05 oktober 2009

2.plass til Siljan J16!

Dette er en sesong vi har all grunn til å være stolte av! Vi blir i år nr to på tabellen, av totalt ti lag. Etter 18 kamper har Siljan J16 fått med seg 43 poeng, og dette er pr i dag to poeng bak vinnerlaget Drangedal, som riktignok har en kamp mindre spilt. Det er et stort hopp ned til tredje laget på tabellen, Fossum, som med en kamp igjen står med 29 poeng. Målforskjellen til Siljan J16 er også verdt å merke seg: 70-24! Denne målforskjellen forteller ikke bare om målfarlige midtbanespillere og spisser, men også om et solid forsvar og veldig god keeper.


Vår toppscorer i år er Silje Jenssen, som har puttet 19 ganger i løpet av sesongen. Et høyt tall, som ikke blir mindre imponerende med tanke på at Silje flytta til Kvitsund i høst, og har dermed ikke spilt mer enn en kamp i høstsesongen (hvor hun scorte to mål). Dette gir et snitt på 1,9 mål pr kamp!

En liten oppsummering av høstsesongen:
 • Skarphedin-Siljan: 1-3
  Denne kampen hadde verken Hanne eller jeg mulighet til å være med på, så Edith Hem Næs (ute med skade) fikk jobben som coach - et godt valg siden ho leda laget til seier i Telemarkshallen! Scoringer ved Ann Susann Aadalen, Kristine Hagen og Anniken Tveitan

 • Siljan-Skidar 2: 4-1
  Denne kampen bød ikke ikke på de store utfordringene for jentene, og med en sentral midtbane (Kristina Espeseth og Kristine Hagen) som vant så og si alle dueller, innkasserte vi tre nye poeng. Scoringer: Anniken Tveitan (2), Kristina Espeseth og Stine Eriksen.

 • Stridsklev-Siljan: 1-0
  Og så begynte det plutselig å rakne litt...Etter tolv kamper uten tap måtte vi bite i gresset for Stridsklev, som forøvrig var det eneste laget i vårsesongen vi ikke klarte å overliste (uavgjort 1-1). Kampen sett under ett var en begredelig affære fra Siljans side, og selv om banen var skrekkelig dårlig kan vi nok ikke legge all skyld på den. Pasningene nådde aldri fram til mottaker, alt for lite press på ballfører og for mye "stillestående" spill var forklaringen på tapet. Men jentene depper ikke mye - det skal de ha! Dagen innsatspris gikk til Maja Røssum

 • Siljan-Fossum 2: 1-4
  Dette ble kampen hvor frustrasjonen og sinnet lå langt utenpå jentene, og som preget kampbildet i for stor grad. Det er alltid mye spenning knyttet til kampene mot Fossum, og i de sju siste oppgjørene har Siljan tatt samtlige poeng. Nå stilte imidlertid Fossum med et forsterket lag, dvs med spillere fra sitt 1. divisjonslag, og i etterkant skulle det vise seg at de hadde med fem spillere, altså en spiller for mye i hht regelverket. Fossum ble for sterke for oss i denne kampen, en kombinasjon av gode 1. divisjonsspillere og meget frustrerte Siljanspillere, og vant 1-4. Det ble i ettertid sendt inn protest til kretsen på at Fossum spilte med en ikke-spilleberettiget spiller, protesten ble tatt til følge, og Siljan ble registrert med seier 3-0. En seier med bismak, men rett skal nå en gang være rett...Scoring ved Marthine Høhrbye, og innsatsprisen til Mari Hole.

 • Drangedal-Siljan: 6-0
  En overbevisende seier av årets puljevinnere, og så mye mer er det ikke å si om den kampen! Innsatspris til Kine Gurholt.

 • Siljan-Fyresdal: 6-0
  Denne kampen hadde jentene full kontroll på, og det var aldri noen tvil om hvor seieren ville havne. Godt å få litt selvtillit i laget igjen! Scoringer: Ann Susann Aadalen (2), Edith Hem Næs (2) og Stine Eriksen (2). Innsatspris til Kristine Hagen og Stine Eriksen

 • Langesund-Siljan: 3-2
  Man skal aldri undervudere motstanderen, uansett hva tabellen sier. Dette fikk vi erfare i Langesund, og gikk dermed på årets fjerde tap. Lite fungerte som det skulle denne kampen, og kort oppsummert var det en fortjent seier til Langesund. Scoringer: Anniken Tveitan og Charlotte Holtan. Innsatspris til lagets yngste spillere, Maja Røssum og Åsa Thorsen.

 • Siljan-Sauland: 10-0
  Kanskje årets beste kamp, i alle fall den kampen med best uttelling på antall sjanser! Fra første touch på ballen var det klart hvem som var det ledende laget, og vi gjorde stort sett som vi ville. Sauland var på noen få besøk foran Siljans mål, men det ble aldri skikkelig farlig. Med andre ord en fantastisk avslutning på sesongen! Scoringer: Maja Røssum (3), Charlotte Holtan (2), Silje Jenssen (2), Anniken Tveitan, Ann Susann Aadalen og Kristina Espeseth. Innsatspris til Edith Hem Næs og Ann Susann Aadalen.
Takk, jenter, for en supermorsom sesong!


Bilder fra Stridsklevkampen her:

Anita

Etiketter: ,

19 august 2009

Tilbake på vinnersporet!

Vi kan hvis vi vil, og det beviste J16 på mandag da vi slo Urædd hele 6-0! Etter en cupsommer med måltørke beviste vi igjen at det ikke er tilfeldig at vi troner på toppen av tabellen.
Etter 10 minutter med litt famling, løfta Siljanjentene pasningsspillet flere hakk, og tok tak i kampen. Charlotte Holtan dro seg fri flere ganger på venstrekanten og slo mange gode innlegg. Vi klarte dessverre ikke å omgjøre alle disse til mål, men vi gikk til pause med 2-0 etter to scoringer av nettopp Charlotte.

Etter pause var det Siljan som dominerte spillet, og vår solide forsvarsrekke hadde ingen problemer med å avklare Urædds forsøk på gjennombrudd. Charlotte fortsatte å sette grå hår i hodet på Uræddforsvarerne, som ble fintet ut og fraløpt gang på gang. Anniken Tveitan tok godt vare på sjansene og scorte hat-trick! Åshild Gurholt scorte vårt siste mål med et skudd fra 18-20 meter.

Igjen hadde vi meget god hjelp fra to yngre spillere, Maja Røssum og Åsa Thorsen, som spilte henholdsvis høyre kant og sentral midtbane. Det var tydelig at disse to jentene har spilt sammen før, for samspillet fungerte perfekt. Gode pasninger fra Åsa ut på kanten til Maja, som legger veldig gode innlegg. Dette er gode spillere som i stor grad bidrar til å løfte spillet! Vi har også fått en ny dyktig forsvarsspiller, Kine Gurholt, som kom fra Fossum. Det er ikke verst å få forsterkninger fra jenter som ikke en gang bor i Siljan!

Nå leder vi serien med 28 poeng på ti kamper foran Stridsklev, som har 20 poeng på åtte kamper, og vi har en målforskjell på hele 42-12. Dette lover bra!

Etiketter: ,

17 august 2009

Nok en cup!

Det er ikke mange ukene siden vi kom hjem fra Dana cup, men vi var likevel helt klare for en ny cup - Sparebank1 Telemark cup, som ble arrangert på Kjølnes forrige helg. Også i år overnattet vi ved Porsgrunn vid skole, men denne gang utvidet vi cupen med en dag, og "sjekket inn" på torsdag. Vi var riktignok ikke fulltallige da, resten av jentene kom på fredag.

I år overnattet vi i kantina sammen med et guttelag fra Kristiansand - vi hadde hver vår ende av en stooor kantine, så det løste seg helt fint.

I utgangspunktet hadde vi meldt oss på i J19 siden fire av jentene fra J19 var med på cupen. Det ble imidlertid ikke nok lag i denne årsklassen, så vi spilte i J16 med overårige. Flere av våre sentrale spillere, spesielt i forsvar, var enten syke, skadet eller bortreist denne cupen, så det var en utfordring å få satt sammen laget. Vi spilte i pulje med Fossum, Pors, Skidar og Gimletroll (Kristiansand), og dette er lag som spiller en divisjon over oss i serien. Det ble derfor mange tap denne cupen, men Siljanjentene henger aldri med hodet - spesielt ikke når vi er på cup!

Siden det er tredje året vi deltar på denne flotte cupen, og det er mange av de samme lagene som kommer år etter år, begynner jentene etterhvert å bli godt kjent med andre spillere. Så selv om vi ikke kom videre til sluttspillet på søndag, var det helt klart ønske om å sove over til søndag. Vi fikk også med oss den mye omtalte cupkampen mot Brann, der jentene var flaggbærere.

Absolutt en vellykket cup, tross labre sportslige resultater. Vi er nok ikke noe utpreget cuplag, av en eller annen grunn, men det tar vi igjen i serien! Pr i dag leder vi pulja, og skal ha første kamp i kveld mot Urædd - da skal vi vise hva som bor i Siljan J16!

Anita
Bilder her:

Etiketter: ,

16 august 2009

Dana cup 2009 - minner for livet!

"Cup er cup" er det noe som heter, og det ligger mye i det uttrykket. For J16 vil nok Dana cup 2009 være cupen der opplevelsene og inntrykkene stod i kø, og minnene dermed uendelig mange!

Vi var det eneste laget fra Siljan som deltok på Dana i år, og vi var 15 spillere og fem voksne som overnattet på skole. Vi var strålende fornøyde med både skolen og beliggenheten - fem minutter til sentrum og fem minutter til mathall og cupområdet, så vi kommer nok til å ønske oss tilbake til denne skolen igjen ved neste cup. Vi overnattet på et stort skoleområde sammen med mange andre lag, og det var derfor mange muligheter til å knytte nye vennskapsbånd, noe som også ble gjort. Og de aller fleste nye "vennene" var av en eller annen grunn av det motsatte kjønn ;-)

I tillegg til oss 20 "skolecampere" var det flere familier som la ferien sin til Hjørring denne uka. Det var stor stemning på kampene, og våre publikummere var absolutt med på å lage en fin ramme rundt cupen. Så takk til dere for flott innsats!

Vi spilte i en pulje med fire lag; to lag fra Sverige, Umedalens IF og Brommapojkarna, samt Molde. Vi tapte to kamper og vant en, og ble dermed nr tre i pulja, og med det var vi klare for B-sluttspillet. På torsdagen skulle vi møte Harken fra Danmark, på en særs regntung dag. Vi hadde så og si hele kampen, og alt spillet forgikk på vår banehalvdel - men vi klarte ikke å få ballen mellom stengene.... Så gikk det dessverre ikke vår vei denne dagen, etter at Harken klarte å få karra ballen over streken - med et nødskrik. Det ble en skikkelig nedtur for jentene, men som vanlig tok det ikke lang tid før stemninga var på topp igjen. Cup er tross alt så mye mer enn bare fotball!

Dette var siste gangen Silje Jenssen spilte sammen med oss, siden ho nå har flyttet til Kviteseid for å gå på skole. Vi hadde derfor en avslutning i klasserommet etter kampen, med tale og overrekkelse av gaver, og dette ble en følelsesladet time! Silje har bidratt med enormt mye både på og utenfor banen, og det vil merkes at ho har flyttet.

Det ble en uke full av gode opplevelser, nye venner, sterkere vennskapsbånd innad i laget, og med et stort ønske om å komme tilbake til denne flotte byen. En stor takk til alle foreldre som har bidratt med dugnader for at jentene kunne være med på Dana cup, faktisk uten å betale en krone! Og takk til Solfrid Tveitan, Turid Engrav, Anette Hagen og Marita Gurholt som ble med som ledere på turen. Spesielt takk til Marita, som har vært reiseleder, turoperatør og kasserer, og som hadde full oversikt hele uka - dette hadde aldri blitt så vellykket uten din innsats!

Etter en slik cup må vi selvfølgelig ha en mimrekveld, med utdeling av diplomer og lagbilder, og bilder på storskjerm. Og det blir helt sikkert noe godt å spise også;-)

Anita
Bilder her:

Etiketter:

03 juli 2009

Tacokveld og avslutning i hallen for J16 og J19

Begynnelsen av sesongen 2009 skulle egentlig markeres med en pizzakveld i april, men pga mye jobbing og eksamenslesing på undertegnede, fikk vi aldri satt av noen kveld til dette. Det ble istedet en tacokveld i Siljanhallen i midten av juni for å markere slutten på vårsesongen!

Vi har også tidligere hatt en slik kveld, og da lager vi taco sammen og koser oss med god mat, har diverse leker og ballspill i hallen. En utrolig koselig kveld, som styrker fellesskapet og vennskapet i spillergruppa. Vi hadde også besøk av våre faste supportere, Christian Wierød og Borger Gurholt, som er selvskrevne gjester på våre arrangementer ;-)

Helga etter skulle vi ha vår tradisjonelle teltovernatting på Fagerlund, men pga ustabilt vær flyttet vi opp i Siljanhallen - igjen! Vi fikk låne stor grill av Lasse Kiste, og siden uværet dro over, brukte vi kvelden til å spille kubb og brettspill på Trollmyra. Det var riktig så idyllisk - helt til sprederen slo seg på! Da ble det fart på jentene, og spill og mygglys, presenning, tepper og soveposer ble rasket sammen. Siden klokka nærmet seg midnatt flyttet vi inn i salongen og forsatte kosen med Alias (som er et veldig morsomt brettspill!), filmen Max Manus, godteri, popcorn og masse latter.

Undertegnede la seg rundt halv fire på søndags morgen, mens jentene holdt ut til fem-seks. Frokosten sto ferdig til kl halv elleve, og med felles innsats med rydding og soping var vi ute av hallen rundt kl 12. Fantastiske jenter å være sammen med, og dette er en fin måte å avslutte vårsesongen på, så vi satser på dette også neste år!


Anita

Etiketter:

J16 topper tabellen!

Med halvspilt serie, dvs ni spilte kamper, er dette status for J16: En uavgjort kamp og åtte seire! Dette har ført oss til toppen av tabellen med 25 poeng, fem poeng foran Stridsklev, som riktignok har en kamp mindre spilt. Denne sesongen har vi sliti en del med langtidsskader, og har derfor fått hjelp av Maja og Marthine fra J14, og for en hjelp!

11. juni spilte vi hjemme mot Langesund 2, og denne kampen ble en maktdemonstrasjon av Siljanjentene. Resultatet ble hele 7-1, med fire scoringer av Silje Jenssen, to av Charlotte Holtan og ett av Stine Eriksen. Dagens innsatspris gikk til Charlotte Holtan.

Sesongens siste kamp var borte mot Sauland, en utsatt kamp fordi Sauland ikke kunne stille lag til den oppsatte kampdatoen. Da avreise nærmet seg viste det seg imidlertid at vi fikk problemer med antall spillere pga skader og ferie. Da er det godt å ha yngre, tøffe spillere som sier ja til en utfordring! Guro Gurholt og Åsa Thorsen heiv seg med på langtur, og med kun 11 spillere til start, fikk de en "flying start" på J16. Men de som dominerte og imponerte var nettopp disse ungjentene, som kun er 13 år. De gikk ut på banen med null respekt for et Sauland-lag som også spiller med overårige spillere. En målgivende pasning og en scoring ble status for Guro og Åsa, og med Siljanjenter som spilte en- og totouch fotball, rulet Siljan kampen. Sauland ble bare løpende imellom uten å vinne ball, og resultatet ble til slutt 0-4 til Siljan.

Scoringer ved Silje Jenssen (2), Charlotte Holtan og Guro Gurholt, og dagens innsatspriser gikk fortjent til Åsa og Guro. Det gror godt blant jentene i Siljan!!

Vi fortsetter med treninger i hele sommer, og i uke 30 entrer vi banen på Dana Cup. Vår første store turnering, og vi gleder oss veldig. Og i begynnelsen av august skal vi selvfølgelig være med på Sparebank 1 Telemark Cup (tidligere Grenland Cup), med overnatting på Kjølnes.


Anita

Etiketter:

08 juni 2009

En oppsummering av vårsesongen, J16

Med seks seiere og en uavgjort har J16 har hatt en kanonstart på denne sesongen, og pr 1. juni topper vi tabellen. Vi har tidligere år brukt litt lang tid på å "komme i gang", så dette er nye takter for laget - og det kan en trener like!
En kort oppsummering:

Siljan-Skarphedin: Skarphedin er ett av lagene i vår pulje som er helt nye for oss, og det er alltid spennende, og litt skummelt, å møte ukjente lag. Fra min karriere som fotballspiller var det alltid en utfordring å møte Skarphedin, og det skulle det vise seg å bli denne gangen også. Lagene var veldig jevne og fulgte hverandre hele veien, men Siljan gikk av med seier 4-3. Scoringene kom ved Anniken Tveitan (2), Charlotte Holtan og Kristina Espeseth. Dagens innsatspris gikk til Elise Lykseth og Åshild Gurholt

Skidar 2-Siljan: Det er mange år siden vi møtte Skidar, så vi visste lite om dette laget. Vi tok imidlertid fort føringa på kampen, og de første 20 minuttene foregikk det meste av spillet på Skidars banehalvdel. Vi hadde sju-åtte store målsjanser, men det skulle gå nesten halvtimen før det første, befriende målet kom. Selv om vi stort sett styrte hele kampen lot vi Skidar komme litt for lett til, og da det gjenstod 10 minutter av kampen, og vi ledet 2-4, scoret Skidar med et nydelig langskudd fra 25 meter. Med nervene litt i helspenn ble likevel sluttresultatet helt fortjent 3-4 til Siljan. Siljans mål kom ved Edith Hem Næs, Anniken Tveitan, Charlotte Holtan og Silje Jenssen. Innsatsprisen gikk til Anniken Tveitan.
Urædd 2-Siljan: Nok et "ukjent" lag, med mange unge spillere. Det ble veldig mye fokus på hvorvidt spillertrøya skulle være oppi shortsen eller ikke, da dommeren truet med gult kort dersom skjorta ikke var "på plass". Jentene ble til tider mer opptatt av å være riktig kledd enn å fokusere på spillet, men vi vant 2-1, også denne gangen fullt fortjent. Siljans mål kom ved Silje Jenssen og Charlotte Holtan, og innsatsprisen gikk til Mari Hole.

Siljan-Stridsklev: En jevn, spennende kamp der uavgjort 1-1 var et helt greit resultat. Scoring ved Silje Jenssen og innsatspris til Kristina Espeseth.
Fossum 2-Siljan: Det er alltid en viss spenning blant jentene når vi skal møte Fossum, som i mange år har satset stort på jentefotballen. Denne gangen måtte undertegnede være hjemme pga eksamenslesing, og Morten Aadalen skulle ha ansvaret for jentene. Pga blant annet skader møtte vi med kun 11 spillere, hvorav ei var usikker på om ho holdt hele kampen pga sykdom. Fossum var så sporty at de tilbød seg å låne oss spillere (de stilte med 17 jenter!), men dette takket vi nei til. Og med en ukuelig innsatsvilje tok vi med oss en 1-3 seier hjem til Siljan. Fantastisk lagmoral og kampvilje! Hattrick av Silje Jenssen, som også fikk innsatsprisen.

Siljan-Drangedal: Dette laget hadde bare ett poeng mindre enn oss, og vi forventet derfor en tøff kamp mellom to jevngode lag. Slik ble det ikke! Siljan tok føringen fra første spark på ballen, og dominerte fullstendig. Tidlig press på ballfører, flotte innlegg fra kanten, gode gjennombruddspasninger, superraske spisser, et solid forsvar og ikke minst en midtbane som vant alt av dueller - dette blir det underholdning av! Aldri har jeg sett laget spille bedre, og da dommeren blåste av kampen var resultatet solide 5-0 til Siljan. Målene kom ved Silje Jenssen, Stine Eriksen (2) og Anniken Tveitan (2). Innsatsprisen gikk til Stine Eriksen og Mari Hole, selv om dette var en solid lagseier!

Fyresdal-Siljan: Den lengste turen denne sesongen, ca tre timer en vei, og uten noen trener med. Da er det godt å ha foreldre som tar ansvar! Siljan dominerte denne kampen, men fikk ikke satt de avgjørende målene før i de siste minuttene av kampen. Sluttresultatet ble 2-6 til Siljan, og førsteplassen på tabellen viser at Siljan så langt har vært det beste laget. Scoringer ved Silje Jenssen (4), Anniken Tveitan og Charlotte Holtan.
Vi har hatt en bra oppkjøring før denne sesongen, og jentene er bra trent. Mange timer med kondisjonstrening i vinter har gitt resultater, samtidig som det sosiale miljøet i gruppa er utrolig flott, og nok avgjørende for at jentene presterer så bra som de gjør.

En STOR takk til Maja Røssum og Marthine Høhrbye fra J14, som har vært med oss på de fleste kampene. For en innsats, og for noen fotballtalenter - rett og slett imponerende! Ingen tvil om at det er mange talenter på jentesida i SiljanFotball.

Nå gjenstår det to kamper denne vårsesongen, og til helga tar vi en kosekveld sammen med J19, der vi lager taco sammen, og feirer at jentene i 10. klasse er ferdig med muntlig eksamen....

Bilder her:

Anita


Etiketter:

En oppsummering av vårsesongen, J19

I fjor trente jentene fra årskullene 1992, 1993 og 1994 sammen, og dette fungerte så bra at vi kjører det samme opplegget i år. Men i år måtte de eldste jentene rykke opp til J19-serien, og fordi jentene ikke kan stille 11er-lag måtte vi melde opp et 7er-lag i Vestfold fotballkrets. Dette har fungert bra tidligere år, og så langt er jentene fornøyd med å spille kamper i Vestfold i stedet for å måtte dra på lange turer til Midt- og Vest Telemark. Vi regnet med at overgangen fra J16 til J19 ville merkes, noe vi har fått oppleve på noen kamper. Vi har likevel holdt bra følge, og flere av kampene var så jevnspilte at resultatet like fort kunne gått i Siljans favør.

Ida Plassen Limi har oppsummert kampene slik:

16. april: Den første kampen spilte vi mot Ørn-Horten i Horten. Resultatet ble tap 2-1. Siljans mål ble scoret av Kristina Espeseth. Vi merka at det var lenge siden vi hadde spilt kamp, og i alle fall på kunstgress, og Ørn-Horten vant fortjent.

24. april: Andre kamp gikk på Nøtterøy, pga at Trollmyra ikke var snøfri. Her tapte vi 9-2 mot et lag som nesten bare spilte på to-touch. Siljans mål ble scoret av Kristina Espeseth og Eileen Staulen. Siste halvdel av begge omgangene greide vi oss relativt bra.

Tredje kamp var på Trollmyra den 5. mai mot Arnadal/Vear. Årets første seier med 2-1. Stine Tveitan scora begge Siljans mål. Kampen var mer på Arnadal/Vears banehalvdel, men vi fikk ikke ballen i mål mer enn to ganger.

Fjerde kampen var mot Nanset i Larvik. Her tapte vi 2-1. Siljans mål ble scoret av Anniken Tveitan. Her var det andre ting enn fotball som kom i sentrum, pga noen irriterende supportere fra Nanset som hele tida sendte stygge kommentarer om våre spillere. Det var en jevn kamp, og seieren kunne like godt ha gått til Siljan.

20. mai kom Stag til Siljan. Vi vant 7-0 og fikk endelig scora endel mål. Målene ble scoret av Marianne Skare(1), Ida Bjørkvold(1), Marthe Fredriksen (2), Edith Hem Næs (1), Ida Plassen Limi (2).

2. juni dro vi til Tønsberg. Her tapte vi 3-2 for Tønsberg. Dette her var også en kamp som kunne gått begge veier. Vi la oss litt bakpå på de første 10 minuttene, og slapp inn tre baklengsmål. I løpet av kampenspilte vi oss opp og klarte nesten å ta igjen Tønsberg- manglet bare det siste målet! Siljans mål ble scora av Marianne Skare og Ida Bjørkvold.

Etiketter: ,

19 mai 2009

Siljanjentene profilert på Skagerak Arena

Denne vårsesongen er J14, J16 og J19 å se på Skagerak Arena på alle Odd Grenlands hjemmekamper. Jentene løper i formasjon med sponsorflagg, og er med på å skape en flott ramme rundt kampene til Odd.

9. mai fikk jentene også være med på TV-overført kamp, da Odd hadde besøk av Brann. Da gikk jentene i prosesjon sammen med spillerne ut på banen, og fikk ta del i følelsen av å stå foran 8-9000 spente publikummere - en spennende opplevelse.

Vi har hatt flere besøk i vinter og vår av Kari Mette Glenna fra Oddrane supporterklubb, som har ansvaret for opplæring og oppfølging av jentene, og de har fått mange gode tilbakemeldinger fra både Oddrane og markedssjef Frøydis Straume.

Flotte jenter som representerer Siljan på en utmerket måte - og som gjør en trener veldig stolt!

Anita

Bilder fra trening og Skagerak Arena:
Og her:

Etiketter:

06 oktober 2008

En oppsummering av høsten for J16


Referenten har hatt virus på PC'en, og det har derfor vært lite kampreferater fra 11er-laget til J16. Pr i dag har vi to kamper igjen denne sesongen, mot Gvarv og Snøgg, som begge ligger høyt oppe på tabellen. Siljan ligger foreløpig på en tredje plass, og kan avansere til andre plass dersom vi vinner de siste kampene. Vest Telemark er allerede klare som puljevinnere.

De siste fire kampene (alle hjemmekamper) har vi vunnet to, spilt en uavgjort og tapt en. Både Fossum og Sauland måtte se seg slått med henholdsvis 3-0 og 4-2. Begge kampene var sterke kamper fra Siljans side, der Kristina Espeseth, Silje Jenssen, Stine Eriksen og Charlotte Holtan kom på scoringslista. Silje Jenssen og Mari Hole fikk innsatsprisene disse kampene. I kampen mot Bamble spilte vi 2-2, en kamp vi normalt sett burde ha vunnet. Mari Hole fikk en nakkeskade i 2. omgang, og ble hentet i ambulanse. Dette satte nok sitt preg på kampen, og Bamble utlignet rett før kampslutt. Målscorere for Siljan var Charlotte Holtan og Anniken Tveitan på straffe, som også fikk innsatsprisen.

Søndag for ei uke siden tok vi den lange veien til Åmot for å møte sesongens desidert sterkeste lag, Vest Telemark. I sur vind og seks-sju grader viste Vest Telemark hvorfor de er verdige vinnere. De var stort sett best i alt, og det var ingen stor kamp fra Siljans side. Kampen endte til slutt 5-0, og det var vel greit nok...

Nå nærmer det seg altså slutten på sesongen for oss også, og vi krysser fingrene for seire de to siste kampene.

Anita

Bilder fra Siljan-Fossum:
Bilder fra Siljan-Sauland:
Bilder fra Vest Telemark-Siljan:

Etiketter: ,

J16 puljevinnere 2008

J16 har denne sesongen bestått av ett 11er-lag og ett 7er-lag. Det har vært en fast spillergruppe på hvert av de respektive lag, men 7er-laget har i tillegg fått forsterkninger fra 11er-laget til sine kamper. Og dette samarbeidet har fungert veldig bra, noe som kampresultatene absolutt gjenspeiler!

Sesongen har bestått av en lang rekke seire: Av i alt ti spilte kamper viser tabellen at Siljanjentene har vunnet åtte, spilt en uavgjort og tapt en kamp.
Ingen dårlig statistikk, det! Siljan endte opp med 25 poeng og Snøgg, som ligger på andreplass, har 22 poeng.

Jentene på 7er-laget fyller 17 år til neste år, og må derfor skille lag med resten av 16års laget. Vi skulle gjerne fortsatt det fine samarbeidet enda ett år, men jeg ser ikke bort fra at vi kan få til fellestreninger i vinter. Det er en flott gjeng med jenter, som det har vært veldig gøy å jobbe sammen med, og miljøet i gruppa har vært upåklagelig. Det har vært et år med mye latter og moro, fine treningsøkter, spennende kamper og mange gode minner.

Takk for innsatsen, jenter, og gratulerer som puljevinnere!

Bjørn, Hanne, Morten og Anita

Bilder fra Hei-kampen her:http://picasaweb.google.no/solvanghole/7erKampSiljanHei21August2008#

Etiketter: ,

24 august 2008

Knallstart på høstsesongen for J16


Høstsesongen ble for J16 innledet med 7er kamp borte mot Fyresdal. Jentene fra Siljan vant kampen 0-3, etter scoringer av Elise Lykseth, Edith Hem Næss og Eileen Staulen. Med en kjørevei på 29 mil tur/retur smaker det ekstra godt å ta med seg tre poeng hjem.

Sist mandag hadde 11er laget sin første kamp for høsten, mot Gvarv, som lå nestøverst på tabellen. Av en eller annen grunn møtte vi ikke Gvarv i vår, men skal ha to kamper mot dette laget i høst. Siljans jenter har tidligere hatt en tendens til å bruke litt for lang tid med å komme inn i kampen, men dette var ikke tilfelle mot Gvarv. Vi vant så og si alt på midtbanen, og var raskt inn i press på ballføreren. Dette gjorde det vanskelig for Gvarv, og de sleit med å få ballen til å gå i laget. Siljan derimot, spilte nok sin beste kamp i år, og det var gøy å stå på sidelinja og se at mange timer med trening gir avkastning.

Etter å ha slitt med mange skader i hele år, var det godt å ha nesten fullt lag igjen, og det var mange som meldte seg på scoringslista denne kvelden på Trollmyra. Vi vant en fortjent lagseier, 6-3, med to scoringer av Anniken Tveitan, mens Edith Hem Næss, Stine Eriksen, Charlotte Holtan og Silje Jenssen netta en gang hver. Dagen innsatspris gikk til Kine Tveitan og Anniken Tveitan.

På torsdag hadde 7er laget sin andre kamp på fire dager, og denne gang var det Hei som gjesta Trollmyra. Kampen var tett og jevn i første omgang, men Siljan hadde et lite overtak. I andre omgang pressa vi Hei høyt på banen og vant så og si alle utspill. Dette skapte flere store sjanser foran Heis mål, og Siljan vant til slutt fortjent, 3-1. Charlotte Holtan scora to mål og Elise Lykseth ett.

I morgen, mandag, møter 11er laget Bamble på hjemmebane og på fredag drar vi til Notodden, til laget som topper tabellen, Snøgg. 7er laget møter Snøgg på hjemmebane på torsdag, så vi går inn i en hektisk fotballuke...Anita

Etiketter: , ,

17 august 2008

Vellykket cup for J16...


...selv om resultatene kunne vært bedre... Nok en gang deltok vi på SpareBank1 cup på Kjølnes, kanskje bedre kjent som Grenland Cup, og som i fjor valgte vi å overnatte på Porsgrunn vid skole. Det er jo halve moroa, selv om det ikke er så langt hjem til senga i Siljan!

Over 70 11er lag deltok på cupen, og da er det litt kjedelig at to av de tre lagene vi møtte i puljespillet var lag fra Grenland. Vi tapte for både Pors og Fossum, og spilte uavgjort mot Gimletroll fra Kristiansand, og vi spilte oss absolutt opp i løpet av puljespillet. Vi kom videre til B-sluttspillet, men tapte kvartfinalen mot Bamble, en kamp vi burde ha vunnet. Så sett med sportslige øyne var det ingen stor cup for Siljan J16, men en cup er så mye mer enn bare fotball.

Vi var det eneste jentelaget som overnattet på "vår" skole, noe som medførte mye oppmerksomhet fra alle guttelagene på skolen. Første natta lå vi under trappa, som også var en av gjennomgangene til toalettene. Og maken til trafikk har jeg sjelden sett... Stort sett hele natta fløy det gutter opp og ned trappa som tilsynelatende måtte på do, men som nok hadde et ønske om at noen av jentene var våkne. Siljans jenter oppførte seg imidlertid som engler, og holdt seg i ro hele natta. Siste natta fikk vi et eget klasserom, og det gjorde underverker for nattesøvnen til treneren!

Man trenger altså ikke dra lenger enn til Porsgrunn for å oppleve en fantastisk cuphelg. Fotball, gode venner, nye venner, diskotek, konsert, gutter og kanskje litt forelskelse i lufta - kan man forlange noe mer?! Takk jenter, for en flott helg - jeg gleder meg til neste tur!

Anita

Etiketter: , ,

05 august 2008

Trening med Morten Fevang og overnatting på Fagerlund


Før sommerferien, nærmere bestemt torsdag 26. juni, hadde J16 besøk av Odd Grenlands kaptein, Morten Fevang. Han hadde, sammen med Morten Aadalen, ansvar for hele treningsøkta, og det satte jentene pris på! Flere av øvelsene var helt nye for jentene, så vi brukte litt tid på å få det inn i beina. Men det tok ikke så lang tid før det satt, og det er alltid gøy å lære noe nytt. Morten er en flott og dyktig fotballspiller, som kommuniserte godt med jentene, og som var flink til å lære bort. Det ble absolutt en morsom og lærerik treningsøkt, og vi tar gjerne imot besøk seinere en gang!

Dagen etter hadde vi avslutning for J16, med overnatting i telt på Fagerlund. Dette har vi gjort også et tidligere år, med stor suksess. Vi var ca 15 jenter, og i tillegg kom det noen venninner, kamerater og kjærester for å grille sammen med oss. Tror nok at noen av våre "gjester" ikke var hjemme igjen før sola stod opp på lørdagen...

Etter at vi hadde grillet mat og marshmellows var det noen som lekte seg litt med fotballen, men for det meste krøllet de seg sammen på en stooor presenning, under en haug med tepper. Der lå de ut over natta, og fortalte hverandre spøkelseshistorier... Det ble, som forventet, minimalt med søvn, men det var ikke noe bråk i det hele tatt, så det kan jeg godt leve med. Det var nok mange, veldig trøtte jenter på lørdagen, men siden det var starten på sommerferien, var det mulighet for å ta igjen litt søvn.

Dette er en utrolig koselig måte å feire slutten på vårsesongen på, så det kan fort hende vi gjør dette til en tradisjon. Og så lenge jeg får sove i campingvogna mi, og slipper telt, stiller jeg gjerne opp igjen... Nok en flott opplevelse med den fine gjengen med jenter, som oppfører seg helt eksemplarisk.

Bilder fra trening med Morten Fevang:

Bilder fra avslutning:http://picasaweb.google.no/solvanghole/
FotballavslutningFagerlund27Juni2008

Anita

Etiketter: ,

11 juni 2008

Nå er det på tide...

..å snu en litt lei trend for 11er-laget til J16. De siste kampene har vi dessverre måttet reise hjem uten poeng, selv om vi spillemessig har vært helt på høyden med lagene vi har møtt. Problemet er at vi ikke får uttelling på sjansene våre...

På mandag tok vi imot Vest-Telemark (VT) hjemme på Trollmyra. De ligger på plassen over oss på tabellen, og har flere sterke og raske spillere, samt en veldig god keeper. Kampen ble likevel jevnere enn jeg hadde fryktet, og Siljan var helt tydelig innstilt på å jobbe for å få poeng. VT var hissige på gjennombruddspasninger, men vår forsvarsrekke var oppmerksomme og ryddet opp i stor stil. De var også gode på å komme raskt ut til midten, slik at vi gang på gang satte VTs spisser i offside. I tillegg hadde Elise Lykseth i Siljans mål igjen en god dag på "jobben".

Midtbanen, anført av Kristine Hagen og Kristina Espeseth, vant mange dueller, og slo gode gjennombruddspasninger både på spissene og ut til kantene. Silje Jenssen og Ann Susann Aadalen hadde flere muligheter til å gi Siljan ledelsen, men det var ikke lett å overliste Marthe Nylend i VTs mål. I stedet ble det Vest-Telemark som tok med seg hele poengpotten, etter seier 0-2. Dagens innsatspris gikk til Mari Hole og Kristine Hagen.

Flere av foreldrene hadde tatt turen til Trollmyra denne kvelden, samt en fin gjeng gutter som lagde liv og røre under kampen. Dette liker vi - det skaper en fin ramme rundt kampen.

Sist lørdag spilte Odd Grenland mot Bryne på Skagerak Arena, med Siljan J16 som ballhentere. Kampen ble overført på TV, og det gjør det jo litt ekstra moro for jentene å få være med. Dette er andre gang i vår at Siljans jenter er ballhentere, men det stopper ikke med det. De har nok gjort et bra inntrykk for allerede 6. juli er vi på plass igjen, samt 3. august. Som Frøydis Straume i Odd Grenland så riktig påpekte: Ikke bare er de flinke, de er jo så flotte også. Bare se på bildene....!

Bilder Siljan-Vest Telemark:

Bilder Odd Grenland - Bryne:

Anita

Etiketter: ,

06 juni 2008

J16 - en oppsummering


J16 har spilt flere kamper siden siste kampreferat - både 11er og 7er. 11er-laget har hatt to kamper som de har tapt med knappest mulig margin. I slutten av mai spilte vi mot Herkules, som etteranmeldte sitt lag til serien. Det ble en tett kamp på kunstgresset til Herkules, men vi måtte til slutt se at hjemmelaget tok med seg alle tre poengene etter seier 3-2. I 1. omgang ble vi noe overrumplet av hurtige flankespillere, men i 2. omgang var vi helt på høyde med et godt Herkuleslag. Herkules var først ute med scoring og så kom målene på rekke og rad. Vi hadde et veldig press de siste 10 minuttene, der Silje Jenssen flere ganger kjempet ballen med seg gjennom Herkules' forsvar. Dessverre for Siljan hadde Herkules en solid keeper som ryddet godt opp. Målscorere for Siljan var Charlotte Holtan og Edith Hem Næss. Dagen innsatspris gikk til Silje Jenssen.


2. juni dro vil til Sauland, i en overveldende varme. Dette laget møtte vi også i fjorårets sesong, og da spilte vi stort sett jevne kamper. Denne gangen møtte vi et lag med flere "eldre" spillere, de var både to og tre år eldre enn våre yngste jenter. Siljan spilte en veldig god kamp, der vi fikk ro på spillet og vant mange dueller. Silje Jenssen ga Siljan ledelsen, men det ville seg ikke denne gangen heller. I løpet av de ti siste minuttene slapp vi inn to mål, og Sauland vant dermed 2-1. Siljan var kan hende det beste laget, men fotballen er fremdeles rund.... Dagens innsatspris gikk til Charlotte Holtan, med keeper Elise Lykseth hakk i hæl. Det er en betryggelse for laget å ha en slik keeper!


7er-laget er virkelig i medvind for tida, tross tap for Snøgg 2-0. Denne uka var de imidlertid fenomenale, med seier både torsdag og fredag. Torsdag spilte de borte mot Sannidal, og vant 2-4 etter en solid lagseier. Litt mye stress i 1. omgang med litt for "måking" av ball, men etter pause tok de tak i kampen og spilte slik vi vet de kan spille. Målscorere var Ida Plassen Limi, Eileen Staulen, Christina Øksenholt og Silje Jenssen.


I kveld tok vi imot Fyresdal, til vår første hjemmekamp denne sesongen. 1. omgang var, som i går, preget av for mye spark på ball uten noe adresse. Fotball er som kjent mer enn bare å få ballen unna, og dette tok jentene på alvor etter pause. Med flere fine pasningskombinasjoner, press på ballfører, en midtbane som var til dels enerådende på utspill, og ikke minst et veldig godt forsvar - slik blir det seier av! Christina Øksenholt var den første med nettkjenning til Siljan, og så fulgte Rebecca Isaksen opp, før Kristine Hagen punkterte kampen med et langskudd. Fyresdals keeper var riktignok veldig uheldig på dette skuddet, og glapp en tilsynelatende grei ball, men mål er mål! 3-0 til Siljan er absolutt en sterk seier, mot et godt lag fra Fyresdal. Et ekstra pluss i margen for Ida Plassen Limi som var helt suveren i forsvar - så og si umulig å komme forbi ho i dag, selv om Fyresdals spisser var både sterke og dyktige.


En lang vinter med gode treningsøkter gir resultater, så nå er det viktig å ikke legge fotballen og trening på hylla selv om sommeren kommer. Vi får bare fortsette å holde intensiteten oppe - det er da fotball er gøy!

Anita

Etiketter: ,

20 mai 2008

Knepen seier til J16

Det ligger alltid litt prestisje i å møte Fossum, og nervene er som regel litt i ulage før disse kampene. Så også i kveld da J16 11er møtte Fossum på deres hjemmebane, og det bar hele første omgang preg av. Vi slapp Fossum altfor lett inn i kampen, og lot dem styre spillet. For mange baller ble lempet inn i midten istedet for å spille på kantene, og Fossum var suverene på midtbanen. Halvveis ut i første omgang gikk Fossum opp i ledelsen, etter flere fine løp på venstre kant. Siljan mobiliserte imidlertid, og utlignet med et skudd fra Stine Eriksen, som kom på et fint løp på høyre kant. Fossums keeper hadde tilsynelatende kontroll på skuddet, men glapp ballen.

Etter pause senka Siljan skuldrene noe, og heva spillet betraktelig. Vi kom mer og mer inn i kampen, da Fossum gikk opp i ledelsen 2-1. Edith Hem Næss utlignet etter en fin tversover-pasning fra Silje Jenssen, og da ble det virkelig nerver i kampen. Siljan tok mer over spillet, selv om Fossum var farlige på sine gjennombruddsløp. Elise Lykseth i Siljans mål spilte en kjempekamp, sammen med sitt forsvar, og gjorde det vanskelig for Fossums spisser. Da det gjenstod ca 20 minutter igjen av kampen kom Charlotte på et flott raid på venstre kant, slo en perfekt gjennombruddspasning til Silje Jenssen som skled ballen i mål.

Vi jobba intenst de siste minuttene for å holde på ledelsen, og kampen endte med seier til Siljan, 2-3. Dagens innsatspris gikk til Kristine Hagen og Silje Jenssen.

16. mai var halvparten av laget ballhentere på Skagerak Arena. De gjorde en flott figur, og den 7. juni skal resten av laget være ballhentere. Det er en morsom opplevelse, og fine minner å ta med seg. Lykke til!


Bilder fra Fossumkampen her:

Bilder av ballhenterne:

Anita

Etiketter:

16 mai 2008

J16 ballhentere på toppkamp


16. mai, på fotballkvelden med stor F, skal J16 være ballhentere på toppkampen i Adeccoligaen mellom Odd Grenland og LøvHam. 12 av jentene stiller i kveld i Siljandrakta på Skagerak Arena, og får forhåpentligvis overvære en spennende kamp, samtidig som de tar med seg et hyggelig minne fra kvelden. Siden vi er så mange jenter i stallen, skal de resterende jentene være ballhentere på kampen Odd Grenland - Bryne den 7. juni. Lykke til jenter, og kos dere!


I går tok jeg lagbilder av jentene, og noen situasjonsbilder fra treninga. Vi trena på demping av ball og på heading, og da blir det mange fine bilder...!


Anita


Etiketter: ,

07 mai 2008

Uavgjort for J16


Mandag spilte J16 første hjemmekamp på Trollmyra, og motstandere var Snøgg. Baneforholdene er som kjent ikke optimale på Siljans hjemmearena ennå, men det la ingen demper på humøret til jentene. Første omgang derimot var ingen "høydare" for Siljan J16. Vi møtte et lag som var velorgansiert, og hadde løpssterke spisser. Mange gjennombruddspasninger gjorde dermed jobben vanskelig for våre forsvarsspillere, men sammen med Elise Lykseth i mål, ryddet de opp i stor stil. Vi hadde i tillegg marginene på vår side, men det var likevel Snøgg som fortjent gikk opp i ledelsen i første omgang. Anniken Tveitan utlignet på straffe, etter en hands av en Snøggspiller.


I andre omgang kom vi mer med i kampen, vant flere baller på midtbanen og fikk løftet laget høyere på banen. Snøgg fortsatte også å presse, og gikk etterhvert opp i ledelsen både til 1-2 og deretter 1-3. Silje Jenssen scorte for Siljan i midten av andre omgang, og da det gjenstod 15 miutter av kampen utlignet Anniken med et skudd som gikk mellom beina på en ellers veldig god Snøggkeeper. De siste minuttene klarte vi å holde presset på Snøgg, selv om de var farlige hver gang de kom på gjennomløp. Kampen endte 3-3, et resultat som Siljan kan være mest fornøyd med, da Snøgg nok vant på antall sjanser.


Vi sliter med litt skader i laget for tida, og Anniken måtte gi seg denne gang da ho antagelig tråkket over på slutten av kampen. Vi krysser fingrene for at de fleste er oppegående igjen til neste kamp, som er 20. mai borte mot Fossum 2. Dagens innsatspris gikk til Kine Tveitan, som sammen med resten av forsvarsrekka gjorde en formidabel jobb.

Anita

Etiketter:

28 april 2008

Da er vi i gang!


Årets sesong for J16 ble sparket i gang med hyggekveld hos Annette Hovstø. Vi hadde en veldig koselig kveld med hjemmebakte pizzaer fra foreldrene, en mengde bilder fra tidligere kamper og turer på storskjerm, og masse latter. Av i alt 26 jenter var det hele 22 som møtte opp denne kvelden, og dette vil vi nok gjøre til en årlig begivenhet. Styrkende både for lagmoralen og samholdet!


Første kampen for J16 11er-laget ble spilt i kveld, mot Bamble på Rugtvedtbanen. Dette er vår første sesong i J16, og med spillere født i 1993 og 1994 forventer vi oss en tøff sesong. Bamble stilte med jenter født i 1992, med unntak av to eller tre spillere, men Siljans jenter lot seg ikke skremme av det!


Fra første spark på ballen gjorde Siljan det klart at vi gikk for seier, og tok kjapt grepet på kampen. Vi spilte god fotball, med godt lagspill, mange fine løp og gjennombruddspasninger, og Bamble fikk aldri ro til å spille ball. Spissene, Anniken Tveitan og Ann Susann Aadalen, var en stadig trussel, og midtbanen vant så og si alle dueller. De få gangene Bamble kom over midten ble de kontant stoppet av en meget god forsvarsrekke, anført av Stine Tveitan og Mari Hole. Godt ut i 1. omgang tok Siljan ledelsen, etter et skudd fra Anniken. Målvakten så ut til å ha kontroll, da hun glapp ballen og den trillet mellom beina og i mål. 0-1 var også resultatet ved pause.


I begynnelsen av 2. omgang virket det som om Siljans jenter senket skuldrene vel mye, og gav dermed Bamble muligheten til å trille ball. Det kunne fort blitt en utligning i denne perioden, men Elise Lykseth var sikker i Siljans mål. Etter 20 minutters spill overtok Siljan føringa igjen, og styrte resten av kampen. Anniken ble den store helten denne kvelden, med hat-trick. 0-2 kom etter et skudd der målvakten måtte gi retur. Anniken var helt korrekt plassert og satte ballen til side for målvakten. 0-3 kom etter en gjennombruddspasning fra midtbanen. Anniken gjorde som treneren har mast om i hele vinter; med et flott mottak med vending dro hun seg fri, og satte ballen perfekt og knallhardt i lengste hjørne.


Dette lover bra for sesongen, og vinterens trening ser ut til å ha gitt resultater. Dagens innsatspris gikk til Anniken, men dette var helt klart en sterk lagseier. Flott jenter - jeg gleder meg til resten av sesongen.


Fotoapparatet var til reperasjon denne dagen, men vi kommer sterkere tilbake med bilder fra kampene. Vedlagt ligger bilder fra hyggekvelden, og også gode minner fra 2005, da jentene var små og søte. Nå er de bare søte...


Anita


Etiketter:

10 mars 2008

Kanonkamp av J16

J16 består i år av tre årskull; 1992, 1993 og 1994, totalt 26 jenter. De eldste jentene har kun spilt 7er-fotball fram til nå, og de skal også spille 7er i årets serie. Men i går spilte vi treningskamp mot Fossum på Tollnes kunstgrass, og da var det 11er som gjaldt. Vi har møtt Fossum tidligere i vinter også, og da gikk vi på en skikkelig smell. Jentene var derfor både spente og litt nervøse før gårsdagens kamp, men det tok ikke lang tid før nervene forsvant.

Tidlig i 1. omgang viste Siljan vilje til å gi Fossum en real kamp, og med løpssterke spisser og fine gjennombruddspasninger skapte vi flere sjanser. Det var imidlertid Fossum som gikk opp i ledelsen, men Siljan lot seg ikke stoppe av den grunn. På slutten av 1. omgang utlignet Siljan med et kanonskudd av Edith Hem Næss fra ca 20 meter - utagbart for Fossums målvakt.

Med fornyet selvtillit fortsatte Siljan 2. omgangen med å vinne baller på midtbanen, mange gode løp på topp og et sterkt forsvar. Halvveis i omgangen gikk Siljan opp i ledelsen med nok en vakker scoring, signert Kristina Espeseth. Vi holdt på ledelsen helt til det gjenstod to minutter, da Fossums høyre ving hadde et flott løp på kanten som resulterte i utligning. Sammenlignet med hva vi har prestert på tidligere treningskamper var jentene super fornøyd med resultatet, og ikke minst innsatsen.

Det er fremdeles mye å jobbe med, men med tanke på de heller dårlige treningsforholdene vi har hatt i Siljan i vinter, har vi kommet et godt stykke på vei. Trenerteamet er i år styrket, og fra å være eneste trener i fjor er vi nå hele fire trenere; Bjørn Rønningene, Hanne Gonsholt, Morten Aadalen og Anita Solvang Hole. Dette gjør selvfølgelig jobben både enklere og morsommere, ikke minst på grunn av den flotte jentegjengen. Vi gleder oss til serien!

Anita

Etiketter: ,

28 november 2007

Referat spillermøte G19


Siljans juniorgutter hadde kl 18 i kveld spillermøte. Det møtte ca 20 spillere. Knut K, Brede, Stian, Robert, Gro T, EivindT, Marianne og Even var også på møtet.
Møtet var meget konstruktivt og man ble enige om viktige ting. Først og fremst hvem av juniorene som er "reine" a-spillere og hvem som er reine juniorer. Her blir det sikkert forandringer etterhvert som enkelte juniorer kan spille seg inn på alaget. Årets juniorlag er er rekruttlag til alaget og det vil bli fulgt nøye opp av trenerne hvem som fortjener sjangsen på alaget.
A-lag og juniorlaget er påmeldt som "Antilag". Det betyr et kamper ikke vil bli spillt samme dag.

Sak 1. Hvem spiller jr og alag:
Her er juniortroppen. Dere skal i utgangspunktet prioritere jr-laget: HalvorG, HermanH, SindreL, AlexanderH, DanielM, AndreM, VegardK, AudunT, HåvardF, MagnusA, MartinK, MatsT, JøranT, VemundG, Peco, RobertM, MortenR(Beggelag)

Her er juniorer som primært skal prioritere alaget: MortenR(beggelag), FredL, GeirR, JoL, ArneF, JoacimT, EirikKT, TomEØ. Jeg kan ha glemt navn men dette er nær korrekt.

Sak 2. Målsetting:
Laget har som mål å rykke opp til 1.divisjon. For å klare dette kreves det trening minst 2ggr pr uke. Treninger blir tirsdager fra 18 til 1930 full bane og torsdager fra 19 til 2030 halv bane. De som ønsker kan også trene med alaget.

Sak 3. Spilletid:
Alle som møter på treninger skal få spille alle kamper. Hvor lenge avgjøres av Robert. Ingen ønsket spesiell spilletid. Laget ønsker at de beste spiller.
Er du god nok er du gammel nok.

Eventuellt:
Even opplyste at laget vil stille i nytt draktsett sponset av Itum. Det var helt klart populært blant spillerne. Møtet ble hevet kl 1825.
mote281.jpg
mote283.jpg

Etiketter: , , ,

14 november 2007

Årsmelding J14

Her er årsmelding fra jenter 93/94
ArsmeldingJ93-94.htm

Etiketter: , ,

11 november 2007

En lang sesong er over for J14


Sesongen er omsider ferdig for J14 Etter at siste kampen ble spilt i slutten av oktober, kan J14 se tilbake på en begivenhetsrik og velspilt sesong. Vi har spilt både i 7'er og 11'er-serien, og alle jentene har fått prøve seg på begge lag. Det er nok likevel ikke tvil om at det er mest gøy å spille 11'er fotball!

Vi har hatt mange "hengekamper" også denne høsten, og 20. oktober spilte vi hjemme mot Åmdal/Tokke. Dette laget ligger på femteplass i serien, og vi hadde derfor forhåpninger om å ta hjem seieren. Og det gjorde vi! Det tok imidlertid lang tid før vi fikk begynt, fordi dommeren aldri møtte opp. Det medførte mange telefoner rundt i Siljan, og til kretsens dommere. Det hele endte med at Rune Enggrav dømte første omgang, og så kom en dommer fra kretsen for å dømme siste omgang. Det ble ikke noen optimal opplading, men Siljanjentene tok føringen tidlig i kampen. Vi hadde flere sjanser, men fikk ikke uttelling på disse. Vi gikk imidlertid til pause med ettmåls ledelse etter scoring av Charlotte Holtan på straffe.I andre omgang løsnet det virkelig for Siljan, og kampen endte 6-0, etter scoringer av Ann Susann Aadalen, Stine Rønningen, Kristina Espeseth, Silje Svennunngsen og Silje Jenssen. Dagens innsatspris gikk til Åshild Gurholt og Anita Holtsdalen.

Siste kampen for sesongen var mot samme lag, på bortebane. Og det vil si ca tre timers kjøring til Åmdalsverk... Lørdag morgen dro vi av sted, i et grått og ruskete høstvær. Vegen er smal og svingete, noe som resulterte i bilsyke for noen - ingen optimal oppladning til denne kampen heller! Det skulle vise seg å blie ne mye mer jevnspilt kamp enn da vi møtte Åmdal/Tokke på hjemmebane, og det virket som om den lange kjøreturen hang i. Det ble ingen stor kamp, og den endte uavgjort 1-1, etter scoring av Silje Jenssen i 2. omgang. Den samme Silje hadde muligheten noen minutter seinere til å avansere til 2-1, da hun kom alene med keeper, men dessverre ble det ingen uttelling på denne sjansen. Dagens innsatspris gikk til vår keeper, Elise Lykseth, som i det siste minuttet hadde to kanonredninger. Først på et skudd som så ut til å smyge seg under tverrliggeren, men som Elise fikk bokset ut. Ballen havnet i beina på en Åmdal/Tokke-spiller som smalt til mot venstre hjørne, men skuddet reddet Elise på en utrolig måte.

Da gjenstår det for meg å takke jentene for en morsom sesong - dere er alle tiders jenter å være sammen med! Vi avslutter året med en pizzakveld, og vi gleder oss til neste sesong -
som 16års-lag...!

Anita

Bilder fra hjemmekampen:

Og bortekampen:

Etiketter:

07 november 2007

G95 allerede i trening


Gutter født i 95 pluss et par 94 modeller startet i går oppkjøringen
mot 2008 sesongen. En bra gjeng det var moro å spille med. Laget skal trene hver mandag inne i Siljanhallen. Lise R er lagleder og Jørn,
Jarle og Even deler på å trene guttene. Det ble tatt noen bilder.
De ser du her:

Etiketter: , ,

17 oktober 2007

Er du Odde-supporter mellom 12 og 16 år? Se her!

Karine Hovstø, Mina Flatebø og Mari Hole har startet en Odd Grenland supporterklubb for ungdom mellom 12 og 16 år. De har vært i flere møter med Odd Grenland, og regner med å starte opp for fullt til seriestart i 2008. Etter møtet på tirsdag ble de oppfordret til å få med seg så mange som mulig på Odds siste hjemmekamper. Og dermed er oppfordringen gitt!

Førstkommende søndag, 21. oktober kl 18.00 kommer Start til Skagerak Arena, og 4. november kl 18.00 går siste kampen denne sesongen, mot Fredrikstad. Alle mellom 12 og 16 år får i den forbindelse et tilbud om billetter til disse to kampene til en samlet pris på kr 50,- Er du interessert så ta kontakt med Karine, Mina eller Mari innen torsdag 18. oktober.

For mer informasjon se http://www.oddgrenland.no/

Anita Hole

Etiketter: ,

07 oktober 2007

Mulig sesongavslutning for J14


Det har vært en hektisk sesongavslutning for J14 med 3-4 oppsatte kamper hver uke. Det har en tendens til å bli en opphopning på høsten pga utsatte kamper, og det er egentlig ikke ønskelig å ha det slik. Her er i alle fall en ny oppsummering på våre siste kamper:


Fredag 28. september spilte vi en utsatt 7er-kamp mot Gvarv. Dette er et lag som vi har hatt litt dårlig erfaring med tidligere pga ufint spill og stygt munnbruk. Dessverre utartet også denne kampen seg til å bli en kamp der man sitter igjen med mye negative følelser. Siljans jenter spilte en veldig god kamp, der vi fikk se bra lagspill, gode enkeltprestasjoner og mange scoringer. De klarte også å holde seg i "skinnet" på tross av ufint spill fra Gvarv, spesielt i form av ekstremt mye holding og armbruk. Willy Solberg var dommer i denne kampen, og gjorde en god jobb i forhold til å slå ned på dette, men det resulterte likevel i at undertegnede leverte inne en rapport til kretsen etter kampen. Resultatet ble til slutt 12-3 til Siljan, og scoringene kom ved Silje Jenssen, Mari Fredin, Ann Susann Aadalen, Kristine Hagen, Charlotte Holtan og Kristina Espeseth. Dagens innsatspris gikk til Charlotte Holtan.


To dager senere, søndag 30. september, var det 11er laget som skulle på banen, og vi møtte Fossum 2 hjemme på Trollmyra. Disse kampene er alltid jevne og tette, og før denne kampen hadde vi en seier hver; vi vant i vår og Fossum slo oss tidligere i høst (vi spiller trippelserie). Det var et forferdelig vær denne søndagen, men det prega ikke kampen nevneverdig, bortsett fra at det ble veldig kaldt etterhvert. Det ble en jevn 1. omgang der både Fossum og Siljan hadde sine sjanser, men ingen klarte å omgjøre disse til mål. I 2. omgang syns jeg Siljan la inne et ekstra gir, og pressa høyere på banen. Det første målet kom ved et vannvittig langskudd fra Kristine Hagen, fra 25-30 meter, som ho plasserte i krysset. Det målet går nok inn i boka som årets flotteste! 10- 15 minutter senere kom Charlotte Holtan på et av sine mange raid på venstrekanten, sendte en presis pasning til Silje Jenssen som tok ballen ned og plasserte fint bak Fossums keeper. Kampen endte 2-0 til Siljan, og det var en deilig seier å ta med seg. Dagens innsatspris gikk til hele tre spillere: Mari Hole, Stine Tveitan og Silje Jenssen.


Det er ikke mange dagene disse jentene har mellom hver kamp, så på mandagen 1. oktober dro vi med 7er-laget til Ulefoss for å møte laget som topper tabellen med en suveren målforskjell; 110-19. Dette er et ungt, men utrolig tøft lag med teknisk gode spillere, som har et fantastisk lagspill og de er hurtige opp i ballfører. Dette bar kampen preg av, men Siljans jenter løfta seg også et hakk, og kampen ble spennende, velspilt og veldig jevn. Siljan putta det første målet, som kom i 2. omgang. Hanne Rønningen fikk et oppspill på topp, dro seg fri fra Ulefoss' forsvarer og veldig kaldt og rolig satte ballen til side for keeper. Stilig! Det dro seg veldig til på slutten av kampen, og pga en skade hos Ulefoss ble det lagt til 3 minutter. Dette resulterte i en uligning av Ulefoss i sluttminuttene, og kampen endte uavgjort 1-1. Dagens innsatspris til Stine Tveitan.


De tre siste kampene, mot Borg og Åmdal/Tokke hjemme og borte, som skulle vært spilt denne uka, er omberammet fordi disse lagene ikke kunne stille til de oppsatte kampene. Sesongen blir derfor veldig lang, så vi får håpe vi blir ferdige før snøen kommer...!
Anita

Etiketter:

29 september 2007

En annerledes avslutning for G14


G14 hadde i dag en litt annerledes avslutning på sesongen. Vanligvis har vi avsluttet med film pokaler og pizza. Men ikke i år. I år ville guttene (og trener/lagleder) spille paintball.
Siljan har jo fått sin egne paintballklubb med flott bane i Siljan skisenter. Primus motor i Siljan paintballklubb, Kim Rekvik, ble leid inn for å organisere det hele.
Noen av spillerne på laget spiller aktivt paintball, men mange hadde ikke prøvd dette før.
Litt spente på hvor vondt det vile være å bli truffet satte vi i gang "krigen". Og det var veldig moro.
Lagets trener var av en eller annen grunn meget utsatt for treff. Talte rundt 30 godkjente treff på kroppen etterpå. Overalt. I hodet, ryggen, baken, magen, brystet... Til og med i øret klarte man å treffe. Det var skudd bakfra inn i maska. Men det er helt ufarlige treff. Svir bare litt med en gang. Den verste trefferen var det nok Andreas som mottok. Fra 2 meters hold.
Så til dere litt eldre gutte og jentelag: Prøv en paintballavslutning. Det er kjempegøy.
77 bilder her:

Etiketter: ,

26 september 2007

Fra 4-1 til 4-7.....


Siljans G14 spillte i kveld en meget underholdende kamp mot Skiens Grane. På en flott gressmatte til å være sen september ble det vist mye teknisk flott fotball. Fra begge lag. Og endel Drillopasninger etterhvert som Siljanguttene ble slitne.
Nå er sesongen over og vi avslutter skikkelig med paintballkrig mellom spillere endel foreldre lørdag kl 12 i alpinanlegget.. Det gleder både Dag og Even seg til:)
Bilder fra kampen som Siljan ledet 4-1 og til slutt tapte 4-7 her:)

Etiketter:

23 september 2007

Seier på seier for J14


En oppsummering fra uka som har gått:


Mandag spilte vi 7er kamp mot Åfoss på Åfoss kunstgress. Noe uvant med underlaget og at ballen går fortere enn hjemme i Siljan, men det hindret ikke jentene fra å ta den første seieren denne uka. Ann Susann Aadalen startet det hele med å sette den i mål etter litt kniving foran kassa. Så fulgte Jeanett Holtsdalen opp med tre scoringer og Silje Jenssen med en. Ikke altfor mye å gjøre i forsvar, men vi slapp inn et mål i 2. omgang. Sluttresultat Åfoss - Siljan: 1-5. Dagens spillere ble Mari Hole og Silje Jenssen.


Torsdag møtte vi Stridsklev hjemme. Pga at Stridsklev ble oppmeldt i vår gruppe i høst, teller ikke denne kampen på tabellen, men det er ingen grunn til å ikke gjøre sitt ypperste. Og det virket ikke som om det hadde noen innvirkning på jentene. De styrte kampen fra begynnelse til slutt, og da dommeren blåste av kampen stod det 5-0 til Siljan. Målscorere var Jeanett Holtsdalen og Charlotte Holtan med to mål hver, og Silje Jenssen med ett. Dagens spiller: Anniken Tveitan.


Uka ble avsluttet med kamp mot Snøgg 2 på søndag, hjemme på Trollmyra. Dette er et lag som vi slo klart i august (vi spiller trippelserie...), og vi var også i dag det beste laget. Vi begynte kampen noe famlende, og Snøgg kom på noen visitter foran vårt mål. Siljans forsvar hadde imidlertid god kontroll bak, og etter hvert var det Siljan som dominerte. Til pause var resultatet 3-0, og i andre omgang fikk Elise Lykseth bytta bort keeperdrakta med en plass på midtbanen. Jeanett Holtsdalen stod i mål, og ble ikke satt på de store prøvene. I andre omgang rant målene inn bak Snøggs keeper, sju i alt. Sluttresultatet ble overbevisende 10-0, med scoringer av Jeanett Holsdalen 2, Kristine Hagen, Silje Svennungsen, Silje Jenssen 4, Hanne Rønningen og Elise Lykseth. Dagens spiller: Silje Svennungsen.


Til uka følger tre nye kamper, og hvis vi klarer å kopiere denne ukas bragder avanserer vi bra på både 7er og 11er tabellen.
Anita

Etiketter:

15 september 2007

To seire for J14

Denne uka har J14 hatt to 7er kamper. På mandag spilte vi mot Kjapp hjemme på Trollmyra, og det ble en festforestilling fra Siljans side. I vår slo vi dette laget med 11 mål, og selv om vi ikke tangerte rekorden, ble det mange nettkjenninger! Kjapps keeper måtte se ballen suse forbi hele ni ganger, og forsvaret til Siljan hadde en rolig dag på jobben. Resultatet endte dermed 9-0 til Siljan. Målscorere var: Mari Fredin, Jeanett Holtsdalen, Anniken Tveitan, Edith Næs og Silje Jenssen. Mari Hole fikk bestemannsprisen - den andre på to dager!


På fredag hadde vi Skotfoss på besøk på Trollmyra - en utsatt kamp fra forrige uke. Dette laget slo vi også i vår, og da var vi det klart beste laget. Denne gangen hadde vi betraktelig større problemer med å få tak på kampen, og det var en lettelse da Ann Susann Aadalen satte inn det første målet. Og det var ike det at vi ikke hadde målsjanser, men vi klarte ikke å få uttelling på dem. Mari Hole hadde blanr annet flere fantastiske hjørnespark, som vi absulott burde ha scoret på. Om det var kulda på Trollmyra eller lite motivasjon som var årsaken til en elendig 1. omgang vites ikke, men det var en lite fornøyd trener som tok imot jentene til pause....! Da var resultatet 1-1. I 2. omgang ble Jeanett Holtsdalen, om enn noe motvillig, satt i mål og Elise Lykseth fikk prøve seg sentralt på midten og som spiss. Og det er ikke bare som keeper den jenta har talent. Ho er sterk i kroppen, har fine finter og flotte mottak med vendinger. Elise scora to ganger i løpet av omgangen, og Siljan vant 3-1. Jeanett Holtsdalen gjorde en kjempejobb i mål, med gode redninger og bra utspill. Hele laget heva seg flere hakk etter pause, og viste at vi også denne gangen var det beste laget. Bestemannsprisen gikk til Elise Lykseth.


Neste uke har vi tre nye kamper - en 7er og en 11er.

Anita

Bilder fra kampen mot Kjapp her:

Og fra Skotfoss-kampen her:

Etiketter:

10 september 2007

Surt tap for J14Søndag kveld gikk J14 11er på et tap for Sauland på Trollmyra. Som flere sa etter kampen, burde vi nok ha vunnet, men det hjelper så lite når vi ikke scorer mål. Og for å score må vi ha skyte, og det var ikke så mange forsøk på det denne kvelden. Sauland gikk opp i ledelsen med 1-0 før vi våknet skikkelig. Det gjorde vi etter pausa med noen klare beskjeder fra treneren, og det var et annet lag som gikk på banen i andre omgang. Vi presset Sauland høyt på banen, og hadde mesteparten av spillet. Det var imidlertid Sauland som fikk uttelling på sin ene sjanse i denne perioden, og gikk opp til 2-0. Siljanjentene ga ikke opp håpet om poengdeling, og det så lysere ut da Jeanett Holtsdalen satte inne en flott lobb da det gjenstod 10 minutter. Det holdt dessverre ikke, og Sauland kunne dra hjem med 3 poeng. Innsatsprisen gik til Mari Hole.

I dag skal J14 ha ny kamp - 7er mot Kjapp. Nye muligheter for å få poeng, og avansere på tabellen.

Anita

Bilder fra kampen her:

Etiketter:

05 september 2007

Siljan G14 vant 19-3..


Siljans G14 vant i kveld hele 19-3 mot Sauland. Siljanguttane hadde en meget god dag samtidig som Sauland nok ikke var helt på hugget. Forrige kamp var ganske jevn.
Siljan vant den gangen 5-3.
Undertegnede har vært med på både å tape og vinne tosifra. Å vinne tosifra er selvsagt bedre enn å tape tosifra, men en jevn kamp med en knepen seier til Siljan er mest moro:)
Bildet viser kveldens toppscorer Magnus A som scorte 8 av målene.

Men kampen mot mygg og knott i Sauland den vant vi ikke.
Fy pokker for noen irriterende små dyr.....
114 bilder til her:

Etiketter: ,

31 august 2007

Seier for J14 mot Langesund


Fredag kveld spilte J14 7er kamp mot Langesund 2, på en flott gressmatte på Slåttnes stadion. Kampen begynte famlende for Siljans del, noe som etterhvert kjennetegner for mange av våre kamper. Vi bruker litt for lang tid på å komme i gang, og dette utnyttet Langesund i dag, og gikk tidlig opp i ledelsen. Det tok imidlertid ikke lang tid før vi utlignet på et hjørnespark fra Charlotte Holtan, som ho skrudde i mål. Vi begynte å ta tak i kampen, og Edith Næs satte inn to fine mål, og Siljan kunne gå til pause med tomåls ledelse.

Etter pause satte Langesund inn et rykk, og med flere raske og tekniske spillere på laget, utlignet de etter få minutter. Dette tente tydeligvis Siljanjentene. Ann Susann Aadalen, Charlotte Holtan og Stine Eriksen jobbet intenst i angrep for å sikre seieren, og da Stine Eriksen satte ballen kontant i mål etter en svak avklaring av Langesundforsvaret, pustet treneren lettet ut. Ann Susann avsluttet kampen med å sette inn sesongens scoring. Det begynte med et fint oppspill fra Kristine Hagen til Charlotte Holtan på kanten, som dro forbi to motspillere, og la inn et perfekt innlegg foran mål. Der kom Ann Susann på løp og smalt inn ballen på halvvolley - utrolig morsomt å se på! En fin fredagskveld i Langesund, med 2-5 seier til Siljan.


Anita

Etiketter:

27 august 2007

Ett tap og en uavgjort for J14

Søndag spilte vi 11er kamp mot Fossum på bortebane. I vår slo vi dette laget, og hadde et håp om å ta med oss tre poeng fra denne kampen og. Slik skulle det ikke gå. Vår faste keeper, Elise Lykseth, kunne ikke stå denne kampen, og etter mye overtalelse fikk vi Kristine Hagen inn i keeperdrakta, og ho gjorde en flott jobb. Fossum hadde med seg to jenter som spiller i J14 1. divisjon, og de ble dermed et hakk for store for oss. Vi fikk til mye bra spill, og kom til mange sjanser, men fotballkamper vinner vi ikke hvis vi ikke får ballen i mål. Og det sleit vi med denne gangen. Et litt surt tap, men vi har en sjanse til revansje når de kommer til Siljan i slutten av september! Fossum vant kampen 2-1. Innsatsprisen gikk til Silje Jenssen.

På mandag hadde 7er-laget kamp mot Gulset, på kunstgresset på Kollmyr. Gulsetjentene var kjappe og tekniske, og fikk ganske tidlig et godt grep på kampen. Det gikk ikke så mange minuttene før Gulset satte inne sin første scoring, etter et angrep der vi ble løpende mye etter Gulset.
Før pause var vi heldige og fikk en scoring etter et selvmål, og det var mange slitne jenter som gikk av banen til pause. Etter pausen fikk vi litt mer grep på spillet- vi trengte tydeligvis litt tid til å venne oss til at ballen går fortere på kunstgress...
Gulset gikk igjen opp i ledelsen etter for mye rot og lite prating i vårt forsvar, men i aller siste spilleminutt utligna Siljan på et flott hjørnespark fra Anniken Tveitan som Jeanett Holsdalen plasserte fint i mål. Kampen endte uavgjort 2-2, et greit resultat sett fra vårt ståsted.
Innsatsprisen gikk til Stine Rønningen.

Til fredag er det ny kamp; da skal 7er-laget møte Langesun 2 på bortebane.

Anita


Bilder fra kampen mot Gulset her:

Etiketter:

25 august 2007

Kjempekamp av J14


På torsdag hadde vi besøk av Storm på Trollmyra. I vår tapte vårt 7er lag 3-0 for dette laget, i en kamp der vi spilte langt under pari, så nå skulle vi vise hva vi var gode for. Undertegnede måtte være dommer i første omgang, og fikk av den grunn ikke anledning til å "coache" laget. Men jentene var tent fra første spark på ballen, og klarte seg bra uten treneren.
Etter litt omrokkering på laget, vant vi stort sett alt av baller på midtbanen. Vi hadde flere målsjanser, før Jeanett Holtsdalen satte inn et flott mål. Da fikk jentene virkelig fart på ballen, og vi gikk til pause med 3-0, etter enda en scoring av Jeanett og et mål av Karine Hovstø Johnsen.
Andre omgang starta som første slutta - med Siljan i føringa. Dommerfløyta ble overtatt av Morten Rønningen, som alltid gjør en solid innsats som dommer, og treneren kunne bruke energien på Siljanjentene. Storm fikk etterhvert inn et "trøstemål", før Jeanett punkterte kampen med sin tredje scoring for dagen. Jentene viste en kampvilje som det står respekt av, noe som blant annet resulterte i en blåveis for Mari Hole, da hun fikk et spark i øyet (!). En flott innsats over hele linja, men innsatsprisen gikk til Karine Hovstø Johnsen og Jeanett Holtsdalen.
Anita

Etiketter:

19 august 2007

J14 på trening


J14 består av 21 jenter, og som regel er vi fulltallige på hver trening. Denne fredagen var det imidlertid en del forfall, og noe av det skyldes skader fra Grenland cup. Jeg tok noen bilder av jentene, både i farta og uten fart..
Anita

Etiketter:

Knallstart på høstsesongen for J14

På onsdag hadde vi vår første kamp for sesongen, med 11er-laget mot Snøgg 2. Etter en litt laber innsats på Grenland cup helga før, viste jentene virkelig bra fotball på Notodden. Fra første touch på ballen, var det Siljan som dominerte og la et veldig press på Snøgg 2. Forsvaret hadde en enkel oppgave denne gang, og med Stine Tveitan som en klippe bakerst, kom aldri Snøgg 2 til de store sjansene. Vi vant de fleste ballene på midtbanen, og spilte flotte baller på spissene. Jeg vil likevel trekke fram Silje Jenssen, som gang på gang dro seg fri på høyre side, og hadde flere bra innlegg, og skudd på mål. Hun fortjener absolutt å bli kåret til banens beste spiller. Resultatet ble 0-5 til Siljan, med tre scoringer av Silje Jenssen, ett av Anniken Tveitan og ett av Silje Svennungsen.
Dette lover bra for høsten, jenter, og pr i dag topper vi tabellen!

Anita

Etiketter:

J14 på Grenland cup 2007

10-12. august deltok J14 på Grenland cup på Kjølnes. Vi var 17 jenter og 2 voksne, og for å få den skikkelige cupstemninga, overnattet vi. Det er en stor cup, 91 påmeldte 11er-lag fra både Vestlandet, Østlandet og Sørlandet, og alt foregår inne på Kjølnes-området. Nesten som et mini Norway Cup... Problemet denne helga var været - det bøtta ned fra fredagskveld til søndag! Etter en litt våt natt i telt, fikk vi sove inne under trappa på Porsgrunn vid skole, og der hadde vi det helt topp. Kampene våre bar preg av en litt for lang sommerferie, så i de innledende runder gikk vi på for mange tap. Vi kom likevel til finalen i B-sluttspillet, men denne tapte vi for Team Nes. Alt i alt en flott opplevelse både for jentene og for lagleder og trener (Annette Hovstø og Anita), og vi kommer nok til å melde oss på til neste år også. Men da vil vi ligge inne hele helga...!

Etiketter:

15 august 2007

To kamper på Trollmyra i kveld


Guttelaget (G16) vant sin kamp mot Storm, 5 - 3.

G14 gikk på en smell mot Pors, og resultatet blei 2 - 9.

Etiketter: , , , ,

18 juni 2007

Siljan mot Vest-Telemark


Juniorjentene spilte i kveld mot Vest-Telemark. Dette laget hadde reist helt fra Dalen. 2,5 timer for å spille på Telemarks verste bane.
Siljanjentene hang bra med i første omgang. Resultatet til pause var 1-2.
Andre omgang ble vi som naturlig er med maks 1 time trening i uka, noe slitne. Vi hadde heldigvis bra med innbyttere i kveld da hele 4 jenter fra J14 også var med.
All ære til disse. De klarte seg veldig fint mot jenter som var oppmot 20 år.
Resultatet til slutt ble 5-1 til Vest-Telemark
Hovedbildene viser Elise L øverst og nederst Siljans høyrekant Ida.

Mange flere bilder her:

Etiketter: ,

13 juni 2007

G14 mot millioner av knottog Skiens Grane på Trollmyra i kveld. Grane leder serien og er et meget bra lag. Men Siljanguttene spilte tidvis meget bra og ga dem god kamp. Spesielt i første omgang. Allikevel tapte vi hele 10-2. Fordi vi brant enormt med sjangser i kveld. Og fordi flesteparten av spillerne gikk tomme for krefter utover i kampen. Siljan hadde heller ingen innbyttere da noen var syke og andre igjen prioriterte frisøren foran kampen....Men sånn er det i blant.

Det vi nok husker aller best fra kampen i kveld var all myggen og knotten. Enormt masse. Og vanvittig irriterende.
SiljanFotball bør kanskje selge myggspray i kiosken.
Jeg hadde ihvertfall gitt hva som helst for litt myggspray i kveld.

Etiketter:

05 juni 2007

J14 på langtur


1. juni møtte J14 11er Åmdal/Tokke i Åmdalsverk. På grunn av den lange reisa (3 timers kjøring en vei) kombinerte vi det med overnatting på undertegnedes hytte. Vi reiste 14 spillere + 2 som bare var med for turens skyld, og 4 damer.
Tabellen tilsa at Åmdal/Tokke var et lag vi burde kunne slå, men de kjørte ut knallhardt, og fikk første scoringa. Vi ble løpende mye mellom og bare jage etter ball, men rett før pause kom den forløsende scoringa. Silje Jenssen dundra inn ballen på halv-volley, etter en flott corner fra Charlotte Holtan.
Etter pause scora Silje nok et mål etter corner fra Charlotte, før Å/T utligna. Vi så helt klart at vi kunne dra dette i land, da Mari Fredin skjøt via en Å/T-spiller og i mål. I det siste minuttet (faktisk på overtid) opplevde vi en merkelig situasjon. Å/T fikk corner, og denne ble slått i en bue over dødlinja, før den smalt i nettveggen. Ballen ble liggende død et lite stykke bakenfor dødlinja. Mari Hole stod i ro ved fremste stolpe, mens Elise Lykseth gikk ut for å hente ballen. Da kommer det plutselig en Å/T-spiller, fisker ballen inn på banen igjen, og triller den over mål. 3-3!! Og veldig frustrerende at dommer ikke så det.... Banens beste spiller var Mari Hole.
Etter en dusj, og innstallering på hytta, kvikna spillerne til igjen, og vi avsluttet kvelden med taco. Etter frokost på lørdag dro vi nedover igjen, og klokka var faktisk ikke mer enn 9.30 da vi satt oss i bilene. Ikke verst med tanke på at det var 20 jenter som skulle stelle seg, spise, pakke og rydde hytta! En veldig koselig tur, og tusen takk til Mariann Aadalen, Sølvi Myhre og Anette Hagen for god hjelp og koselig selskap.
Anita

Etiketter:

02 juni 2007

Campe på Fagerlund?


Husker dere denne turen gutter og jenter? Dette er nå straks et år siden. Dere hadde det utrolig moro sjøl om dere nok ble noe slitne etterhvert.
Utifra stemmeleie på endel av gutta på g93 blir det nok ingen slik felles gutt og jentetur i år. Da må vi ihvertfall ha noen regler....

Det å ta en overnatting på Fagerlund anbefales alle yngre lag. Her er det jo også vann og wc.
Bare husk å telte ute i kantene.

Etiketter: ,

31 mai 2007

Skolecupen 2007 - med seier til Midtbygda!Litt på utsiden av SiljanFotball, men jeg tar det med likevel; Jentene fra Midtbygda vant skolecupen 2007!

Dette er en prestisjetung cup, der 50 skolelag fra Grenlandsområdet deltok. For noen uker siden spilte laget innledende kamper og kom videre til sluttspillet, som gikk av stabelen på Gulset. To strake seire i dag, og jentene var i semifinalen. Semifinalen endte uavgjort, men Midtbygda gikk videre på antall cornere. I finalen møtte vi Moflata, og etter to scoringer av Stine Tveitan vant vi 2-1. Trond Viggo Thoresen og Tommy Svindal-Larsen dømte finalen, og stilte villig opp på bilde sammen med lykkelige vinnere.

De som var med på laget: Åshild Gurholt, Stine Rønningen, Stine Eriksen, Kine Tveitan, Stine Tveitan, Mina Flatebø, Therese Thoresen, Mari Hole, Sandra Espenes og Kristine Selander. Malene Åberg var dessverre syk, og kunne ikke være med i dag.

7 av disse jentene spiller fotball for J14, og det bar kampene preg av - helt klart det beste laget som vant! (I alle fall sett med en mamma og treners øyne...). Det må også sies at dette er første gang et jentelag fra Midtbygda vinner denne cupen.

Gratulerer jenter- dere er flotte representanter for bygda vår!

Se TAs reportasje her:

Etiketter: ,

30 mai 2007

Seier til J14, 1-4!Tirsdag kveld spilte J14 7er kamp mot Gvarv. Det er to år siden sist vi møtte Gvarv, og jentene har dessverre ikke noen gode minner fra disse kampene. Mye ufint spill og stygg munnbruk har gått igjen, og vi var spente på om dette kom til å gjenta seg. Endel skitne knep og skittkasting prega også denne kampen, og seieren smakte derfor ekstra godt!

Etter 1. omgang var stillingen 1-1 (scoring Kristine Hagen), etter noe famlende spill fra Siljan. Men etter "peptalken" i pausa, ga jentene alt i 2. omgang, og det gav uttelling! Tre scoringer av Jeanett Holtsdalen, en solid midtbane og forsvar, og seieren var vår!

Tross armbruk, stygge kommentarer og lugging(!)
fra Gvarv, holdt Siljanjentene seg i skinnet, og viste at vi kan vinne kamper med "Fair Play" som grunnpilar! Jeg er stolt av dere, jenter!

Bestemannsprisen gikk til Jeanett Holtsdalen og Mari M Fredin.

Anita

Etiketter:

24 mai 2007

Jenter 14 i medvind!

7er laget til Jenter 14 år er skikkelig i siget! De tre siste kampene viser full pott for Siljan-jentene, og disse seirene vant vi fullt fortjent.

Skotfoss - Siljan: 0-4. Mari M Fredin scorte tre ganger, og det siste målet var et selvmål. Åshild Gurholt dro i land bestemannsprisen, men det var jevnt over bra innsats.

Kjapp - Siljan: 1-11: Edith Næs, Mari M Fredin, Silje Svennungsen og Anniken Tveitan kom alle på scoringslista, og bestemannsprisen gikk til Kristina Espeseth. En knallbra innsats av alle jentene - resultatet taler vel for seg!

Siljan - Åfoss: 3-2. Denne kampen dominerte vi, og ut fra antall målsjanser burde vi ha vunnet med større margin. Men vi dro det i land! Aniken Tveitan, Charlotte Holtan og Ann Susann Aadalen scorte ett mål hver, og Anniken Tveitan ble banens beste.

Flott jobbet jenter!

Anita (en stolt trener)

Etiketter:

22 mai 2007

G14 mot Sauland i kveld


G14 slo i kveld Sauland på Trollmyra. Guttene fra Sauland hadde som så mange før dem tatt turen ned til Fagerlund først.
Vel fremme på Trollmyra møtte de et Siljanlag som spilte meget bra første del av kampen. Det jevnet seg endel etterhvert, men Siljan vant til slutt komfortabelt 5-2.
Bildet viser en Siljancorner som Øystein stupheader i mål.
Se også Magnus bli hjulpet løs fra nettmaskene.

Enda flere fine bilder her:

Etiketter:

12 mai 2007

Nytt, gøy og spennende. SPK


Siljan Painball Klubb (SPK) åpnet i dag sin nye flotte bane i Siljan skisenter. Bygget på dugnad av adrenalinhungrig ungdom.
Både gutter og et par jenter. Den en var Miriam H.
For painball gir et skikkelig kick. Du er hele tiden "litt redd" for å bli truffet. Det er litt vondt og derfor blir spenninga intens.

Mange ansikter fra fotballfamilien var også i aksjon med de noe mindre ballene fyllt med maling. Som forsvinner etterhvert.

Dette anbefales for Siljans fotballag. Jogg ned til skisenteret og avslutt treninga med en liten krig. Utrolig moro. Ta kontakt med SPK.

Hovedbildet viser Daniel M som har sneket seg rundt på kanten og har Mats F.E midt i siktet.

Her er noen flere bilder tatt av "krigsreporter" EE

Etiketter: ,

10 mai 2007

To Siljanlag påmeldt

årets Sandarcup i fotball. Cupen spilles fra 10 til 12 august. Dette er en av Norges aller største cuper og det er pr 9. mai registrert 222 påmeldte lag. Gutter og jenter.
Siljan har meldt på juniorjentene og G14. Mer info om cupen her:

Etiketter: ,

Nå er J14 i siget


På tross av en litt treg start for J14, har vi nå virkelig kommet i siget! Sist uke spilte vi en 11er og en 7er kamp, og fikk full pott på begge kampene.

Vi har innført en bestemannspris dette året, og den går til spilleren med best innsats gjennom kampen.


I 11er kampen møtte vi Snøgg 1 i Lisleherad, og etter en heller laber førsteomgang overbeviste vi etter pause. Anniken Tveitan scorte to mål, men dette var virkelig en lagseier, der alle tok ansvar. Mari Hole og Stine Tveitan hadde full kontroll i forsvar, og midtbanen med Kristina Espeseth i spissen, vant så og si alle duellene. Da var det moro å være trener! Kamen endte med seier til Siljan, 0-2, og bestemannsprisen gikk til Kristina Espeseth.


Fredag spilte vi 7er kamp mot Langesund 2, hjemme på Trollmyra. Undertegnede hadde trening med resten av jentene på Fagerlund, så Annette Hovstø styrte skuta. Og det gikk bra - vi vant 2-0, med scoringer av Hanne Rønningen og Kristina Espeseth. Dagens bestemannspris gikk denne gang til to av spillerne; vår eminente målvakt Elise Lykseth, og til Hanne Rønningen.


I kveld var det igjen 11er kamp på Trollmyra, denne gang mot Snøgg 2. Trener'n var ikke helt fornøyd med førsteomgangen i dag heller. Det var for lite tæl i jentene og ikke noe vilje til å vinne ball, og jentene fra Notodden brukte ikke mange minuttene før de scora. Vi reduserte riktignok etter noen minutter, og etter litt peptalk i pausa tråkka jentene til i andre omgang. Det resulterte i to scoringer til, alle ved Silje Jenssen. Og dagens bestemannspris gikk igjen til Kristina Espeseth.


Fredag har 7er laget bortekamp mot Skotfoss, og vi satser på en ny kamp med godt spill, fine mål og fornøyde jenter.


Anita Hole

Etiketter: