01 desember 2007

Siljan kommune blant landets aller dårligste!


Jeg har ment det lenge og nå er jeg helt sikker. Siljan kommune er blant landets aller dårligste kommuner når det gjelder støtte til idrett. De andre Grenlandskommunene gir mye mer enn Siljan. Kr 68 pr innbygger er prioriteringen til idretten i Siljan. Eksempelvis så gir Skien kr 602 pr innbygger, Porsgrunn kr 357og Bamble kr 257.

Idrettslaget bør i hvertfall ikke være redde for en storkommune. Det er ennå større forskjell enn jeg hadde trodd. Klarte ikke linke til tabellen, men se på bildet og fila under:
Statstikk1ds.htm

Se også denne statistikken over netto driftstilskudd til aktiviteter for barn og unge mellom 6 og 18 år. Siljan bruker under halvparten av det de andre Grenlandskommunene gjør!!
Nettodriftsutgiftertilaktivitetstilbudbarnogungeperinnbygger6-18ar.jpg

Helt til slutt kan du se hva kommunene investerer i kulturanlegg. Dvs blant annet idrettsanlegg.
Siljan investerer som vanlig kr 0. Skien bygger ny hall...
BruttoInvesteringsutgifterTilKultursektorenPerInnbygger.jpg

OPPDATERT søndag 2. desember:
Hvorfor bruker Siljan veldig lite penger på idrett, barn og ungdom? Tjener denne kommunen veldig lite? Nei. Inntekt pr innbygger kan du se her:
DriftsInntekterPrInnbygger.jpg

Bruker vi masse penger på pleie og omsorg? Nei. Prosent av totale utgifter brukt til dette kan du se her: DriftsutgifterTilPleieOgOmsorg.jpg

Den eneste statistikken jeg kan finne hvor vi bruker mer penger enn de fleste andre er denne:
DriftsutgifterAdministrasjonOgStyring.jpg

Etiketter: ,

12 Comments:

At 1.12.07, Anonymous Anonym said...

Ok da skjønner jeg hvorfor dere må ha en høy treningskontingent.

 
At 1.12.07, Anonymous Anonym said...

Håper det er noen av politikerne i Siljan som setter seg inn i disse tallene også! Det skrytes jo hemningsløst av hvor god kommune Siljan er på bo i, men så er det altså innbyggerne selv som betaler for dette. Skjerpings politikere! Vi forventer mer av dere enn dette!

 
At 1.12.07, Anonymous kjell olav said...

Vi har nå levert to søknader til kommunen.Det gjelder mer støtte til hallen og mer til Idrettslaget. Vi har tatt med noen av disse tallene, så vi får se hva resultatet blir.
Jeg tror kanskje vi har vært for dårlige til å legge frem slike fakta tidligere.Vi kommer ingen vei hvis vi bare klager til hverandre, og ikke legger noe frem for kommunen. Dette burde vi gjort for kanskje 2-3 år siden,da vi visste at automatpengene tok slutt.

 
At 1.12.07, Blogger Even said...

Jeg er temmlig sikker på at bare et fåtall av de som er med i lokalpolitikken kjenner disse tallene.
Rådmannen som lager budsjettet har nok sett dem. Han framlegger forslaget til budsjett for formannskapet.
Der sitter 5 personer. Ikke sikker på at alle disse kjenner tallene.
Etter disse 5 har gått gjennom tallene godkjennes til slutt budsjettet av kommunestyret. Det er i hvertfall en vanlig prosedyre. Ting som er godkjent av disse 5 personer tipper jeg passerer uten spørsmål i kommunestyret.

Er det noen som trenger vite tallene så er det formannskap!

 
At 1.12.07, Anonymous kjell olav said...

Helt enig Even, men da må vi bli bedre til å legge slike tall frem for Rådmann og politikere.

 
At 1.12.07, Blogger Erik said...

Dvs. at kommunen bruker ca 150.000,- pr. år til idretten i Siljan. Tar vi i tillegg med at Idrettslaget "sponser" kommunen med billig hall-leie til Skolen/barnehagen ender det opp med at det er nesten idretten som bidrar med støtte til kommuneregnskapet.Dette er ikke bra. Men det viktigste framover er ikke å slakte politikerne for hva de har gjordt til nå, men heller få de på banen nå og gi dem anledning til å være med på laget og vise at de ønsker å støtte idretten i Siljan. Idrettslaget må også ta selvkritikk for at det ikke er søkt om mere penger tidligere.
Vi må tenke nytt når det gjelder eksempel vis hallen, dette burde jo vært en inntektskilde for idrettslaget og ikke en utgiftspost, husk at vi har en meget fin beliggenhet i forhold til skole/barnhage og kommunen har ikke noe alternativ hall :-)

 
At 2.12.07, Anonymous pekka said...

Hallo! Er ikke det noe av "jobben" som lokalpolitiker og sette seg inn i hver enkelt sak?
Det skal ikke være nødvendig og alltid legge frem fakta. Poliktikerne har også gått på skole, og kan vel tenke logisk. MEN skulle det motsatte være tilfelle, så kan man vel bare sjele til andre kommuner og ikke lengre enn nabokommuner.

Det er skremmende lesing!
"Den gode oppvekstkommunen", er vel en sannhet med modifikasjoner. Hva med "den gode kommunen for eldre", den passere vel bedre.

Det kan virke som om IDRETT ikke regnes som kultur.

 
At 2.12.07, Blogger Even said...

Til og med løypekjøring i lysløypa lot kommunen idrettslaget betale.
Mener bestemt SiljanFotball en gang for noen år siden lånte skigruppa kr 10 000 til løypekjøring!!

 
At 2.12.07, Anonymous Anonym said...

Den kaffegjengen som #styrer# siljan har jeg NULL NULL 00000 respekt for.
Ført innbyggerne bak lyset i mange år med preik om at de gir mye til idrett. AMATØRER

 
At 2.12.07, Anonymous Anonym said...

Når slike tall avdekkes i andre kommuner/idretslag, er man ikke sein om å gå til lokalavisene og synliggjøre dette.
Dersom nå ikke politikerne i Siljan ikke greier å komme opp på gjennomsnittsnivå i Grenland, må SiljanIL slutte å være snille med sponsing av kommunen. Skal bli artig å følge de søknadene som styret nå har sendt til kommunen. Dette blir jo første test på om politikerne tar dette på alvor. Videre ordnig for drift av hallen og bygging/drift av kunstgressbane blir neste milepæl. Stå på stryret!

 
At 2.12.07, Anonymous Leif said...

Et annet sted på denne nettsiden står det om siljans G19. De ga 500 liter brus til gamlehjemmet fordi kommunen hadde skjært ned på den ene brusen de gamle fikk til søndagsmiddagen. Hva faen, unnskuld uttrykket feiler det denne kommunen? Hva bruker denne kommunen pengene på? Tipper det er en overbemannet aministrasjon. Hvis det heller ikke er grunnen må vi bare håpe på en kommunesammenslåing!

 
At 2.12.07, Anonymous Anonym said...

Ikke glem at statistikk kan snus på hodet igjen og igjen utifra hvilket innfallsvinkel man har, og hva ønsker at fakta skal være . Sjekk litt med Storm, Borg , Gjerpen og Fossum som er "naboklubber " før dere ivrer for storkommune .
Mvh Skiensborger .

 

Legg inn en kommentar

<< Home