fagerlund. Dette for å hindre bilkjøringen på banen. Eksakt dato for dette er ikke bestemt, men jobben er bestilt og det gjøres i løpet av sommeren.
Det er penger til dette på Fagerlunds budsjettpost.

Etiketter:

08 mai 2007

Hva er etiketter

eller labels som det også heter, spesielt hos dere som har engelsk pirat windows. Må ikke forveksles med etikette som er noe helt annet og en ting jeg ikke har noe særlig greie på.

Etiketter/labels på www.siljanfotball.no er det lille stikkordet du ofte ser i bunnen av en artikkel. Vi har endel forskjellige som siljancupen , grusbanen , styremøte osv.
Jeg har fra i år startet å merke de forskjellige årskullene. Ta feks 90argangen. Meningen er en etikett for hvert årskull. Fordi det da vil bli lettere å finne allt om ditt lag. Klikker du på din årgang skal du finne allt som er lagt inn om dette laget. Klikker du på styremøte skal du finne alle styremøtene det er lagt ut på denne siden.

Ordnet etter dato. Så slipper du lete gjennom hele arkivet. Kjekt.

Etiketter: , , , , , ,

01 mai 2007

VIP plasser reservert styret


Treningsbanen Fagerlund er i dag 1.mai klippet. Minst 3 uker før normalt. Eller mot normalt.... Behovet for klipp var ikke veldig stort, men en klipp gir plenen ekstra fart i veksten. Derfor ble det gjort.
Var også en tur innom Trollmyra og tok et par bilder. Denne blir bra før 17 mai. Traff også på Brede R og Lasse H pluss noen juniorer som hadde egentrening 1.mai! Ikke dårlig.
Kan også nevne at vi i år har VIP plasser på Trollmyra. Denne sittegruppa er reservert styret i SiljanFotball. Spøk selvsagt, men vi vi forsøke få til flere litt ordentlige sitteplasser på myra i år.
Time will show hva vi får til.
Trollmyra1mai.JPG
Trollmyra1mai2.JPG
Trollmyra1mai3.JPG
Fag1.jpg

Etiketter: ,

30 april 2007

Masse folk på Fagerlund

Parkeringsplassen var full og det myldret av spillere på Fagerlund i kveld. Enda det bare var trening. Det var spillere fra 7 år og helt opp til a-lagsspillerne. Moro å se hvordan det gror i Siljanfotballen.

Etiketter:

28 april 2007

Blir hvit tape til jord?

Eller plastinnpakningen til rekebagetten? Eller litagokartongen du mista på trappa til klubbhuset? Er plastflasker og papir fin næring for gresset?

Det er 3 store og en mindre søppelkasse på Fagerlund. Hva skal til for at dere skal gidde hive søppelet deres i søplekassene. Var en tur på Fagerlund i dag tidlig.
Nytter ikke lenger skylde på motstanderlagene da det er bare Siljan som bruker banen. Og jeg vet hvilke lag som legger igjen søpla da jeg stort sett er der en gang hver dag.

For en jækla gjeng med griser.

Etiketter:

22 april 2007

Toget møtte uvær


I natt omtrent halveis på reisen møtte vanntoget en mindre mengde snø. Toget lot seg ikke merke av dette og fortsetter upåvirket av ytre omstendigheter. Ankomsten blir som vanlig med tog noe forsinket. Toget hadde 30 meter igjen i dag kl 7 30. Beregnet ankomst er rundt klokka 14. Da har toget brukt 27 timer på 90 meter.
Farten kan justeres men det er anbefalt rotbløyter på minst 25 mm en gang pr uke. Oftere vanning gir et gress med korte røtter.

Hvis du lurer på hvor bredt toget vanner så kommer det fint frem på disse bildene.

Etiketter:

21 april 2007

Toget går

Vanntoget startet reisen fra nord til sør på Fagerlund kl 11 00 i dag.
Beregnet ankomst er kl 11 00 søndag. Da skal det ha lagt igjen 200 000 liter vann fra Siljanelva. Toget er ment å gå hver helg hvis det ikke avlyses pga mye nedbør.

Den ene innbytterbua var knekt og blåst overende. Den ble fjernet da den ikke var verdt en reparasjon. I og med at Fagerlund blir treningsarena trenger vi ikke mer enn den ene bua der i år.

Etiketter:

Oppfordring til trenere


Prøv å variere spillestedene når dere trener på Fagerlund. Flytt
målene litt vekk fra de tradisjonelle stedene. Sett dem feks som på
bildet. Eller aller best på høyre eller venstre side av midtbanen. Der er vanligvis banen aller best.
Det vil være best for banen og det vil være best for deg som bruker
banen da banen vil bli finere.
Banen blir vannet i dag lørdag.
Hilsen banenmannen

Etiketter:

19 april 2007

Fotballer til fri benyttelse

SiljanFotball vil legge 10 fotballer i klubbhuset på Fagerlund. I dommergardroben. Der vil det også være kjegler. Dette er til fri bruk for dere som trener på Fagerlund. Har du egentrening og ønsker bruke utstyret så gjør det.
Dette kalles frihet under ansvar og blir det stjålet eller vekk på andre måter blir det ikke erstattet.

Etiketter:

17 april 2007

360 timer på Fagerlund

Det er satt opp 360 treningstimer på Fagerlund. Det blir sikkert ikke trent så mange timer da mange av lagene spiller kamper på endel av sine treningsdager. Uansett 360 timer er ikke noe problem for Fagerlund. Siljan er nok den klubben i distriktet som bruker sine baner minst.
2 gressbaner og en grusbane til litt over 200 medlemmer er det ikke mange andre klubber som har.

Etiketter:

10 april 2007

Banemann sa det var greit


Både gutter 14 og jenter 19 trente i dag på Fagerlund. Nordenden av banen er helt ok å trene på. Tørr og fin. Banen har vært mye dårligere ved treningstart tidligere.

Her i Siljan er vi så redde for å bruke banene for tidlig på sesongen og for sent på sesongen. Hva er for tidlig og hva er for sent? I fjor hadde vi ingen restriksjoner på bruken av Fagerlund. Det ble spillt et par kamper under ganske ekstreme forhold.
Det gjorde ingen skade. Banen reparerer seg stort sett sjøl. Den stiller bare et krav. Vanning. Hvis vi vanner banene våre regelmessig vil de holde seg fine.
Det verste for gresset er ikke spillet. Det som ødelegger gresset er foruten vannmangel at man "står det i stykker"
Der hvor folk bare står blir banen komprimert. Se på målstreken hvor keeper står. Se ved innbytterbuene. Der spilles det ikke men man står det i stykker. Det er det aller verste og dreper garantert gressplantene. Så det å bruke banene skal vi ikke være redd for. Det er ikke spillinga som ødelegger dem.

Etiketter:

06 april 2007

Fagerlund åpner 16 april. Trollmyra 18 april


Fagerlund blir i år kun til trening og banen åpner mandag 16 april.
Alle kamper vil bli spillt på Trollmyra. Sjøl om Fagerlund ikke lenger blir kamparena vil vi selvsagt at både gressmatta og resten av området ser bra ut.
Det blir klippet og vannet som i 2006 og banen vil forhåpentligvis bli minst like bra som i fjor.

Trollmyra åpner med første kamp 18. april. kl 19 30. Det er J14
syverlaget som er første kampen. Trollmyra er ikke bra og vil bli
oppgradert til sommerferien.
Søppel er et problem. Spesielt på Trollmyra. Mange spillere bruker metervis med tape før hver eneste kamp og trening. Dette kastes rett ved siden av søppelbøtta! Bøttene er nesten tomme og søpla flyter rund disse. Hvor er logikken?
Vi har et av Telemarks flotteste idrettsanlegg i Trollmyra med Siljanhallen. La det ikke se ut som en søppelplass.
Vi også henstille hallstyret om å ta seg ei runde rundt Siljanhallen. Hvem har ansvaret for denne kiosken? Den har stått her i flere år. Den skal vekk før sesongstart. Hvem eier denne?

Vi disponerer også banen bak ungdomskolen. Er vel ikke mange som
brukte denne men det er mulig. Denne styres av kommunen.

Slik så det ut 25 april 2006 på Fagerlund:

Etiketter: ,

01 april 2007

Fagerlund med kunstgress og undervarme


SiljanFotball har bestemt seg for å legge kunstgress med undervarme på Fagerlund.
I stedet for å bygge ned Fagerlund er det bestemt å gjøre tvert om. En kraftig oppgradering i stedet. Finansieringen er i orden og samme firma som legger kunstgresset på Skagerak Arena har allerede fått anbudet på kunstgresset.

Allum går i gang meg grunnarbeidene så fort grusbanen er ferdig. Det vil si rundt september.
Dette vil bli et økonomisk løft for SiljanFotball men kombinert med endel dugnader og muligens noe høyere treningsavgifter tror vi det skal gå i balanse.

Vi gleder oss til å presentere prosjektet på lagledermøtet 12. april.

Etiketter:

28 mars 2007

Vinteren er ikke som før


Vet ikke når innbytterbuene på Fagerlund er satt opp, men i mars måtte en av dem gi tapt for vinden. Voldsomme krefter må til for å dra 50 cm lange betongklosser opp av jorda.

Se også hvor mye lenger snøsmeltingen har kommer på Fagerlund.

Trollmyra ligger nok 14 dager etter. Bilder fra begge banene her:

Etiketter:

19 mars 2007

Alle kampene heretter på Trollmyra

Som nevnt tidligere så vil alle kampene i 2007 gå på Trollmyra.
Fagerlund blir kun til trening. Banekalenderen for Trollmyra blir derfor kjørt direkte mot kamplista til kretsen.
Når du sjekker banekalender Trollmyra kommer du heretter til kretsens kampliste:

Etiketter: , ,

17 mars 2007

Klubbhuset på Fagerlund


Klubbhuset på Fagerlund forfaller. Mye burde vært reparert og pusset opp. Diverse vannskader pga frost på vannrør bør repareres. Flere armaturer er også sprukket som følge av frost. Takrennene trenger vedlikehold. Det blir litt mer for hvert år.

Hvor mange anlegg klarer 200 spillere å drifte og vedlikeholde? Det er faktisk grenser.
Og den er nådd. Uten automatinntektene må vi antagelig redusere tilbudet noe.

Derfor bør vi redusere tilbudet på Fagerlund. Vi skal i år flytte alle kampene til Trollmyra. Der er alle fasiliteter bedre.
Fagerlund blir da en rein treningsbane. Og det blir den antagelig for fremtiden. Det krever ikke noe klubbhus. En treningsbane er billig å holde i drift.
Vi trenger kun et toalett på Fagerlund. Der er det mange artige å velge i. Man trenger ikke klubbhuset kun for et wc.

Hva da med klubbhuset? Dette er det selvsagt SiljanIL sitt hovedstyre som avgjør da SIL eier anleggene. SiljanFotball drifter fotballanleggene. SiljanFotball mottar en viss sum (kr80 000) fra SIL som skal dekke mesteparten av driftskostnadene. Denne er ikke i nærheten stor nok. Mitt forslag til SILs årsmøte om å på sikt legge ned hele Fagerlund ble nedstemt, men jeg håper SiljanFotball sammen med SIL kan se på hva vi kan gjøre med klubbhuset.

Kan huset ominnredes og leies ut? Eller skal vi øke treningsavgiften med enda 250 kroner til neste år for å råd til vedlikehold?

Noe bør vi finne på ellers så er klubbhuset helt forfalt om noen år.

Se forresten at elgen har måttet skite på trammen da dodøra vår låst.....


Etiketter: ,

08 mars 2007

Fagerlund blir treningsarena

Nesten alle våre kamper vil i år bli spillt på Trollmyra. Dette var i
utgangspunktet ikke meningen men kretsen har satt det opp slik.
Og vi gjør ikke om på dette.

Trollmyra har bedre fasiliteter for både spillere og tilskuere. Kan jo
hende vi også får litt større kioskinntekter:)

Fagerlund kommer derfor til å bli treningsarena for alle våre lag.
Store som små.

Etiketter:

21 februar 2007

Bør lagene sjøl ordne kiosksalget?

Vi har gått i minus på kioskdriften i 2006. Hvordan det har skjedd er det mange forklaringer på.
Bør vi derfor i 2007 la lagene sjøl stå for allt som har med kiosken å gjøre?
Alle lag som har kamper på Fagerlund eller Trollmyra ordner sjøl med eventuelt salg. Det kan jo være endel penger inn ved salg av vafler og kaffe til de lagene som er driftige. Og allt går til laget.
Dette blir en av sakene på første styremøte etter årsmøtet.

Etiketter: , ,

25 januar 2007

Legge ned Fagerlund?

Dette er nesten som å banne i kirken men:
Vi har alt for høye anleggskostnader pr spiller her i Siljan. Det går ikke enkelt opp. Alle pengene vil gå til vedlikehold og drift av baner og klubbhuset på Fagerlund.
Vi har dobbelt opp med gressklippere. Vi har dobbelt av det meste. Det er ikke lønnsomt. Vi brukte i fjor store summer bare på Fagerlund. Ca 80 000 kroner. Gressklipper,forsikringer, vask osv. I tillegg er det påkrevd større reparasjoner på røranlegget i klubbhuset. Vi snakker over 10 000 kroner i 2007.

Skal vi kanskje gjøre noen drastiske forandringer. Som koster litt penger i starten men som vil være lønnsomme på sikt.
Konsentrere all fotball på Trollmyra. Ruste opp grusbanen. Den ligger ubrukt hele sommeren. Det må da nødvendigvis utvides og legges en type kunstgress slik at banen kan brukes sommer og vinter.
Dette er fullt mulig å få til. Jeg tror vi med nedleggelse av Fagerlund kan klare å betjene kostnadene ved en slik utbygging på grusbanen.

Det vil ikke være råd til kunstgress uten å legge ned på Fagerlund.

Jeg vil uansett fremme et forslag om dette på årsmøtet i februar.
Even

Etiketter: ,

26 oktober 2006

Siljan IL 50 år. Digitalisert brosjyre.

Den første fotballkampen ble spilt 18. august 1928. Fagerlund var klar til bruk i 1938.
Det ble bestemt på styremøte 26. august 1928 at inntekter av hjemme kampene skulle gå til å dekke spillernes utgifter ved kamper utenbygds.
Ellers står det at en bilfører hadde i 1971 brukt den nysådde Fagerlund som bilbane. Noen ting forandrer seg aldri.
Dette og mye annen artig historie kan du lese i denne 31 år gamle brosjyren


Side1
Side 2 0g 3

Side 4 og 5

Side 6 og 7

Side 8 og 9

Side 10 og 11

Side 12 og 13

Side 14 og 15

Side 16

Etiketter:

29 september 2006

Oldislaget tapte for første gang


Jenter 89/90 har som tradisjon å spille en eller to kamper i sesongen mot sine foreldre.

Årets kamp ble spilt fredag kveld på Fagerlund. Det er alltid knyttet litt spenning til hvor mange Oldiser som stiller. Fredag stilte hele 14 Oldiser klare til kamp.
Jentene var som vanlig en stor humørfylt gjeng.
Kamilla M er ute med skade og tok jobben som dommer. Noe hun klarte minst like bra som mange av kretsen sine dommere. Bra jobba Kamilla.

Kampen startet med mange farlig angrep fra Oldis. Kun uflaks gjorde at det ikke ble mål.
Isteden scoret jentene det første målet. Oldis utlignet rett etterpå.

Det som så skjer halvveis ut i første omgang er at det ofte blir stor strekk i Oldislaget.
Overgangene til jentelaget blir farligere ettersom Oldisen hjelper sjeldnere og sjeldnere til i eget forsvar. De ligger ofte med 4 mann igjen på topp.
Det blir bare verre og verre utover i kampen og jentene vinner til slutt 6-3.

Gratulerer jenter med deres første seier over Oldis. Vi vil ha revansje til våren.
Husk jenter at etter 4 kamper så er stillingen 7 poeng til Oldis og 4 til jentene.

Bilder fra kampen her:

Etiketter: , ,

19 september 2006

Fagerlunds plentraktor selges


Fagerlunds gamle sliter selges. Den har gått som ei klokke i hele sommer frem til i går da høyre forhjul datt av.....
Denne skal kjøper få til en rimelig penge.

Kontakt Fotballgruppa ved Even 99004527

Etiketter:

17 september 2006

Damelaget slo Kvitsund


Kvitsund www.kvitsund.vgs.no/, kristelig gymnas fra Kvitseid, ble søndag slått av Siljans damelag. Kampen ble spilt i nydelig vær på Fagerlund.
Jentene fra Kvitseid var bare 6 spillere og ikke så rutinerte som Siljan. Dette ga raskt utslag og Siljan presset fra første spark på ballen. Det ble slutt 8-0 til Siljan.

Bilder fra kampen og søndagstreningen til G13 og J16 her:

Etiketter: , , , , , , ,

09 september 2006

Fagerlund 2006. En banedagbok.


Da jeg antagelig har altfor god tid og tilbringer litt av den på PC`n, har jeg satt sammen en ”Banedagbok” for Fagerlund denne sesongen.
Denne kan kanskje være til hjelp senere for andre som har jobben som banemann.

Punkt nummer 1 og det aller viktigste er å vanne banen. Det gjelder alle baner. Den må vannes minst 20mm en gang i uka. Spesielt om våren og sommeren. Fra og med august har naturen ordnet vanningen.

Er ikke sikker på om gjødsling er så veldig viktig, men har gjødslet en gang hver måned til og med august. Da var jeg så lei av å klippe at jeg slutta med det he he. Holder antagelig å gjødsle en eller to ganger gjennom sesongen.

Gressklippet har ikke blitt samlet opp og har bidratt til å gi banen næring. Tror det har vært lurt samtidig som banemann slipper å tømme alt gressklippet...


Banedagboka er ikke helt ferdig, men det meste er tatt med. Kommer til å oppdatere den etter siste kampene er ferdige.

Dagboka:

Etiketter:

08 september 2006

G13 vant over Bamble

G13 vant 5-2 mot Bamble etter en fin kamp. Siljanguttene hadde et klart overtak gjennom hele kampen.
Likevel scoret Bamble det første målet etter 10 minutter og ledet 1-0 helt til midt i annen omgang. Da løsnet det omsider foran mål for Siljan, og laget scoret 5 mål siste 20 minuttene.


Bildet til venstre viser Øystein som "Skrurn som Beckham"

Flere bilder her:

Etiketter: , , ,

06 september 2006

Damelaget spilte uavgjort mot Kragerø

Damelaget spilte uavgjort mot Kragerø.
Siljans seniorjenter spilte i kveld 4-4 mot Kragerø. Kampen gikk på Fagerlund og været var heller dårlig. Lagene fulgte hverandre hele kampen. Det var aldri mer enn et måls forsprang til noen av lagene.
Banen var glatt i regnværet, men allikevel var det mange fine kombinasjoner hos begge lag. Spesielt det ene målet til Siljan hvor Line og Anne samspilte og Anne scorer var lekkert.

Ellers så er kveldens dommer glad for å være i live etter å ha dømt straffe til Siljan 10 min før slutt….På stillingen 3-3. Straffen var grei nok den. Ikke den klareste verden har sett men grei. Må innrømme Siljanjenter at jeg ble litt letta når Kragerøs keeper reddet.
Men jeg har fått kjeft før jenter, jeg dømmer dere gjerne igjen he he..

Even

Etiketter: , ,

23 august 2006

Siljan G14 seier mot Pors


Siljans G 14 slo i kveld Pors. Går jeg hvertfall ut fra, da de ledet 3-0 rett før slutt.
Guttene fra Siljan spilte meget fin fotball. Ballen gikk hurtig fra spiller til spiller og laget brukte hele banen.
En annen ting jeg la merke til var Siljans trener. Torgeir T.
Sjøl på 0-0 bytter han inn yngre spillere. Har skulle ingen sitte å holde benken varm. Alle fikk spille like mye. Helt etter NFF sine retningslinjerJ. Ingen vet i dag hvem som er best om noen år. Hvis de får lov å spille da.....

Bildet viser Andre Myhre som setter inn 3-0 på straffe. Ballen skimtes foran keeper.

Etiketter: , , ,

03 juli 2006

Om vannpumper og fagmannen....


Fredag 16 juni fikk vi i orden vanningsanlegget på Trollmyra. Samme dag skjærer den nye pumpa seg på Fagerlund.

1 mai ble rørlegger kontaktet for at vi en gang for en stund, skulle få i orden vanningen på Fagerlund. Fagmannen (rørleggeren) kom, så og forsvant. Etter endel telefoner til fagmannen fikk vi omsider en pris. Etter enda noen dager var pumpen på plass. Den ga ikke nok vann. Etter mere mas og flere dager ble denne pumpen byttet med en kraftigere modell. Denne ga også litt for lite vann, men kunne til nød brukes. Men pumpa hadde et annet problem: Den stoppet ikke å pumpe sjøl om vanninga ble skrudd av på banen.

"Gjør ikkeno" sa fagmannen. Den skal være sånn. Men den skulle selvsagt ikke det og pumpa smeltet....
Fagmannen la seg flat og lovet pumpe nr 3.
I dag 14 dager senere og mange telefoner til fagmannen, men ingen fra fagmannen, har vi fremdeles ikke noen pumpe som virker.
Vi ble enige om å avslutte samarbeidet.....

Nå er enda en pumpe underveis. Denne gangen fra en ny leverandør. Ikke rørlegger. Dobbelt så kraftig til halve prisen. Levering 15 juli.
For et rør. Eneste trøsten er at det ikke har blitt betalt ut ei krone for røret. Og det vil det heller ikke bli gjort.
Så kjekt å bruke fagfolk

Etiketter: ,

24 juni 2006

"Test" av gressbaner i nærområdet.
Fagerlunds banemann tok lørdag en motorsykkeltur rundt i nærområdet og tittet på forskjellige gressbaner. Med Ixusen i handen og kritisk blikk. Hovedvekten er lagt på gressmattene. Det var få restriksjoner på banene. Kun Storm og Gulset hadde ”Stengt Bane” skiltet oppe. Disse har kunstgressbane tilgjenglig. Borg, Grane og Gjerpen hadde besøk av unger som trente på banen. Nesten ingen av banene samlet opp gressklippet. Bildene til venstre viser den peneste og den dårligste gressmatta. Forskjellen er enorm.

Første stopp var Storm sin gressbane. Bra matte. Noe slitt enkelte steder, spesielt rundt midten. Ikke ugress. Lite søppel og rot. Bærer preg av stell og vedlikehold. Banen vedlikeholdes av Riis-Johansen. Karakter 4 av 6. Bilder her:

Borgbanen. Fin i kantene men stor slitasje ved begge målene trekker mye ned. Lite ugress. Endel søppel og rot. Velikeholdes av kommunen?. Snakket med Riis Johansen som var der å jobbet. De skulle reparere slitasjen ved målene. Gresset ble ikke samlet opp. Karakter 3 av 6. Bilder her:

Skidar. Noe slitt hele anlegget. Banen ikke bra. Mange slitte partier over hele banen. Gresset blir ikke samlet opp. Karakter 2,5 av 6. Bilder her:

Granebanen. Meget fin matte. Snakket med banemann som antagelig bruker masse tid der. Han påsto at de aldri trengte å vanne banen da det var 50 cm matjord der. Banen var fri for ugress og hele anlegget bærer preg av stell og vedlikehold. Gresset ble ikke samlet opp. Karakter 5 av 6. Bilder her:

Gulset stadion. Lekker matte. Nesten like fin som Grane, men litt rot runt banen trekker ned. Gresset ble heller ikke her samlet opp. Karakter 4,5 av 6. Bilder her:

Skiens Ball. Lite innbydene både gress matta og klubbhuset. Ser slitt ut. Banen dårlig med masse "groblader". Mye slitt ved målene. 2 av 6. Bilder her:

Gjerpen. Flott klubbhus. Ryddig og vedlikeholdt. Banen noe humpete. 3,5 av 6. Bilder her:

Fagerlund. Noe innhabil her, men gressmatten er ikke lenger verst i nærområdet.På vei til å bli fin. Skjemmes litt av groblader. Karakter 3 av 6. Bilder her:

Trollmyra. Den uten sammenligning dårligste banen. Flott anlegg men elendig "matte". Egentlig nærmere grus enn gressbane. Granes banemann hadde vært der med sin sønn tidligere i år. Han var ikke særlig imponert........... Må vurdere hva vi gjør med dette dekket til neste sesong?
Karakter 0,5 av 6. Bilder her:

Ingen av banene var spesielt harde. Alle var grønne bortsett fra Trollmyra.


Resultatet av denne ”Testen”:
1 Grane
2 Gulset
3 Storm
4 Gjerpen
4 Borg
4 Fagerlund
7 Skidar
8 SkiensBall
9 Trollmyra

Etiketter: , , ,

23 juni 2006

Spille annerledes 7er på Fagerlund?


Spille annerledes 7er på Fagerlund?
Det er ønskelig at dere spillere, trenere og lagledere varierer litt på bruken av Fagerlund. Alle 7er kamper og de fleste treninger spilles i dag på tvers av banen. Hvis vi innimellom trener og spiller kamper i banens lengderetning vil vi fordele slitasjen på banen. Se bilde.
Fagerlund er i dag bra på kantene, men slitt på midten.

Fagerlund er 100x60 meter. Spiller du 7 er på langs vil banen bli 50x30.

Her er hva Norges Fotballforbund sier om størrelsen på spillebanen:
1. Spillebanen for sjuerfotball a: Spillebanen bør være minimum 40 x 20 m. –
maks. 60 x 40 m. Lengden skal være større enn bredden. Målenes størrelse bør være 3 x 2 m. eller 5 x 2 m. Målene skal være forsvarlig sikret mot å velte.

Altså er 50x30 helt etter reglene. Og du spiller på en bedre gressmatte.

Noen bilder av Fagerlund midtsommers her:

Etiketter: