27 mai 2009

Mange støtter, men stort tap....


"Grasrotandelen" er nå godt igang og mange støtter opp om idrettslaget. Tapet av inntekter er allikevel stort for Siljan og andre idrettslag etter at automatpengene forsvant. SiljanIL har 75 givere, noe som er veldig bra. Disse 75 tipperne har tilført klubbkassa kr 8705 fra 1. mars.
Det betyr cirka kr 3000 pr måned til SiljanIL fra "Grasrotandelen" Til sammenligning så hadde klubben over 40 000 kr i måneden fra glansdagene til klubbens spilleautomat.

Hva de forskjellig lagene i Siljan mottar kan du se her:

Etiketter: ,

27 november 2008

Grasrotandelen. Siljan IL anmoder alle tippere:

Bare legger ut det Øystein korrekt skriver :Alle som registrer sitt spillekort på Norsk Tipping med aner og hjerte i Siljan IL gir sine 5 % nettopp dit .
Alt spill fra 1.109 tilbakeføres selv om ordningen ikke trer i kraft før mars .Ett eksempel:
Hvis 500 stk registrer Siljan som sitt "grasrotlag" og la oss si de spiller for en hundrings i snitt i uka ( Lotto, Viking, Tipping, Odds osv) samt spiller 52 uker i året blir det 2,6 mill i omsetning . 5 prosent av det gir 130 000 i klingende mynt inn på kontoen.

Johan Smit fra hovedlaget tar opp saken med Siljans eneste tippekommisjonær.

Etiketter: ,

10 februar 2008

En skyhøy kostnad som må reduseres

SiljanFotball har skyhøye kostnader til vintertreningen. Grusbanen koster kr 70 000 pluss og leie av Siljanhallen kommer opp i mer enn kr 30 000. Dette er bare å glemme neste sesong! Uten automatinntektene må vi se på kostnadene. Vi har tapt kr 400 000 i inntekter etter automatinntektene ble omdirigert.

Jeg vil foreslå for styret i SiljanFotball at vi slutter å leie Siljanhallen fra høsten 2008. Fordi vi har ikke råd. Og det er heller ikke nødvendig da det er masse ledig på grusbanen. Vi kan ikke både holde grusbanen åpen og samtidig leie hallen for så mange penger. Det er et faktum.

Mitt forslag til styret vil bli at de lag som ønsker trene inne sjøl må bære ekstrakostnaden ved dette. Slikt er helt vanlig i mange klubber. Hvis ikke kan de bruke grusbanen. Som vil bli bedre neste sesong.

Etiketter: , , ,

20 mai 2007

Bør bli overskudd i 2007...

Inntektsbudsjettet snart nådd. Og det er før treningsavgiftene har begynnt å komme inn. 30. april er inntektene kroner 325 729. Budsjettert totalt i år er kr 350 000. Fordi vi bevisst ikke har tatt med automatinntektene i budsjett.

70 000 er tippemidler og nesten alle andre inntekter er fra automaten. Automatinntektene forsvinner fra og med 1. juli 2007.

Det mest positive er at vi klarer å holde utgiftene nede. Vi har brukt kr 125 434 av budsjettet på kr 300 000. Det er vesentlig mindre enn i 2006.

Vanskelig å spå hva overskuddet 2007 vil bli, men det bør bli minst det vi får inn i automatinnteker. Hittil i år har vi fått kr 230 000. Anslag er 260 000 før automaten fjernes.
Overskuddet bør bli 260 000 hvis det blir automatsluttsummen. 30. april er overskuddet kr 200 295.

Neste år uten automatinnteker og tippemidler vil det bli et større underskudd på denne tiden. Tipper rundt kr 100 000. Det er i og for seg ikke noe problem så lenge man vet at inntektene kommer.
SiljanFotball må også fremover være harde med budsjettstyringen.

Etiketter: , ,

08 mai 2007

Hva er etiketter

eller labels som det også heter, spesielt hos dere som har engelsk pirat windows. Må ikke forveksles med etikette som er noe helt annet og en ting jeg ikke har noe særlig greie på.

Etiketter/labels på www.siljanfotball.no er det lille stikkordet du ofte ser i bunnen av en artikkel. Vi har endel forskjellige som siljancupen , grusbanen , styremøte osv.
Jeg har fra i år startet å merke de forskjellige årskullene. Ta feks 90argangen. Meningen er en etikett for hvert årskull. Fordi det da vil bli lettere å finne allt om ditt lag. Klikker du på din årgang skal du finne allt som er lagt inn om dette laget. Klikker du på styremøte skal du finne alle styremøtene det er lagt ut på denne siden.

Ordnet etter dato. Så slipper du lete gjennom hele arkivet. Kjekt.

Etiketter: , , , , , ,

14 mars 2007

Da var automatinntektenes tid forbi

Da var det definitivt slutt på spilleautomatene.
Enkelte har jo hatt trua lenge.
Les dette:

Etiketter:

03 mars 2007

Hva skjer og hvorfor?

Kjære leser
Et større oppslag i TA i dag fokuserer på elendigheten i SiljanFotball. Ikke a-lag, ikke premier til de yngste og en økning av treningsavgiften på kr 250 for alle spillere.
Jeg skal begrunne premier og avgiftsøkning. A-laget er gjennomdiskutert tidligere.

Det er EN grunn til at allt blir dyrere: Bortfallet av automatinntekter fra 1. juli 2007

SiljanFotball har gjort seg avhengige av denne inntekten. Den har foret SiljanFotball med 1,3 millioner fra 2003.
Av totale inntekter på kr 759 998 i 2006 kommer hele kr 419 331 fra automaten! Trekk fra automatpengene og vi hadde kr 340 667 kr i inntekt.

Våre utgifter var kr 626 619. Se hva som skjer hvis man tar SiljanFotball sine inntekter uten automaten, kr 340 667 og trekker fra utgiftene på 626 619. Da står det hvis du gjorde riktig et minustegn (-) foran tallet 285 952.
Med minustegnet først er ikke tallet mye verdt. Vi i styret måtte derfor ta noen stygge grep i budsjettet 2007. Vi skar ned over allt vi trodde det var mulig å hente noe som helst. Alle monner drar.
Vi tok fra alle lagene all støtte til cup og avslutning. Det var leit men nødvendig.
Når vi så hadde skjært budsjettet inn til beinet må vi se på inntektene.
En økning på kr 250 er bare en del av dette. Styret har flere arrangementer som er ment gjennomført i 2007 uten at de er tatt med i budsjettet. Dette fordi tingene ikke er 100% avklart. Det vil da være uansvarlig å lage et budsjett basert på ønsketenkning.

Kjedelig lesning, masse tallprat, men SiljanFotball er i 2007 nede for telling økonomisk. Et av styrets hovedmål i år blir å finne nye varige inntektsmuligheter for SiljanFotball.
Vi har konkrete planer og starter med dette på vårt første styremøte i mars.

Even Elseth

Etiketter: , , ,

17 februar 2007

For straks et år siden


22. februar 2006 ble Siljanfotball.no lagt på nett. Sidene gjør det enklere for medlemmene å følge med på hva som skjer i siljanfotballen. Alle saker behandlet i 2006 er publisert her. Det har ikke vært nødvendig å "sensurere" noe som helst. Og det er bra.

For husfreden sin skyld så kunne jeg selvsagt latt vær å skrive enkelte innlegg. Men det har vært nødvendig.
A-laget har fått endel fokus, men det er også der det har vært mest penger å spare.
Siljanfotballen må stramme masse inn på pengebruken fremover. Og medlemmene må vite hvorfor vi må spare og hva vi ønsker å prioritere videre.

I løpet av dette året har vi hatt 92 000 sidevisninger(en sidevisning er når du åpner www.siljanfotball.no.) Totalt antall filer vist er 290 000 (mange ser på bilder) 6300 forskjellige maskiner er betjent. 420 artikler er postet.

Det har også blitt tatt endel bilder dette året. Se Fagerlund 22. februar. Se snømengdene den gangen.

For Siljanfotbal.no sitt andre år er ønsket flere bidrag fra medlemmene. Ta et bilde av laget ditt på trening eller kamp. Skriv noen ord og send det til post@siljanfotball.no

Etiketter: , , , ,

24 januar 2007

SiljanFotball har mange anlegg pr spiller

Jeg har fundert en del på hvordan SiljanFotball skal klare å drive uten underskudd uten automaten. Det skal bli meget vanskelig.
Vi har flere baner pr spiller enn noen annen klubb. De tør jeg påstå etter å ha sjekka litt rundt.
Derfor blir det en utfordring fremover.
Hvordan skal vi drive? Skal vi søke kommunen om hjelp til vedlikeholdet av en av banene? Jeg bare spør.
Dette blir ikke enkelt uten verken dugnadsjobbing eller automatinntekter

Etiketter: ,

06 desember 2006

51 726 kroner


51 726 kroner er inntektene fra automaten siste måned. Helt vannvittig hvordan denne automaten soper inn penger.

Ved å lese måned statistikken kunne jeg se at juli også var kjempehøy. Da spiller enkelte bort feriepengene.

SiljanFotball sin automat er distriktets mest ”lønnsomme”.

Herrene til høyre er fra Las Vegas, og har ikke bidratt til SiljanFotball:)

Historikk20062.jpg

Etiketter:

08 november 2006

Velkommen med forslag

Vi mister ca kr 250000 neste år. Automatinntektene. Disse skulle vi aldri gjort oss avhengige av, men det har vi gjort. Det blir derfor merkbare kutt i endel poster neste sesong.

Hvilke poster ønsker medlemmene vi skal kutte? Mitt forlag er blant annet kr 0 i støtte til alle lag. SiljanFotball betaler lagspåmelding og dommerutgifter til og med juniorlagene. Seniorlagene både damer og herrer koster allt selv. Da sparer vi rundt 100000. Da er det bare kr kr 150000 igjen.

Skaff større inntekter tenker mange. Javel. Hvem skal jobbe dugnadene? Ingen gidder, og da må man betale det det koster. Det står i loven det.

Dere medlemmer må veldig gjerne fortelle oss som skal lage budsjettet på kanskje bare kr 250000. Hvem og hva vi skal prioritere.

Etiketter: , ,

19 oktober 2006

Forandringer kommer neste sesong

Om neste sesong

Sesongen er over og det er kanskje ikke så mange som tenker fotball i disse dager. Men det er tid for å tenke litt på 2007 sesongen.
Hva skal det satses på i SiljanFotballen?
Etter å ha sett våre inntekter og utgifter dette året er i hvertfall ikke jeg i tvil om at det må bli drastiske forandringer i 2007.
Vi har jo nesten ingen inntekter av betydning når automaten forsvinner.
Det er ikke lett å skaffe sponsorer av større summer. Mener noen det er enkelt så er de sterkt ønsket i Fotballgruppa.

Hva er drastiske forandringer? For eksempel så får ingen lag noen støtte til avslutninger, cuper osv. Lagene må finansiere allt utenom påmelding og dommerutgifter.
SiljanFotball tar seg av anleggene som 1.prioritet.

Jeg har tidligere laget et budsjettforslag. Sjøl dette er for høyt. Det må ned ennå noen tusen. Blir det ikke vedtatt en kursendring neste årsmøte er det ledig plass i styret. Og det er sikker noen glade for he he. Jeg sitter ikke lenger og ser vi bruker masse penger jeg mener vi ikke har dekning for.
Har noen forslag til drift av fotballen i Siljan fremover så tas dette imot med stor innteresse. http://www.siljanfotball.no/ har over 200 lesere hver dag og mange av dem har jo sterke meninger.
Kom med konstruktive forslag til styret eller smil når du neste år ikke får ei krone.


PS. Dette innlegget er skrevet av Even E privat og ikke på vegne av styret.

Etiketter: , ,

16 oktober 2006

Fotballregnskapet pr 1 september 2006


Her er regnskapet for fotballen pr 1. september 2006.
Se hvordan regnskapet vil være hvis man tar bort 206000 automatkroner!! Vi driver med stort driftsunderskudd.
Det kommer heldigvis inn noen tippemidler og tilskudd fra Siljan IL.

Budsjettet til SiljanFotball neste år blir nødvendigvis mye lavere.

For 1. juli 2007 forsvinner automatinntektene


Se regnskapet her:
Regnskapfotballen01092006.htm

Etiketter: , ,

04 oktober 2006

Banene på Nordagutu


Lørdagen var G13 på Nordagutu og spilte mot Kjapp. Vi hadde hørt at der var en fin gressbane.

Fremme ved Nordagutu tok vi til høyre under jernbanesporet og deretter oppover noen hundre meter. Helt oppe på toppen der jeg aldri hadde trodd nokon kunne bu, åpenbarte det seg et nærmiljøanlegg som var helt fantastisk.
Der var en ny skole, ny ballbinge, 2 strøkne gressbaner og jammen holdt de på å legge kunstgress på den tredje banen. Allt sammen innenfor en omkrets av 500 meter.

Rett etter kampen var spilt var det 4 pensjonister utpå og tråkket sårene i gressmatta. Imponerende.

Hemmligheten bak finansieringen var ganske enkelt stram økonomistyring over mange år sammen med store automatinntekter.

Men vi ligger jo bra med anlegg vi i Siljan også. Binge har det jo også blitt.

Etiketter: , , , ,

13 september 2006

Innside info og styrereferat.

Som de fleste allerede vet så har SiljanFotball en spilleautomat. Den gir oss ikke rent lite penger.
Jeg kjenner en som jobber i bransjen, og han kunne fortelle at Siljans automat er blant de aller mest lønnsomme i distriktet. Plassen den står på omsatte for flest kroner i august.
Etter forbudet mot sedler er tallene stigende for automater plassert slik som SiljanFotball sin automat. Fordi der går det an å veksle.... Står visstnok kø der føre åpningstid hver morgen.

For andre automater stuper inntektene.

La oss spare eller investere disse kronene best mulig. For 1 juli 2007 er det slutt på disse inntektene.

Og her er referatet fra styremøtet 11.09. 2006 :
Referatstyremote11september.doc

Etiketter: , ,

19 august 2006

Automatstopp fra 1. juli 2007 !!!!


Dette er sakset fra VG i dag:

Neste sommer, fra 1. juli 2007, er Norge automatfritt. Det har kulturminister Trond Giske bestemt.

Over 15000 spilleautomater vil bli fjernet, i alle fall for et halvt år - kanskje for bestandig. Beslutningen kommer etter lengre tid med press mot Giske om å fjerne automatene.

- Det er full stopp, alle automattillatelser utgår, og ingen vil bli forlenget, sier kulturminister Giske til VG.

Uavhengig av om EFTA-domstolen tillater automatmonopol til Norsk Tipping eller ikke, har Regjeringen bestemt at dagens automatregime skal avvikles for godt neste år.

Hvis EFTA-domstolen tillater et automatmonopol i regi av Norsk Tipping, vil det ifølge kulturministeren uansett ikke kunne komme i gang før i 2008.Dette vi bety at SiljanFotball mister ca 280000 kroner pr år i inntekter.

Velkommen med forslag til drift av fotballgruppa i 2007. Mitt forslag fra 29 mai 2006 her:

Even

Etiketter:

29 mai 2006

Om SiljanFotball uten automatinntekteneTanker om SiljanFotball uten automatinntekter......

Hvordan bør vi drive når automatinntektene på ca 250000 forsvinner? Hva er inntektene til SiljanFotball bortsett fra automaten og hvor kommer disse fra?

Inntektene kommer hovedsaklig fra alle ungene og ungdommen som spiller fotball i i Siljan i form av innbetalt treningsavgift. Dette er ca kr 150000.

Så kommer tilskuddet fra SiljanIdrettslag på kr 80000.

Så er det noe som kalles samarbeidsavtaler. Bla GS-banken støtter oss med penger. Håper vi får inn 50000 kr her.

Totale inntekter på 280000 kroner. Mer er det ikke.

Hvis vi vil ha større inntekter må man basere dette på DUGNADSINNSATS, og det har man jo øket treningsavgiften for å slippe unna. Uansett så klarer man ikke jobbe inn mer enn 50000 kr i dugnader. Og da jobber man mye dugnad.


La meg derfor ta utgangspunkt i de inntektene vi er ganske sikre på å ha. 280000 kroner. Hvordan skal disse brukes?

Jeg mener SiljanFotball kun må ta disse utgiftene: Dommerutgifter kr 25000,

Idrettsmatriell kr 40000, Påmelding av lag kr 45000, Lønn Fagerlund kr 15000, Lønn Trollmyra kr 15000, Kurs kr 10000, Kjøregodtgjørelse trenere kr 30000, Porto tlf kr 5000, Grusbanen kr 45000, Drift Fagerlund kr 25000, Drift Trollmyra kr 25000. Totalt utgifter på kr 280000. That`s it….

Alle eventuelle automatinntekter settes på bok. Stram budsjettstyring.


Jeg tror dette er virkeligheten om kort tid. Tipper det blir slik allerede fra 2007. Alle lag som ønsker gjøre noe ekstra må betale moroa sjøl. Som i mange andre klubber.

Skal vi satse på et A-lag må dette skilles ut med sin eget budsjett.

Tar jeg feil? Er det andre inntekter ?

Har du andre forslag til hvordan pengene bør brukes eller forslag til inntekter så husk at alle kan publisere på SiljanFotball.no. Send det på mail til post@siljanfotball.no


Even

Etiketter: ,

15 mai 2006

Gedigent underskudd i SiljanFotball

Det går mot et gedigent underskudd i SiljanFotball.
Underskuddet hittil i 2006 er på mer enn 120000 ETTHUNDREOGTYVETUSENKRONER. Til tross for at vi har hatt inntekter fra automaten på hele 80609 kroner.
Fotballgruppa vil ha møter med Hovedstyret for å se hvordan dette kan løses med minst mulig skade.
Regnskapet vil bli lagt frem så alle kan se hva pengene er gått til så snart vi har gått gjennom det med Hovedstyret i SiljanIL.

Etiketter: ,