20 mars 2010

Første utetrening for g/j 9 år


Onsdag var det første trening ute på grus for 9-åringene og det så ut som de fleste syntes det var gøy å komme i gang igjen. Noen har vært på de frivillige treningene som har vært inne i hallen i vinter, men for de fleste har det vært mest Siljansprint og idrettsskole fram til nå. Litt få jenter var det denne onsdagen, men stort sett den samme guttegjengen som i fjor. Trenerteamet består av Per Arne Hansen, Johan Smit og Tone Kristoffersen, som i fjor.

Etiketter:

26 oktober 2009

Årsmelding fra Gutter 8 årLagets andre sesong er over. Den har inneholdt mange flotte både opplevelser både på og utenfor banen. Treningene har vært organisert som innetreninger det meste av vinteren, og treninger ute på Fagerlund fra slutten av april.

Laget har bestått av fjorten gutter: Adrian Fehn, Anders Holmberg Johnsen, Even Haglund, Henrik Haugholt Breian, Jelle Bos, Jonas Rød, Marko Vojnovic, Martin Hagen, Petter Hagen, Sander Kolstad Hanssen, Sebastian Rød, Snorre Olsen Gurholt, Sondre Auran Smit og Tarjei Stavenes Olsen

Gjengen har vært påmeldt med to lag.
Dette for å la barna få mest mulig spilletid på spillkveldene.
I tillegg har vi deltatt på hele 6 cuper i år:
To før sesongen startet, Lågendalscupen i Kvelde og Skidarcup.
To på vår sesongen McDonalds cup på Tollnes og Bergbys cup på Pors.
Og to cuper på høsten med Postbank cupen på Kjølnes og Bend it cup på Tollnes. Cupene bidro veldig mye til at barna fikk styrket det sosiale samholdet.

Mye har skjedd i løpet av året 2009. Og vi er heldige som for det meste har en lærevillig gjeng. Alle har hatt en god individuell utvikling i løpet av året noe som igjen har påvirket lagspillet. Det er moro å se at de spiller mer som et lag.
For eksempel så var det mange flere sentringer i år en det var i fjor.
Mottoet er fremdeles: "At det viktigste er å ha det gøy",
Og det tror jeg virkelig de har hatt.

Resultatmessig har det vært noe opp og ned, men for det meste opp. 74 seiere har det blitt, men også noen uavgjort og en del tap. Mål har rent inn jevnt og trutt. Totalt har laget scoret 513 mål i løpet av sesongen 2009.

Takker herved alle foreldrene for godt samarbeid, spesielt Wendy Bos som har vært foreldrekontakt og hatt ansvaret for kiosken.

Takk til Birgitte Holmberg som har vært web-ansvarlig.

Vil også takke assistenttrenerene Trond Gurholt og Tone Kristoffersen.

Og ikke minst en stor takk til hovedtrener Per Arne Hanssen som har ledet og veiledet laget på et veldig god måte.

Fotballhilsen
Johan

Etiketter: ,

28 september 2009

Gutter 8 år - resultater fra kampkvelder på Gulset og Skotfoss den siste uka


Det nærmer seg slutten på høstsesongen for gutter 8 år og i dag var det kampkveld på Skotfoss. Det endte med seire mot Skotfoss og Kjapp og tap for Fossum. Etter å ha hatt en sterk kampkveld på Gulset forrige onsdag, hvor gutta vant mot Gulset, Ulefoss og Storm, var det litt svakere innsats i dag. Likevel bra med 2 seire og de burde kanskje klart det mot Fossum også, men har slitt litt med å vinne mot dem det egentlig. De er teknisk gode og flinke til å spille sammen som et lag. Til tider var det i dag ikke samme tendensen til samspill hos våre gutter, men mange gode enkeltprestasjoner. Martin og Petter Hagen er fremdeles en del hakk over de andre gutta når det gjelder fart og fysikk, men er vel generelt mer opptatt av fotball enn mange av de andre på laget også..... Onsdag er det siste kampkvelden på Borg før vi avslutter med cup på Tollnes på lørdag.

Etiketter:

06 september 2009

Bedre sent enn aldri - kampkveld for gutter 8 år onsdag


Mye som skjer om dagen og ikke alltid like lett å komme med ferske nyheter fra kampene....Gutter 8 år hadde kampkveld på Pors på onsdag og det endte med seire mot Vold og Pors og uavgjort mot Gulset. Kampen mot Gulset ble en knokkelkamp. Mange etterslengere både i munn og bein og det ble ganske høy tempratur etterhvert. Noen var også misfornøyd med dommeren, som heldigvis ikke lar seg så lett vippe av pinnen:-) Det er stor forskjell på gutta når de spiller mot gode og mindre gode lag. De som er fysisk sterke og løpssterke kommer best ut av det mot sterke lag, mens de som er mer tekniske og kanskje forsiktige trives best mot lag hvor det blir større rom. Det ser også ut som om de fleste etterhvert begynner å finne sin rolle i laget, selv om det er sunt på dette nivået å prøve forskjellige plasser på banen. Uansett er det gøy å se på laget for tiden og trenere og lagledere gjør en veldig god jobb!


Etiketter:

26 august 2009

Høstsesongen i gang for gutter 8 år

Tirsdag var det høstsesongåpning for gutta våre, som allerede hadde varmet opp med cup på Urædd og et par treninger. Det var litt blandet innsats denne kvelden, men det var likevel en gjeng som så ut til å ha det gøy sammen på banen. Det er jo også viktig! Kampene endte med tap 3-4 mot Skiens Grane, seier 5-0 mot Stathelle og seier 5-0 mot Sundjordet. I morgen er det nye kamper på Herkules!

Her er bilder fra kampene.

Etiketter:

17 juni 2009

Sommerferie for 8- åringene


I kveld var det siste kampkvelden for gutter 8 år. Vi spilte mot Skidar, Fossum 1 og Fossum 2 og det endte med henholdsvis tap, tap og seier. Det ble mange mål og ujevn kvalitet på matta. Tror det skal bli godt med ferie for en del av gutta....Anine Lykseth var forresten med som eneste jente i kveld:-)

God sommer til spillere og trenere og alle andre som følger laget!


Etiketter:

08 juni 2009

To flotte cupdager på Porsbanen for g/j 8 år!

Vi stilte som vanlig med to guttelag og det ble totalt spilt 12 kamper i løpet av de to dagene. Gutta spilte seg stort opp i løpet av helgen etter en litt laber start på lørdags morgen. Kanskje litt tidlig for enkelte? Det endte med 10 seire, ett tap og en uavgjort og det er jo veldig bra! Vi foreldre og trenere prøver å fokusere på at dette skal være GØY, men har skjønt at for mange er det kun seier som teller! De fører statistikk hele kampen gjennom..... Det er enormt engasjement hos enkelte og også til tider krangling om hvem som har tatt flest innkast og flest frispark:-) Martin og Petter Hagen er fremdeles et hakk vassere enn resten av laget, både når det gjelder målteft og fysikk, men de andre kommer etter de også.
Ellers stilte vi, som Johan har skrevet i en egen artikkel, for første gang med eget jentelag i cup. Trener Tone har gjort en god jobb med jentene, som blir bedre og bedre for hver kamp. Det er moro å se hvordan enkelte jenter blomstrer når de får sjansen til å vise seg fram uten å bli overkjørt av gutta. Andre jenter, som Anine Lykseth, trives imidlertid best når hun kan tråkke til med gutta:-) Storebror Torjus var forøvrig med og spilte med gutta og gjorde en god jobb.

Takk for en fin helg!

Etiketter:

Jenter 8 år på cup for første gang

For første gang hadde jenter 8 år meldt på eget lag i en cup. Mange av jentene har spilt sammen med guttene i andre cuper, men ikke alene mot andre jentelag. Det ble en topp helg. Hvor mange av jentene så litt usikre ut i de første kampene fant de alle mestringsfølelsen i løpet av helga. Mange fikk gode og positive opplevelser rundt det å spille fotball. Resultat messig gikk det også bra de scoret tjueåtte mål og slapp kun inn to mål i løpet av helga.

Etiketter:

05 juni 2009

Hektiske dager for gutter 8 år


Sesongen har startet hektisk for gutta med to kampkvelder pr uke, fordi vi har meldt på to lag i serien. I tillegg har vi et cupglad trenerteam:-) Porscup til helga blir fjerde cupen siden nyttår og det er vel ikke vanlig kost.......Men det som er veldig fint, er at den enkelte familie selv velger hvor mye man vil være med på. Er det en uke hvor det skjer mye, ja så dropper poden en kampkveld. Enkelt og greit. I går var det en kald kveld på Tollnes, som endte med en seier, en uavgjort og ett tap mot hhv Stathelle, Tollnes og Borg. Vi stilte med 5 spillere, så Jørgen på 5 år fikk spille noen minutter. Artig for gutten, selv om det kanskje ikke var store forsterkningen:-) Det var en dag hvor ingen var spesielt interessert i å spille forsvar, kun angrep. Men det var faktisk rift om keeperplassen! Dagen før var vi også på Tollnes og det gikk noe bedre, dog med flere spillere å ta av.


Etiketter:

30 mai 2009

Kampkveld gutter 8 år på Trollmyra
Etiketter:

26 mai 2009

8 åringene med hjemmekamp som ga gode kiosk inntekter

Jentene hadde kampkveld i regnværet i kveld. Dette var første gang hjemme og med masse bra jobbing ble det en seier og et tap. En god og positiv opplevelse for de fleste på laget. Selv om det ble en veldig tung bane og løpe på.

Guttene hadde hjemmekamp kveld både i går og i kveld. Hvor det ble stor seiere i går ble det heldigvis mye jevner i dag. En seier og to uavgjort ble resultatet. Gledelig var det også at nok en gutt scoret for første gang. Vi scoret 39 mål og slapp 10 mål inn i løpet av de seks hjemmekampene. Årsbeste med gode sentringer i siste kampen.

Begge kveldene kom det inn over kr. 1 000 i kiosken. Bra jobba av Gry, Wendy, May Kristin og Lena.

Etiketter: ,

McDonaldscup en fin opplevelse for gutter 8 år

Solskinn, fint vær og glade unger. En veldig bra helg. Vi hadde i utgangspunktet 8 gutter som i tillegg ble forsterket av to lillebrødre. Både Sølve og Jesper fikk prøvd seg og gjorde en bra figur.
Det ble mange mål både i løpet av helgen mest vår vei men vi fikk også en del i mot. Det som tydelige viste seg var at alle må jobbe for at resultatene skal komme. Det var spesielt gøy at et par stykker tegnet seg på scoringslista for første gang i år. Resultatmessig ble det åtte seiere og et par tap i løpet av helgen.

Etiketter: ,

19 mai 2009

8-åringer med 17. mai trøtte bein?


Gutter 8 år hadde sin første kampkveld i går, på Herkulesbanen. Det var tydelig at det var mange som var slitne etter 17. mai - feiringen, for det var ikke den store spruten. Den tenningen som ikke var i beina, kom isteden ut verbalt hos enkelte. Mye var urettferdig syntes de..........I kampen mot ODD måtte trener Per Arne sågar ha en peptalk med spillere på begge lag før kampen, da flere sto og skulte på hverander og slengte kommentarer til hverandre. Dette ønsker vi ikke, så det er fint at trenerne tar tak i dette. Kampene endte med 2 tap og 1 uavgjort og det sier vel sitt.......I dag var det kampkveld på Heibanen og meldingene tyder på at det gikk bedre i dag. Skal prøve å legge inn noe fra kveldens kamper etterhvert.

Etiketter:

14 mai 2009

Snart sesongstart for gutter/jenter 8 år!


Sesongstarten nærmer seg for 8-åringene og vi har i år meldt på 2 guttelag og 1 jentelag. Noen frafall har det vært siden fjoråret, spesielt på jentesiden, men heldigvis har det kommet noen nye til. Marieke, Asia, Linnea og Thea Martine har vært ivrige på de siste treningene og vil bli en fin tilvekst! Gutta har blitt enda tøffere denne vinteren og det har vært noen skikkelige dueller på treningene! Mange gleder seg til kampene begynner og et par cuper står også på tapetet. Så da er det bare for foreldre og foresatte å møte opp på kampene og heie våre håpefulle frem:-)

Etiketter:

24 mars 2009

Skidarcup i Skienshallen


8-åringene har hatt trening hver onsdag i Siljanhallenen en måneds tid og på lørdag var det klart for Skidarcup i Skienshallen. For mange var det greit at det kun var en dag, slik at man fikk spille mange kamper uten for mye døtid. Vi hadde meldt på to lag, men brukte likevel ett lag i de 5 første kampene. Vi spilte mot Fossum 2, Skidar, Storm 1, Borg og Kragerø. De siste kampene mot Kragerø 1 og Fossum var det imidlertid begge lagene som skulle i sving, så da måtte vi "forsterke" det ene laget med 5- åringene Sølve og Jørgen (hhv lillebrødene til Snorre og Anders). Moro for gutta å få bli med de store og ikke minst få bli med på lagbildet som Frode Berg tok for TA:-) Må også nevne at Andreas, storebror til Sondre, var med på laget på lørdag og gjorde en flott innsats han også. Sjefen for resultatene har reist til USA (Johan), men min humkommelse sier at det stort sett ble seire og uavgjort. Men er det så nøye da? Tror alle hadde det gøy og ikke minst var det gøy å få en medalje rundt halsen! Takk til Skidar for fint arrangement.

Her er bildene

Etiketter:

21 mars 2009

Lågendalscup

For to uker siden begynnte 2001 årgangen med sin fotballsesong.
I år startet den i Kvelde. Det var to store forskjeller fra de første kampene i fjor.
Det ene var at i fjor spilte vi inne i en relativt varm Skjærgårdshall men i år så var det tung og vått snø som man kjempet mot. Den andre forskjellen var at i fjor så slet mange med hvilken vei vi skulle spille så var dette en selvfølge i år. Deretter ble også resultatet bedre.
Vi hadde det gøy i sammen på tross av at det var kaldt og vått.
Barna spilte fire jevne kamper og sto virkelig på.
Det resulterte i fire seiere.

Etiketter: ,

17 november 2008

Årsmelding fra GJ7-laget (2001)

Lagets første sesong er over. Den har inneholdt mange flotte opplevelser på og utenfor banen. Treningene har vært organisert som innetreninger det meste av vinteren, og treninger ute på Fagerlund fra slutten av april. I snitt har det vært 15 barn inne og 17 barn ute på treningene.

Laget har bestått av seks jenter og 13 gutter: Anine Lykseth, Marlin Helene Kiste, Martina Eie, Mathilde Baker Gåthaug, Meline Berge Hilstan, Therese Isaksen, Adrian Fehn, Anders Holmberg Johnsen, Hans Martin Rød, Henrik Haugholt Breian, Jelle Bos, Jonas Rød, Martin Hagen, Petter Hagen, Sander Kolstad Hanssen, Sebastian Rød, Snorre Olsen Gurholt, Sondre Auran Smit og Tarjei Stavenes Olsen.


GJ7-gjengen har vært påmeldt med to lag. Dette for å la barna få mest mulig spilletid på spillkveldene. I tillegg har GJ7-laga deltatt på 4 cuper i år (nesten alltid med to lag): Badeparken cup i Langesund, McDonalds cup på Tollnes, Herkules cup og Bend it cup på Tollnes. Dette var gode opplevelser hvor barna fikk spilt mye og styrket det sosiale samholdet.

Mye har skjedd i løpet av året, og det har for det meste vært en lærevillig gjeng. Det er morsomt å se tilbake på den første cupen hvor mange av barna sleit med å vite hvilket mål de skulle score på. Men i løpet av året har alle hatt individuelt god utvikling som igjen har utviklet lagspillet.
Mottoet har vært: "At det viktigste er å ha det gøy", og det tror jeg virkelig de har hatt.

Resultatmessig har det vært noe opp og ned, men for det meste opp. 54 seiere har det blitt, men også noen uavgjort og en del tap. Mål har rent inn jevnt og trutt. Totalt har laget scoret 357 mål i løpet av sesongen – 08.

Takker herved alle foreldrene for godt samarbeid, spesielt Stian Gåthaug som har vært foreldrekontakt og hatt ansvaret for kiosken.

Takk til Birgitte Holmberg som har vært web-ansvarlig og hatt ansvar for reportasjer fra
kamper.

Vil også takke assistenttrenerene Trond Gurholt og Tone Kristoffersen.

Og ikke minst en stor takk til hovedtrener Per Arne Hanssen som har ledet og veiledet laget på et veldig god måte.

Fotballhilsen
Johan

Etiketter: , ,

05 oktober 2008

Cup på Tollnes avsluttet sesongen for 7- åringene


I går var det duket for Bendit Cup på Tollnes. Det gikk slag i slag med 6 kamper fra kl 1400 til 1800! Det endte med 3 seire og 3 tap. Heldigvis hadde nattens regnvær gikk seg, så det ble en fin dag på kunstgresset! Marlin var eneste jente på laget i dag, men hun klarte seg bra:-) Brødrene Martin og Petter Hagen er fremdeles hakket vassere enn resten av gjengen, og disket i går opp med en del fine pasninger, i tillegg til finter, skudd og hodespill - og keeperspill! Likevel er det mange som har vokst mange hakk i løpet av sesongen, eksempelvis Jelle og Sebastian. Trenerne med Per Arne i spissen har gjort en god jobb og det blir gøy å følge med videre.
Synes jeg til slutt må nevne at det har vært veldig god oppslutning hos foreldre og søsken denne sesongen. Vi har jo blitt nesten som en stor familie og det er alltid artig å være sammen! Det er ikke minst viktig for de som spiller på laget!

Etiketter:

29 september 2008

Siste kampkveld for 7- åringene i kveld


I dag var det siste kampkvelden for i år. Vi var på Borgbanen og spilte mot Herkules, Borg og Tollnes. Det var mye bra innsats, noe som endte med to seire og en uavgjort. I siste kampen kom flomlysene på og det syntes mange var ekstra gøy:-) Men det tyder jo på at høsten har meldt sin ankomst for alvor, så det er vel igrunn greit med ferie nå.....

På onsdag gjennomføres siste "trening" på Eventyrfabrikken på Klosterøya og på lørdag er det Tollnes cup. Deretter tar vi ferie fram til slutten av januar, men frivillig trening i november for de som har lyst. Mange har ikke fått nok av fotball og har derfor også meldt seg på SIL sin fotballskole til uka:-)

Etiketter:

23 september 2008

Her er bilder fra kampkveld for J7 17. september!


Som tidligere nevnt hadde vi ren jentekveld på Heibanen 17. september. Det ble en suksess for jentene! Se tidligere innlegg om dette.

Etiketter:

18 september 2008

Vellykket "skilsmisse" for GJ 7 år i går kveld!

Ja, i går kveld lot vi for første gang jentene og guttene stille rene lag i kamp og det ble en suksess! Jentene fikk virkelig utfolde seg på Heibanen og dro 3 seire i havn mot Stathelle, Drangedal og Hei - og det med nær sagt alle på scoringslista! Moro for jentene, som kanskje har vært stilt litt i skyggen av gutta i år. Takk forøvrig til Synne L. Høiseth og Sofie P. Eriksrød om stilte fra 6- åringene.

På Fossum var gutta i sving og det endte med to seire mot ODD og Åfoss og tap mot Fossum. Det var en fryd å se dem, spesielt mot ODD, hvor de disket opp med flott spill helt fra keeper, via forsvar til angrep. Pasningene satt og det var sågar noen forsøk på langskudd. Veldig stas for enkelte å slå selveste ODD, så da vi møtte Fossum rett etterpå var nok mange fremdeles høyt oppe, for da var det mye stang ut:-) Siste kampen var mot Åfoss, som stilte noe redusert og vi stilte da med en spiller mindre på banen. Jørgen 4 år sto imidlertid spillesugen på sidelinja og kan fort bli en joker ved en senere anledning:-)

Alt i alt et morsomt eksperiment i går, men inntil videre vil treningene fortsatt bli felles. Vi håper imidlertid jentene får anledning til å spille flere kamper alene.

Undertegnede har lagt bilder fra Fossum her, men ta kontakt dersom noen har tatt bilder fra Hei, så kan jeg legge dem inn.

Etiketter:

16 september 2008

To uavgjorte for GJ 7 år i går


Endelig en kampkveld uten regn, men kaldt på Trollmyra i går kveld. Våre håpefulle spilte mot Urædd og Borg og det endte henholdsvis 1-1 og 5-5. Det var to jevne kamper og det var mange kvikke ben på grassmatta. Gøy å se at flere og flere får økt selvtillitt. Kanskje det gjorde godt med en ukes kampfri? Med litt større flaks foran mål kunne vi nok forøvrig vunnet begge kampene, men det er jo ikke det viktigste på dette nivået:-)

I morgen er det ny kampkveld og jentene skal da få prøve seg uten gutta. De skal spille på Hei, mens gutta skal i ilden på Fossum. Spennende å prøve på noe nytt og kanskje også en fordel for jentene?

I går gikk forøvrig vaffelpressa så det suste i kiosken! Stian og co fikk inn i overkant av 800 kr, til tross for ikke alt for stort publikum. Bra!

Etiketter:

28 august 2008

Kampkveld for 7- åringene på Åfoss og Pors i går


I går kveld måtte 7- åringene dele seg og spille på to steder. Heldigvis er vi en stor gjeng, så det bød ikke på problemer. Undertegnede kunne bare være på ett sted og det ble Åfoss- siden vår håpefulle spiller der:-) Første kampen spilte vi mot Hei, som bare stilte med 4 spillere. Ikke alltid like gøy å være sønnen til treneren/laglederen, så Sondre måtte tre på seg grønn og hvit drakt. Han scoret sogar et mål og Hei dro seieren i land. Sporty gjort Sondre! Vi vant kampene mot Åfoss og Gjerpen og Anders og Jelle var i scoringsform! Ellers måtte Johan gi gjengen en liten skjennepreken i dag, da enkelte isteden for å takke for kampen sa "takk for seieren" og slo motstanderen litt vel hardt i handa.... Greit å si fra før det utvikler seg, for vi vil jo ikke gi oss ut for å være usportslige:-) Takk også til Andreas Isaksen, som stilte opp som dommer i to av kampene og gjorde en god jobb!
Hvordan det gikk på Pors, regner jeg med at noen andre kan fortelle om. Kanskje noen har tatt bilder også?

Etiketter:

19 august 2008

Høstsesongen i gang for 2001 - årgangen!

Høstsesongen har begynt i knalltempo med kampkveld både mandag og tirsdag på hhv Trollmyra og Pors stadion. 3 kamper begge kvelder og antagelig mange slitne barn som la seg i kveld.... Det var artig å møte gjengen igjen etter sommerferien! Noen har vokst noen cm både i høyde og på banen. Det er tydelig å se at mange har vært i aktivitet enten med fotballskole eller strandfotball, for her satt både finter, skudd og pasninger bedre enn før ferien!
Resultatmessig gikk det slik:
Siljan - Skidar 6-6
Siljan - Skiens Grane 2-2
Siljan - Storm 3-5
Pors - Siljan 0-6
Storm - Siljan 2-2
Skotfoss - Siljan 0-8
Har registrert at det er veldig få, evt ingen jenter på de andre lagene vi møter. Tror neppe interessen hos jentene er mindre andre steder, men kanskje det ikke blir lagt til rette på samme måten? Synes i alle fall jentene på vårt lag gjør en god innsats blant overvekten av gutter! Noen klubber har egne jentelag allerede og vi får håpe det på sikt er mulig her også, for det tror jeg hadde vært enda mer gøy for jentene:-)
Se bilder fra kampkveldene her

Etiketter:

18 juni 2008

Våt kampkveld på Trollmyra for 7-åringene!


Siste kampkvelden i vårsesongen ble en våt affære! Det var ikke akkurat noe trykkende varme å stå på sidelinja, men det så ikke ut til å bekymre podene våre særlig mye - i alle fall ikke alle. Mange ga full gass og koste seg på vått grass. Artig også å høre enkelte rett etter en kamp si: "Skal vi spille fotball?"..... :-) Andre igjen synes det var veldig deilig å stå under paraplyen og gledet seg mest til å komme hjem i badekaret, så det ble vanskelig med byttene til tider.
Kampene i dag var av varierende kvalitet. Vi stilte med to lag og møtte Storm og Herkules, som også stilte med to lag hver. Det endte slik:
Siljan - Storm 2-3
Siljan - Herkules 4-4
Siljan - Storm 5-4
Siljan - Herkules 7-0
Det som kjennetegner dette kullet er som tidligere nevnt veldig engasjerte foreldre. Til tross for været, var det i dag mange som møtte opp - også mange småsøsken - til og med i dypvogn! Dette er viktig for trenerne, som av og til trenger assistanse både som dommer og som veileder bak keeperne. I dag tar laget sommerferie og jeg vil takke spesielt Pekka, Johan og Trond for innsatsen så langt. Dere gjør en flott jobb med ungene våre!
Ikke mange bilder ble tatt i dag pga været, men i alle fall noen ligger her.

Etiketter:

15 juni 2008

GJ7 med to seire og ett tap på torsdag


Bedre sent enn aldri, men her kommer et lite referat og bilder fra torsdagens kampkveld. Vi stilte igjen med to lag og det endte slik:

Siljan 2 - Borg 2 1-4
Siljan 1 - Borg 1 6-0
ODD - Siljan kombinert 1/2 8-3

For mange var det stas å skulle møte Oddrane og ikke minst å score på dem! Mange trodde forøvrig det skulle bli grei skuring å slå dem etter mange seire i år, men tapet fikk de kanskje litt ned på jorda igjen. Det merkes forøvrig at det nærmer seg sommerferie, for enkelte begynner å bli litt forsynt nå, mens andre sikkert kunne spilt fotball døgnet rundt:-) Kampene på torsdag viste også at det er flere og flere som begynner å få dreis på forsvarsarbeidet og det er mange keepertalenter. Ikke ofte at man ser at det er krig om den plassen, så keepertrener Tone har derfor et luksusproblem. I angrepsspillet er det fremdeles mange som liker å gå mest mulig med ballen, så det er langt mellom pasningene, men det er likevel gøy å se at selvtillitten øker fra kamp til kamp. Onsdag er det siste kampkveld før ferien (på Trollmyra).


Etiketter:

09 juni 2008

Varm helg for 7-åringene på Herkules cup!


I helgen var det duket for Herkules cup i fotball og vi stilte med to lag. Dette på grunn av ivrige barn og foreldre som gjerne vil på cup og ønsker at barna skal få så mye spilletid som mulig! Det var en fin gjeng som var tilstede hele helgen og det var full innsats både på banen og utenfor. Den verste motstanderen i helgen var forøvrig varmen......Det var ikke få bøtter med vann som ble satt fram for å kjøle seg ned og mange ble veldig slitne utover dagen. For noen ble det også veldig varmt i toppen til tider - også på sidelinja! Det er ikke alltid like lett å holde seg når poden er nær ved å score:-)
For trenerteamet var det gøy å se hvordan framgangen vises fra kamp til kamp. Det er til tider flott samspill og trening på sentringer, cornere, skudd og innkast gir resultater. Det er også en fryd å se hvordan enkelte trår til i taklingene. Det var mange som virkelig blomstret i helgen og noen scoret sågar sitt første mål! Anine, Therese og Snorre fikk stor jubel da de fikk tuppet ballen i mål.
Totalt endte det med 15 seire og 1 uavgjort. Laget har til nå i år scoret hele 141 mål og sluppet inn kun 41 mål og på torsdag venter oddrane! Vi oppfordrer alle til å komme å se våre talentfulle 7- åringer i sving!

Etiketter:

29 mai 2008

Hektisk uke for 7- åringene


Ja, så er en hektisk uke for 7- åringene over. I helga var det Tollnes cup og denne uka har det vært to kampkvelder borte- en på Åfoss og en på Stathelle. Kampkveldene har endt med to seire (Åfoss og Stathelle) og to tap mot Pors, et lag som foreløpig ligger et hakk over de andre på dette nivået. De disket opp med innlegg foran mål, lissepasninger og nydelige headinger, så det var tydelig at de har spilt sammen en stund. Men for våre unger spiller det (heldigvis) ennå ikke noen stor rolle hva resultatet blir. Det er jo kjempegøy å stille på rekke og takke for kampen også:-) Kampkvelden på Stathelle viste også at der er mye utholdenhet i ungene, for de spilte den ene kampen uten innbytter og det er imponerende! Ellers må vi takke foreldrene som har stilt opp som sjåfører og heiagjeng denne uka!

Etiketter:

25 mai 2008

Fin avslutning på Tollnes cup


I dag var det nok en fin dag for Siljans 7-åringer, som virkelig begynner å få taket på det! Susende taklinger i forsvar og mange som fikk kjenne at det er stål i bein og armer hos våre håpefulle. Denne gjengen trives tydelig sammen og vi kan se at selvtilliten øker fra kamp til kamp. Gøy er det også å se at jentene kommer sterkere og sterkere. Therese var nær ved å score sitt første mål, men skuddet gikk i stanga. Den sitter neste gang! Sebastian, Jelle, Henrik, Sondre og Tarjei puttet sitt første mål i cupen og det var moro. I tillegg scoret Anders, Martin og Petter. Hagengutta bombarderer motstandernes mål og står for de fleste av Siljans scoringer. Vi fikk også lov til å låne Torjus Lykseth (2. klasse), og det synes de andre var stas. Totalt ble det 6 seire i dag (av 6 mulige), men alle var enige om at det viktigste er å ha det moro sammen. Og det hadde de! Etterpå vanket det diplim og statuett. Til slutt en stor takk til trenerteamet m/Per Arne og Johan i spissen, som gjør en flott jobb med våre poder!

Etiketter:

24 mai 2008

Flott innsats av 7- åringene i Tollnes cup!

7 - åringene var for første gang med i Tollnes cup og det var veldig stas. Innsatsviljen var stor og det var mange slitne barn å se utover dagen. Alle fikk bra med spilletid, fordi vi stilte med 2 lag. Mange fikk også prøve seg som keeper i dag og det var de fornøyd med.
Resultater:
Siljan - Gjerpen 10-2
Siljan - Gullhaug 6-3
Siljan - Brevik 3-2
Siljan - Gjerpen 4-0
Siljan - Tollnes 3-3
Siljan - Herkules 5-5

Martin og Petter Hagen scoret mange av målene i dag og gledelig var det også at to nye tegnet seg på scoringslista. Det var Sander M. Kolstad Hansen og Anders Holmberg Johnsen. I morgen er det nye muligheter og tidlig opp for foreldre og barn igjen. Kampene begynner kl 0900 og vi spiller 5 kamper. Undertegnede synes det er utrolig moro å se på ungene, som midt i en kamp kan finne på å ta noen c- momenter i turn eller danse litt. Stor underholdning!

Etiketter:

20 mai 2008

Første kampkveld for 7- åringene!

I kveld var det første kampkvelden for 7 -åringene i SIL og det endte med 2 seire! Kampen mot Gulset endte 6-4 og kampen mot Urædd endte 5 -0. Det var 3 målscorere i dag, Martin Hagen scoret 7 mål, Petter Hagen scoret 3 mål og Sondre Auran Smit scoret 1 mål. Det var også mange som gjorde en god forsvarsjobb og suste til i taklingene. Laget ble delt inn i to grupper, som delte på å spille i hver sine omganger i begge kampene. Blir ikke så mye spilletid på hver enkelt, men det er nye kamper i morgen og cup til helga, så det blir mye spilletid likevel på en uke! Pluss til mange foreldre og besteforeldre som møtte opp!

Se bilder herhttp://picasaweb.google.no/holmbergbirgitte/KamperTrollmyra200508

Etiketter:

19 mai 2008

Siste trening før "alvoret" starter for 7 -åringene
Førsteklassingene har nå hatt to utetreninger på Fagerlund og det var artig å få lov til å trene på grass etter å ha trent inne i hallen i vinter. Trener Per Arne startet med å fortelle at det er viktig å ikke plukke for mye i grasset, fordi det skal gro, men han hadde også mange artige øvelser på lager..........Noen aktuelle keeperkandidater har fått prøve seg under kyndig veiledning av Tone og ellers har ungene trent på innkast, cornere og spill i små grupper. Siste treningen fikk alle på seg drakta og vi tok lagbilde. I morgen kl 1730 er det den første kampkvelden for disse ivrige 7-åringene, så vi oppfordrer foreldre, besteforeldre og andre om å møte opp og heie. Dette blir gøy!

Se bilder her

Etiketter:

03 april 2008

2001 årgangen på cup


Bildene er nå lagt ut. Se lagets aller første taktikkmøte. Trenger ingen taktikktavle. En mobiltelefon illustrerer med all tydelighet målet:)
98 bilder her:

Etiketter: ,

30 mars 2008

Badeparken cup dag 2


I dag var det siste dag av et flott arrangement! Laget spilte 3 kamper og det endte med 2 seire og 1 uavgjort. Det virket som mange var blitt skikkelig varme i trøya siden i går og det var mange friske dueller. Målscorere i dag var Sondre (1), Petter (1) og Martin (3). Jonas og Sondre gjorde forøvrig en flott innsats i målet, under god assistanse av tidligere toppkeeper Tone Kristoffersen (mor til Marlin).

Noen av lagene vi møtte var litt større av vekst enn våre og da falt følgende kommentar fra trener Per Arne: "Slapp av, de har bare hode, ben og armer de også...." Dette beroliget de fleste:-)

Etter siste kamp var det premieutdeling og alle fikk sin velfortjente pokal, til stor jubel fra de fremmøtte!

Se alle bildene som legges ut fra cupen.

Etiketter: ,

29 mars 2008

Badeparken cup 2008
Det var en forventningsfull gjeng som møtte opp til sin første cup i Skjærgårdshallen i Langesund i dag. 3 kamper sto på programmet og trener Per Arne (Pekka) og Trond hadde taktikken klar: Ha det moro, sentre til hverandre og hjelpe keeperen. I tillegg fikk ungene prentet inn at kosthold er viktig. Ikke kaker og brus i pausene. Her var ingen ting overlatt til tilfeldighetene:-) Johan holdt styr på tider og utstyr og sørget for at vi foreldre fikk den informasjonen vi trengte underveis.Laget i dag besto av: Petter Hagen, Martin, Petter Hagen, Marlin Helene Kiste, Jonas Rød, Sebastian Rød, Therese Isaksen, Hans Martin Rød, Mathilde Baker Gaathaug, Tarjei Stavenes Olsen, Henrik Haugholt Breian, Sander M. Kolstad Hansen, Sondre Auran Smit, Snorre Olsen Gurholt og Anders Holmberg Johnsen. Det var derfor en stor gruppe, så trenerne rullerte på spillerne, slik at alle så godt som mulig skulle få lik spilletid. Siljan har valgt å ha blandet jente- og guttelag i år, da det er første året de spiller fotball og det foreløpig er for lite jenter til et eget jentelag. De andre lagene vi møtte i dag var rene guttelag, men i morgen er det rene jentelag.Første kamp mot Fevang (G7) endte med tap 4-1. Petter scoret Siljans mål, til stor jubel fra de andre på laget. For mange var det nok litt av en overgang å plutselig skulle spille ordentlig kamp. Ikke alltid like lett å få med seg i hvilken retning man spiller..... Den andre kampen var mot Herkules (G7) og det ble 1-1. Martin scoret målet vårt. Det ble en jevn kamp og laget var fornøyd med at de andre ikke vant! Nå skal det sies at alle ikke får med seg resultatet fra kampene, men det er jo heller ikke det viktigste på dette nivået:-) Siste kampen endte med tap 4 (5?)- 0 mot Pors (G7). Da var nok en del av våre fornøyd med dagen og tenkte mer på brusen og isen de skulle få etter kampen, for det var liksom ikke den helt store spruten.En ting er det greit for foreldrene å ta med seg til morgendagen: Det er ikke flaut å åpne munnen og heie litt på våre håpefulle. I dag var det en tam gjeng som sto på sidelinjen, kun noen spredte tilrop. Dette kan bare bli bedre. Heia Siljan!!PS Kampoppsett i morgen:

1315 Siljan IL (G7) - Stathelle (J8)

1415 Siljan IL (G7)- Hei (J8)

1500 Bamble (G7) - Siljan (G7)
Bildene her:

Etiketter: ,

14 mars 2008

Noen bilder fra innetreningen til 2001 årgangen


Etiketter:

21 juni 2007

Sommerferie for SiljanFotballs yngste lag


Her er SiljanFotballs yngste lag. Disse barna er født i 2001, og begynner på skolen til høsten.

Noen foreldre har tatt initiativ til å starte så smått med fotballtreninger for denne aldersgruppa, gutter og jenter. Treninga startet opp onsdag 9. mai, og det har vært seks treninger frem til onsdag 20. juni. Hensikten er først og fremst fotballaktiviteter, og at barna kan bli bedre kjent med hverandre.


Per i dag er det 18 registrerte spillere i 2001-årgangen, og skulle det være flere som har lyst til å prøve seg er det bare å møte opp. Vi trener hver onsdag kl. 17.30-18.30 på gressbanen bak ungdomsskolen.


Nå tar denne treningsivrige gjengen en velfortjent SOMMERFERIE. . Treninga starter opp igjen onsdag 15. august (uke 33, samme tid og sted).


Fotballhilsen fra Trond, Johan & Per Arne

Etiketter: