18 desember 2007

På ny tur til Kvelde...


Undertegnede var i dag ennå en gang i Kvelde for å se på kunstgressbanen. Jeg har fulgt kunstgressbanen under bygging, åpningen og nå for å se hvordan den fungerte i minus 10 kuldegrader.(Er jeg muligens skapkunstgresselsker?)
Mitt første inntrykk var skuffelse. Banen var ikke engang fri for rim. Det var også isklumper enkelte steder i banen. Her måtte undervarmen virke meget dårlig var min første tanke. Og jeg hadde helt rett fordi undervarmeanlegget er ikke ferdig før i februar! Så derfor rim og litt is.
Når det ringte til friminutt var banen full av liv. Undervisningsinspektør Sigurd Granly kunne fortelle at det alltid var storAktivitet på banen. Han fortalte også at Siljan skole lånte badebassenget på skolen deres. Mente vi hadde basseng i Siljan?
Han fortalte videre at æren for mye av dette skal gis til leder av Kvelde IL Øystein Lindhjem. Sammen med Larvik kommune. Lindhjem er visstnok en ildsjel som får til det som i utgangspunktet ser håpløst ut.
Mye av nøkkelen til å ha fått til dette er kommunens forståelse av miljøutfordringen. Her må alle kommuner bidra. Larvik kommune har investert i et miljøanlegg for oppvarming av skoler, basseng, leiligheter, kunstgress med mere.
En av montørene anslo prisen for dette miljøanlegget til 2,5 mill og han monterte gjerne et til i Siljan:)

Konklusjonen etter å ha sett dette kunstgressanlegget i drift er at:
"Ja det er fremtiden, med undervarme pga isklumper".
MEN da må kommunen være enige og se gevinsten i et slik anlegg opp mot kostnaden. For det blir som i Kvelde hovedsaklig kommunens kostnad. Men det vil trekke folk til bygda. Som igjen gir inntekter!
HER er flere tall om Siljan Kommune. Vi er kommune nr 811.

Etiketter: , ,

5 Comments:

At 18.12.07, Anonymous Leif said...

glem dette i siljan. her er politikerte og folkevalh\gte blant de tetteste i landet. får ikke til en dritt!!!! her er skoler og baner spredt over hele bøgda. alle med sneb\v av vett i skolten ville samlet det i sentrum. da kan man få til bioanlegg som i kvelde. her må man lab\ge to. ha ha ha.

 
At 18.12.07, Anonymous kjell olav said...

Dette er SÅ usakelig av deg Leif,eller hvem du er.
Skal vi i Idrettslaget bli tatt på alvor av politikerne, kan vi ikke ha slike innlegg!!!

 
At 19.12.07, Anonymous Anonym said...

Takk for den, Leif. Det var en inspirerende melding. Hilsen en lokalpolitiker i Siljan.

 
At 19.12.07, Anonymous Anonym said...

Ja det rimer litt på de kaldeste dagene og på de mest snøhungrige dagene er ikke er perfekt ei heller med undervarme , men de dagen er det få av og alternativet er uansett det beste sett fra sportlig og bruker hold.

Ø.T

 
At 19.12.07, Anonymous Anonym said...

Ja det rimer litt på de kaldeste dagene og på de mest snøhungrige dagene er det ikke alltid perfekt ei heller med undervarme(krever jo brøyting uansett) , men de dagene er det få av og alternativet er uansett det beste sett fra sportlig og bruker hold.

Ø.T

 

Legg inn en kommentar

<< Home