10 januar 2010

Flott i lysløypa nå


Kuldeperiode er gull verdt og nå er løypa fin. Til orientering er kommunen skikkelig på banen nå i forhold til å få til en mer permanent opplegg. Det blir spennende .

Etiketter: ,

26 desember 2009

Klar med skia i morra?


Bildet som blei tatt i kveld, viser sporet fra Bakkaneriset.
Regner med at det er kjørt opp både til Serklandstjønn og i lysløypa.
Endelig kan vi gå på ski i nærområdet igjen!

God tur!

Etiketter: , ,

07 desember 2009

Skiløyper er klare !!!

En titt på hjemmeside til Fritzøe skoger fortalte meg at det er i dag kjørt opp løype på Grønlivegen.

Litt lite snø i starten, men oppe på Grønlimyra skal det være 40 cm. "En liten fugl " fortalte og et rykte om at det i kveld skal være kjørt opp spor fra Vidda også inn til Årum. Dette er kun på ryktestadiet. Har ikke rukket å sjekke det ut. Regner med andre sjekker ut og kommenterer ?

Etiketter: ,

21 januar 2009

Hjelp til adm løypeprep søkes

"Skigruppa" består av ft kun en" administrativ leder"og et fåtall foreldre som er med sine barn i langrenn og hopp. Det er vanskelig å følge opp løypekjøring og nødvendig vedlikehold/kontakt med diverse løypekjøring. Vi har 20 000 kr fra Siljan kommune til å preppe lysløypa for. Utover dette må vi ta av Skigruppas hardt tiltrengte midler. Det er en avveining ved om vi skal leie inn løypemaskin til Skien kommune. Det har vært gjort før og det er uten tvil et bedre resultat, men mange tusen kr dyrere. Mildvær skaper problemer for traktor og Skjeldalfres og maskin er uten tvil best... men dyrest. Vi er imidlertid innstil på dette, MEN Skien kommune prioriterer sin egen kommunes løyper først. Er det noen som vil presse litt på og følge opp prepareringen og kombinasjon traktor/ maskin så er det bare å melde seg. Ft har Jan Tore sagt seg villig til å forsøker å følge det opp, men også hans tid er meget knapp da det er mange ting som spiller inn.
Vår traktorfører har signalisert at han har problemer med å kjøre ofte nok gr at han og jobber for fullt på dagtid med blant annet brøyting.

Denne klargjøringen fra Skigruppa føler jeg var nødvendig da også vi ser at vi nå sliter med å holde gode nok løyper.
Noen som vil bidra og få det "på skinner" ?

Etiketter: ,

19 januar 2009

Preparering Holtesletta /Tudalskulten i gang

I kveld startet løypekjører med prepping lysløypa. Det er mye snø og det kreves noe mer kjøring og pakking for å fa det fast og jevnt. Dette gr noen begrensninger med Skjeldalfresen. Traktorfører har i tillegg brøytejobb på dagtid.Han jobber imidlertid det han kan.
I dag ble i alle fall Serklandstjernvegen og lysløypa kjørt opp og det vil bli bedre etterhvert.

Det er mye ustabilt vær i vente. Utfordring med mye snø og regn inne i mellom.

Etiketter: ,

06 desember 2008

Mykleløypa kjøres opp lørdag ettermiddag

Etter siste snøfall må løypa kjøres opp. Det er som kjent flere alternativer i området da Skifelles skapet og kjører opp fra Grorud mot Presteseter. Dette har imidlertid ikke vi helt kontroll på i Siljan IL. For å være sikre på skimuligheter søndag og utover uken(meldt stabilt vær) så kjører vi opp Mykleløypa i ettermidag. Vi har velvillig traktorkjører og vi må bruke han når han har tid. Løypekjørere "gror ikke på trær" og vi er avhengige av at de kan dette på sin fritid.

God tur!
Gi oss gjerne en tilbakemelding da det koster noe å holde løypa der opp åpen. Er det kun "oss aktive" som bruker den så må vi vurdere og se det an mer og bruke Grorud og Årum når det der prepareres.

Heldigvis fikk de også i år til en løsning for Skifelles skapet.

Det vil være en skandale om løypene rundt Årum ikke lengre blir kjørt opp.

Etiketter: ,

03 desember 2008

Ny flott dag på Mykle og i morgen er ny flott dag


Nå er det virkelig tiden for å gå på ski. I dag var det minus 5 grader der oppe. Flott "blått føre".
Møtte på et par personer til og flere kom utover dagen. Snøen har satt seg og det er hardt og flott både til skøyting og klassisk.
"jungeltelegrafen " går, men mange har fått det med seg via nett siden. Neste oppkjøring er litt avhengig av været fremover. Nå er det stabilt kaldt og helt topp. I morgen er det langrenntrening med våre faste 13 og 14 åringer fra ca kl 1630 med Sebastian. Bildene som er lagt inn her er fra i dag.
Blid jente.

stemning

Etiketter: ,

02 desember 2008

Fantastisk kveld i løypa på Mykle


I kveld ble det kjørt opp løype fra Mykle og på vestsiden av Myklevannet inn til litt forbi Arkoset. ca 4 km inn dit . Løypekjører var ferdig kl 1800 og da hadde allerede de første gått etter traktoren !
Best blir det om man lar snøen feste seg litt og da undertegnede gikk kl 1900 var det fantastiske forhold for klassisk og skøyting. Et par steder i sporet var man nedi grus, men det var særdeles sjelden. Mer snø som vanlig innover ved avkjøringen til Nedre setretjern. Det er ca 30 cm snø der oppe og lett snødrev . Snø på trærne og rene eventyrstemningen. Nå er det meldt stabilt frem til fredag så skivenner. .....Nå er vi i gang! Bildet er av Kjetil ved krysset til N Setertjern

Etiketter: ,

30 november 2008

Skiløype tirsdag kveld regner vi med.

Vi har fått tak i en "stand inn" til å kjøre opp løype med Skjeldalfresen våres.Vår faste kjører har prolaps. Tirsdag ettermiddag/kveld vil det bli kjørt opp et spor og skøytetrase fra Mykledammen og innover mot Arkoset(ca 4 km innover). For de som ikke er kjent med hvor det er så er dette noen få km etter at man har passert "Grorud sentrum". Da vil man få Arkosvegen på venstre hånd. Her skal det i følge "utskremte skientuasiaster" være mulig å kjøre opp en trase. Dette er en meget snøsikker trase vi bruker mye før jul.

For at snøen skal sette seg etter at maskinen har kjørt er det muligens best forhold om man drøyer lengst mulig den kvelden. Men fra 1900 og utover tror vi det har satt seg.

Etiketter: ,

01 november 2008

Kan vi snart gå på ski ???

Noen telefoner har kommet. Vi velger foreløpig å "ha litt is i magen". Det er ikke veldig sannsynlig at dette blir noe stabilt med snø som blir værende. Det vil koste mer enn det smaker å gå i gang med å kjøre opp traseen ved Mykle nå. Det er og endel jakt trafikk på veien som umiddelbart vil ødelegge det som blir kjørt opp. Det er ca 20 cm snø der oppe. Hadde vi vært 1.12 hadde vi nok "banket i gang". Vi ser det imidlertid an og det er ikke mye som skal til nå fremover før vi setter i gang.
Det er mulig å gå på ski i oppkjørt spor i Svarstad v Borgen skianlegg. De har laget en liten løype på 2 km der oppe. Uvisst hvordan den er. Det er store variasjoner nå i temperaturer noe som gjør at det kan bli litt isete.

Etiketter: , ,

11 oktober 2008

Siljan mest leste nettside?

Det er ikke mange nettsteder i Siljan som kan vise til idrettslagets trafikk. Vi har pr idag 1942 innlegg i bloggen. Vi har brukt diskplass 1,7 giga og det lastes i gjennomsnitt ned mer enn 150 mb daglig fra nettsiden.
En artig ting er at trafikken nå er like stor på vinteren. Mest besøkte måned noengang er mars 2008! Det skyldes i hovedsak at skifolket er flinke med oppdateringer og at folk i Grenland søker etter førerapport og kart over Viddaseter. Og det finnes jo på Siljan IL sin nettside:)

Se hele statistikken her:

Etiketter: , ,

17 mars 2008

Årumstua

Her er en liten videopresentasjon av Årumstua tatt 17. mars 2008. Årumstua ligger cirka 5 kilometer fra parkeringa på Viddaseter. Se kart.
Vanligvis åpent hver helg og hele påskeuka såsant det er skiføre. Her kan du få kjøpt vafler og annet godis som gjør skituren ekstra hyggelig. Men kanskje aller viktigst, her selges også skismøring. Oppdatert 21. mars: Videoreportasje fra varden her og her

Etiketter: ,

16 mars 2008

Anbefales: www.siljanmarka.no


Mange av SiljanIL.no sine lesere er mye ute i diverse aktivitet. Alle er ikke like oppdatert på turmulighetene i Siljan. Derfor vil jeg anbefale en kommunal nettside som heter "Siljanmarka"

Førsteinntrykket er som med kommunens hovedside at den er laget for 10 år siden og ikke oppdatert etterpå, men her ligger det uansett masse nyttig stoff.

Bruk litt tid på denne siden så vil du se at innholdet er bedre enn utseendet. Og innholdet er jo det viktigste...

Etiketter: ,

15 mars 2008

Flott skiføre på Viddaseter, men


pass på i utforkjøringene. Det kan bli noen nydelige dager i løypenettet på Viddaseter i påsken. Undertegnede var en tur rundt Ruggefjell i dag. Det var flott skiføre og masse snø de fleste steder. Vi gikk via Krokvann inn til Årum og videre inn forbi Lyskottjern og til Breiangsåsen. Etter en liten rast der tok vi løypa sørover mot Ruggefjell. 597 moh.

Sørover var det ikke preparert men det ga flotte forhold for å prøve litt skøyting. Etter omtrent 5 km på upreppa løype møtte vi løypemaskinen og fikk ugåtte spor helt til Årumstua. Fantastisk.
Vær imidlertid litt oppmerksom i utforkjøringene. Det er noen plasser hvor smeltevannet har laget noen bare partier. De kan komme veldig brått på og farten i noen av bakkene kan gjøre et møte med plutselig bar bakke til en utfordring.
Bruk Viddaseter i påsken. Det er mer enn nok snø. Husk penger til en vaffel på Årum. De tar IKKE kredittkort he he

Etiketter: ,

09 mars 2008

Interaktivt kart over Viddaseter


Med kartet som står på Viddaseter parkering som mal har jeg laget et interaktivt kart over området. Fører du musepekeren over løypetraseen vil det dukke opp bilder av forskjellige steder. Bildene kan oppdateres med flere og bedre, med disse var de jeg hadde tilgang på.
Se kartet her:

Etiketter: ,

12 februar 2008

Ny Siljansprint til torsdag 14.2.08

Tidspunktet er som vanlig. Grunnen til at det står kl 1730 på plakat ved vegen er at det i år er ny stab og det er masete og dumt om folk kommer for sent til start kl 1800. Nr kan som vanlig hentes i hall fra kl 1645.
49 stk betalte forrige gang og noen flere startet. Det er kun betalende løpere som får premier ved avslutningen.Fint om alle gjør opp for seg. Det var litt vondt å be om penger i ettertid i fjor under premieutdelingen.
Løypene blir kjørt opp sent onsdag kveld slik at det skal være faste gode spor fra bommen på torsdag.
I følge rapporter fra forrige gang var det en hyggelig og fin kveld på ski.

Velkommen til Siljansprinten

Etiketter: , ,

09 februar 2008

UFO eller tjuvslakt på Breiangsåsen?


Vi gikk i dag på flotte skispor fra Viddaseter inn forbi Årum og opp til Breiangsåsen. Planen var å gå ned Ruggefjell og tilbake til Årum og Viddaseter. Oppe på Breiangsåsen så vi noe vi trodde var blod ute på myra. Nyskjerrige gikk vi ut på myra å kikka nærmere på det vi trodde var tjuvslakt. Det var ikke blod og sporene i snøen var merklige. De kom fra oven....
En skiløper mente det var fallskjermhoppere som hadde landet der. Men det var ingen fotspor.

Vi gav opp å finne noen god forklaring, UFO er det ingen av oss som tror på, og ruslet videre mot Ruggefjell. Da plutselig hørte vi forklaringen. Helt rått å se en slik rett over tretoppene.
Turen videre gikk på et skarpt føre noe som gjorde utforkjøringene både morsomme og utfordrende. Et par videoer til fra utforkjøringene fra Breiangsåsen ned mot Årum her og her.

Etiketter: , ,

06 februar 2008

Siljansprint i morgen torsdag


Vi forsøker vår tradisjonelle sprint i morgen. Påmelding som vanlig i hallen fra kl 1645. Start går kl 1800 ved der den nye bommen er på Serklandstjernvegen(ved Bakkaneriset byggefelt).

Bildet som er på denne reportasjen er tatt kl 2100 når løypekjører er innover. Han er ikke kommet ut ennå derfor kun et spor. Jeg sjekket sporet etter å ha kommet hjem fra Botne og Hopptrening. Ser bra ut og det begynte å fryse litt til.

Etiketter: , ,

03 februar 2008

Serklandstjernvegen kjørt opp søndag kveld

Litt vanskelig å vite og foholde seg til Skien kommunes maskin da vi ikke har noen avtale, men kun velvillighet(og den er bra).Da det ikke lyktes å oppnå kontakt i kveld(vil gjerne unngå dobbeltarbeid)så kjører vi fra Siljan sin side opp vegen i kveld med håp om bra forhold i morgen. Det er imidlertid veldig mildt ute !!!

Etiketter: ,

30 januar 2008

Topp forhold i dag onsdag på Serklandstjernvegen men..

i morgen kan det være slutt !! Meldt mye regn og vind. Benytt sjansen i dag onsdag til trening og skitur. Fikk nettopp medling om flotte forhold i løypa. Tror Skien Kommune har tatt turen igjen.

Etiketter: ,

29 januar 2008

Serlandstjerv preparert i dag tirsdag

Fikk melding om at Skien kommunes maskin i dag kjørte opp vegen.Dette da det ikke er mange alternativ i nærområdet og vi har en fin løype beskyttet noe for været. Føret i dag var bra både skøyting og klassisk. Det er ventet noe nedbør i natt men ikke mye. Torsdag derimot er det uvær med regn på gang..... igjen

Etiketter: ,

26 januar 2008

Viddaseter lørdag 26. januar


Kort kjøring fra Siljan er det full vinter. Vi startet turen fra der veien deler seg mot gamle Grønli parkering og Breivann.
Et skipar hadde tape og det andre universalklister pluss noe lilla voks. Litt kjedelig trase opp til Grønli parkering, men den var nypreppa.
Vi gikk så inn til Årum i nydelige løyper og med bra glid. Inne ved Årum var det flere Siljanfolk.
Så slo været plutselig om og det begynnte å snø. I løpet av 30 minutter kom det 5 cm snø. Det gjorde terrenget meget vakkert men gliden i sporet med klister under skiene var heller dårlig.
Bilder her:

Etiketter: ,

23 januar 2008

Flotte forhold på Viddaseter


Vi, Wenche og undertegnede, var i dag en tur på Viddaseter. Forholdene var perfekte. Etter tips fra 2rs1 hadde vi lagt skitape på det ene skiparet. Jeg var litt skeptisk og smørte mine ski på den gamle "gode"måten. Det ble fiolett da det var igjen fra forrige tur. Skitapen var fantastisk bra. Ikke ett glipptak og bra glid.

Full videoskirapport i fire deler
da jeg ikke har lært å redigere ennå.. del1, del2, del3 og sist men ikke minst på hodet del4.

Etiketter: ,

21 januar 2008

Nyt Serkelandsveien i ettermiddag


I dag er det som Rolf skriver nykjørte løyper til Serkelandtjern. Møtte tilfeldigvis Grønhaug fra Skien kommune i full gang med å preppe Serkelandsveien. Han lovet nydelige forhold for både klassisk og skøyting.
Han hadde også vært rundt lysløypa. Denne anbefalte han ikke å gå i. Der var forholdene for dårlige.
Han syntes det burde vært et samarbeide om løypekjøringen. Løypemaskinen hadde god kapasitet til å kjøre både lysløypa og Serkelandsveien når han allikevel var i Siljan for å kjøre opp ned til alpinanlegget.

Etiketter: ,

20 januar 2008

Serklandstjernvegen kjøres opp søndag kveld

Litt usikker på resultatet da det ikke er mye snø. Vi vil likevel forsøke å lage en ok trase med skøyting. Dårlig frem til bommen, men det ser ok ut fra bommen og til "krysset" opp til lysløypa. Ned til Kalddalen kan være litt lite snø kanskje, men i Kaldalen og opp til Serklandstjern skal det være ok. Blir ikke kjørt opp før sent søndag kveld. Dette da det skal være ok og fine forhold mandag ettermiddag.Skal legge inn som kommentar senere i kveld eller i morgen når jeg får direkte rapp fra løypakjører.

Etiketter: ,

14 januar 2008

Løype kjøres ikke opp i dag mandag gr mildvær

Vil ikke bli noe godt resultat og vil ødelegge mer enn godt er. Heller ikke Serklandstjernvegen vil bli kjørt opp dessverre.

Etiketter: ,

13 januar 2008

Lysløypa kjørt opp i dag søndag 13.1 ca kl 1200

Det blir bedre og bedre ettersom man får kjørt til såle og jevnet trase. Etter planen vil det bli kjørt opp på nytt mandag ettermiddag da det nå snør lett. Det vil bli kjørt opp ca kl 1700. Også Serklandstjernvegen vil bli kjørt opp. Som det ses av andre innlegg på nettsiden har jeg selv ikke for tiden tid til å gå "bortoverski" da hoppbakken er min "bopel" ft. Bruk min løyperapport på siden slik at folk får fersk rapport.

Etiketter: ,

12 januar 2008

Vedr løypepreparering til helgen

Det snør som bare det kl 1030 i dag lørdag - Vi har planer om kjøring av løypa på søndag kveld for å få jevnet ut løypa og da skal det bli bra. I dag lørdag er løypekjører forhindret til orientering. Vi skulle selvfølgelig hatt en ansatt, men slik er det ikke. Dugnadsånden er den vil lever på. Derfor er det ikke mulig å ha topp forhold til enhver tid. Håper og regner med forståelse for dette, eller en meget rik "onkel" som kan hjelpe oss. Viljen vår er det ikke noe i veien med.

Etiketter: ,

07 januar 2008

Lysløypa preppet mandag kveld kl 2200

Fikk nettopp SMS fra løypekjører. Traktor i orden igjen.Han har preppet lysløypa og har følgende beskrivelse av dette. .Vanskelig snø å preppe med mye fuktighet og litt "skumaktig" snø.Skisporet ble ikke like bra hele vegen , men det skal være mulig å bruke . Dessverre er det meldt mildt og regn i dagene fremover så det ser litt "skummelt ut" for forholdene fremover, men vi får ikke gjort noe med dette. I alle fall er det kjørt opp i kveld.

Etiketter: ,

06 januar 2008

Mye folk i lysløypa


Kan bare gjenta det 2rs1 sa. Flotte forhold for oss mosjonister, men "proff"- løperne krever nok litt bedre spor. Det var mer enn 20 biler på parkeringen og masse folk.
Og det var mer enn nok snø. Tok som vanlig et par bilder. Blant annet at av denne spreke familien som tok søndagsmiddagen i lysløypa.
Resten av bildene under.
MyeFolk2.jpg
Parkering6jan.jpg
spor6jan.jpg

Etiketter: ,

Stopp på traktor dessverre vedr løypa i dag søndag

Fikk nettopp kl 1450 melding om at det var en lekkasje på en del på traktor og denne må byttes. Det blir dessverre derfor ikke kjørt opp utover kvelden i dag som vi håpet. Regner med at dette er i orden til tirsdag.

Etiketter: ,

Lysløypa kjøres opp på nytt i dag søndag 6.1.08

Løypekjører kjørte en såle i går kveld ca kl 2300 og er i gang igjen i dag ca kl 1430. Det ser brukbart ut forklarer han, men det må kjøres og jevnes noe, men muligheten nå for skitur i lysløypa er tilstede. God tur !

Etiketter: ,

03 januar 2008

Vedr løypepreparering til helgen

De fleste av oss som er interressert i snø følger værmelding med argusøyne. Vi hadde tenkt å kjøre opp løypa på Mykle på fredag kveld eller lørdag morgen. Nå er vi i tenkeboksen da det er meldt mye snø der oppe lørdag og søndag.Pr nå kl 1430 er det kommet 20 cm på Mykle! Det koster endel penger og tid å kjøre opp til Mykle med maskinen vår.

Serklandstjern vegen ved lysløypa er under vurdering. Nøkkel til bom er skaffet og det er mulig denne løypa inn til Serklandstjernvegen blir kjørt opp fredag kveld eller lørdagen. Vi trenger å bygge såle her og mulig vi starter med det da. Det vil da forhåpentligvis være mulig å gå på ski der. Vi kommer tilbake med mer rundt dette på fredagen.

Etiketter: ,

30 desember 2007

Mykleløypa kjøres opp i kveld 30.12.07 !


Det kan ikke sies ofte nok. Beliggenheten til Arkosvegen på sørsiden av Myklevannet er helt spesiell.Det finnes ikke snø i Siljan eller på Grorud eller på Mykle for den saks skyld.Tar man turen bort på vegen/skiløypa vår er isssålen helt inntakt. Man må ca 100 m opp på vegen fra dammen.Da det ikke ble kjørt opp den snøen som kom for en uke siden og den fikk ligge i ro i mildværet er det nå mulig og kjøre med fresen. I dag var noen av oss på ski og turen gikk helt greit til toppen før man kjører ned til Arkoset. Noen partier er det bare is, men langs Seterkollen og i le før været er det godt snølag.Det var is i sporet så skøyting var nok tingen. Dessverre hadde en ATV kjørt midt i vegen uten at man sikkert tenkte over at dette ødela. Vi skal snakke pent med dem som kjørte. Vi kan ikke nekte kjøringen av denne, men henstille kan vi gjøre. Etter befaringen/skituren i dag er det bestemt at vi kjører opp i ettermiddag med Skjeldalfresen.Siden det i dag var en liten kosetur tok vi turen opp unnarennet til gamle hoppbakken i Seterkollen.Gutta ses på hoppkanten
Det ble og tid til litt LekPaa isen ved parkeringen

Etiketter: , ,

26 desember 2007

Vedr oppkjøring løype Mykle i romjula

Da løypekjører blir ringt direkte til med forespørsel om å kjøre opp er det på tide med en informasjon. Han kjører opp etter anmodning fra Skigruppa. Dette i samråd med løypekjører. Vi vurderer hensiktsmessighet ,vær og føre forhold mm. Kost/ nytte er stikkord her. I dag 26.12 var det et lite flott snølag og kunne vært kjørt, med det resultat at det var bra i dag. I morgen er det regnvær og mildt.Det samme er det på fredag. Vi valgte derfor å la den lille snøen ligge i ro i håp om noe kaldere vær til helgen(selv om det ikke er meldt det). Først til mandag er det meldt bedring med kaldt vær og snø. Dette jmf www.yr.no . Vi ser det an litt mot helgen, men er det fortsatt mildvær blir det ikke kjørt opp.

Etiketter: ,

15 desember 2007

Orker ikke folk på ski ?Forholdene er topp!

I dag dro undertegnede med to 12 åringer (Kjetil og Gaute)opp til Arkos løypa ved Mykle for å gå på ski. Minus 10 grader, skyfri himmel og flotte spor og fin skøytetrasse. Jeg regnet med at det var folksomt der oppe i dag. Utrolig nok møtte vi kun 4 andre i sporet midt på dagen. En familie fra Gulset var blant dem.
Mulig ikke alle liker å gå ut i litt kaldt vær, men i disse "klimatider" er det deilig og oppleve at det "river i kinna".
På vei hjem møtte vi riktignok 3 til 4 biler med skifolk.

Uansett. Det er i allefall meget flotte forhold i sporet og i traseen. God tur !
Ny tur opp i morgen vil jeg tro. Man må nyte vinter og snø når man har det!

Ps. Fikk forespørsel om hvorfor det ikke var kjørt opp lengre enn til krysset ved Krokvannet. Grunnen er delvis økonomi og delvis at vi kjørte opp tirsdag kveld og da hadde vi og trening og ville ha oppkjørt løype begge veger. Derfor snudde løypekjører der han snudde.Ser ikke bortfra at vi kjører lengre senere(om ikke vi får snø "hjemme"), men vi skulle gjerne hatt litt mer snø og finpusse på fra dammen og innover før vi kjører løype helt inn.

Etiketter: ,

13 desember 2007

Rapport fra Mykledammen i dag 13.12.07


Anledningen bød seg til en skitur på morgentimene i dag. Strålende vær og minus 10 grader.Herlig ! blå Swix føre og flotte spor.Sporene var noe slitt enkelte steder og det slet hardt på smøringen. Da kan man imidlertid skøyte. Det var noe sporete etter tirsdgens trening, men helt ok forhold. Klassiske sporene var veldig fine. Flott tur og viser til bilder.solArkostoppen

Etiketter: ,

11 desember 2007

Fantastisk skitur i løyper langs Mykle i kveld

Langrennsfolket i Siljan skulle ha trening på Arkosvegen i kveld og etter å ha rekognosert og studert værmelding ble løypekjører varslet. Han var i sving kl 1640 i kveld og kjørte innover fra Mykledammen til Arkoset(på toppen ved krysset ned til Krokvannet).Det var minus 5 grader,stjerneklart og snø på trærne !!!.

Meget flotte forhold da vi startet å gå kl 1705. Snøen hadde satt seg noe. Skøytetrase innover og på vei tilbake la løypekjører et spor. Etterhvert dukket det opp flere og flere folk. Dette hadde man tydeligvis fått med seg. Vi hadde tre spreke gutter fra Gulset ski som var med treningen som ble styrt av Jan Tore. Jeg fikk ikke talt opp alle i Siljanjakker, men nevner fortløpende Joakim C,William C, Kjetil S, Kjetil K, Martin Finsrud,Henrik P,Vemund G,Fredrik G.Flott med så mange Siljangutter på ski en kveld langs Mykle i DET FLOTTE været . Familien Larsson(sprek familie) var på tur i mørket, flere turløpere gikk.Endog en ivrig langrensløper fra Porsgrunn som trente til Vasaløpet til vinteren. Det var utrolig mange som gikk denne kvelden .Mange hodelykter lyste opp stadig vekk.

Min gikk tom for strøm ved Arkoset og en skitur i klarvær med stjerner er heller ikke å forakte. En nydelig kveld. Stabilt vær er varslet så løypene vil ligge der i mange dager. Det er litt lite snø til å frese opp en gang til. Men NÅ er det meget bra !

Etiketter: ,

09 desember 2007

Skiløypa på Mykle kjøres opp tirsdag ca kl 1600

Værmelding er studert og fra tirsdag blir det kaldere.Vi har fått et lite snølag på toppen av det vi hadde på veien der opp. Tirsdag 11.12.07 kjører vi opp for første gang i år.

Vi har da og langrennstrening der oppe.Oppmøte kl 1700 ved Mykledammen.

Det vil være skøytetrase innover opp til ovenfor Arkoset(ca 5 km fra dammen). Vi vil legge et spor på tilbakevegen for klassisk. Langrennstreningen vil da være mest utbytte med skøyting, men det viktigste nå er å få skitrening. Klassisk kan og gås selv om det ikke er lagt spor innover, men vi vil sannsynligvis møte løypekjører på vei tilbake. Vi håper snøen setter seg på den timen fra løypekjører har kjørt før vi starter.

Velkommen alle som vil gå på ski. Vi er 4 med hodelykter, men flere er velkomne.

Etiketter: ,

07 desember 2007

Løyperapport fra Mykle i dag 7.12.07


Ingenting er som er tur "på skauen" på morgenen. Da det ikke er snøfilla nede i Siljan tok jeg turen til Mykledammen ved Grorud på morgenen for å sjekke forholdene med tanke på oppkjøring av løype der oppe. Det var snø nok på mandagen, men mildværet siste dagene har vært krevende. Ikke bare for snøen, men og for en skientusiast.
Etter en biltur på bare isen nærmest ankom jeg Mykledammen.
Det er snø oppe på isen på veien innover mot Setertjern og Arkoset. Langs Myklevannet for oss som har vært mye på ski der oppe.
På flaten ved dammen er der 5 cm snø oppe på en skikkelig issåle.
Normalt er det 10 cm mer snø oppe ved krysset inn til Setertjern.
Er veldig i tvil om det lar seg gjøre å legge glattebrett med fres på dette, men det skal konfereres med løypekjører i ettermiddag. Det vil da komme på nettet i kveld om det blir kjørt opp fredag kveld eller lørdag.Det vil nærmest da være et forsøksprosjekt og det vil kun bli skøytetrasse. Ny melding følger i kveld. Det er for ukjente 19 km opp til Mykledammen fra bensinstasjonen i Siljan. Løype kan gås nå ,da det er snø på veien(utrolig), men altså ikke oppkjørt ...ennå.
Se bilde fra "starten"

Etiketter: ,