16 mars 2010

Hvordan skrive innlegg på siljanil.no?

Etter ønske fra flere trenere, lagledere og styremedlemmer arrangerer vi et lite mini-kurs i hvordan man skriver innlegg på internettsida til idrettslaget.

Møt opp på Midtbygda skole
onsdag 17. mars kl. 19.00Innholdet tilpasses behovet til de som kommer, men vi kommer til å vise...
  • hvordan man får tilgang til å skrive innlegg
  • hvordan en lenker opp mot f.eks. andre nettsider
  • hvordan en laster opp og viser bilder
  • hvordan en laster opp og viser videoer
Bli med å utvikle sidene videre - det er enklere enn du tror!

Etiketter:

01 januar 2010

Siste konkurranse med SiljanIL-deltakelse i 2009

Nyttårstrimmen fra Porsgrunn til Skien gikk som vanlig av stabelen nyttårsaften formiddag. Temperaturen blei ikke så lav som fryktet, og lå rundt -8 grader under løpet.
Ikke så mange deltakere fra Siljan IL, men noen var det å se.
Jan Erik hadde som vanlig tatt med seg noen av fotballjentene på løpskonkurranse.

Raskest av de Siljanpåmeldte var Vemund Gurholdt. Han løp de 9,3 kilometerne på tiden 36:23.
(Eks-Siljangutten Eirik Gramstad, som nå representerer OSI Friidrett, var raskest av alle, med tiden 30:13. Eirik vant også Veggen tidligere i år)

(Trøbbel med opplasting av bilder på hjemmesiden i dag. Prøver igjen seinere.)

Resultatene for de SiljanIL-påmeldte ser du her.
Resultater fordelt på aldersklasser eller klubber, finner du her.

Etiketter:

22 august 2008

Sykkelpresidenten i Siljan


Presidenten i Norges sykkelforbund, Harald Tidemann Hansen, var i dag i Siljan. Han var på besøk i Skisenteret sammen med Siljans sykkelentusiast Trond Gurholt. Disse har planer for sykkelarrangementer i bygda som er meget spennende. Les mer her:

Etiketter:

09 juli 2008

Verdens første tysker i t-krok med sykkel!


Oliver Koestlich 24 år fra Berlin ferierer for tiden ved Solvika. Han er en ihuga Downhillsyklist og har de siste dagene herjet i Skisenteret. Heisen opp og bakken ned. Han trodde selv han var "Verdens første tysker i t-krok med sykkel"
Tyskland er flatt og han var imponert over bakker og natur vi tar som en selvfølge. Etter å selv ha syklet bakken trodde jeg ikke slik sykling var mulig. Men i følge Oliver hadde sykkelen masse å si. Han brukte fjæringen til å hoppe over trær, stein og andre hindre. Han sykla OVERALT.

Se Oliver ned bakken og dette er hans første tur. Han har ikke peiling på hva som venter ham av steiner og stokker.....

Etiketter:

07 juli 2008

1 007 459

Millionen er passert!
Totalt 1 007 459 sidevisninger fra starten 22. feb. 2006 til idag.

Etiketter:

Siljans 3. idrettslag stiftet

Grenland Freestyle (GF), med adresse Siljan, ble offisielt tatt opp i Norges Idrettsforbund 27. juni 2008. GF er underlagt Skiforbundet og Telemark- Vestfold skikrets.

Grenland Freestyle blir Siljans 3. idrettslag. Fra før har vi Siljan IL og Siljan MC klubb. Grenland Freestyle vil drive organisert trening av Ski Freestyle. Det betyr å konkurrere med diverse skitriks i terrengparker.
Klubben vil ikke være en konkurrent til SiljanIL sine aktiviteter men et ekstra tilbud. Leder er Henrik Vasbotten Klasson Grorudvn. 87 3748 SILJAN
Les mer her:

Etiketter:

05 juli 2008

Det et litt gøy i Siljan allikevel


var Radio Grenland(RG) sin oppsummering etter "krigen" mot Siljan Kommune og SiljanPaintballklubb(SPK).

RG hilste på kultursjef Nystad og fortalte med dårlig skjult ironi at selv om kommunene var små så var det allikevel mulig å få til arrangementer og ga Nystad t-skjorte med TREUNGEN FESTIVALEN samt fripass til denne festivalen.

Men kultursjefen slo sterkt tilbake i kampene.... Les mer hos RG og SPK
Bilder her og video kommer etterhvert her:

Reportasje i Porsgrunn Dagblad her:

Etiketter: ,

02 juli 2008

Sist kommentert

Nederst i høyremenyen har det kommet en ny funksjon kalt "Sist kommentert". Den viser alle kommentarene på forsiden. Trykker du på dato kommer siste kommentar.

Etiketter:

27 juni 2008

Sykkel i Skibakken


Flere i Siljan og Grenland har etterlyst muligheten for å sykle i Skisenteret. Og man vil helst bare sykle nedover bakken. Det kalles på "godt norsk" Downhillsykling. Opp bakken ønsker man å bruke heisen. I dag testa undertegnede T-kroken med sykkel.
Sykkelen var en velbrukt DBS som i utgangspunktet er en billig sykkel og ikke ment for røff bruk og T-krok sykling:)

Den ble påmontert en enkel festeanordning på styret. Det var ikke gjort noen utbedringer i heistraseen og det var i tillegg glatt og bløtt etter regnvær. Det gikk veldig enkelt fram til ca 300 meter , men der ble snorene til t kroken litt for korte. De løfta dermed forhjulet og jeg mista balansen. Helt ufarlig og det var raskt å løse ut kroken. Jeg kjørte 4 turer fram til 300 meter og hadde ingen problemer i traseen bortsett fra at snora som sagt var litt kort, og det kan enkelt løses med noe fyllmasser i traseen.

Konklusjonen på denne "testen" blir at sykkel i hovedbakken er fullt mulig og med noen utbedringer i traseen er jeg sikker på at sykkel kan bil en morsom sommeraktivitet også i Siljans skibakker.
Trond Gurholt fra terrengsykkelgruppa skal sjekke ut trasemuligheter i anlegget til mandag.

PS: Visste du at verdensrekordholderen i toppfart på ski og sykkel bor i Siljan? 231 km på ski og 197 km på sykkel! Skal prøve å få et intervju med henne om ikke lenge.

Se video fra testen her:
Klipp fra bane på Voss her:

Etiketter:

Radio Grenland til paintball match i Siljan


Radio Grenland er utfordret til kamp av SiljanPK. Dette blir topp underholdning. Tidspunkt offentliggjøres senere. Les mer hos SPK.

Etiketter:

23 juni 2008

Hva er potensialet?

Nettsiden vår passerer i løpet av juli en million sidevisninger. Det som er spesielt artig er at besøket fortsatt bare øker. Jeg trodde for et år siden at det snart ville stoppe, men det har økt masse fra den gang.

Tiden vil vise hvor lenge økningen fortsetter.
Se statistikken her:

Etiketter:

22 juni 2008

Snake, cola, dansken, svensken, tv, senter, 1,2,3


med flere, er faguttrykk fra lørdagens Norsk Paintball Liga (NPL) stevne i Tønsberg, som Siljan Paintball klubb (SPK) satte sitt preg på.
Siljan stilte med 3 lag og var sammen med Drammen den klubben som hadde med flest lag. Og det er sterkt av en klubb som Kim Rekvik startet for bare 3 år siden. Stevnet i Tønsberg hadde ca 70 lag og 400 spillere fra hele sør Norge. Det var et flott arrangement med grilling av hel gris og camping rett på utsiden av spillebanen. Og tilskuerne er de samme man så på fotballkamper og cuper for få er siden:)

Paintball er tydeligvis ikke en sport bare for gutter. Et av de beste lagene i Tønsberg var et reint jentelag. Noe som overrasket flere av gutta, men Siljan har også noen ivrige jenter og jeg tipper vi får et jentelag fra SPK om ikke lenge. Det er også et ønske fra spillerne om et foreldre lag som de da sikkert et sikre på å slå grundig i hver kamp.

Resultatmessig ble det både tap og vinn for Siljanlaga som sliter litt med at de ikke har samme type bane i Skisenteret. Der spilles det mest skogspilling, men klubben planlegger en tilleggsbane i Skisenterområdet. Spillebanen er forøvrig en flat gressmatte på størrelse med en halv fotballbane og spørsmålene om å leie Trollmyra til en NPL runde har allerede kommet. Og det er sikkert ingen umulighet.

Og både undertegnede og andre sjåfører fra Siljan fikk innføring, snake, cola, dansken, svensken, tv, senter, 1,2,3,4,og 5, RIP osv som er "faguttrykk" i denne aktivitetet som jobber for et medlemskap i Norges Idrettsforbund.

Bilder fra stevnet her og et par videoer her:

Etiketter:

01 juni 2008

Nytt tilbud til barn og unge i Siljan

Feil årstid, men det skal mandag 2. juni dannes en skijibbeklubb. Stiftelsesmøtet holdes kl 18 i Siljan Skisenter. Det finnes kandidater til alle styrevervene.
I likhet med Siljan MC blir jibbeklubben organisert som et eget idrettslag fordi ingen idrettslag i nærområdet har noen kompetanse eller miljø for skijibbing. Nærmeste jibbeklubb er Kongsberg.

Klubben skal organiseres i Norges skiforbund og Telemark-Vestfold skikrets. Dette er avklart med krets og forbund. Klubben skal ha adresse i Siljan.

Målet med klubben er å legge forholdene bedre til rette for de som jibber. Både med trenere og utstyr. Klubben skal både delta og arrangere renn i regi av skiforbundet.

Klubben blir den første i sitt slag i Grenland og skal rekruttere medlemmer fra hele regionen. Om ikke lenge kommer de beste skijibbernei Norge fra Grenland.

Klubben vil sannsynligvis bli medlem i Skien idrettsråd og vil ikke ta LAM midler fra SiljanIL. Jibbeklubben skal ikke konkurrere med SiljanIL, men være et ekstra tilbud til barn og unge.

Alle interesserte er velkommen til stiftelsen av distriktets første skijibbeklubb.

Etiketter:

22 mai 2008

Problemer med bilder på nettsiden

Jeg vet det er problemer med å legge inn bilder. Ut fra Bloggers hjelpeforum kan jeg se det er noen tusen andre som også har samme problemet. Feilen ligger hos Google og de jobber med saken.

Etiketter:

21 mai 2008

Snøbohem til Siljan

Ikke akkurat tiden for vintersport og ski, men fredag kl 18 får Siljan besøk av Lars Eriksen fra Hemsedal skisenter. Han kommer til Skisenteret for å designe en ny park samt prate litt med brukerne av bakken om diverse muligheter for skiaktiviteter. Lars er en meget kjent profil i Norges "jibbemiljø".
Programmet er først en spasertur i bakken for å se på parkmulighetene. Deretter trekker vi ned i kafeen hvor skissenteret spanderer pizza. Alle skiungdommer og andre interesserte er velkommen.
Bildet viser Lars i Hemsedalsfjella.

Les mer om Lars i Puls:

Etiketter:

10 april 2008

SiljanIL`s nestor, Ole Kittilsen.

Undertegnede hadde i dag en lengre prat med Siljan Idrettslags nestor Ole Kittilsen. Ole Kittilsen var i ni år Siljan Idrettslags formann under lagets kanskje mest aktive periode, syttitallet.
Ole er en mann med solid ledererfaring. I 47 år var han ansatt på NEBB (nå ABB). Han var i 25 av årene fagforeningsleder i bedriften. I årene 72-92 satt han i kommunestyre og formannskap i Siljan kommune. Han var ordfører i Siljan fra 1984-1987 og han fikk Kongens fortjenestemedalje i 2003.
Ole Kittilsen er idag 79 år men er allikevel levende opptatt og oppdatert på både kommunepolitikken og idrettslaget i Siljan.


700 medlemmer i 1970

Når kom du med i idrettslaget?
"Jeg kom med i idrettslaget i 1970 og satt vel som leder til 79. Medlemstallet var såvidt jeg husker rundt 700 medlemmer. Vi drev med ski og fotballen startet opp i 70. Deretter kom orientering og bryting. Friidretten drev bare med idrettsmerke"

Ingen ville være leder
I dag sliter vi med å finne folk til styrevervene. Hvordan var det i syttiårene? "
Det var ikke vanskelig å finne folk til å sitte i styret men det var verre å finne ledere. Ingen ville ha den jobben. Gamle Siljanfolk ville ikke være ledere" ler Ole.

Ikke noe problem med et styre
I utgangspunktet så var SIL et styre, så delte dere idrettslaget opp i undergrupper. Hvorfor?
"For at man skulle ha hvert sitt felt å jobbe med. Det var mye arbeid med ski og fotball den gangen. Så var det jo ikke alle som var interessert i alle gruppene men ville jobbe med sin interesse. Men slik som det er i dag med veldig få i gruppene så er det ikke noe problem å ha et styre. Så kan man ha forskjellige utvalg på maks tre mann. Det er mer enn nok."

Lite snø
70 årene var en aktiv anleggsperiode i SIL. "Vi bygde både Søntvedtbakkene og Fagerlund på den tiden. I tillegg var det også dårlig med snø på den tiden så vi måtte bygge om både Grorud og Tokleivbakken for rennene måtte flyttes dit pga her var det snø. Og langrenn foregikk inne ved Langlidalen også på grunn av lite snø i bygda"
"Husker vi reiste av gårde med bilen full av pølser og brus som skulle selges langt inni Grorudskauen
. Vi var aldri hjemme på den tiden" sier kona Bodil som de fleste kjenner som ivrig i idrettslagets damegruppe. Bodil har aldri skofta et møte på 35 år i damegruppa!

Legge ned Fagerlund
Hva mener du om å legge ned Fagerlund. Du var jo med å bygde den?
"Nei nå har jo idrettslaget Trollmyra og er det ikke bruk for Fagerlund så er det bare å legge den ned. Man kan jo ikke jobbe seg ihjel med alle banene" mener Ole.

Idrettslaget betyr mye for kommunen
Hvor mye betyr idrettslaget for Siljan kommune?
"Det betyr mye. Det har det alltid gjort. De man greier å engasjere i idrettslaget så de slipper havne på skråplanet, det har mye å si. Hadde vi ikke hatt idrettslaget ville mange flere havnet i trøbbel. Vi har noen som faller utenfor, men de ville vært flere uten et idrettslag.
Det er helt sikkert."

Om å gjøre å ha idrettsinteresserte folk i kommunestyret
Ole har sittet som ordfører i kommunen og vet hvordan tingene fungerer. Da jeg spør om kommunen bør bidra med mer i støtte til laget svarer han ja. Minst 150 000 i organisasjonstilskudd. I syttiårene var det mange interesserte i idrettslaget som også var med i kommunestyret! Der ligger det mye. "Om å gjøre å ha idrettsinteresserte folk i kommunestyret" humrer Ole og ramser opp kommunestyret og idrettstyret som var mye samme personer.

Idrettslaget bør eie hallen
Bør idrettslaget eller kommunen eie hallen?
Idrettslaget bør eie hallen. Så sant det er mulig og det er jo ikke noe gjeld på hallen. Kommunen bør bidra så idrettslaget kan eie hallen uten å knekke ryggen økonomisk. Det har kommunen råd til. Kommunen hadde fått mye større utgifter uten idrettslaget. For mange hadde som jeg sa havnet på skråplanet. Og det hadde kostet mye mer om enn på et annet budsjett avslutter Ole Kittilsen.

Etiketter: , ,

08 april 2008

Sykkelturtips: "Flomveien"


Sykkelsesongen er i gang og Siljan har mange fine sykkelrundturer. "Flomveien" er et tips til en fin treningstur. Muligens litt lang for en ettermiddagstur, men fin som helgetur. Jeg har brukt alt mellom 1 og nesten 2 timer på turen. Man klarer det vanligvis greit på 1,5 timer.

Hvis du starter ved auton så går turen nordover forbi kirken og Søntvedtkollen. Ved gamle Vestby kolonial i Opdalen tar du til venstre og forbi bedehuset. Derfra sykler du det man kaller Flomveien. Navnet kommer av at dette er veien Opdølingane kjører når flomvannet stenger den vanlige veien.

Flomveien er småkupert i 4-5 kilometer før det blir en del bakker opp mot Siljan skisenter. Fra skisenteret er vel de fleste kjent, men for at turen skal bli 23 km sykler man til Solvika. Derfra riksveien ned til Sandtaksvingen. Så rett fram mot Kvelde og til venstre i Haugenkrysset.

Når du etterhvert er fremme ved auton har du tilbakelagt 23 kilometer i mye bra sykkelterreng.

Etiketter: ,

Skateanlegg i skolegården?


Undertegnede var mandag i møte med kommunen angående muligheten for aktivitetspark i Siljan Mølle. Fra kommunen møtte Holtan, Borgeraas og Nystad. Undertegnede hadde ingen mandat fra SiljanIL. Møtet var på eget initiativ.

Det ble fortalt at "kulturaktivitet i mølla" var det andre som hadde luftet for kommunen tidligere, men det "hadde rent ut i sanden". Antakelig så ga initiativtakerne den gangen opp byråkratiet. Det er nemlig ikke lett å få noe konkret å forholde seg til i møte med Siljans byråkrater. Så vil muligens også skje denne gangen. Men det er verdt et forsøk.

Kommunen var ikke positive til mølleideen. Begrunnelse var støyplager og at silo ikke var egnet til klatrevegg. Jeg kjøper argument to men er ikke enig i argument en. For å komme videre ble det deretter diskutert diverse andre lokaliseringer av et eventuelt aktivitetsanlegg.

Vi ble enige om å se på mulighetene i skolegården på Siljan ungdomsskole. Foran skolen. Undertegnede skal sammen med en aktivitetspark-leverandør se på mulighetene og utarbeide et konkret forslag. Det er da snakk om et betonganlegg med ferdige elementer som kan flyttes hvis andre mer egnede plasseringer skulle dukke opp.
Fortsettelse følger...

Etiketter: ,

20 mars 2008

Aktivitetspark i Siljan mølle?


Kan vi skape noen helt nye aktiviteter i kommunen/idrettslaget? Skal vi lage et miljø for adrenalinkick i Siljan? Det kan bety aktiviteter som agressive skating, BMX, rullebrett og klatring. Dette er noen av "de nye idrettene" Disse fenger mange av dagens unge mer enn de gjennomorganiserte tradisjonelle idrettene med fast trening og kamptid.

Stedet for disse aktivitetene bør være i sentrum av Siljan og den nedlagte mølla burde jo være midt i blinken.
Målgruppa for en slik aktivitetspark kjører ikke bil og kort vei til parken er nødvendig for at den skal bli brukt. At mølla ligger ved badeplassen er også positivt. Noe av aktivitetsparken burde vært innendørs men mesteparten utendørs pga plassen. Innendørs kan det bygges en halfpipe. Topp sommertrening for skijibberne. På bildet til høyre ser du litt av et slik anlegg i Andebu.

Hvorfor en slik aktivitetspark?
Fordi de tradisjonelle idrettene stadig mister medlemmer mens nye spennende aktiviteter som blant annet de overnevnte trekker fler og fler ungdommer, og ikke minst for å skape aktivitet for flere ungdommer i Siljan. I tillegg kan ungdomsskolen bruke aktivitetsparken til spennende gymalternativ.

Hva vil et slik anlegg koste? Utstyr av høy kvalitet koster penger. Men dette kan det søkes tippemidler til. Eksempler på skateramper her og evigvarende uslitelige betongramper her, og ennå en type her:
Aktuell link:
Link 2, Link 3

Inne i siloen på mølla har man jo også alle muligheter til å lage Norges råeste klatrevegg eller tårn! Noe som garantert vil trekke turister til Siljan. Men om dette skal bli en realitet er det Siljans folkevalgte som til syvende og sist vil bestemme.

Her er hva rådmannen sier om Siljan mølle i budsjettkommentar 2008:
13201 Utleie av næringsbygg - Siljan mølle.Felleskjøpet har sagt opp avtalen om leie av Siljan mølle fra og med oktober 2007. Avdeling for Miljø og utvikling vil benytte lokalene i Mølla til lagerformål. Det er i budsjettforslaget ikke foreslått avsatt midler til drift og vedlikehold av bygget, men det legges opp til at videre oppfølging av bygningene tas opp i forbindelse med Økonomiplanen.

Oppdatert 22 mars:
Hva vil det koste? Rundt kr 300 000 for halfpipe og diverse skateutstyr. Veggen vil også koste rundt kr ??. Så kommer innsetting av endel vinduer i siloen. Regner man 1 million totalt så bør Siljan ha et aktivitetsanlegg vi kan være stolte over. Et slikt anlegg krever minimalt med vedlikehold og dette er en engangsinvestering.
Et slik anlegg finansieres vanligvis av kommune og idrettslag som igjen søker om tippemidler. Det vil dette prosjektet helt sikkert motta.

23 mars:
Bladet "Idrett & Anlegg" hadde i desember 2007 denne artikkelen om Modum kommune og idretten.Modum1.jpg, Modum2.jpg, Modum3.jpg, Modum4.jpg
Utrolig hva man kan få til hvis viljen er tilstede. Og Modum er langt fra enestående.

Etiketter: , ,

19 mars 2008

Full webstatistikk pr 19. mars 2008

Her er de fleste detaljer om www.siljanil.no fra oppstarten og til idag. Grafene høyt oppe på siden gir et lett lesbart bilde av utviklingen.
Statistikken her:

Etiketter: ,

18 mars 2008

Må ikke være så negativ...

Vi må ha en god dialog med kommunen. Vi bør ikke være så negative. Ting må avklares i møter med kommunen.
Det er noen få slike tilbakemeldinger på mine "negative" artikler om kommunen. Helt greit alt sammen, men det må være lov å opplyse våre medlemmer om hva vi som idrettslag bør kunne forvente av Siljan kommune. Vi kan forvente et landsgjennomsnitt?

Jeg har tatt to eksempler fra Statistisk sentralbyrå i artikkelen under. "Netto driftsutgifter til idrett per innbygger" Landsgjennomsnittet et kr 412. Siljan gir kr 82!

Så tabellen som heter. "Netto driftsutgifter til aktivitetstilbud barn og unge per innbygger 6-18 år" Landsgjennomsnittet er kr 1035. Siljan gir kr 302!

Slik jeg leser dette betyr det at hadde Siljan kommune bidratt som en gjennomsnittskommune så skulle idretten hatt kr 330 mer pr innbygger. Hvor mange innbyggere er det i Siljan?
Til orientering....

Etiketter: , ,

17 mars 2008

Siljan kommune blant landets dårligste. Igjen....


Statistisk sentralbyrå har nå tallene klare for 2007. Siljan kommune er atter en gang blant landets aller dårligste kommuner når det gjelder å støtte opp om idretten. Se hovedbildet.

Se også denne statistikken over netto driftstilskudd til aktiviteter for barn og unge mellom 6 og 18 år. Sammenlign med våre nabokommuner: NettoDriftsutgifteAktivitetstilbudPerinnbygger6-18ar

Mer info om kommunens bidrag i 2007 kommer etterhvert.

Se tallene fra i fjor her.

Etiketter: , ,

16 mars 2008

Anbefales: www.siljanmarka.no


Mange av SiljanIL.no sine lesere er mye ute i diverse aktivitet. Alle er ikke like oppdatert på turmulighetene i Siljan. Derfor vil jeg anbefale en kommunal nettside som heter "Siljanmarka"

Førsteinntrykket er som med kommunens hovedside at den er laget for 10 år siden og ikke oppdatert etterpå, men her ligger det uansett masse nyttig stoff.

Bruk litt tid på denne siden så vil du se at innholdet er bedre enn utseendet. Og innholdet er jo det viktigste...

Etiketter: ,

08 februar 2008

Snart to år siden www.siljanfotball.no


ble opprettet. Den 20. februar 2006 postet jeg det første innlegget. Nettsiden har blitt stort sett som jeg håpet den gangen. Besøket og antall bidragsytere har blitt mye større enn jeg hadde trodd. Nettsiden har også bidratt til at leserne bedre forstår hvordan idrettslaget fungerer.

En ting jeg er spent på er hvor mange lesere vi har februar 2009. Toppen må jo snart være nådd? Se nøye på bildet å se utviklingen fra starten og tom januar i år.

Den fila som er desidert mest vist er denne:

Etiketter: , ,

23 januar 2008

Om møter, møter og ennå

flere møter. Jeg leser at hovedstyret har hatt møte med kommunen. Og det er sikkert nødvendig med et møte. Men problemet er at det som regel aldri skjer noe konkret. Dette gjelder ikke bare i dette tilfellet men i de fleste styrer.Og kanskje spesielt i kommuner.

Det blir mest prat og når du reiser fra møtet tenker du "hva ble vi egentlig enige om"? Eneste konkrete er som regel dato for neste møte. Kan jo håpe det ikke er tilfelle også denne gangen, men jeg er redd det blir bare prat og ingen handling.

Når det gjelder kritikken av kommunen som i blant kommer til syne her på nettsiden så er den helt grei. Og jeg mener at den kan utvikle Siljan til å bli en bedre kommune. For alt er ikke så fantastisk bra i Siljan som noen elsker å fortelle.
Kommunen har et langt stykke igjen før den nærmer seg resten av Grenlandskommunene når det gjelder satsing på de mellom 10 og 85 år....

Etiketter: , , ,

04 januar 2008

Statistikk for nettsiden


At vi samlet hele SiljanIL på en nettside var riktig å gjøre. Også lesertallene viser det. Se nøye på bildet så ser du utviklingen fra oppstarten i februar 2006 og til idag.

Totalt antall vellykkede forespørsler: 2 144 204 (41 408)
Gjennomsnittlig antall vellykkede forespørsler per dag: 3 154 (5 915)
Totalt antall vellykkede forespørsler etter sider: 554 228 (10 437)
Gjennomsnittlig antall vellykkede forespørsler etter sider per dag: 815 (1 490)
Antall forskjellige filer forespurt: 15 090 (4 147)
Antall forskjellige maskiner betjent: 23 307 (1 588)

Etiketter:

03 januar 2008

Puddersykling 3.januar i lysløypa!


Snøen laver ned og sykkeltur er vel ikke det mest naturlige i slikt vær. Men som det jo heter: "Det finnes ikke dårlig vær bare dårlige dekk"
I dag tok jeg sykkel med såkalte ekstreme vinterdekk. Schwalbe Ice spiker Visstnok topp grep på is og holke.

Turen gikk opp til Bakkane og deretter inn Serkelandsveien og nye lysløypetraseen. Syklingen gikk ok helt til lysløypa svinger av Serklandsveien. Der måtte jeg trille mesteparten opp til rundløypa.
Og jeg måtte trille endel resten av turen også. Fordi de fantastiske dekkene klabbet voldsomt! Piggene kom da ikke i kontakt med isen og man trenger ikke være fysiker for å skjønne hva som da skjer. Og skjer. Og skjer.

Selv om syklingen ikke gikk som forventet var en kveldstur alene i lysløypa med snøen lavende ned skikkelig stemningsfullt.
Noen bilder her:

Etiketter: ,

26 desember 2007

Søker også i kommunens dokumenter

Da Siljan.kommune.no sin egen søkeboks ikke virker har jeg latt vår "Søk i SiljanIL" søke også i kommunes dokumenter. Fordi det her er relevant informasjon som angår SiljanIL.
Ved å søke på f.eks siljan il tilskudd eller siljanhallen finner du saker om idrettslaget som er behandlet i kommunestyret.

Tips: Se nettadressen med grønn skrift i bunn av søkeresultatene. Da ser du om treffet er fra kommunen, gjesteboka eller siljanil.no

Etiketter: , ,

25 desember 2007

DugnadsPoll.

Tenkte å innimellom bruke en poll (meningsmåling) for å lodde stemningen i forskjellige saker blant leserne. Det har vært prøvd tidligere.
Her er en ny poll:
Ved fellesdugnader som kalenderdugnaden, isbokser, kakebokser, julekalender osv er det alltid mange som sluntrer unna. Ofte nesten halvparten. Skal vi da fortsette med fellesdugnad?


Etiketter: , ,

24 desember 2007

SiljanIL sitt medlemsregister på nett

Vi har nå fått hovedlagets medlemsregister på internett. Tidligere har dette ligget på en pc, noe som er litt usikkert ved pc tyveri og diskkrasj. Registeret trenger en gjennomgang. Mange av medlemmene er ikke lenger aktive.
Gi gjerne tilbakemeldinger ved feil i registeret. Du kan sortere i registeret på mange måter. Registeret finner du her:

Etiketter: ,

23 desember 2007

SiljanIL.no ønsker alle sine lesere god jul!

Etiketter:

22 desember 2007

Søk i www.SiljanIL.no , kommunen og gjesteboka

Denne søkeboksen søker i siljanil.no, gjesteboka og siljan.kommune.no. Link til boksen øverst i høyremenyen. Fin å bruke nå som bloggen har vokst seg stor. Gjør det mye raskere å finne ting man leter etter.

En annen effektiv måte er å lete i etikettene


Etiketter: ,

20 desember 2007

Rotet det til i blogger


Undertegnede gjorde i går en del ukyndige inngrep i koden til www.siljanil.no. Det var for å rydde litt i høyremenyen som var blitt diger. 10 siste innlegg er tatt bort og arkivet er gjort smartere.

Det medførte flere republiseringer av hele bloggen som er på 1380 sider!! Innlegg kom og forsvant, men nå har det meste ordnet seg. Men det var lærerikt. Og ikke minst spennende.....

Etiketter:

09 desember 2007

Pigg eller piggfritt?


Sykling hele året blir mer og mer vanlig. Undertegnede både sykler og motorsykler hele året. Jeg har imidlertid ikke prøvd tråsykkel med skikkelige piggdekk. Det har Austadveien 149 investert i nå og sammen med treningskamerat og samboer tok vi en sykkel med helt nye Schwalbe Ice Spiker og en med vanlige småslitte terrengdekk. Forskjellen regnet vi med ble stor.
Og det ble den. Personen med piggsykkelen sleit med å holde følge på Austadveien. Disse dekkene ruller MYE dårligere enn vanlige dekk. Ved Sandtaksvingen svingte vi opp sykkelstien mot barnehagen og det nye feltet. Ingen av syklene hadde noen problemer opp bakken. Det var helst de oppå syklene som sleit. Det er bratt opp den bakken...

Vi syklet opp til lysløypa UTEN "glipptak" på noen av syklene. I lysløypa ville det heller ikke vært noe problem, men vi valgte sykle Galtetjern i steden. Det var partier med is og snø oppå isen. Det er glatt men hvis man ikke bråsvinger eller bremser hadde heller ikke den piggfrie problemer på det føret. Det gjelder bare å ikke "tenke velt". Da binder man seg å velter. Hold løst i styret og glem at det kan være glatt he he.

Konklusjon på denne lite vitenskaplige testen må bli at man trenger ikke svindyre piggdekke. I hvertfall ikke til normal sykling på vinterføre. Hvis du presser sykkelen er pigg best, men jøss så mye tyngre de er å sykle på.

Etiketter: ,

06 desember 2007

Besøk på nettsiden bare øker

Idrettslagets nettside er masse besøkt. Se bilder over månedstatistikken fra vi startet på nett februar 2006. Se den enorme forskjellen! Det er også gledelig at vi har like mange lesere på vinterstid som om sommeren. Årsaken til det er sikkert samlingen av hele SiljanIL på ei nettside.

Tall i paranteser refererer til de 7 dager til 04. des. 2007 23:59:
Totalt antall vellykkede forespørsler etter sider: 495 767 (12 966)
Gjennomsnittlig antall vellykkede forespørsler etter sider per dag: 761 (1 852)
Antall forskjellige maskiner betjent: 21 472 (1 624)

Etiketter:

29 november 2007

Bør Siljan satse annerledes?


Siljan den gode bosted kommunen. Best i test. Flott natur. Masse fiskevann tett granskau, mygg, orm, snø, nytt gamlehjem, ny barneskole med mere. Hvorfor velger ikke ennå flere å flytte til Siljan? Befolkningdveksten er jo lav. Kan det være at folk flest ikke er så opptatt av skog og fisk? Er det litt traust og kjedelig i Siljan. Bør ting være litt mer urbant også på bygda? Jeg tror mange mener ja.

Da bør Siljan kommune profilere seg litt annerledes. Sats på ting som fenger dagens barn og unge. Profiler Siljan som kommunen med kunstgress, skøytebane, klatrevegg, skatepark, jibbepark i Siljan alpin med mere. Jeg tror det kan lokke flere til Siljan enn dagens natur og sykehjemsprofil.
Det vil koste penger men jeg tror det er en investering som på sikt kan være lønnsom.

Et av spørsmålene er hvor slike nærmiljøanlegg skulle vært samlet. Se nøye på bildet!
Det tror jeg det ville blitt strid om i dagens kommunestyre. Det er jo to "sentrum" i Siljan

Etiketter: ,

29 oktober 2007

69 dollar for svart skjerm

SiljanFotball sin webredaktør oppnådde atter en gang svart skjerm på
sin kjære Toshiba laptop. Dette er ikke uvanlig da troen på egene pc
ferdigheter ofte ikke samsvarer med virkeligheten. Men jeg betaler
vanligvis ikke for dette. Denne gangen skulle D: partisjon på
harddisken utvides. D er nemlig hovedpartisjon etter en tidligere
mislykket partisjonering. Det vanlige er jo C: . For å "være sikker"
betalte og lastet jeg ned Partition Magic. Dette programmet deler og
utvider disker som ingen ting....Etter en tungvint betalingsløsning og
registrering fikk jeg innstallert programmet. Det var på engelsk og
det sto noe om "Important backup your data" flere ganger under
innstallasjonen. Sånnt bryr jeg meg ikke om da jeg jo regner med at
det det går greit. Noe skjedde. Jeg vet ikke hva. Det sto jo på
engelsk. Jeg visste restarten ville gå i dass. Nå blogges og skrives
allt fra min Nokia e61. Noen lærer aldri......

Etiketter: ,

24 oktober 2007

Husk fotballavslutninga til fredag!

Her kommer en liten påminnelse om SiljanFotballs avslutning. Møt opp i Siljanhallen førstkommende fredag kl 18.00, og bli med å markere slutten på sesongen 2007 sammen med store og små i Siljan. Dette tror vi blir en hyggelig kveld, men det avhenger av at du kommer. Det blir pizza og brus, premier og konkurranse, så møt opp!

Hilsen styret!

Etiketter: ,

03 september 2007

Larvik kommune satser på idretten

Har fått noen tall fra Larvik kommune om hva de bruker på idrett. Ba spesielt om å få tallene rundt Kvelde IL da det er et idrettslag vi kan sammenligne oss med.
De gir Kvelde drøye 300 000 i direkte driftsstøtte. De har investert 1,8 millioner i kunstgressbanen og de har forskuttert 2,5 millioner av tippemidlene.
I tillegg til drifstøtte til idrettslagene brukte Larvik kommune i 2006 mellom 50 og 60 millioner på idrettanlegg. 45 millioner er en investering i forbindelse med Arena Larvik.
Siljan kommune brukte 160 000 på idrett og kr 0 på idrettsanlegg..........

Etiketter: ,

29 august 2007

0,002192% til idrett i Siljan

Siljan kommune prioriterer overhodet ikke idrett. Det tør jeg påstå etter å ha lest Siljan kommunes driftsbudsjett for i år. Jeg har også lest målsetninger for idretten i Siljan i denne planen . Driftsbudsjettet til kommunen er på 72 951 000. Nesten 73 millioner.
Idrettslaget med 750 medlemmer er her tilgodesett med kr 160 000. Fordelt med 85 000 i organisasjonstilskudd og 75 000 i idrettshalltilskudd. Eller 0,002192%.

Vi i Siljan ligger høyt på kontingenter. Det må vi gjøre så lenge bidraget fra kommune er som i dag.
Se på Kvelde. Der betaler man kr 300 pr år å kan være med på alle idrettslagets aktiviteter. Fordi Larvik kommune er flinke til å støtte idretten.

Skal være forsiktig med å sette det ene opp mot det andre, men det må vel gå an å se litt på enkelte prioriteringer innenfor oppvekst og kulturdelen av budsjettet, Den posten er på hele kr 29 689 000. Måtte vel gå an å gi litt fra "kulturdelen" til idrettsdelen?

Etiketter:

25 august 2007

Bygda med to "sentrum"


Alle små bygder og tettsteder har ET sentrum. Ikke Siljan. Vi har nesten TO. To ubetydlige. Holtesletta pluss området rundt Sparbutikken.
Bygdas storstue Siljanhallen, ny barneskole og barnehage ligger plassert på Holtesletta. I tillegg til fotballbanene.
Lokalpolitikerne snakker om å utvide sentrum i Siljan, men det kommer til å bli vanskelig.

På en så liten plass som Siljan burde kanskje allt vært samlet på ett sted. Allt skulle kanskje vært samlet i Sentrum. Ved Sparbutikken. Det er kilometervis med flate jorder. Her kunne Siljanhall, fotballbaner, skoler og barnehager blitt bygget. Så hadde folk merket de passerte bygda. Men det er selvsagt for sent.
Prøv å forklare noen hvor sentrum i Siljan er. Man ender vanligvis opp med å forklare hvor bensinstasjonen ligger.

Når det nå er 1,5 sentrum får vi mange interessekonflikter. Jeg har foreslått for noen politikere å få bygget skaterampe og klatrevegg. Alle ønsker ikke drive organisert idrett. Ideen er godt mottatt, men hvor skal det ligge? Skal vi bygge ut sentrum så blir det ved dagens ungdomsskole. Hvor det sjelden er mange samlet. Eller skal vi legge det der det er idrettsaktivitet? Det bli i såfall ved Siljanhallen.

Siljanhallen er jo best da det er der folk samles. Mest moro for alle involverte. Men samtidig ønsker man aktivitet i sentrum. Blir ikke lett fremover dette.....

Etiketter: , , ,

18 august 2007

Om å ta bilder


Bilder er gøy å se på. I dag har de fleste et digitalkamera. Ta kampbilder. Mange kampbilder. I dårlig lys som nå under endel av høstkampene er det ikke like enkelt å få skarpe bilder, men det er verdt et forsøk.
Steinar Øjerud sendte i dag noen bilder av J19 og a-laget. Bildene er tatt i litt dårlig lys men har en bra kvalitet. Bildene er tatt med et speilreflekskamera Canon d400 og ei 80-200 linse. Dette er et kamera og ei linse som koster over gjennomsnittet, men alle hobbyer koster jo penger he he.

Steinar skyter som Marianne mange bildeserier. Det blir noen meget artige bilder. Noen av seriene er samlet her: Kjør dem som "Lysbildefremvisning"

Etiketter:

17 august 2007

Ennå litt om kunstgress

Les denne artikkelen fra Gjelleråsen IF. De har kunstgress og vet hva det innebærer av vedlikehold og utgifter. Jeg nekter å tro det vil være mye annerledes i Siljan. Bortsett fra ennå mere snø...Les også denne artikkel som omhandler samme klubben.

Etiketter: ,

12 august 2007

Tjølling IF. Smart anlegg

I forbindelse med Sandarcupen var jeg på Tjølling IF sitt anlegg. En flott hall to flotte 11er baner gressbaner, grusbane og ballbinge. Allt på ett sted.
Den ene gressbanen hadde også undervarme. Snakket med banemann som var ansatt på 50%. Og jobba i følge seg sjøl 100% til på dugnad. Og det stemmer sikkert. Det var flotte gressmatter. Slik håper jeg vi etterhvert kan få til her i Siljan.
Hovedstyremøtet til onsdag vil avgjøre om SiljanFotball også samler anleggene eller om vi skal fortsette på samme gamle dyre og tungvindte måten.
Bilder fra Tjølling her:

Etiketter:

09 august 2007

Problemer med Blogger.com

Blogger, webtjenesten som server Siljanidrettens websider har litt teknisk trøbbel.
Innlegg kan plutselig forsvinne for så komme tilbake igjen etter en stund.... Det jobbes med å løse dette.

Etiketter:

23 juni 2007

Kvelde. Noe å bli imponert av


Nyskjerrig på hvordan Kvelde kan bygge kunstgress med undervarme gjorde at jeg i dag reiste bort for å kikke på anlegget og snakke litt med primus motor i Kvelde IL, Øistein Lindhjem.
Kvelde har ikke egene utskilte grupper som fotball, ski eller andre undergrupper. Allt styres av hovedstyret. Det er en felles økonomi for hele laget. Fordi det er vanskelig å finne folk som ønsker bli med i styrene. Derfor et felles styre.
Totalt har laget 713 medlemmer. 300 spiller fotball. Budsjettet mener jeg var på rundt 700 000. Store inntekter fra spilleautomat var aldri brukt til drift av laget men det har hele tiden blitt investert i utstyr og baner.
Kvelde idrettsplass ligger bak skolen. Der har det lille driftige laget en nydelig 11er gressbane, en mindre gressbane med X antall nye mål, lysløype, skytterbane, snart basketbane og snart kunstgress 11er med undervarme! Allt samlet på ett sted.

Så til den største investeringen kunstgressbanen. Hvordan er det mulig? Banen var først planlagt uten undervarme da utgiftene til oppvarming ligger på rundt 300 000 i året. Prisen på banen var da 6,5 millioner. Må legge til at den bygges på en eksisterende grusbane. Så for kort tid siden ble man enige med kommunen om en modell for oppvarming. Kommunen skal bygge et fyringsanlegg som skal varme opp skolen og leiligheter som skal bygges i området om kort tid. De lot også banen knytte seg til dette anlegget. Gratis.
Da ble det selvsagt undervarme i banen. Totalt kom banen da på 7,5 millioner. Spillemidler utgjør 2,5 mill, kommunen 2,8 mill og Kvelde IL resterende 2,2 mill. Veldig mye ble gjort på dugnad og man regnet med at man ville slippe låne noe som helst pga all dugnaden.
Vet ikke om jeg skal si det men treningsavgiften i Kvelde IL er kr 300 for alle under 20 år. Allikevel er det folk der som klager på at det er dyrt.....

Larvik kommune så også verdien av å ha en kunstgressbane rett ved skolen. Til ungenes frie benyttelse hele året. Så det er faktisk mulig å få til. Men kommunen må se verdien av slike anlegg. Det gjør tydeligvis Larvik kommune.
Husk at vi måtte betale for to stk søppelkasser.....
Hovedbildet viser Kveldes formann, banemester mm til venstre og anleggslederen til høyre.

Bilder fra Kvelde idrettsanlegg her:

Etiketter: , , , ,

20 juni 2007

Takk til SiljanFotball

I går tirsdag 19. juni arrangerte Midtbygda skole aktivitetsdag for 5. til 7. trinn. Områdene som ble benyttet var Hallen, grusbanen, bingen og Trollmyra. Dagen inneholdt aktiviteter som SLÅBALL, KANONBALL, UTELEK, BASKET og selvfølgelig FOTBALL.

I år var elevene på 5., 6. og 7. trinn delt på tvers av klasser og trinn. Det innebar at hvert lag hadde elever fra disse tre trinna. Elevene viste stor innsatsvilje, god samhandlig og god fellesskapsånd.

Dagen ble tradisjonen tor avsluttet med en fotballkamp mellom 7.trinn og lærerne. Ettersom jentene ved Midtbygda er Telemarksmestre i fotball hadde 7. trinnselevene svært god tro på at i år SKULLE de slå lærerne. Kampen endte 4-0 til lærerne. Elevene viste gode ferdigheter, god innsats og lagmoral, selv etter å ha vært gjennom en "hel" aktivitetsdag. Så alt i alt er vel kanskje elevene "de moralske vinnerne"??

Midtbygda skole retter en stor TAKK til SiljanFotball for lånet av grusbanen og Trollmyra. GOD SOMMER til dere alle!

På vegne av Midtbygda skole, Per Arne M. Hanssen (les: Pekka)

Etiketter:

19 juni 2007

Disiplin og konsekvenser

Disiplin: "evne og vilje til å underordne seg en felles ledelse" Det står så i ordboka.
Vi trenger mer disiplin i SiljanFotball. Vi har for slappe holdninger til mange ting. Ta det å si fra om du ikke kommer på kamp eller trening. Vet ikke hvor mange ganger vi har innprenta dette overfor spillere. Men det gjentar seg gang etter gang.
Fordi det får ingen konsekvenser å la være å si fra. Mange lag har mer enn nok med å skaffe spillere til kampene. Da er det ikke lett å straffe spilleren ved å sette denne ut av laget.

Søppelproblemet har blitt betraktelig bedre. Fordi det får konsekvenser å ikke rydde etter seg.
Gir spillere blaffen i treningsavgiften får det konsekvenser: De får ikke spille høstsesongen. Derfor strømmer også treningsavgiften inn.

I alle situasjoner hvor det ikke får noen konskvenser om man gir blanke, der gir man blanke. Der det får konsekvenser å gi blanke der møter, betaler eller rydder man!

Det står i loven det.....

Etiketter:

16 juni 2007

Faen dommer!!!


Hvordan skal vi fremstå på fotballbanen? Er munnbruk på motspillere, dommere og medspillere helt i orden? Jeg så en omgang av juniorkampen Siljan mot Notodden i dag. To flotte lag, men en kamp som i mine øyne ødelegges av munnbruk. Det er langt i fra alle spillerne det gjelder, men noen få på begge lag ødelegger for kampen. Siljan var hverfall ikke bedre enn Notodden. Uttaleser som: "Jeg har den dommeren helt oppi halsen" hører til de bedre. "Faen dommer" var helt vanlig å høre.

DETTE ER IKKE BRA!!!

Det er ødeleggende for fotballen generelt når slik oppførsel aksepteres. Høyt tenningsnivå er ikke ensbetydende med kjefting på allt og alle.

Jeg forstår godt "faaaeeen i hælvete!!!" over seg sjøl når man mislykkes. Men jeg begriper ikke den stadige banningen mot spesielt dommeren.

Vi har lag i SiljanFotball som har nulltoleranse overfor kjefting på dommeren. Det bør alle lag i Siljan begynnne å praktisere. Hvis slik ukultur fortsetter å vokse vil det om få år bli meget vanskelig å finne noen som ønsker å dømme kamper.

Vi kan ikke forandre våre motstandere men vi kan sjøl skjerpe oss!!!

Les leserinnlegget i dagens VG (bildet)

Even E

Etiketter:

14 juni 2007

Oppfordring til ALLE SIL-medlemmer

Sommeren er her for alvor. Det innebærer at en del tenåringer og ungdom i bygda har frittidsproblemmer, og driver rundt (disse er i fåtall, altså gjelder ikke alle tenåringer og all ungdom i bygda). Området rundt SiljanHallen er tydeligvis et yndet sted å oppholde seg, og når man kjeder seg finner man på et eller annet "spikk". Som i kveld etter A-lagstreninga, hvor det var fire tenåringer som satt på en av innbytterbenkene og "kjeda seg". Hvorfor ikke fire vimpelen på halv stang? Det ble selvfølgelig sagt i fra, og de hørte.

OPPFORDRINGEN ER: Til ALLE dere som tar seg en kveldstur i området rundt SiljanHallen, VÆR SÅ VENNLIGE Å TA EN AVSTIKKER BORT OM TROLLMYRA OG HALLEN. DET ER LOV Å SI I FRA!

Det er vårt FELLES ANSVAR. Det er veldig mye positiv aktivitet i området. TAKK

Etiketter:

4er baller hvor er dere?I alle klasser til og med smågutter/ jenter skal det brukes ball nummer 4. I klassene minigutt/jente kan kretsen bestemme at 3er baller skal brukes.Alle andre bruker str 5.
Hos SiljanFotball skal 180 av våre 250 spillere bruke ball nr 4. Cirka 70 prosent. Saken og problemet er at det gjennom mange år er kjøpt inn nesten utelukkende 5er baller. Snakk om feilprioritering! Disse ballene har vi haugevis av. Men nesten ingen 4er.
Det blir heretter kjøpt inn kun 4er baller.

Etiketter:

13 juni 2007

Nytegnet SiljanIL logo


Vi har frisket opp SiljanIL logoen. Da de gamle vi hadde ikke var brukbare til å lage kvalitetstrykk av. Denne er endel skarpere i linjene.
Trenger du logoen kan du laste den ned her:
SILJANFOTBALL.png

Etiketter: , ,

01 juni 2007

56 371 sidevisninger i mai


Mot 4990 sidevisninger mai 2006.
Vi slo april med mer enn 9000 sidevisninger. 10 670 forskjellige maskiner har besøkt nettsiden. Se bildet og legg merke til økningen. Men det må nødvendigvis snart stoppe opp.

Etiketter:

31 mai 2007

7 bloggere på 4 dager

7 forskjellige bloggerer på 4 dager. I bunn av hvert innlegg står bloggerens signatur.
Det var hele 5 forskjellige signaturer i går kveld.
Dette er gledelig da www.siljanfotball.no jo skal leve uavhengig av enkeltpersoner. Målet er at flest mulig skal bidra med tekst og bilder.
Allt som bygges for mye rundt enkeltpersoner er på sikt dømt til å forsvinne.

Observante lesere ser kanskje at "Bidragsytere" som vi hadde øverst til høyre er borte.
En ukyndig og derfor dristig forandring i koden gjorde at jeg omsider fikk den vekk. Men dere som sto på denne listen har selvsagt fremdeles samme mulighetene.

Etiketter:

30 mai 2007

Pelargonia og Margritter


SiljanFotballs blomsterleverandør Botania bidrar med flotte blomsterkasser til Trollmyra. Ferdig plantet og levert.
Det går selvsagt i røde og hvite blomster! Pelargonia og Margritter?
SiljanFotball takker for blomstene.

Etiketter:

Itum støtter SiljanFotball


SiljanFotball har vært så heldige å få med Itum som sponsor. Vi takker for tilliten. Itum er et av Norges største IT selskaper. De har også en meget bra nettbutikk. Den ser du her:

Etiketter:

28 mai 2007

Diskplassen oppbrukt


SiljanFotball.no hadde brukt opp diskplassen vi hadde hos Domeneshop.no. Vi startet med å kjøpe 250 mb. Brukte opp dette etter 8 mnd og oppgraderte til hele 1gb. En gigabyte!

Trodde det skulle holde noen år. Men i dag fikk vi pluteslig ikke publisert. Ingen feilmeldinger. Blogger gjorde jobben sin, men filene ville ikke vises på www.siljanfotball.no.


Er det noe som irriterer så er det når datan ikke fungerer. Kikka kjapt gjennom hjelpegruppene for blogger. Kunne ikke finne noen svar der. Da måtte "feilen" ligge hos Domeneshop.

Og det gjorde den. Disken var smekkfull. For dårlig at kundene ikke varsles før dette skjer.

Etiketter:

24 mai 2007

SiljanFotball snart et varemerke

SiljanFotball. Se og smak på ordet. Skrives i ett ord og med stor S og F. Gramatisk feil men det skrives slik allikevel.
Flere og flere kaller fotballen i Siljan for nettopp "SiljanFotball". Ikke for "fotballen i Siljan" men for SiljanFotball. Slik blir det etterhvert et varemerke.

Firmaer og andre ønsker også samarbeide med SiljanFotball. Vi behøver ikke lenger trygle om kr 5000.
SiljanFotballs lag, trenere, lagledere skal etterhvert fremstå som en enhet. Kledd opp i like drakter og dresser. SiljanFotball sine anlegg skal være blant de flotteste i distriktet.
Kiosken er alltid åpen med vafler, saft og kaffe.
Slik skal vi på sikt bygge merkevaren SiljanFotball sterkere og sterkere. Og mer og mer attraktiv å bli en del av. For bedrifter og spillere.

Etiketter:

Menybutikken på Myren


Inngår samarbeidsavtale med SiljanFotball.
SiljanFotball takker for tilliten.
Meny butikken på Myren åpner allerede kl 07 og har åpent til 23 fra mandag til fredag. Lørdagene fra 09 til 18.
I dette bygget vil også vår andre samarbeidspartner MX-sport åpne stor sportsbutikk.
Støtt våre samarbeidspartnere. De støtter SiljanFotball.

Etiketter:

Informasjon om bestilte varer

Mange etterlyser nå informasjon om hva som skjer med varene vi har bestilt. Vi i styret gjør også det, og har gjort mange etterlysninger til MX-sport og til Adidas.

Vi mente og mener fortsatt at vi har forhandlet frem en god avtale for klubben og klubbens medlemmer. I forbindelse med tidspunktet for handlekvelden var vi klar over at det ville bli litt lengre leveringstid enn normalt, men vi har likevel purret nesten daglig de siste 2 ukene. Det er nå en måned siden handlekvelden, derfor er det naturlig at vi alle er utålmodige.

I dag har vi hatt møte med adidas og MX-sport for å finne ut hva som har skjedd og status. De har i dag fått sporet opp at en dags bestilling fra adidas Norge som er gjort til lageret i Tyskland har forsvunnet. Ordrene er sendt, pakking i Tyskland har skjedd og varene er registrert på trailer. Deretter slutter alle spor. Dette gjelder bestilling på varer for flere hundre tusen. Varene har blitt pakket på nytt i dag, og er på bil som drar til Norge i morgen (torsdag) tidlig. Vi skal etter beste evne forsøke å holde dere orientert.

MX-sport er helt uskyldig i denne forsinkelsen, det er en systemfeil hos adidas som de beklager veldig sterkt. For å bøte på de ulempene vi har hatt gir adidas en fotball til hvert bestillingsskjema, -der mener vi de har gitt et svært positivt bidrag til alle som bestilte varer på handlekvelden. Bilde av denne legges ut i morgen.

MX-Sport Myren (sport, zoo, hest og verksted) åpner en enorm sportsbutikk 20. september. Der vil vi i Siljan få rabatterte priser på stort utvalg og spesial avd på løp, fotball, fisk etc.
Siljan medlemmer vil da få fast rabatt på zoo og hest og utvalget vil bli bra.

Klubbdressene har vært endel av noen bestillinger, og vi i styret har forsøkt å få sponsorer til disse. Det har gitt stor interesse trenden rundt Siljan Fotball synes å være positiv. Vi i styret har hatt endel arbeid med dette og selve avtalen med Adidas og MX-sport, og vi håper og tror dette vil komme oss alle til gode.


Medlemskort med påtrykt rabattavtale kommer så snart de er på lager.


Johannes

Etiketter:

13 mai 2007

Bloggere invitert


Det er sendt ut invitasjon til å delta i SiljanFotball sin blogg til lagledere og trenere. Mulig noen er glemt i farten. Gi meg da beskjed hvis du vil ha denne muligheten.
Dette er selvsagt frivillig men meget ønskelig fra webredaktør sin side. Og mange andre lesere.
Dere som ønsker delta følger instruksjoner i mailen dere har fått bra Google. Det er meget enkelt.
Dere vil da få mulighet til legge ut bilder og tekst selv så mye dere ønsker. Brukergrensesnittet er det dere ser på bildet. Det er etterhvert meget enkelt. Kan du bruke et skriveprogram på pc så er dette bare barnemat.
DU KAN IKKE ØDLEGGE ELLER SLETTE NOE. Den muligheten er det bare webredaktør som har.
Artikler på mail mottas selvsagt hvis dere synes dette blir litt "skummelt"

Etiketter:

12 mai 2007

Nytt, gøy og spennende. SPK


Siljan Painball Klubb (SPK) åpnet i dag sin nye flotte bane i Siljan skisenter. Bygget på dugnad av adrenalinhungrig ungdom.
Både gutter og et par jenter. Den en var Miriam H.
For painball gir et skikkelig kick. Du er hele tiden "litt redd" for å bli truffet. Det er litt vondt og derfor blir spenninga intens.

Mange ansikter fra fotballfamilien var også i aksjon med de noe mindre ballene fyllt med maling. Som forsvinner etterhvert.

Dette anbefales for Siljans fotballag. Jogg ned til skisenteret og avslutt treninga med en liten krig. Utrolig moro. Ta kontakt med SPK.

Hovedbildet viser Daniel M som har sneket seg rundt på kanten og har Mats F.E midt i siktet.

Her er noen flere bilder tatt av "krigsreporter" EE

Etiketter: ,

10 mai 2007

En forbedring av

websiden vår er utført. Jeg nevnte etiketter tidligere. De mest aktuelle etikettene ligger nå i menyen på høyre side. Der vil du finne allt som er skrevet om ditt lag. Jenter og gutter er samlet i samme årgang. Ellers blir det lett for mange etiketten og jeg mister oversikten.

Dette nettstedet har blitt meget stort (750mb) og vi har snart 600 forskjellige poster. Pluss noen tusen i gjesteboka.
Flere og flere bidrar også med tekst og bilder. Noen har også fått tilgang til å mailpublisere selv. Den muligheten kan alle dere som ønsker det få. Da kan du ved å sende en mail publisere rett på nettsiden.

Mitt ønske fremover er at denne bloggen lever av input fra alle lagene. Uavhengig av min innblanding. Og det tror jeg den vil gjøre. I løpet av et års tid.
Ellers blir det etterhvert slik:

Etiketter:

Litt om diverse

Innlevering av lagbilder, spillerlister, betaling av lisens for seniorlaget og betjening av kiosken har gått stort sett veldig greit i år. Ingen store glipper.
Vi har slitt noe med spillerregistreringen på nett fordi denne nettsiden er full av "bugs". Det endte med at Heidi sendte alle spillerlistene til kretsen og fikk dem til å gjøre dette for oss.

Trollmyra er underveis. Den blir litt bedre dag for dag.
Det er fremmet forslag til SiljanIL om å sette opp noen flaggstenger på området. Å lage et flagg med SIL logo påtrykt og selvsagt en vimpel i rødt hvitt og blått.

Fagerlund er treningsbane og ser ut til å bli meget bra også i år.

Grusbanen er under utvidelse og er klar til høstferien.

Styret setter pris på tilbakemeldinger fra spiller og foresatte hvis det er ting som ikke er bra nok. Så kan vi prøve gjøre noe med det.
Vi har til nå ikke hatt en eneste sak ,bortsett fra et par enkle om pengestøtte, fra medlemmene/lagene til behandling på styremøtene.
Vi kan jo ikke bare spise pizza på disse møtene.

Fortsatt god fotballsesong.
Even

Etiketter:

09 mai 2007

Nesten 100 jenter og 145 gutter

Vi har i 2007 hele 98 jentespillere.
Fra 8 til xx på 35. Som jeg da selvsagt ikke nevner navnet på he he. På guttesiden har vi 145 spillere. Fra 7 til nesten 60 år som er eldste betalende medlem. Skulle vært moro å samlet alle under årets Siljancup og tatt noen bilder.

Etiketter:

08 mai 2007

Trollmyra kafe, flagg, dresser og drakter

Status:
Det er bestilt og er underveis. Allt dette kommer direkte fra Adidas. Det finnes ikke på lager hos MX-sport. Derfor tar det litt lenger tid enn ønskelig. Vi ble av Adidas/MX-sport oppfordret til å gjør våre hovedinnkjøp på vinteren.
Det rakk vi ikke i år da avtalen ble undertegnet først sent i april.

Helt enig i at det ser stygt ut med dagens "cornerflagg" men som sagt, det er nye flotte flagg underveis. Mulig at vi også får parasoller til benkene ved kiosken som vi snart skal oppgradere til Trollmyra kafe og søke om uteservering 17. mai.

Etiketter: ,

02 mai 2007

Om registrering av spillere

SiljanFotball har en stor jobb å gjøre med registreringen av alle spillere. Disse er tidligere registrert hos organisasjonssekretær. Dette er ikke godt nok lenger.
Alle fra og med det året du fyller 12 år skal inn i idrettens databaser. Når SiljanFotball har registrert deg skal du få tilsendt en e-post fra Norges Fotballforbund. Denne gir deg tilgang til din personlige side på internett hvor du kan gå inn å velge forsikringer samt gjøre andre justeringer. Har ikke sjekka allt ennå.
Du må derfor sende Heidi V din e-postadresse hvis dette skal virke. Denne må Heidi reistrere på nett.
Disse opplysningene er særlig aktuelle for dere som spiller på seniorlagene. Dere andre kan kan vente med dette.

OBS!! Ingen grunn til panikk. 90% av alle a spillerne er registret med betalt lisens. Spill kamper uten bekymring. Som om dere noen gang her bekymra dere om dette.........

Etiketter: ,

29 april 2007

21 av 21 lag og 241 spillere registrert

Og det er ennå et par dager igjen. Hvem som allerede har levert ser du her:

Etiketter:

26 april 2007

Følgende lag har

levert spillerlistene:
Oldboys, A-laget, Damelaget, J19, G19, G16,J16, G14, J14, J12, G12, J11, G11, G10, GogJ9, GogJ 8 og G7. Aller siste frist er 1.mai. Lag som ikke har levert listene er ikke forsikret og er da ikke spilleberettiget i kamp eller trening.
Lagene som dropper å levere blir trukket fra serien.

Etiketter:

25 april 2007

Klubbkolleksjon for SiljanFotball

Produktene du ser på disse sidene er valgt ut av SiljanFotball i samarbeid med Adidas og MX-Sport. Dette er nå vår offisielle klubbkolleksjon.

SiljanFotball ønsker at alle lag fra de aller minste til seniorlagene fremstår som en enhet når vi er på kamper og cuper. Gamle drakter godtas selvsagt men allt som kjøpes fra denne dag skal være i samsvar med vår klubbkolleksjon.

Side 1 Side 2 Side 3 Side 4 Side 5

Etiketter:

15 april 2007

Det går bratt oppover


Utrolig hvor mange lesere vi har her på www.siljanfotball.no. Se nøye på bildet.
12. april hadde vi 2885 sidevisninger. Må jo snart ha nådd nådd toppen nå....

Etiketter:

14 april 2007

Synd at det er slik

En klubb i distriktet har nylig investert mange millioner i kunstgressbaner. Både 7er og 11er. Les her hva de sliter med. Det er synd at det er slik.
Når man ser all søpla som også kastes på Trollmyra og Fagerlund så er det kanskje greit at vi har naturgress og grus.
Denne klubben sliter med innlevering av spillerlistene. Glem all verdens purringer. Den mest effektive løsningen er den Siljan praktiserer. Trekk lagene som ikke gidder levere listene. Eneste enkelte skjønner.

Etiketter:

05 april 2007

16 par fotballsko


var status da mor, rastløs etter et par fridager, tok en razzia i et par skap i gangen.

Jeg hadde lenge hørt antydninger om at vi hadde mange fotballsko, men at det var så mange trodde jeg faktisk ikke. Og ingen kunne kastes!

For det er sko med skru, uten skru, grus og hallsko. Og hvis da hele familien på 4 spiller fotball kan dette bli resultatet.

Men som du kanskje skjønner av bildet var det nå slutt på fylle skapet med fotballsko.

De skulle ut. Ut i uthuset. Eller hvor som helst bare ikke tilbake i skapet.

Siden mor en gang har sett mus i uthuset får jeg være sjef der. Og der samler jeg de hobbytingene som er for dyre eller store til at jeg tør ta dem inn i huset. Og siden hele familien står snowboard på vinteren har vi en bra samling brett. Etter hvert også knekte brett, brett med ødelagte kanter osv.

Tør ikke røpe antallet brett men alle hobbyer koster og jeg hadde nok brett til at jeg kunne bruke 2 av brettene til hyller for fotballskoene.

Prisen på disse hyllene blir kr xxxx for 3 meter men kjekk måte å samlagre 2 hobbyer som har tatt litt overhånd. Men hyllene kan jo brukes i skibakken til vinteren.

Og som sagt alle hobbyer koster.....

Etiketter:

29 mars 2007

2103 sidevisninger mandag


SiljanFotball hadde mandag 26 mars 2103 sidevisninger!! Det er ny dagsrekord. Og det er uten alle besøk i gjesteboka, bildevisninger og våre sponsorlinker. Disse telles ikke.
Mars vil også sette klar rekord hva visninger pr måned gjelder. Se bildet.

Jeg har et ønske hva gjelder www.siljanfotball.no fremover: Flere som bidrar med lesestoff. Ikke bare som kommentatorer men som skriver sine egne artikler som jeg og andre kan være uenige i....
Har sett ut fra bla gjesteboka at flere er glade i å skrive.

Så sett i gang og skriv. Send det til post@siljanfotball.no og jeg skal legge det på nett.

Etiketter:

23 mars 2007

DataNorge støtter SiljanFotball


SiljanFotball har vært så heldige å få med DataNorge som sponsor. Vi takker for tilliten. DataNorge har en meget bra nettbutikk. Den ser du her:
Alle våre sponsorer vil få link til sin eventuelle hjemmeside slik DataNorge har på høyre side.

Etiketter:

20 mars 2007

Annonsere på SiljanFotball?

Nettsiden til SiljanFotball er blant de største om ikke den største i Siljan. Den hadde sist uke et snitt på 750 sidevisninger om dagen. Den blir lest daglig av veldig mange fra Siljan.
SiljanFotball har nå et besøksantall som bør være intressant for enkelte annonsører.
Er du elektriker og ønsker flere oppdrag i Siljan er sjangsen stor for at du vil få det med en link på SiljanFotball. Innimellom trenger man en rørlegger.
Rørleggeren som annonserer på SiljanFotball blir kjent av mange. Skal du flislegge badet? Flisleggeren på SiljanFotball.no blir kjent av mange. Det samme blir også frisøren, taxisjåføren, snekkeren osv.
Det vil kun bli link til EN i de forskjellige bransjer. Vi kommer etterhvert til å gå mer aktivt ut i markedet for å skaffe annonsører.
Tror du at du har nytte av en link på www.siljanfotball.no så send en mail til post@siljanfotball.no.

Etiketter:

16 mars 2007

Stor aktivitet i nykodet gjestebok

Det har blitt stor aktivitet i SiljanFotball sin nye gjestebok. Denne
er kodet fra blankt ark og er unik for SiljanFotball. Ingen har maken.
Utvikleren er Jon Elseth som har brukt et ukjent antall timer i koding
testing og omkoding...
Den er under stadig forbedring men med "det enkle er ofte det beste"
som hovedfokus.

Etiketter:

15 mars 2007

Knut Rønningene bidrar

med kjærkommende penger i ei slunken klubbkasse. Fordi:
Pors Grenland Fotball inngikk profesjonell kontrakt med Knut R pr. 01.01.07.
Knut spilte fotball i Siljan fra han var 12 år til 14 år. (2 år).
Siljan har da rett til kompensasjon for trening og utdanning.
Etter NFF's oppsett har Siljan rett på kr. 20.000 kontant.
SiljanFotball takker og bukker og ønsker Knut lykke til i Pors Grenland.

Etiketter: ,

13 mars 2007

Da passerte vi 100 000 sidevisninger

Det tok 380 dager. Og vi passerte 100 000 sidevisninger!


Tall i paranteser refererer til de 7 dager til 12. mar. 2007 23:59.

Totalt antall vellykkede forespørsler: 317 192 (13 426)
Gjennomsnittlig antall vellykkede forespørsler per dag: 826 (1 917)
Totalt antall vellykkede forespørsler etter sider: 101 128 (5 835)
Gjennomsnittlig antall vellykkede forespørsler etter sider per dag: 263 (833)
Totalt antall mislykkede forespørsler: 23 699 (527)
Totalt antall omdirigerte forespørsler: 851 (21)
Antall forskjellige filer forespurt: 3 606 (1 636)
Antall forskjellige maskiner betjent: 6 798 (486)
Ugyldige logglinjer: 21
Total mengde data overført: 7,49 gigabytes (274,16 megabytes)
Gjennomsnittlig mengde data overført per dag: 19,99 megabytes (39,17 megabytes)

Etiketter:

10 februar 2007

Vant klær for kr 5000 på julekalenderen!


Martine fra Siljan Jenter 11 var heldig og vant 2.premie på julekalenderen som Siljan fotballgruppe solgte før jul. Nå har Martine mottatt Umbro-klær og fotballutstyr for 5000kr. Så, det er noen som vinner?
Her er Martine midt i premien.

Etiketter:

09 februar 2007

Hva man kan forvente eller ikke av et styre

Vi har vært heldige og fått nye dyktige kandidater i år. Det er vanligvis en veldig vanskelig oppgave å finne styremedlemmer. Som det også er å finne folk til alle andre verv i SiljanFotball. Nesten ingen har tid.
Paradoksalt nok er det flere trenere som bruker flere kvelder hver uke på fotballen som har tid til eller i hvertfall tar seg tid til å bli med i styret 2007.

Hva kan man forvente at disse nye medlemmene og det sittende styret skal gjøre?
Styret skal holde orden på økonomien. Det er viktig. Så må man melde opp lagene vi har fått beskjed om. Og vi må behandle eventuelle saker som sendes styret. Betale regninger osv. Mange små ting.

Hva man ikke skal forvente.
Styret skal ikke jobbe dugnadene alene. Hvis ingen gidder å hjelpe til når dugnadsansvarlig spør om hjelp blir det ikke utført noen dugnad. Da blir det som nå lite penger i kassa.
Det har vært et problem flere sesonger at folk blir sure og irriterte når man må bidra med å selge for eksempel isboksene. Og det er et kjempeproblem å få inn pengene. Se bare på de julekalendrene som er levert ut. Alle visste at Terje skulle ha pengene. Ikke mange løfter en finger for at han skal få dem inn.
Se de nye buene på Trollmyra. Ingen som har tid til å gi dem maling.
Se den gamle saltbua. Ligger som en plankehaug ved kiosken. Murene står fremdeles. Nesten 1 år etterpå. A-laget fikk godt betalt for den jobben.
Styret kan og skal ikke gjøre all denne jobben alene. Gidder ikke medlemmene bidra så vil alt bare forfalle.

Styret har ikke ansvar for at lagene har trenere og lagledere. Styret vil ved henvendelse fra lag selvsagt være behjelpelige, men vi kan ikke annet enn å spørre i foreldregruppa. Vil ingen så har man ikke noe lag. Styret kan selvsagt ikke pålegge noen den jobben.

Styret skal sette ting i gang men er helt avhengige av andre svar enn ”nei jeg kan dessverre ikke” hvis tingene skal fungere.

Det jeg har brukt alt for mange ord på å si er at HELE SiljanFotball sammen må bidra hvis vi skal få tingene til å fungere.

Etiketter: , ,

06 februar 2007

Storhamar ishockey

Ja du leste rett. Nettopp tilbrakt noen dager sammen med Storhamar ishockey G15 sin trener.
Vi snakket en del om klubbdrift. Dette kan også brukes i fotballsammenheng. Han fortalte følgende som var viktig i klubben.

Trenerkoordinator.
Klubben har en trenerkoordinator. Denne kommer stadig innom de yngre lagenes treninger.
Og han sier direkte til trener at ”dette er ikke en smart måte å trene på”
Og han instruerer deretter trenerne på de aktuelle lagene individuelt slik at de lærer mest mulig, og igjen kan lære dette videre til ungene.
Trenerne på de aldersbestemte lagene er meget glade for denne oppfølgingen.

Når det gjelder G15 så trente disse 4 ganger i uka pluss kamp. Det måtte til.

Når det gjaldt økonomi så vil også storhamermerke det når automatpengene forsvinner.
De kommer til å be kommunen om hjelp til drifting av anleggene. Som kanskje vi også må gjøre i 2007?
Når det gjaldt treningsavgift så betaler de fra 7 år kroner 3000 tre tusen i treningsavgift. Tre ganger så mye som oss...

Etiketter: ,

04 februar 2007

Fotballsko selges


Da det ikke ble så mange klasser under Streetfotballen som først antatt, har vi noen premier til salgs:)
Det er et par Umbro Owen str 41 faste knotter og et par Adidas TRXTF str 43 grus/kunstgress.

Skoene selges høystbydende over kr 100 pr par.

Intresserte kan maile til SiljanFotball. "Budrunden" stoppes førstkommende fredag.

Etiketter: ,

01 februar 2007

SiljanFotball under www.startsiden.no

SiljanFotball er lagt til som peker hos abc startsiden.no. Norges største nettsted.
Ikke at det har så stor betydning men litt gøy at vi tilfredstiller kravene til å bli tatt opp der.

Etiketter:

31 januar 2007

13000 sidevisninger i januar

Vi kommer til å passere 13 000 sidevisninger på www.siljanfotball.no i januar. Totalt 75 000 på 11 måneder.
Denne økningen i januar skyldes særlig Streetfotballen.
Travleste uke pr nå var uka etter Streetfotballen og mandag 22 januar hadde vi 1049 sidevisninger!
Og som nevnt før. Det er stor spredning av brukere. Totalt har det vært 5960 forskjellige maskiner. Siste uke 702 forskjellige.

Etiketter:

27 januar 2007

Forum for all idrett i Siljan

Forum for idretten i Siljan

Har av mangel på noe bedre å finne på opprettet et ”Forum” på Siljanfotball.no. Dette er felles for all idrett i Siljan.
Her kan hvem som helst legge til forskjellige temaer. Dere kan også legge til bilder.
Det hadde jo vært moro om det etterhvert ble endel medlemmer her som viser at det er både folk og meninger i SiljanIL.
Dere velger sjøl hvordan forumet skal bli.

Time will show. Dere har i alle fall muligheten:)

Etiketter:

24 januar 2007

SiljanFotball har mange anlegg pr spiller

Jeg har fundert en del på hvordan SiljanFotball skal klare å drive uten underskudd uten automaten. Det skal bli meget vanskelig.
Vi har flere baner pr spiller enn noen annen klubb. De tør jeg påstå etter å ha sjekka litt rundt.
Derfor blir det en utfordring fremover.
Hvordan skal vi drive? Skal vi søke kommunen om hjelp til vedlikeholdet av en av banene? Jeg bare spør.
Dette blir ikke enkelt uten verken dugnadsjobbing eller automatinntekter

Etiketter: ,

02 januar 2007

Statistikk 2006 for www.siljanfotball.no


Websiden har hatt masse besøk siden starten i februar. Jeg tippet det ville ta et års tid før folk ble klar over websiden, men det har gått en del raskere.

De aller fleste med tilknytning til fotballen i Siljan vet i dag om websiden og bruker den jevnlig til å finne informasjon. Vi hadde mer enn 10 000 sidevisninger både i november og desember.
Litt diskusjon rundt saker og ting spesielt a-laget drar mange lesere fra andre klubber i distriktet.

En ting SiljanFotballs ”webredaktør” ønsker for 2007 er at dere sender litt mer stoff. Moro å lese fra diverse aktivitet i Siljanfotballen.
Husk, SiljanFotball.no er ikke ment å være gjennomsyret av bare webredaktør sine meningerJ

Etiketter:

28 desember 2006

Keeperen. Lagets viktigste spiller


Hvem er lagets viktigste spiller? Etter min mening keeperen. Uten sammenligning. Jeg har sett så mange kamper bli avgjort etter såkalte "keepertabber". Eller motsatt. At keeperen redder ting du ikke forventer.

Hvorfor er det så vanskelig å finne spillere som ønsker å stå i mål?
En av grunnene er kanskje ansvaret. Keeper får jo ofte skylda for målene sjøl om motstander burde vært stoppet lenge før det ble en avslutning.
En annen ting er treningene. Nesten alle ønsker å gjøre det samme som resten av laget på trening. Få ønsker å bli tatt til side for keepertrening. Dette føles som å bli satt litt utenfor laget. Spesielt hos jentene.
Enda en side av saken er at keepere ikke får den fysiske treningen som utespillere hvis treneren bare lar dem stå i mål. Ungdom trener også for å holde seg i god form og vil løpe sammen med resten av laget.

Hvordan kan vi løse dette? Egene treninger for keepere. I tillegg til lagets. Siljans intresserte keepere samles en gang i uka under kyndig veiledning for kun å trene keeperteknikk. Passer kanskje best i vinterhalvåret. Inne i hallen.

Da tror jeg vi i løpet av en vinter ville sett store forbedringer og fått opp statusen på denne laget viktigste plass.
For det er det det er : Laget viktigste plass.

Keepertrener ønskes:)

Etiketter: